Τι εννοείς οταν λες οτι η πλακέτα είναι νεκρή??Η προενίσχυση δεν νομίζω να επισκευάζεται εφόσον την έκαψα...myster_maze είπε:Mην ανοιξεις τις τρυπες!! Καλυτερα να βρεις ποτ που να χωραει!
Και οχι το 500αρι δεν θα ειναι το ιδιο με το 50αρι, οταν θα ειναι τερμα! Το ποτ μαζι με το μαγνητη καθοριζει την "αντισταση εξοδου" του μπασου.
Ναι το μαυρο ειναι η θωρακιση του μαγνητη και το ασπρο το (-) του πηνιου. Ασπρο και μαυρο θα τα κολλησεις μαζι στο ποτ που κολλησες και το καλωδιο της γεφυρας. Το κοκκινο στο jack και απο το (-) του jack ενα καλωδιο που θα παει στο καπακι του ποτ. Εισαι ετοιμος!
Ωστοσο αν ΔΕΝ χρησιμοποιησεις κανενα ποτ, καλυτερα ασπρο-μαυρο και καλωδιο γεφυρας κατ'ευθειαν στο (-) του jack! Και εννοειται το κοκκινο στο (+) του βυσματος...
Το πλην της πλακετας τι το θες? Αφου ειναι νεκρη! Ωστοσο εισαι σιγουρος οτι δεν επισκευαζεται η προενισχυση? 'Η θελεις να πας ουτως ή αλλως passive?
Πειράζει που παρόλο που δεν χρησιμοποιώ κανένα ποτ,εχω γειώσει όλα τα πλην στο ποτ???Πρέπει απαραίτητα σε αυτή την περίπτωση να πηγαίνουν στο - του jack???
Και κάτι άκυρο...Πες ρε παιδί μου,οτι εγώ είμαι τόσο καραγκιόζης (που το έχω αυτό γενικότερα) που βάζω τα καλώδια στο jack ανάποδα(δηλαδή το - στο + και το ανάποδο)...Και βάζω το μπάσο στον ενισχυτή...Τότε τι γίνεται???