Αγαπημένο σας μπεργκεραδικο;

Με 40 ευρώ πόσα σουβλάκια παίρνεις?
Όταν λέμε σουβλάκι εννοούμε καλαμάκι, έτσι?? Από ένα μαγαζί που παραγγέλνω συνήθως, με €40 παίρνω 20 σουβλάκια.

 
Πλάκα πλάκα, ενα sweetbread burger με...actual sweetbread μπορεί και να δούλευε αρκετά καλά. Δε ξέρω στα Ελληνικά ποιός είναι ο δόκιμος μαγειρικός όρος, εννοώ τους αδένες εδω:

https://en.wikipedia.org/wiki/Sweetbread

 
Μαζί τα φάγαμε

Να ειμαστε καλά να κάνουμε και αλλες πολεμικες ανταποκρισεις. 

Αναρρώνω απο τη γαστροοισοφαγική παλλινδρομηση που μάλλον ηταν και ο λόγος που το Gastro (--->) έγινε Ortsag (<---).

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όλα αυτά πάντως είναι σε φάση "ότι είχαμε στην κουζίνα τα πετάξαμε στο μπιφτεκόψωμο, και ας διπλοχρεώσουμε τα κοροϊδα να πουλήσουμε λίγη κουλτούρα στα λαηφσταηλάδικα". Ψητό κρέας με αλατοπίπερο ρε μούτρα!

 
Όχι απλά το junk και το street food έχει φθηνη πρώτη υλη σχετικά και σχεδον μηδεν φύρα. Και εχει και πολύ κόσμο. Άρα κόβει χρήμα. Ενώ το fine dining άστο.... (πανακριβες πρώτες ύλες, άπειρη φύρα άρα ζημιά, άπειρος χρόνος σε παρασκευές που θέλουν και εξοπλισμό και χέρια, υψηλό κόστος στον πελάτη και μικρότερο πελατολόγιο).

Όταν ομως ενας chef πάει να ανακατευτει στο street food πρεπει να πεισει οτι μπορει να το κανει το σουβλάκι καλυτερα απο τον μπαρμπα γιώργη που ψήνει σουβλάκια 70 χρόνια και τάιζε και τον πατέρα σου και τον παππού σου. Άρα αρχίζει η ποζεριά με δικαιολογία ότι δήθεν το θεμα χρειαζόταν επειγόντως ανανέωση και ήρθε ο κατάλληλος άνθρωπος να το σώσει.

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Πάμε για αγαπημένο σουβλατζίδικο;?
Ωωωω τώρα ειναι σα να ρωτας αγαπημένη ποδοσφαιρικη ομαδα...

 
Τα σουβλατζίδικα με αφορούν περισσότερο από τα μπεργκεραδικα, ότι αναφέρεται να ξέρετε ότι θα δοκιμαστεί οπότε ποσταρετε υπεύθυνα

 
Πάντως αν αποφασίσετε να πιείτε για Τσίπουρα εδώ είμαι εγώ, γιατί από φαγιά δεν σας βλέπω και τόσο τσι προκοπής

 
Ροδόπολις (Κοσμίδης) Κερατσίνι με τη γλυκοκαυτερη σάλτσα - μυστική συνταγή από το '50...

 
1) Λευτέρης ο Πολίτης (Σατωβριάνδου) και μετά καφέ στη Στάνη.

2) Το σουβλάκι της Χαροκόπου (καλλιθέα).

Θέλω να κάνω γευσιγνωσία εδώ

https://www.gastronomos.gr/magazi/to-soyvlaki-os-idea/83111/

Αλλά δε με βλέπω σύντομα...

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Θεσσαλονίκη, Brothers in Law. Μετράει 

 
Πρώτα που να πάτε:
Μπιφτεκάκια και σουβλάκια στο Ψυχικό, πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής σε συνδυασμό και καλά κρέατα άλλα μέτρια σε μέγεθος. είναι καλός, αξίζει
https://www.biftekakiasouvlakia.gr/menu/

Στον Αβραάμ στου Παπάγου, ποιότητα και ποσότητα, και σχετικά φτηνά για αυτό που προσφέρει. μια φορά πήγα, χόρτασα και ευχαριστήθηκα, του αξίζει διαφήμιση
https://www.avraamsouvlaki.gr/

Που να μην πάτε:
Στο ''Κάψα'' στο κέντρο, γύρος στα κάρβουνα και τα λοιπά, ότι πιο μέτριο και ακριβό έχω φάει 4.5 η πίτα γύρος. Και πολλά τατουάζ στην κουζίνα, υπερβολικά πολλά, αποπνέουν μια αίσθηση βρομιάς εκεί μέσα
https://kapsa.gr/el/

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το καλύτερο που έχω δοκιμάσει ever ηταν τα Wendy's στη Γλυφάδα και συγκεκριμμένα το bacon mushroom melt .Δεν εχω δοκιμάσει ποτέ κάτι καλύτερο .Μόνο που το σκέφτομαι , πείνασα ?

 
Το καλύτερο που έχω δοκιμάσει ever ηταν τα Wendy's στη Γλυφάδα και συγκεκριμμένα το bacon mushroom melt .Δεν εχω δοκιμάσει ποτέ κάτι καλύτερο .Μόνο που το σκέφτομαι , πείνασα ?
Και πατάτες με τσένταρ και μπέικον συνοδευτικά.

 
Για λέγε...
Συμφώνως των γούστων μου

1. Τζάνερος στη Λήμνο, έχει κατάστημα στη Μύρινα με δικά του κρασιά και Τσίπουρο. Το τσίπουρο δεν τον εμφιαλώνει το στέλενει με μεταφορική σε γυάλινες φυάλες του λίτρου. Από Αλεξανδρινό (λευκό) μοσχάτο Λήμνου, αιθέρας. Διαθέτει επίσης και κάποιο τυρί ντόπιο το οποίο διαθέτει ΜΟΝΟ για φίλους και συγγενείς, δεν το εμπορεύεται. Ημπορείς να τον βρεις και στο ίντερνετ το Αριστείδη, υπέροχος ΄τυπος. Έχω χρόνια να πάω Λήμνο, αλλά διατηρώ επαφή και καταναλώνω κατά καιρούς τσιπούρ

2. Μπάμπης. Αδριανή Δράμας. Πωλεί εις την χονδρική εκτός από περιπτώσεις συγχωριανών. Όποτε βρίσκομαι εις του χωρίον αγοράζω

3. Κάποτε που πήγαινα Πάρο έβρισκα μια υπέροχη σούμα, με την έδινε ένας φίλος και πελάτης γεωπόνος

4.απ τα εμφιαλωμένα του εμπορίου Αγιονέρι και Ηδωνικό, δεν κακός και ο Μπαμπατζίμ

Δεν μπορώ τα Θεσσαλικά καθώς και τα Δ. Μακεδονίας και τη πλειονότητα των τσικουδιών που έχω δοκιμάσει

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top