Ακούσματα για σαξόφωνο!

jeremy

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Εδώ και λίγο καιρό μου 'χει καρφωθεί η ιδέα να μάθω σαξόφωνο! Το θέμα είναι πως πέρα από τον ήχο του που μ'αρέσει, δεν έχω πολλά ακούσματα για να έχω μια πιο καθαρή εικόνα!

Θα ήθελα, λοιπόν, να μου προτείνετε κάποιες δισκογραφίες να ξεκινήσω...

Υ.Γ. Θα μ' άρεσε περισσότερο το σαξόφωνο σε κάποια πιο "μοντέρνα" ακούσματα...      αλλά και κομμάτια της κλασσίκης τζαζ καλοδεχούμενα, φυσικά!)

3 λόγοι για να μάθεις σαξόφωνο γενικότερα  :P :P

Boomtown Rats - Rat Trap

Pink Floyd - Us And Them

Δεν θυμάμαι καλλιτέχνη - Why Do You Lie?

Thanocaster είπε:
3 λόγοι για να μάθεις σαξόφωνο γενικότερα  :P :P

Boomtown Rats - Rat Trap

Pink Floyd - Us And Them

Δεν θυμάμαι καλλιτέχνη - Why Do You Lie?
αλλοι δυο:

Rolling Stones - Waiting on a Friend

Rolling Stones - Can't You Hear Me Knockin'

Το σαξοφωνο εχει τεραστια εργογραφια κυριως στη jazz.Καλα τα κομματια που ανεφεραν οι προηγουμενοι,αλλα αν θες πραγματικα να ακουσεις το οργανο βρες υλικο (οτιδηποτε) απο τους κατωθι:Michal Brecker,Bradford Marshalis,Kenny Garett,Joe Lovano...πηγαινοντας πιο πισω:Wayne Sorter,John Coltrane,Canonball Aderley,Charlie Parker,Dexter Gordon,Sony Rollins...για πιο soul και pop ακουσματα:Maceo Parker(με ή χωρις τους JB Horns),Candy Dalfer,Grover Washington...

Τσέκαρε στο tube τα λίγα απο Sonny Stitt και Charlie Parker έχουν πολύ/πολλή "Μουσική" άποψη πάνω στο όργανο,και σίγουρα θα σου δώσουν food for thought.Καλή επιλογή το sax,εμένα καιρό τώρα με ψήνει η τρομπέτα πάντως αν βρω δάσκαλο.. :D Καραμούζα και ξερό ψωμί!!!8) Πού σαι Πέτρο!!??

Καλή αρχή και υπομονή  ;)

Tσέκαρε οπωσδήποτε αυτό για αρχή--->   www.myspace.com/zootsimsalcohn  

http://www.youtube.com/watch?v=ShLzrUM1cGs&feature=related

edit :Τα πες όλα ggsaxman !  :D  :D :o  :o

jeremy είπε:
Υ.Γ. Θα μ' άρεσε περισσότερο το σαξόφωνο σε κάποια πιο "μοντέρνα" ακούσματα...
και για λίγο πιο "ατμοσφαιρικά" Jan Garbarek

Κορυφαίοι οι προαναφερθέντες, αλλά ο σολιστας που επιρρέασε εμένα περισσότερο στο παίξιμο αλλά και με τον μοναδικό ήχο του και δημιούργησε μια γενιά ολόκληρη κλώνων, είναι ο David Sanborn

Ψάξε και δεν θ' απογοητευτείς. Ο τύπος παίζει blues phrasing σαν κιθαρίστας. Σχολή.

http://www.youtube.com/watch?v=XvUOhAVdmWY

yameth είπε:
Κορυφαίοι οι προαναφερθέντες αλλά ο σολιστας που με επιρρέασε περισσότερο στο παίξιμο αλλά και με τον μοναδικό ήχο του, δημιούργησε μια γενιά ολόκληρη κλώνων, είναι ο David Sanborn
Σωστά, τον ξεχάσαμε...και είναι λιγότερο "σκληροπυρηνικός" (στο στύλ εννοώ) από τους προηγούμενους...δεν είναι όμως λίγο "ασανσέρ"?

Καλά μην τρελλαίνεστε...εννοώ "ασανσέρ" σε σχέση με τον Getz

...να συμπληρωσω μερικα ακομη ιερα τερατα  Johnny Hodges , Ben Webster ,Coleman

Hawkins  και απο τους πιο νεους  Joshua Redman , Branford Marsalis kai Terrence

Blanchard

marathon είπε:
Καλά μην τρελλαίνεστε...εννοώ "ασανσέρ" σε σχέση με τον Getz
Τι λες ρε μάραθον μαν.... ποιός δεν έχει ακούσει το Girl from Ipanema στο ασανσερ του Hilton! ;D ;D Αυτό όμως δεν μειώνει ούτε κατα χιλιοστό τον Getz. Κι επειδή προφανώς δεν ασχολήθηκες με όλες τις φάσεις του Sanborn πάρε κανα άλμπουμ σαν το Upfront του 1992 για βαθια κουλτούρα για να καταλάβεις ότι αμα έχεις 40 χρόνια δισκογραφία (κάθε χρόνο δίσκο) και σούπες θα κανεις και πολλά θα κάνεις που δεν είναι υπεράνω κριτικής.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Μου φαίνεται έχω δουλίτσα να κάνω αυτές τις μέρες!! Παίρνω ανάσα και... βουτάω!  ;)

yameth δεν ανοίγεις κανα θεμα απο μόνος σου ρε παιδι μου να ξεστραβωθούμε?Τι εριξες παλι εκει περα.Το αυτι δάκρυσε.Τερατα ειναι ρε όλοι τους αυτοι, τι ασανσερ κ κολοκύθια νερόβραστα λετε.Θα σε μαλώξω κυρ μαραθώνη ναούμ.

Πωωω ρε πολυ μπλουζια ο AL JARREAU με εφυγε το κεφάλι.

@marathon: Ωραίος ο Jan Garbarek... μ' έπιασε απ΄την αρχή και μου θύμισε αρκέτα μερικές συνθέσεις του του David Lynch που έχω ακούσει.

Απορία: Το σαξόφωνό του στο βίντεο παρακάτω είναι λίγο μικρό ή είναι ιδέα μου? Τι είδους sax είναι αυτό?

[flash=200,200]

Yam, ομολογώ ότι τον Sanborn δεν τον έχω παρακολουθήσει σε βάθος. Τον ξέρω κυρίως από τις συνεργασίες του με άλλους (Sting, Βeck...). Στο μυαλό μου τον είχα πιο light από τουε κλασσικούς τζαζίστες. Αλλά "γηράσκω αει διδασκόμενος". Ρίξε κανα 2 δίσκους του να τον βάλω στη μελέτη.

Οff topic για τον Garbarek...επειδή τον έχω δεί αρκετες φορές live, θέλω να επισημάνω την προσοχή στον ΑΠΑΙΧΤΟ μπασίστα που έχει πίσω του (Weber δεν τον λένε?) έναν-κατά την γνώμη μου-κορυφαίο Ευρωπαίο μπασίστα. Πάς να δείς τον Garbarek και κλέβει την παράσραση ο Weber...

άλλη μια φορά το έχω ξαναδεί στο dvd Secret World του Gabriel που κλέβει την παράσταση ο Levin...

Zooropean11 είπε:
αλλοι δυο:

Rolling Stones - Waiting on a Friend

Rolling Stones - Can't You Hear Me Knockin'
Άλλος ένας.. Porcupine Tree - Don't Hate Me... :)

Trending...

Νέα θέματα

Back