Ακούσματα για σαξόφωνο!

Ξέχασα να αναφέρω και τον Jay Beckenstein που μου αρέσει πολύ (μόλις έπιασε το shuffle του iTunes το Morning Dance των Spyro Gyra :p)

Αφου τους ειπατε σχεδον ολους βαζω και τον manu dibango, τον wayne shorter και τον Tom Chant των cinematic orchestra για να ακουστει και το soprano που προσωπικα μου αρεσει περισσοτερο!    οκ ο shorter αναφερθηκε πριν. σορρυ  :-[

jeremy είπε:
@marathon: Ωραίος ο Jan Garbarek... μ' έπιασε απ΄την αρχή και μου θύμισε αρκέτα μερικές συνθέσεις του του David Lynch που έχω ακούσει.

Απορία: Το σαξόφωνό του στο βίντεο παρακάτω είναι λίγο μικρό ή είναι ιδέα μου? Τι είδους sax είναι αυτό?

[flash=200,200]

Soprano ειναι και αυτο,αλλα, κυρτο και οχι ευθυ...

συνμπληρωνω τον Eric Dolphy

http://www.youtube.com/watch?v=pKDAbp9m5yw&feature=related

και επισης λεω οτι αυτος ο w.shorter ηταν το κατι αλλο για τα αυτια μου και ποτε δεν τον επιασα τελιος.ητε μονo του ητε με τον miles ή με τους weather report .καθε φορα που θα τον ακουσω ολο νεα πραμματα ανακαληπτω  :o

Εγώ επειδή ακούω αρκετή Smooth Jazz (Ξέρετε αυτή που βάζουνε στα lobby των ξενοδοχείων!) ;D Θα σου αναφέρω μερικούς που μου αρέσουνε πολύ. Oι περισσότεροι παίζουνε Smooth Jazz.

• Πρώτος και καλύτερος ο πασίγνωστος Kenny G
  • Jeff Kashiwa - Ο αρχικός σαξοφωνίστας της αγαπημένης μου Smooth Jazz μπάντας, των Rippingtons!
  • Dave Koz - τον συγκρίνουνε με τον David Sanborn
  • Eric Marienthal - φανταστικός σαξοφωνίστας (Και αυτός έχει περάσει από τους Rippingtons)
  • Jay Beckenstein (Spyro Gyra) που προανέφερε και ο Thanocaster
  • Ο Αδικοχαμένος Michael Brecker - Θεωρείται ως ο πλέον influential tenor σαξοφωνίστας μετά τον John Coltrane
  • Michael Lington - Ο πιο νέος της παρέας, αλλά με πολύ μέλλον

Αυτά από εμένα! Ελπίζω να σε βοήθησα!

Φίλε μου, εγώ έχω να σου προτείνω 3 πολύ καλους σε διαφορετικό στυλ ο καθένας.Κάνε τον κόπο να ασχοληθείς μαζί τους αν θες, εμένα μου αρέσουν πολύ.

1. Fausto Papetti (Ιταλός)

2. Gato Barbieri (Αργεντίνος)

3. Dexter Gordon (Αμερικανός)

Ορίστε και δείγματα από τον καθένα, για να καταλάβεις τους ήχους τους

και εννοείτε ότι καλυτέχνες σα τον Kenny G και μερικούς άλλους είναι κορυφή, απλά δε τους ανέφερα γιατί έχουν αναφερθεί πριν από το δικό μου post.

Κοίτα επειδή το σαξόφωνο είναι όργανο για καθαρό αυτοσχεδιασμό, το καλύτερο που πρέπει να κάνεις είναι να έχεις καλό αυτί και σε αυτό θα σε βοηθήσουν τα πολλά ακούσματα, όπως: Charlie Parker (Μαύρος Σαξοφονίστας), Dave Brubeck (συγκεκριμένα το Take Five), έπειτα μπορείς να ακούσεις πολλά τραγούδια από Pink Floyd (π.χ. Atom Heart Mother, Shine on you crazy diamond, Us And Them, Money, Inside Out...), μετά μπορείς να ξαχτείς με blues κομμάτάκια από ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, π.χ.: Blues Broters, James Brown, Richard Wright, Σαββόπουλος, Κατσιμιχαίοι, Μαχαιρίτσας, IntraVenus (jazzίστες έλληνες), Human Touch, Τακη Μπαρμπέρη, και πάρα πολλά άλλα...

Αφού ψαχτείς με αυτά πρέπει σίγουρα να βρεις ένα δάσκαλο σε κάποιο κοντινό ωδείο στο μέρος που μένεις ή να βρεις μια μπάντα που παίζει jazz ή και σε μια φιλαρμονική για τα βασικά (έτσι ξεκίνησα και εγώ). Τώρα αν θες να αγοράσεις ένα σαξόφωνο ψάξε μόνο στο THOMANN! Υπάρχουν πολλά είδη σαξοφώνων: το alto, soprano, tenoro, basso, βαρίτονο, αλλά το πιο κλασσικό και πιο εύκολο είναι το alto.

Ελπίζω να σε βοήθησα φίλε. Όσες άλλες ερωτήσεις θες να κάνεις ξαναρώταμε!

Καλό κουράγιο στο ψάξιμο!!!

Trending...

Νέα θέματα

Back