Αγορά εφφέ

Awaken

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Λέω να κάνω 1 δωράκι στον εαυτό μου για τα Χριστούγεννα ..αλλά δεν θέλω να πάρω καμία πανάκριβη μπουρούχα και να ξενερώσω.

Δεν μπορώ να κουβαλήσω τα πράγματα στο Νάκα η όπου αλλού για να δοκιμάσω επιτόπου πολυεφφε, είναι και οι πωλητές πάνω από το κεφάλι μου συνέχεια μην χαλάσω τίποτα…

Πρέπει να πάω διαβασμένος όπου πάω, φωτίστε εδώ παίδες. 

Θέλω να αγοράσω κάτι πολύ συγκεκριμένο, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό (μην κράζετε!).

Ξέρω όμως της ιδιότητες που θέλω να έχει…

Πρώτα από όλα θέλω να κάνω αγορά εφφέ μια και καλή, άρα θέλω κάτι καλό σε ποιότητα.

Να μπορώ να έχω distortion, delay, compressor, chorus, overdrive, και ότι άλλο γίνετε,

Σε μια μόνο συσκευή ας πούμε, και να μπορώ να τα συνδυάζω όλα αυτά χωρείς να αυξάνω των θόρυβο του ενισχυτή.

Αυτό σημαίνει ότι θέλω το μηχάνημα να είναι noiseless όσο γίνετε

Και να έχει πολύ καλή real-time απόδοση τον εφέ, Για να μπορώ να ηχογραφώ της προκοπής, με μικρόφωνο στημένο μπροστά από τον ενισχυτή όταν αποκτήσω ένα της προκοπής,

Δεν με ενδιαφέρει αν είναι σε μορφή πεταλιέρας η όχι, γιατί σπάνια αλλάζω εφέ μέσα σε ένα κομμάτι,

Καλύτερα να είναι σε μορφή φέτας για να χωράει και στην τρύπα πίσω από τον ενισχυτή,

Βολεύει όταν τα κουβαλάω.

Αν και δεν ξέρω αν υπάρχει πρόβλημα με τον μαγνήτη του ήχου, είναι πολύ κοντά,

Παίζει να το χαλάσει? Έβαζα 1 δανικό πολυεφφε εκεί …τώρα ότι έγινε έγινε.

Αν όλα αυτά είναι εκτός τον οικονομικών μου δυνατοτήτων απλός δεν θα πάρω τώρα,

θα περιμένω καλύτερη στιγμή, Έχω να επενδύσω μια χιλιάδα euros.

Τι μου προτείνετε?

http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=75&Product=9949

http://www.tcelectronic.com/G-Force.asp

;)

Το μόνο που δεν έχει είναι distortion (έχει ένα gain σε φάση booster ας πούμε) το οποίο φυσικά και πρέπει να το πάρεις από τον ενιχυτή σου ή μια προενίσχυση ή συνδιασμό από πεταλάκια κλπ. Σε εφεδιέρα στο 1000ρικο είναι ότι καλύτερο. Φθηνότερες λύσεις το G-Major (που έχει και την ΜΑΓΚΙΑ του Remote Channel switching σε ενισχυτή - που νομίζω οτι το Force δεν το έχει  ??? ) ή το Rocktron Intelifex, τα οποία ΔΕΝ υστερούν και πολύ σε ποιότητα εφέ αλλά δεν έχουν harmonizer (αν θές κάτι τέτοιο). Για εξωτικές λύσεις πάς μετά σε αυτό:

http://www.eventide.com/AudioDivision/Products/Harmonizers/Eclipse.aspx

αλλά ανεβαίνεις αρκετά και σε ευρώπουλα...

Η γνώμη μου είναι να πάρεις ένα G-Major.

http://www.tcelectronic.com/G-Major.asp

Οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να ράβουμε από τώρα στο στρώμα λεφτά...  ;D ;D ;D

Πάντώς γενικά να ξέρεις ότι στα κιθαριστικά μηχανάκια ή αναλογία άυξησης κόστους/ποιότητας είναι 10%/40% στις περισσότερες περιπτώσεις. Δηλαδή πληρώνεις κάτι 40% - 50% ακριβότερο για να πάρεις κάτι 10% καλύτερο.

Σκέψου το.  :)

το g-major μαζί με έναν καλό ενισχυτή είναι η καλύτερη λύση

αν είσαι και γκαζάκιας (τρομοκράτη ;D) θα απογοητευτείς από

το άθλιο gain των pod, boss, tonelab κλπ

ένα ενισχυτάκι full λάμπα is the answer

αλλά το σταματάω εδώ για να μην γίνω offtopicιστής

Είχα χαθεί στα links του vandergraaf τόση ώρα και δεν σε πρόλαβα.

Καθόλου off topic φίλε   jmone και ξεκινώ εγώ από εκεί που σταμάτησες

Ένας fender 50w full λαμπιόνια με κρυστάλλινα καθαρά,

άμα του κολλήσουμε και το g-major

Λες να γουστάρουμε?

edit

Διευκρίνιση… Ενισχυτή έχω ρε, της προκοπής εννοώ μικρόφωνο 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
η δική μου άποψη είναι πως ΝΑΙ θα γουστάρουμε

θα έχεις έναν ενισχυτή του γούστου σου και

ωραία εφέ, πάρε και ένα ωραίο distortion / overdrive

και κάνα booster με τα υπόλοιπα χρήματα να είσαι

υπερπλήρης

Σωστά το G-major θα σε καλύψει στα εφφέ αλλά για παραμόρφωση θές ενα καλό πεταλάκι.

Κοίτα το Jekyll & Hyde της Visual Sound , πολύ καλό το ζαχαρώνω αρκετό καιρό τώρα αλλά είναι ακριβούτσικο το άτιμο.

Ξέρεις τη γίνετε?… Έχω διάφορα πετάλια αλλά όταν τα βάζω μαζί δημιουργούν ένα θόρυβο που με χαλαει… γιαυτο έλεγα να τα πάρω όλα σε 1

Μηχάνημα που να έχει και distortion / overdrive δεν παίζει?

Ο fender σε ψιλό χάλασε… σε είδα ;D, μου το λένε και άλλοι αλλά τι να κάνω όταν τον πηρά πέρασα ένα υπαρξιακό επεισόδιο και κατέληξα σε αυτόν λόγο των καθαρών του

χαχα

στο loop θα μπει το g-major και ανάμεσα σε κιθάρα και amp θα μπει το distortion και δεν θα έχεις πρόβλημα

Loki είπε:
Σωστά το G-major θα σε καλύψει στα εφφέ αλλά για παραμόρφωση θές ενα καλό πεταλάκι.

Κοίτα το Jekyll & Hyde της Visual Sound , πολύ καλό το ζαχαρώνω αρκετό καιρό τώρα αλλά είναι ακριβούτσικο το άτιμο.
αν σκεφτεις οτι ειναι 2 σε 1 ΠΟΛΥ καλα drive μια χαρα ειναι για την τιμουλα του...

Πόσο κάνει το Jekyll & Hyde? το κοίταξα loki και από εμφάνιση φαίνετε πολύ κακό

Με την ένια του διαβολικού, είναι ποιοτικά τα εφφε ? ακούγετε πολύς θόρυβος όταν δεν παίζεις? Το έχεις δοκιμάσει?

Ανέβασα και το κολοκύθι που έχω για dist εγώ… μακριά… καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω να πάρεις κάτι καλό παρά να πετάξεις λίγα euros στα σκουπίδια

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
κοιτας προς νακα πλευρα αλλα δεν τα βλεπεις ολα δυστυχως...

http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Default.asp?Static=75&Product=94302

και overdrive και distortion και καταπληκτικα εφφε και πιο καινουργιο απο το τα g major και g force (οχι οτι αυτα δεν ειναι καλα, αλλα αφου πας ολα σε ενα καλυτερα σε πιο πεταλιερα κατασταση πιστευω)... πανευκολο στη χρηση του και πιστεψε με δεν θα το μετανοιωσεις...

μακρυα απο line 6.... ;D ;D ;D ;D

Αυτό που λέει (βασιζόμενο στην αναλογική τεχνολογία την χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει ήχους Overdrive και Distortion ενώ η ψηφιακή τεχνολογία υφίσταται ώς βοηθητικό τμήμα που εμπλουτίζει και 'λειαίνει' τον παραγόμενο ήχο.) Ακούγεται σαν την χρυσή τομή

Είμαι σε σύγχυση τώρα…

Πρέπει να πάω εκεί πέρα με κιθάρα και ενισχυτή να του πω να μου τα βγάλει?

G-major και Jekyll & Hyde ή Nova System?

Το ζητούμενο είναι η ποικιλία σε εφφε, βρόμικα και καθαρά, και η ποιότητα τους

Ακούω και άλλες προτάσεις, είμαι όλος αφτιά.

Line 6…? κάτι παραπάνω για αυτό? Θάψετε ελεύθερα!… 

απο οσο εχω καταλαβει ομως το nova system δεν εχει αρκετο gain τουλαχιστον για τα δικα μου γουστα....υστερει πολυ απο θεμα heavy καταστασεων....ειναι μεχρι hard rock κατασταση.....βεβαια δεν το εχω ακουσει απο κοντα αλλα απο τα video που εχω δει ειναι πολυ light....Ωραια γκαζια απο θεμα ποιοτητας αλλα λιγα,και δεν μιλαω να παιξεις death και τετοια αλλα ουτε whitesnake και satriani δεν φτανει καν....εαν καποιος αλλος εχει αλλη αποψη ας μου πει γιατι θελω να το ακουσω απο κοντα αλλα εαν ειναι ετσι δεν μου κανει....τουλαχιστον να φτανει την tonelab ::)

καλησπερα,επειδη σκεφτομαι να παρω και γω το nova system, μπορει καποιος που το εχει να με βοηθησει?

αν το δουλεψω στο send-return το ξεχναω το γκαζι η υπαρχει καποια συνδεσμολογια που μου διαφευγει?

Να πάρεις ένα GT10 που είναι πολυ φτηνότερο και εξαιρετικά ευέλικτο μηχάνημα ...

...και αν δεν βγάλεις καλό ήχο δεν θα φταίει το εφε  ;D ;D ;D

οταν συνδεσεις το nova στο send-return ξεχνας τα γκαζια....

φτανει μια χαρα και για whitesnake και satriani και για πολλα αλλα... επειδη ειχα τη vox (και συνεχιζω να λεω οτι ειναι ενα παρα πολυ καλο μηχανημα) θα τολμησω να πω οτι στα δικα μου αυτια μαλλον το nova εχει πιο πολυ γκαζι (και πολυ καλυτερα εφφε) απο εκει και περα πηγαινε ακουσε το και αποφασισε...

και προς Θεου!!! τα βιντεακια του youtube κατα 99% δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα...

Πάντως οφείλω να πω ότι με χαλάει λίγο που στο Nova δεν έκαναν το ίδιο με το G-System, να μπορείς δηλαδή με τη μέθοδο των 4 καλωδίων να συνδέεις το drive μπροστά στον ενισχυτή και τα ψηφιακά εφφέ στο effects loop (στην περίπτωση που θα ήθελε κάποιος να το συνδέσει έτσι).

brain_g είπε:
οταν συνδεσεις το nova στο send-return ξεχνας τα γκαζια....

φτανει μια χαρα και για whitesnake και satriani και για πολλα αλλα... επειδη ειχα τη vox (και συνεχιζω να λεω οτι ειναι ενα παρα πολυ καλο μηχανημα) θα τολμησω να πω οτι στα δικα μου αυτια μαλλον το nova εχει πιο πολυ γκαζι (και πολυ καλυτερα εφφε) απο εκει και περα πηγαινε ακουσε το και αποφασισε...

και προς Θεου!!! τα βιντεακια του youtube κατα 99% δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα...
δεν διαφωνω οτι στο you tube δεν καταλαβαινεις πολλα αλλα για την tonelab ειχα καταλαβει οτι εχει γκαζι αρκετο....αυτο που δεν καταλαβα καλα ειναι ποιο μηχανημα εξακολουθεις να θεωρεις καλο απο τα δυο.?

παντως εγω την tonelab δεν την θεωρω καθολου κακη ...αντιθετως σε 5 λεπτα το πολυ εχεις αξιοπρεπη ηχο...εξαλλου στα video που ανεβαζω μονο ψευτικα δεν ακουγεται το γκαζι...και με την μπαντα κανεις δεν μου εχει κανει παραπονο ...αντιθετως ολοι γουσταρουν....

απλα εαν το nova ειναι καλυτερο θα κανω μια επιπλεον αγορα  ;D

μπορεις να με διαφωτισεις σε ποιο αναφερεσαι οτι ειναι καλο μηχανημα εσυ που εχεις και τα δυο?

καταρχην δεν εχω πλεον τη vox... δυστυχως δεν εχω τα λεφτα να κραταω οτι περναει απο τα χερια μου... για τα δικα μου αυτια καλυτερο ειναι το nova.πολυ πιο καλα εφφε και πολυ πιο καλο και ευελικτο γκαζι. απο εκει και περα αν εισαι οκ με τον ηχο απο την vox γιατι να παρεις κατι αλλο? και δεν εννοεις πιστευω αν παρεις το nova να κρατησεις και τα δυο... αν ειναι για κατι τετοιο καλυτερα να κατσεις να σκεφτεις τι σου λειπει απο τον ηχο σου και να προσθεσεις κανενα δυο πεταλακια στη συλλογη σου.. η να πας σε καποια λυση rack μορφης ωστε με midi  να κανεις και αλλα πραγματα. αν σου λειπει πχ ενα δευτερο delay και ενα modulation ακομα κοιτα και προς κανενα rack unit. πιθανοτατα να στοιχισει πιο φθηνα και να μην γεμισεις με ενα σκασμο πεταλια στα ποδια. πρωτα απο ολα ομως κατασταλαξε στο τι ειναι αυτο που πραγματικα σου λειπει για να φτιαξεις αυτο που εχεις στο κεφαλι σου...

καταρχην δεν θελω rack γιατι βαριεμαι το κουβαλημα.....γι'αυτο πουλησα και τα πεταλια μου....δευτερον δεν θελω να δωσω την vox απλα θελω να δω εαν το nova ειναι αντξιο ή και καλυτερο ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back