"Ακούω τα πάντα"

Παρ'ότι είμαι βέβαιος πως δεν υπάρχει σεξιστικό περιεχόμενο στα όσα γράφει ο LK, η αλήθεια είναι ότι αυτή η περιχάραξη της συζήτησης στα αν δικαιούνται (ή όχι) οι γυναίκες να δηλώνουν ότι ακούν τα πάντα, και αν εμείς έχουμε δικαίωμα να τις κρίνουμε επ' αυτού, είναι παρεξηγίσιμη.

Το μόνο που έχω καταλάβει εγώ απ' όλα αυτά είναι ότι ο Gregor δεν έχει ταίρι και ίσως έχει και μη-αρκετούς φίλους, και ότι δεν έχει αρκετά χρήματα. Μικρή σοδειά, για τόσο μεγάλη συζήτηση.

Το όλο θέμα προέκυψε και τοποθετήθηκα έτσι, διότι μέρος της συζήτησης πήγε στο κομμάτι πως στην πράξη χρησιμοποιείται αυτή η ερώτηση ήτοι το :"τι μουσική ακούς ;" .
Είναι σαφές πως αυτή η κλισέ ερώτηση, όπως σωστά χαρακτήρισε και ο OP, ηδη κλισέ από το 1960 (και μου κάνει εντύπωση αν χρησιμοποιείται ακόμα και τωρα) είναι εναρκτήρια ενός small talk , με υποβόσκον φλερτ.
Τόνισα λοιπόν ότι καμία σημασία δεν έχει σαν διαγνωστική ερώτηση ταιριάσματος χαρακτήρων σε αυτό το επίπεδο, διότι αφενός η πλειονότητα των γυναικών (όχι η Tina Turner προφανώς) δεν πολύ ασχολείται με τη μουσική, αφετέρου δε δεν τις ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι (τι μουσική ακούει ο άλλος) προκειμένου να γοητεύθουν από αυτόν και να φλερτάρουν.
Στο κομμάτι του φλερτ λοιπόν ή γυναίκα ενδιαφέρεται και γοητεύεται από έναν που στα μάτια της είναι ο σωστός για γάμο και τέκνα (και καλά κάνει ), προφανώς αδιαφορώντας για τα μουσικά του γούστα (και πάλι πολύ καλά κάνει).
Το ότι ο άντρας ακούει "ψαγμένες " μουσικές και όχι τραπ, νομίζει, κρίνοντας εξ ιδίων, ότι έχει κάποιο πρόκριμα έναντι κάποιου άλλου , θεωρώντας ότι κάνει κάτι "σπουδαίο ".
Αφενός λοιπόν και τίποτα δεν κάνει σπουδαίο και αφετέρου ουδεμία σχέση έχουν σαν κριτήριο το ακούσματα του για να τον επιλέξει μια γυναίκα.
Ο αυτιστικός άντρας (και εγώ είμαι τέτοιος) , που το ψάχνει το θέμα μουσικά, είναι συλλέκτης μουσικής κ.ο.κ. το κάνει γιατί του αρέσει, αλλά δεν θα επρεπε να περιμένει κάποια επιβράβευση γι αυτό (να πέφτουν ξερες οι γυναίκες....επειδή ακούει ξέρω γω τζαζ- τριχες).
Οι γυναίκες, στο θέμα επιλογής συντρόφου έχουν αλλά κριτήρια (ποιο ορθά κατά τη γνώμη μου ) και όχι αν έχουν αμφότεροι στις δισκοθήκες τους το billion dollars baby , του Alice Cooper.
Δεν τους ενδιαφέρει η μουσική τόσο , όσο ένα nerd άντρα, για να την αναγάγουν σε ασφαλές κριτήριο ταύτισης χαρακτήρων.
Έχω βγάλει διαζύγια μέ ζευγάρια που γνωρίστηκαν σε δισκάδικα και πήγαιναν μαζί στις ίδιες συναυλίες και άντεξαν παντρεμένοι 1 χρόνο, και υπάρχουν ζευγάρια που ο ένας ακούει κλαρίνα και η άλλη ποντιακά, και είναι μαζί 30 χρόνια.
Αυτή την εμπειρία μου μοιράστηκα με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα.
Έτσι όπως το έγραψες ήταν πολύ πιο κατανοητό από τα προηγούμενα ελπίζω η Μυρτιά να κατάλαβε πως δεν το έγραψες το άλλο σεξιστικά.

Και ισχύει δηλαδή, δεν παίζει (ούτε πρέπει να παίζει) ρόλο το μουσικό ταύτισμα.

Αλλιώς θα φλέρταραν οι ροκάδες τις ροκούδες και οι λαϊκοί τις λαϊκές και θα ήταν όλα τόσο επιλιτιστκά και μαύρο-άσπρο στη κοινωνία, δεν θα υπήρχε ποικιλομοφία.

Βέβαια με το
Έχω βγάλει διαζύγια μέ ζευγάρια που γνωρίστηκαν σε δισκάδικα και πήγαιναν μαζί στις ίδιες συναυλίες και άντεξαν παντρεμένοι 1 χρόνο, και υπάρχουν ζευγάρια που ο ένας ακούει κλαρίνα και η άλλη ποντιακά, και είναι μαζί 30 χρόνια.

νομίζω γίνεται σαφές και πέραν κάθε παρεξηγήσεως, ότι το πόση χημεία υπάρχει μεταξύ 2 ανθρώπων είναι το σημαντικότερο και όχι η μουσική.

Αν αυτή που άκουγε Ποντιακά δεν ήθελε για τον χ ψ λόγο τον κλαρινιτζή, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ωα πρόφαση/δικαιολογία αυτό το μουσικό χάσμα.

Άντεξαν 30 χρόνια επειδή δεν ήταν για αυτήν απλά ένας που άκουγε κλαρίνα και προφανώς δεν ήταν αυτή για αυτόν μία που άκουγε Ποντιακά.

Παρ'ότι είμαι βέβαιος πως δεν υπάρχει σεξιστικό περιεχόμενο στα όσα γράφει ο LK, η αλήθεια είναι ότι αυτή η περιχάραξη της συζήτησης στα αν δικαιούνται (ή όχι) οι γυναίκες να δηλώνουν ότι ακούν τα πάντα, και αν εμείς έχουμε δικαίωμα να τις κρίνουμε επ' αυτού, είναι παρεξηγίσιμη.

Το μόνο που έχω καταλάβει εγώ απ' όλα αυτά είναι ότι ο Gregor δεν έχει ταίρι και ίσως έχει και μη-αρκετούς φίλους, και ότι δεν έχει αρκετά χρήματα. Μικρή σοδειά, για τόσο μεγάλη συζήτηση.
Πως από το πρώτο σκέλος πήγες στο 2ο και τι συνδετικό κρίκο έχουν;

Το ότι έπεσες μέσα δεν δικαιολογεί το ότι κάνεις υποθέσεις (δηλαδή έκανες υποθέσεις μέχρι τώρα που το παραδέχτηκα άρα επιβεβαιώθηκε η αρχική σου υποψία).

Αλλά αν είχα και χρήματα και κοπέλα και φίλους, και πάλι θα άνοιγα ίδιο ακριβώς θέμα επειδή δεν το άνοιξα για να βρω κοπέλα/φίλους/χρήματα ή για κάποια συμβουλή, απλά το παρατήρησα αυτό το "ακούω τα πάντα" και είπα να το σχολιάσω να δω τις απόψεις σας περί αυτού.

That's all folks!

Έτσι όπως το έγραψες ήταν πολύ πιο κατανοητό από τα προηγούμενα ελπίζω η Μυρτιά να κατάλαβε πως δεν το έγραψες σεξιστικό.
Το τι καταλαβαίνει από τα γραφόμενα μου η Μυρτια και η κάθε Μυρτια ,δεν είναι δική μου δουλειά..
Αν η Μυρτια και η κάθε Μυρτια ή ο Κώστας ή ο Γιώργος ήθελε εξηγήσεις / θα μπορούσε να τις ζητήσει.
Είμαι εδώ μέσα 15 χρόνια με ονοματεπώνυμο και όλοι ξέρουν ποιος είμαι και τι πρεσβεύω.

το ότι κάνεις υποθέσεις

Δεν έκανα καμία απολύτως υπόθεση.
Όλα όσα έγραψα, τα είχες ήδη αναφέρει εσύ για το άτομό σου.
Πέραν αυτού, δεν σε επικρίνω, όλοι έχουμε βρεθεί και με τα τρία αυτά "προβλήματα".

Η αλήθεια είναι ότι εύκολα γίνονται παρεξηγήσεις διαδικτυακά.

Δεν φταις εσύ ή η @myrtia αλλά ίσως εγώ επειδή νομίζω στο αρχικό κείμενο κάπου έγραψα πως το παρατήρησα σε γνωριμίες με κοπέλες και ίσως γι' αυτό τοποθετήθηκες με βάση τις δικές σου εμπειρίες με "ακούω τα πάντα" από γυναίκες.

Η αλήθεια είναι όμως ότι πάντα από γυναίκες το άκουσα αυτό. Αν όχι πάντα, σίγουρα τις περισσότερες φορές με αναλογία 1 στα 8.

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το φύλο ή όχι.

Δεν έκανα καμία απολύτως υπόθεση.
Όλα όσα έγραψα, τα είχες ήδη αναφέρει εσύ για το άτομό σου.
Πέραν αυτού, δεν σε επικρίνω, όλοι έχουμε βρεθεί και με τα τρία αυτά "προβλήματα".
Για κοπέλα ανέφερα μόνο σε ένα spoiler "ίσως για αυτό να είμαι ακόμα single" , κάτι τέτοιο.

Για φίλους και χρήματα δεν ανέφερα κάπου. Μάλλον θα λες για εκείνο το παράδειγμα με την Μύκονο και τον βιομήχανο.

Το έγραψα σε στυλ να δώσω έμφαση για μία εποχή που είχα απλά μερικά παραπάνω φράγκα και δεν είχα (τότε) κάποιες υποχρεώσεις/δάνεια/λογαριασμούς οπότε ήμουν πιο carefree με το ξόδεμά τους.

Μ'άρεσε όμως που το προβλήματα το έγραψες
όλοι έχουμε βρεθεί και με τα τρία αυτά "προβλήματα".
έτσι.

Και όντως είναι "προβλήματα".

Επειδή όλα αυτά αν δεν τα έχεις οκ την παλεύεις, επιβιώνεις, αλλά αν δεν έχεις σπίτι, αν δεν έχεις υγεία, αν δεν έχεις να φας;

Έρχονται πολύ μετά όλα τα κοινωνικά προβλήματα.

Attachments

• Screenshot_20250204_161222_Firefox.jpg
    Screenshot_20250204_161222_Firefox.jpg
    94.8 KB · Εμφανίσεις: 0
Εγώ στην απάντηση μου δεν εννόησα γνωριμία ερωτική με βάση τα μουσικά γούστα, γενικά είπα ότι κατά την άποψη μου τα μουσικά γούστα αν υπάρχουν είναι καλύτερα από το να μην υπάρχουν, δεν χρειάζονται να ταυτίζονται, είμαι άλλωστε από αυτούς που μαθαίνουν για μουσικές ψαγμένες από άλλους, από το σχολείο μάθαινα συγκροτήματα από άλλους πιο ψαγμένους. Και σήμερα η ανταλλαγή ευρημάτων από το Youtube έχει την αξία της, έχει χαθεί βέβαια η μαγεία ανταλλαγής CD

Εγώ δεν θεωρω πρόβλημα το να μην έχεις ταίρι/ κοπέλα.
Μάλλον ευλογία.
Και ΝΑΙ αυτό ΕΙΝΑΙ σεξιστικό :LOL:

Να υποθέσω ότι όλα τα "κενά" στην πυραμίδα, είναι hardware;
Υποτίθεται πως υπάρχουν πολλές γκρίζες ζώνες και επειδή οι υπαρξιστές θα σου πουν "εμείς δίνουμε το δικό μας νόημα στη ζωή μας και ό,τι εμείς θεωρούμε ως σημαντικό θα πάρει άλλη θέση στην πυραμίδα των αναγκών" τα άφησε προς στοχασμό.

Όμως αλληλοεφάπτονται, τα περισσότερα επηρεάζουν το ένα το άλλο.

Οι γκουρού στην Ινδία θεωρούν την πυραμίδα όλη λάθος και είναι για αυτούς το ακριβώς ανάποδο.

Οι χίπιδες και οι vagabonds (άστεγπο που ταξιδεύουν -σαν τον Christopher McCandless- συνέχεια) δεν θεωρούν την "ασφάλεια" βασική προυπόθεση της πυραμίδας αυτής (συνεπώς και δεν πιστεύουν στα όπλα, κατά του πολέμου, κτλπ)

Δεν υπάρχει κάτι απόλυτο στους ανθρώπους απλά προσπάθησε ο τύπος να τα βάλει σε μία λογική σειρά.

τα μουσικά γούστα αν υπάρχουν είναι καλύτερα από το να μην υπάρχουν, δεν χρειάζονται να ταυτίζονται
Συμφωνώ, δεν είπα να μιλάς με κάποια με το καλημέρα και να την ρωτάς αγαπημένη σουϊτα του Σοστακοβιτς.

Ούτε (απαραίτητα) να ακούτε τα ίδια.

Εγώ δεν θεωρω πρόβλημα το να μην έχεις ταίρι/ κοπέλα.

Μα δεν είναι πρόβλημα-πρόβλημα.

Εξαρτάται τι συνήθισες.

Πάντως αν εγώ είχα 2 επιλογές, επολογή 1η να έχω κοπέλα που να ακούει Taylor Swift, Dua Lipa και Katy Perry και επιλογή 2η να μην έχω καν κοπέλα, επιλέγω το 2ο χωρίς πολύ σκέψη.

Πολύ σωστά εγραψες @LK ότι τα μουσικά κριτήρια και γούστα δεν θα έπρεπε να είναι κριτήρια επιλογής συντρόφων, αλλά εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να είμαι με μία σαν αυτή.

Αντίστοιχα, δεν θα ήθελα να αρέσω σε κάποια που ακούει Σάκη Ρουβά, Γιώργο Κακοσαίο, Αργυρό, ΛεΠα, Βέρτη κτλπ.

Άντε Gregor, παρεούλα θέλεις... όταν ξανακάμουν μπυροποσία τα μέλη, κοίτα να πας, να γνωρίσεις από κοντά ανθρώποι που έχουν καλή σχέση με τη μουσική, να γουστάρεις, να πείτε και τα δικά σας, και όλα θα στρώσουνε, μην αγχώνεσαι.

είμαι άλλωστε από αυτούς που μαθαίνουν για μουσικές ψαγμένες από άλλους, από το σχολείο μάθαινα συγκροτήματα από άλλους πιο ψαγμένους.

Μα αυτό είναι το παράδοξο του όλου πράματος!

Παλιά (στη προδιαδικτυακή εποχή τότε με τις δραχμούλες) η μουσική η πιο ψαγμένη ήταν σε φάση μύησης λες και ήταν Μασονία, ένας ψαγμένος που τον μύησαν άλλοι στα ψαγμένα, αυτός με τη σειρά του σε μύηε μετά και αυτό αν αποδεκνυόσουν αντάξιος του "ψαγμένου το οποίο προορίζεται για τους λίγους και καλούς, για λίγα και εκλεκτά αυτιά" και παραδόξως μάθαινες πραγματικά πολλά είδη/συγκροτήματα με αυτόν τον τρόπο.

Και σήμερα που κυριολεκτικά με 2 κλικ όχι απλά ανακαλύπτεις τον τάδε μουσικό αλλά και τι μάρκα τσιγάρα καπνίζει, τι ζώδιο είναι και ποια η άποψή του για τις προτηγανισμένες πατάτες (γενικώς τα πάντα) και παρ' όλα αυτά ακούνε trap ενώ έχουν τόσες αναρίθμητες επιλογές.

Last edited:
Μα αυτό είναι το παράδοξο του όλου πράματος!

Παλιά (στη προδιαδικτυακή εποχή τότε με τις δραχμούλες) η μουσική η πιο ψαγμένη ήταν σε φάση μύησης λες και ήταν Μασονία, ένας ψαγμένος που τον μύησαν άλλοι στα ψαγμένα, αυτός με τη σειρά του σε μύηε μετά και αυτό αν αποδεκνυόσουν αντάξιος του "ψαγμένου το οποίο προορίζεται για τους λίγους και καλούς, για λίγα και εκλεκτά αυτιά" και παραδόξως μάθαινες πραγματικά πολλά είδη/συγκροτήματα με αυτόν τον τρόπο.

Και σήμερα που κυριολεκτικά με 2 κλικ όχι απλά ανακαλύπτεις τον τάδε μουσικό αλλά και τι μάρκα τσιγάρα καπνίζει, τι ζώδιο είναι και ποια η άποψή του για τις προτηγανισμένες πατάτες (γενικώς τα πάντα) και παρ' όλα αυτά ακούνε trap ενώ έχουν τόσες αναρίθμητες επιλογές.
Δεν είναι εύκολο να βρεις νέα μουσική που να σου αρέσει στο ίντερνετ σήμερα, γιατί ακόμα και αν ψάχνεις βάσει του είδους μουσικής που σου αρέσει, είναι τόσα πολλά τα υποείδη που έχουν θεσπίσει που πραγματικά δεν βρίσκει κανείς άκρη, είναι καταχωρημένη λάθος η μουσική στο ίντερνετ και αυτό είναι παράδοξο όπως λες, θερμοκέφαλοι, τι αν πεις

Δεν είναι εύκολο να βρεις νέα μουσική που να σου αρέσει στο ίντερνετ σήμερα, γιατί ακόμα και αν ψάχνεις βάσει του είδους μουσικής που σου αρέσει, είναι τόσα πολλά τα υποείδη που έχουν θεσπίσει που πραγματικά δεν βρίσκει κανείς άκρη, είναι καταχωρημένη λάθος η μουσική στο ίντερνετ και αυτό είναι παράδοξο όπως λες, θερμοκέφαλοι, τι αν πεις
Μα εδώ βρήκα εγώ όλες αυτές τις μπάντες που είναι και πιο δυσεύρετες από τις ξένες
Μα αυτό είναι το θέμα: δεν το ξεκαθαρίζουν όσο θα έπρεπε.

Π.χ. στη πρώτη περίπτωση θα ψηνόσουν να ανακαλύψεις ολόκληρο το Youtube (και κάθε μικρή indie μπάντα και ας είχε μόλις 2 συνδρομητές το κανάλι τους και ας μη ξεπερνπύσαν υις 100 προβολές ανά βίντεο) όχι να ακούς τα ίδια και τα ίδια.

Γενικά ακούνε την μουσική που δεν συνήθισαν σε φάση "ας ακούσω 5 λεπτά και αν μου αρέσουν τα 5 λεπτά έχει καλώς, αλλιώς τρέχω γρήγορα πίσω στο safe zone μου και σε όσα συνήθισα να ακούω που ξέρω σίγουρα πως δεν θα με απογητεύσουν".

Εγώ όταν ακούσω κάποιον καινούριο τραγουδιστή (καινούριο για μένα, όχι απαραίτητα καινούριο στη μουσική καριέρα του) απλά πορώνομαι και θέλω να ανακαλύψω όλα όσα υπάρχουν εκεί έξω με αυτόν/ην.

Π.χ. όλες αυτές τις μπάντες (παραθέτω 1 τραγούδι από την κάθε μία) δεν τις ήξερα καν πριν 2 μήνες:

Τις ανακάλυψα τυχαία και μετά από πολύ κλικ σε λιγότερο γνωστές μπάντες/κομμάτια ώστε ο αλγόριθνος του Youtube μετά να καταλάβει πως είμαι σε αναζήτηση κάτι όχι τόσο mainstream και να μου εμφανίσει όλα τα alternative rock Ελληνικά συγκροτήματα που αγνοούσα την ύπαρξή τους.

Εγώ πιστεύω πως απλά βαριούνται να το παίξουν Indiana Jones στο κυνήγι της νέας μουσικής.

Όποιος θέλει ψάχνει και βρίσκει.

Έγω ξεφυλλίσει πολλά θέματα σε αυτό το φόρουμ (νοιζ) και ούτε 1 δεν διάβασα σε στυλ "θέλω να μου προτείνετε μπάντες σαν αυτή και αυτή, θέλω να επεκτείνω τους μουσικούς μου ορίζοντες. Βαρέθηκα να ακούω τις ίδιες 2-3 μπάντες."

Ακόμα και στο θέμα "Τι μουσική ακούτε τώρα;" αν παρατηρήσεις όσα ποστάρουν είναι παρόμοια μουσική από παρόμοιες μπάντες.

Δεν γίνεται κάποια ανταλλαγή πληροφορίας, ο καθένας ανεβάζει ό,τι ακούει και αμφισβητώ ότι θα ακούσει κάτι που ανέβασε κάποιος άλλος από άλλο μουσικό είδος/υποείδος.

Σκέφτηκα λύση σε μορφή παιχνιδιού:

Ας γράψει ο καθένας ένα είδος το οποίο ο αποπάνω (ο τελευταίος που σχολίασε) θα ακούει για 1 βδομάδα.

Π.χ. εγώ γράφω "Ελληνική Rap" και ο @Άγιος από πάνω θα ακούει μόνο Ελληνική ραπ για 1 βδομάδα ώστε να αλλάξει περιστάσεις.

Αν ακούς για 7 μέρες μόνο ένα είδος μπορείς να έχεις άποψη για το αν σου αρέσει ή όχι.

Στο χειρότερο σενάριο που δεν σου αρέσει καθόλου, δε θα χρειαστεί να ξανακούσεις. Αλλά μπορεί να γουστάρεις τελικά, ποιος ξέρει...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back