Αγορά νέας κιθάρας

johnysM

Ενεργό μέλος
Πόντοι
118
Καλημέρα, σκεφτόμουν να πάρω μία 2η κιθάρα και είμαι ανάμεσα σε fender strat και telecaster, θα τις δοκιμάσω και από κοντά εννοείται αλλά ήθελα να ρωτήσω και εδώ ποια είναι η γνώμη σας.
Χωρίς να έχω καμία εμπειρία πάνω σε αυτές τις 2 κιθάρες, έχω την εντύπωση πως ο ήχος της stratocaster η πιο γενικά όλο αυτό που σου δίνει ακούγοντας την είναι παρόμοιο με μία les paul και το αντίστροφο, δηλαδή ακούω ομοιότητες μεταξύ αυτών των 2 κιθαρών, αντιθέτως, βρίσκω την telecaster ως εντελώς διαφορετικό όργανο και από την strat και από την les paul και ακούγοντας την μου δίνει έναν μοναδικό ήχο που δεν μπορώ να ακούσω από τις άλλες 2.

Γι'αυτόν τον λόγο σκεφτόμουν να πάω σε telecaster μιας και μου αρέσει το στυλ του ήχου της καθώς και η εμφάνιση της.
Η ερώτηση τώρα είναι προς τα που να κινηθώ οικονομικά και ποια η γνώμη σας στα διάφορα μοντέλα της telecaster, ποια η γνώμη σας για την σειρά player series 2 και αν υπάρχουν μεγάλες διαφορές από τα μοντέλα pro 2 που εκεί μιλάμε για διπλάσια τιμή στα 2 χιλιάρικα περίπου έναντι των 800-850 που έχουν οι player series 2.
Είναι αισθητές οι διαφορές στον ήχο και στην ποιότητα κατασκευής τους μεταξύ αυτών των 2? Επίσης υπάρχουν διαφορές στην αίσθηση που κρατάς την κιθάρα και είναι πιο ευκολόπαιχτες?

Ευχαριστώ και καλή Ανάσταση!

Gibson πιο γεματος- γκαζατος ηχος, αλλα χωρις τα sparkling clean των fender.

Tele πιο γεματος και πειστικος bridge μαγνητης.

Strat, εντελως ξεχωριστος ηχος στις ενδιαμεσες θεσεις, και ωραιος neck.

Το ακους και μονος σου στα βιντεακια.
Οπως ευκολα διαπιστωνεις και οι τρεις κιθαρες εχουν ξεχωριστο ηχο, η Les Paul δεν ακουγεται το ιδιο με τη στρατ, ακουγεται πιο διαφορετικη απο τη στρατ σε σχεση με την τελε με τις διαφορες να ειναι πιο εμφανεις οσο καθαροτερος ειναι ο ηχος.

Εντάξει έρωτας τα καθαρά της tele, να σου πω την αλήθεια πιο πολύ για καθαρά και overdrive προορίζεται η κιθάρα(blues).
Για πιο πολύ gain καταστάσεις, με καλύπτει ο ήχος της gibson προς το παρόν.

Ε, για καθαρα και blues πιστευω θα γουσταρεις με την τελε καργα. Δεν εχω παιξει με την player 2 αλλα πιστευω οτι θα σε καλυψει. Εφοσον παιζεις κιθαρα, θα την δοκιμασεις και θα δεις, δε νομιζω να μη σε καλυψει παντως.

Η Telecaster πάντως είναι πολύ πιο κοντά στην Les Paul από την Stratocaster
Σχετικά για μοντέλα τις τελε που ανέφερα πιο πάνω ποια η γνώμη σου, δεδομένης και της μεγάλης απόκλισης στην τιμή.

Πάντως αν μπορέσεις να διαθέσεις τα χρήματα, θα σου πρότεινα να πας σε μεταχειρισμένη αμερικανικη Tele η Strat. Το μανίκι των μεξικανικων είναι ΠΟΛΥ λεπτό εφόσον έχεις συνηθίσει σε Gibson Les Paul

Εντάξει έρωτας τα καθαρά της tele, να σου πω την αλήθεια πιο πολύ για καθαρά και overdrive προορίζεται η κιθάρα(blues).
Για πιο πολύ gain καταστάσεις, με καλύπτει ο ήχος της gibson προς το παρόν.
όντως μου φάνηκε λίγο λεπτό όπως λες, δοκίμασα στον νακα την μεξικάνικη, τα προ μοντέλα δεν τα είχε.

Εγώ ψηφίζω στρατ. Δεν έχει καμία σχεση με les paul ηχητικά. Είναι η Νο 1 κιθάρα για μπλουζ. Οι bluesy ήχοι που βγάζει από τις μεσαίες θέσεις και την neck θέση, είναι ορόσημο και δεν μπορούν να υποκατασταθούν με άλλη κιθάρα. Η tele έχει τα δικα της ατού όπως ο bridge μαγνήτης και η μεσαία θεση. Επίσης, εξαιρετική κιθάρα για μπλουζ.

Πάρε όποια σου αρέσει οπτικά και ηχητικά.

Πες μας λίγο τι ήχο blues φαντάζεσαι. Αν θες blues στιλ eric clapton πας strat, αν θες blues rock στιλ zz top πας tele. Με Τελε παίζεις και τζαζ που είναι κοντά σαν είδος

Πες μας λίγο τι ήχο blues φαντάζεσαι. Αν θες blues στιλ eric clapton πας strat, αν θες blues rock στιλ zz top πας tele. Με Τελε παίζεις και τζαζ που είναι κοντά σαν είδος
Βασικά έχω τρελαθεί με τα καθαρά της τελε, περισσότερο γιαυτό σκεφτόμουν να παω γιαυτήν. Από την άλλη η strat είναι πιο ευέλικτη σαν όργανο.
Σαν επιρροές ηχητικά δεν έχω κάποιο δείγμα να σου πω, εντάξει λατρέυω ρορυ και mark knopfler, σαν ήχος που μου αρέσει νομίζω τείνω περισσότερο σε mark knopfler

Βασικά έχω τρελαθεί με τα καθαρά της τελε, περισσότερο γιαυτό σκεφτόμουν να παω γιαυτήν. Από την άλλη η strat είναι πιο ευέλικτη σαν όργανο.
Σαν επιρροές ηχητικά δεν έχω κάποιο δείγμα να σου πω, εντάξει λατρέυω ρορυ και mark knopfler, σαν ήχος που μου αρέσει νομίζω τείνω περισσότερο σε mark knopfler
Συμφωνουμε. Είχα στρατ και την πούλησα δύο φορές. Αν βρεις μεταχειρισμένη αμερικανα μέχρι 1500€ πάντως αξίζει η διαφορά κατά την ταπεινή μου γνωμη

Από την άλλη η strat είναι πιο ευέλικτη σαν όργανο.
Κ αυτό είναι υπό συζήτηση, διαφωνώ με αυτό. Για προσπάθησε να ροκάρεις με strat bridge μαγνήτη πχ. Μη μου πείτε βάλε διπλό, μετά χάνεις αλλά πράγματα. Με Τελε δε χάνεις τίποτα, απλά τα κάνει όλα

Για προσπάθησε να ροκάρεις με strat bridge μαγνήτη πχ.

Μια χαρα ροκαρει ο bridge, αλίμονο. Είναι κάπως πιο αδύναμος και αχρωμος σε σχέση με την τελε, αλλά το κάνει πάρα πολύ καλά. Επίσης, εχει το προτερημα το ότι δεν εχει το "ενοχλητικό" -για πολλούς- twang. Κάποιοι θελουν τελε, αλλά βάζουν μαγνήτες κάπως πιο στρογγυλους και flat sounding.

Βασικά έχω τρελαθεί με τα καθαρά της τελε, περισσότερο γιαυτό σκεφτόμουν να παω γιαυτήν.

Έχει πραγματικά ωραια καθαρά, και με πολύ χαρακτήρα. Ο neck είναι αχρωμος σε σχέση με εκείνον της στρατ, αλλά υπάρχουν επιλογές για να ακούγεται σαν στρατ στη θεση αυτή.

Από την άλλη η strat είναι πιο ευέλικτη σαν όργανο.

Σίγουρα πιο ευελικτή από την τελε. Παραπάνω ήχοι, παρουσία τρεμολο. Η τελε είναι, βεβαια, τόσο απλή σχεδιαστικά και μπορεί να κάνει τα πάντα, χωρίς πολλά πολλλά. Έχει την γοητεία της...

Συμφωνουμε. Είχα στρατ και την πούλησα δύο φορές. Αν βρεις μεταχειρισμένη αμερικανα μέχρι 1500€ πάντως αξίζει η διαφορά κατά την ταπεινή μου
Εχει στον νακα pro 2 μοντέλο στα 1900,ειδα και εδω αγγελιες αλλα δεν βρηκα κοντα στην περιοχη μου κατι.Θα παω νακα να τις δοκιμασω για να δω που θα καταληξω και ισως περιμενω να ανεβει καμια αγγελια εδω στην περιοχη θεσσαλονικη-χαλκιδικη.

Για να μην τα ξαναγράφω, συμφωνώ απόλυτα με ο,τι έχει γράψει πιο πάνω ο @gkourmoul1. Λέξη προς λέξη.

Ιδιαίτερα εάν ο Knopfler είναι ο ήχος που ψάχνεις , με μια Strat (early period) και μια Les Paul (later period Dire Straits -solo career) καλύπτεις όλο το φάσμα των ήχων που έχει ηχογραφήσει. Και επίσης θεωρώ ότι αυτά τα δύο όργανα καλύπτουν ένα απίστευτο ευρύ φάσμα του ηλεκτρικού καθαριστικού ήχου. Πιο συγκεκριμένα, οι ενδιάμεσες θέσεις 2/4 της Strat δεν υπάρχουν αλλού.

Τώρα βέβαια, κατά πόσο είναι σημαντικά αυτά για εσένα ή εάν προτεραιότητα δίνεις στο να βρεις τον δικό σου ήχο, και η Tele σε καλεί περισσότερο, επαφίεται σε εσένα να αποφασίσεις.

(Εγώ πχ σε 5 ηλεκτρικές κιθάρες, δεν έχω καμία Tele και δεν την έχω καν στα υπόψη. Αλλά αυτή είναι μόνο η δική μου άποψη και μόνο για εμένα).

ποια η γνώμη σας για την σειρά player series 2 και αν υπάρχουν μεγάλες διαφορές από τα μοντέλα pro 2 που εκεί μιλάμε για διπλάσια τιμή στα 2 χιλιάρικα περίπου έναντι των 800-850 που έχουν οι player series 2.

Έχοντας και αμερικάνικη και μεξικάνικη (στρατ), θα έλεγα ότι οι διαφορές δεν είναι και τόσο μεγάλες. Σε σχέση με Gibson VS Epiphone και PRS VS PRS SE θα έλεγα ότι είναι πολύ μικρότερες.

Δεν λέω ότι οι USA δεν αξίζουν, αλλά αν μου έφερναν τρια ζεύγη κιθαρών, Gibson - Epihone, PRS - PRS SE και Fender USA - Fender Mexico και μου έλεγαν μπορείς να κρατήσεις μόνο μια από κάθε ζεύγος και τουλαχιστον μια να μην ειναι USA, θα διάλεγα Gibson, PRS και Fender Mexico.

Μιλάω πάντα για τις τωρινές Mexico που μου φαίνονται πιο προσεγμένες σε σχέση με τα παλαιότερα (30ετίας) μοντέλα και επίσης δεν μιλάω για τις ινδονησιακές, πρόσφατες ''standard'' με το poplar σώμα.

Επίσης αναφέρθηκες σε ήχο. Ο ήχος δεν είναι τόσο διαφορετικός, ειδικά στη μίξη. Η αίσθηση είναι και προφανώς η μεταπωλητική αξία

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back