Αν ψαχνεις γυρο/ντονερ στα καρβουνα ,οπως εχουν πολλά ντονερτζιδικα στην Πολη, πηγαινε στο DONER.TZH στη Ν.Σμυρνη (καθημερινη να πας γιατι απο...σερβις δεν το εχουν καθολου και ΠΣΚ γινεται πολεμος) το ντονερ ομως ειναι ισαξιο των ΚΑΛΩΝ στην Πολη (οχι αυτα που ειναι στην Ιστικλαλ φυσικα αλλα πΓιο μεσα εκει που θα σε παει ντοπιος, με πηγαινε η γιαγια μου που εφυγε απο εκει 20 ετων και ΚΣΕΡΟ απο ντονερ ?)
Δεκτό αλλά Ν.Σμύρνη για να παω και ειδικά καθημερινή, πρέπει να ειναι δευτερη πανσεληνος μέσα στον ίδιο μήνα. Θα το εχω υποψιν παντως.
Του Πέσκια ήταν ενα πολύ μέτριο σουβλάκι, σαν αυτά που παλιά τρώγαμε σε κάθε γειτονιά. Το τζατζικι άθλιο και η και καλα καυτερη σαλτσα, ανυπαρκτη. Η πιτα close but no cigar και το μονο θετικο ήταν ο γύρος που όντως ηταν χειροποιητος (ειχε καθαρο ψαχνο) αλλά λίγο στεγνος και υπερβολικα μπαχαρωμενος. Πιο πολυ με ενοχλησε η διαφημιση του στα hipster σαιτ οτι θα ερθει ο σεφ να σας ανοιξει τα μάτια κλπ. Δεν ακουμπησε. Όλοι εχουμε φάει και καλυτερα σουβλάκια. Το signature με το αβοκαντο, το έχω αφορισει.
Κοντοσούβλι, αρνάκι και χοιρινό, κάνω μόνος μου 3-4 φορές τον χρόνο που θα έχουμε τραπέζι σπίτι (και θα έχουμε κόσμο). Δεν μου πέρασε ούτε από το μυαλό να το βάλω σε burger buns, δεν ξέρω, θα μπορούσα, φαντάζομαι...
Πάει πακέτο μαζί με τη γνωστη και δημοφιλή τάση για υπερμεγέθεις μερίδες εστιατορίων, ανεξάρτητα από την ποιότητα. Στις κριτικές εστιατορίων διαβάζεις συνεχώς σε πολύ καλά μαγαζιά, γκρίνιες για μικρές μερίδες. Και αυτό τη στιγμή που οι μερίδες στα εστιατόρια είναι τουλάχιστον διπλές από τη διατροφικά συνιστώμενη ποσότητα.
Και οι υπερβολές τραβιουνται πολύ στο τικ τοκ και το ινστα. Άρα...
Όταν βγαίνουμε ή μάλλον όταν βγαίνουν για φαγητό, η λογική θα έπρεπε να είναι ότι πάμε κάπου να δοκιμάσουμε κάτι ξεχωριστό που ούτε να το κάνουμε μπορούμε ούτε το τρώμε κάθε ημέρα.
Δεν πάμε ούτε να φάμε να σκάσουμε ούτε να χορτάσουμε.
Όταν βγαίνουμε ή μάλλον όταν βγαίνουν για φαγητό, η λογική θα έπρεπε να είναι ότι πάμε κάπου να δοκιμάσουμε κάτι ξεχωριστό που ούτε να το κάνουμε μπορούμε ούτε το τρώμε κάθε ημέρα.
Δεν πάμε ούτε να φάμε να σκάσουμε ούτε να χορτάσουμε.
Μπορούμε μια χαρά να χορτάσουμε και με πολύ μικρότερες μερίδες από αυτές που βρίσκουμε στα εστιατόρια. 90γρ μοσχάρι μαζί με λίγους υδατάνθρακες και λαχανικά είναι υπέρ αρκετά. Απλά για τη συντριπτική πλειοψηφία, αν τους δείξεις πόσο είναι 90γρ κρέας, θα νομίζουν ότι τους έβαλες υποδιπλασια ποσότητα.
Το να σκάσουμε καλό είναι να μη συμβαίνει γενικά.
Συμφωνώ φυσικά ότι καλό είναι όταν βγαίνουμε για φαγητό, να τρώμε κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι. Ή δε συμφέρει.
@LK Για να μη παρεξηγηθώ... Αυτές τις κάποιες (λίγες) φορές που μπορεί να τύχει, δεν είναι ότι ξεκινάει επί τούτου. Απλά το ένα (πιάτο) φέρνει το άλλο και κάπως έτσι γίνονται οι καταστροφές.
Αρχίζει ο ένας: Να πάρουμε και ένα... Να πάρουμε. Αρχίζει μετά ο άλλος κ.ο.κ...
Μετά όμως... Ωραίο το έτσι, δεν παίρνουμε ένα ακόμα; Ας πάρουμε... ?
Και κάπως έτσι διολισθαίνουμε στον βούρκο, μέχρι τελικής... πανσέτας.
Δεν εχω φαει ποτέ nuggets απο Goodys. Θα με κανεις να παρω για να το ερευνήσω.
Πάω στοίχημα οτι εχουν πολτοποιήσει μπουτια μαζι με ξεφτια απο το φιλεταρισμα, τα σφιξανε στο ψυγειο, τα πανάρανε με αλεύρι και φρυγανια και τα τηγανίσανε. Αλάτι αρκετο, σκόρδο σκόνη, πάπρικα και κάτι για τη μυρωδια (κύμινο ή κάρυ).
Δε χρειάζεται να παρεις μηχανη κιμά, απλά να παραγγείλεις τον κιμά κοτοπουλου στο κρεοπωλειο σου να το κανουν στο δικο τους χρόνο γιατι μετά πρεπει να πλυθει πολυ καλα με βραστο νερο η μηχανή εξονυχιστικά. Εγω συνηθως τους λεω την Πεμπτη, να μου τον έχουν ετοιμο Σαββατο μεσημερι.
Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι μόνο αυτά. Το συνδυασμό πάπρικα - κύμινο - κάρυ - σκόνη σκόρδου τον χρησιμοποιώ κυριολεκτικά καθημερινά. Είναι κάτι άλλο, σίγουρα. Μια περίοδο έπαιρνα ένα-ένα τα μπαχαρικά του supermarket που δε γνώριζα, και τα δοκίμαζα. Τζίφος.
1) Το double smashed είχε πολυ εντονη γεύση μοσχαριού, φρέσκος ο κιμάς αλλά βιαστικά ψημένος. Πολλές σαλτσες και η μαγιονέζα κομμένη έτρεχε σα νερο απο το μπεργκερ. Εντάξει μπορεί και απο τη θερμοκρασία του μπιφτεκιού μεχρι να φτασει. Εκει ισως να μην ηταν ετσι.
2) Κοντοσούβλι
Σόρρυ μαγκες... ΔΕΝ. Για τα γούστα μου, καθολου. Το παράτησα.
Δεν ηταν τόσο το κοντοσούβλι το ίδιο το πρόβλημα όσο η τυροκαυτερη. Εκτός ότι δεν μου ταίριαξε καθολου γευστικά, δεν ειχε και καλή γεύση. Και είχε και πολύ.
3) Chicken.
Αυτό ήταν οκ και ίσως το μονο που θα ξαναεπαιρνα ευχαρίστως, αλλά έχω φάει και σε άλλα μαγαζιά που έχουν αναφερθεί εδώ αντίστοιχης ποιότητας. Καλό πάντως.
Απλά υπ όψιν οτι εχει flakes παρμεζανας το οποιο δεν αναφέρεται στον καταλογο. Μεγάλο φάουλ κατα τη γνωμη μου. Καποιος μπορει να θέλει να μην τρωει τυριά για διάφορους λόγους.
4) Sweetbread burger.
Αυτό ήταν πραγματικα περιεργο... το κονσεπτ ειναι οτι ειναι μοσχαρι στιφαδο σε μπεργκερ.
Ο κατάλογος λέει:
"Χειροποίητο brioche πατάτας γεμιστό με μοσχαρίσια γλυκάδια, πανέ σε μείγμα δημητριακών, σάλτσα στιφάδο και μαγιονέζα τρούφα-κάστανο"
Εχουν κανει το μορχαρι κυβους, το εχουν παναρει και το εχουν τηγανισει (καλά). Αλλά τιγκα στις σαλτσες που σίγουρα έχει ζάχαρη, εσαλότ σβησμενα με κρασι, λιγο πελτέ, ζωμό μοσχαριού και τη μαγιονεζα τρούφα-κάστανο. Το συνολικο αποτελεσμα ήταν υπερβολικά γλυκερο σε σημειο που να εχεις την εντυπωση ότι τρως κατι σαν burger-τσουρεκι. Δεν ηταν τεχνικα κακό, αλλά πάλι για τα γούστα μου στα όρια με το γλυκο...
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας βοηθήσει να εξατομικεύσετε το περιεχόμενο, να προσαρμόσετε την εμπειρία σας και να σας κρατήσει συνδεδεμένους εάν εγγραφείτε.
Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, συναινείτε στη χρήση των cookies από εμάς.