Το όλο θέμα προέκυψε και τοποθετήθηκα έτσι, διότι μέρος της συζήτησης πήγε στο κομμάτι πως στην πράξη χρησιμοποιείται αυτή η ερώτηση ήτοι το :"τι μουσική ακούς ;" .
Είναι σαφές πως αυτή η κλισέ ερώτηση, όπως σωστά χαρακτήρισε και ο OP, ηδη κλισέ από το 1960 (και μου κάνει εντύπωση αν χρησιμοποιείται ακόμα και τωρα) είναι εναρκτήρια ενός small talk , με υποβόσκον φλερτ.
Τόνισα λοιπόν ότι καμία σημασία δεν έχει σαν διαγνωστική ερώτηση ταιριάσματος χαρακτήρων σε αυτό το επίπεδο, διότι αφενός η πλειονότητα των γυναικών (όχι η Tina Turner προφανώς) δεν πολύ ασχολείται με τη μουσική, αφετέρου δε δεν τις ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι (τι μουσική ακούει ο άλλος) προκειμένου να γοητεύθουν από αυτόν και να φλερτάρουν.
Στο κομμάτι του φλερτ λοιπόν ή γυναίκα ενδιαφέρεται και γοητεύεται από έναν που στα μάτια της είναι ο σωστός για γάμο και τέκνα (και καλά κάνει ), προφανώς αδιαφορώντας για τα μουσικά του γούστα (και πάλι πολύ καλά κάνει).
Το ότι ο άντρας ακούει "ψαγμένες " μουσικές και όχι τραπ, νομίζει, κρίνοντας εξ ιδίων, ότι έχει κάποιο πρόκριμα έναντι κάποιου άλλου , θεωρώντας ότι κάνει κάτι "σπουδαίο ".
Αφενός λοιπόν και τίποτα δεν κάνει σπουδαίο και αφετέρου ουδεμία σχέση έχουν σαν κριτήριο το ακούσματα του για να τον επιλέξει μια γυναίκα.
Ο αυτιστικός άντρας (και εγώ είμαι τέτοιος) , που το ψάχνει το θέμα μουσικά, είναι συλλέκτης μουσικής κ.ο.κ. το κάνει γιατί του αρέσει, αλλά δεν θα επρεπε να περιμένει κάποια επιβράβευση γι αυτό (να πέφτουν ξερες οι γυναίκες....επειδή ακούει ξέρω γω τζαζ- τριχες).
Οι γυναίκες, στο θέμα επιλογής συντρόφου έχουν αλλά κριτήρια (ποιο ορθά κατά τη γνώμη μου ) και όχι αν έχουν αμφότεροι στις δισκοθήκες τους το billion dollars baby , του Alice Cooper.
Δεν τους ενδιαφέρει η μουσική τόσο , όσο ένα nerd άντρα, για να την αναγάγουν σε ασφαλές κριτήριο ταύτισης χαρακτήρων.
Έχω βγάλει διαζύγια μέ ζευγάρια που γνωρίστηκαν σε δισκάδικα και πήγαιναν μαζί στις ίδιες συναυλίες και άντεξαν παντρεμένοι 1 χρόνο, και υπάρχουν ζευγάρια που ο ένας ακούει κλαρίνα και η άλλη ποντιακά, και είναι μαζί 30 χρόνια.
Αυτή την εμπειρία μου μοιράστηκα με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα.