Το 'στρώσιμο' γίνεται όπως και στα αυτοκίνητα: όταν είναι καινούρια. Τώρα ξέχνα το.
Ο χώρος σου είναι ακουστικά διαμορφωμένος;
Το "στρώσιμο" γίνεται σε όλα τα αντικείμενα που περιέχουν στοιχεία που κινούνται και τρίβονται μεταξύ τους.Δηλαδή πρακτικά στα πάντα...Το 'στρώσιμο' γίνεται όπως και στα αυτοκίνητα: όταν είναι καινούρια. Τώρα ξέχνα το.
Ο χώρος σου είναι ακουστικά διαμορφωμένος;
Η αλήθεια είναι πως δεν μονωμένος κ τ λ και μάλλον για αυτό ακούγεται έτσι..
Σχετικά με το στρώσιμο τα monitors μπορεί να τα έχω 1 χρόνο αλλά σπάνια τα έχω βάλει να παίξουν δυνατά.. Μπορώ ακόμα να τα στρώσω? Τέλος πάντων γενικά ασχέτως με τα δικά μου ηχεία πως γίνεται ενα στρώσιμο?
(...) ακούω λίγο τονισμένα τα μπάσα …Μήπως φταίει ο χώρος ' date=' μήπως επειδή (αν και τα έχω ένα χρόνο περίπου)δεν έχω κάτσει να τα στρώσω ακόμα?[/quote']
Αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τα ηχεία: τι πηγή ήχου έχεις; Την κάρτα του υπολογιστή σου; Αν ναι, τι κάρτα; Πιο πιθανό είναι να ξεκινάει από εκεί το πρόβλημα.
1. Δοκίμασε να βάλεις ένα CD player (από το Hi-Fi σου) κατευθείαν πάνω στα EVENT και δες πως ακούγονται.
2. Δοκίμασε να μεταφέρεις προσωρινά τα ηχεία σε ένα χώρο "ηχο-απορροφητικό", π.χ. σήκωσε το στρώμα του κρεββατιού σου όρθιο, βάλτο στη πλάτη σου και βάλε μπροστά τα ηχεία να τα ακούσεις. Αν ακούσεις βελτίωση, κοίταξε να φτιάξεις τον χώρο σου.
3. Αν δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα (τεχνικό), τότε σκέψου να πάρεις ένα equalizer, να το βάλεις πριν τα ηχεία και με ένα reference CD ήχου να διορθώσεις τη σχέση των συχνοτήτων.
Γεράσιμος