Όμορφα!Άρα απ'ότι μου λες τα πράγματα είναι απλά....Με ένα κατσαβιδάκι και ένα κολλητήρι μπορώ να το κάνω, ναι???Αν και έχω την εντύπωση οτι πρέπει να αλλάξω pots(κάπου το διάβασα αυτό...).Τι είναι αυτά τα pots?Βασικά πείτε μου την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για να βγάλω την προενίσχυση και να κάνω το μπάσο passive και να δουλεύει κιόλας....yann είπε:Πολυ ωραια!
Τωρα πιασε το κολλητηρι και το καλαϊ,και κολλα κα'να μπρικι! ;D ;D
Τι να το κανεις αυτο το σχεδιο μωρε,αφου ολες οι καλωδιωσεις καταληγουν...
στον προενισχυτη? ??? ..που καηκε? ;D ;D ;D
Δωστο βρε ανθρωπε σε καποιον που ξερει τι κανει, τοσες μερες παιδευεσαι...kafetzis είπε:Τι είναι αυτά τα pots?
Παίζει, ότι εάν συνεχίσεις έτσι θα χαλάσεις και το υπόλοιπο μπάσο.kafetzis είπε:Ξέρετε τι παίζει?
bihlas87 είπε:Δωστο βρε ανθρωπε σε καποιον που ξερει τι κανει, τοσες μερες παιδευεσαι...
Καλά.....Με πείσατε....Θα το πάω σε κανα μάστορα....Αφού μου πατάτε το όνειρα μου να κάνω πατέντες,εντάξει....Παίζει, ότι εάν συνεχίσεις έτσι θα χαλάσεις και το υπόλοιπο μπάσο.
Thanx,ρε φίλε,αλλά να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω κατα πόσο με βοηθάει, απο τη στιγμή που έχω μόνο ένα μαγνήτη και 4 knobs(vol,bass,mid,tremble) και ένα switchακι.Αν κάνω λάθος,εξήγησε μου σε παρακαλώ...WilliamSats είπε:Για δες και αυτό το pdf. Όπου λέει μαύρο είναι η γείωση. Τα ποτενσιόμετρα 250Κohm.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε,θα το δοκιμάσω και θα επιστρέψω κάποια στιγμή να σας πω τα αποτελέσματά μου...WilliamSats είπε:Δεν παιζει ρόλο ας έχεις και 15 σουϊτσάκια, πάρε 2 250άρια ποτενσιεόμετρα καινούργια, ένα κεραμικό πυκνωτή 0,5uf βάλτα πάνω όπως είναι στο σχεδιάγραμμα και τα υπόλοιπα άστα για να κλείνουν τις τρύπες.
Βασικά ξεκίνα έτσι:
Βγάλε τα πάντα μέσα απ'το μπάσο και άσε μόνο το καλώδιο του μαγνήτη και το καλώδιο που παέι στο jack.
Βγάλε τα 2 ποτενσιόμετρα που θα αντικαταστήσεις και άσε τα άλλα πάνω χωρίς κανένα καλώδιο.
Βάλε τα καινούργια ποτενσιόμετρα.
Κάνε τις απαραίτητες κολλήσεις.
Και τέλος, γράψε μας κάτι να σε ακούσουμε οτι είσαι Back In Action!!!
Ρε τερας,για μπασσο με ενα μαγνητη μιλαμε τοσες σελιδες?? >kafetzis είπε:Thanx,ρε φίλε,αλλά να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω κατα πόσο με βοηθάει, απο τη στιγμή που έχω μόνο ένα μαγνήτη και 4 knobs(vol,bass,mid,tremble) και ένα switchακι.Αν κάνω λάθος,εξήγησε μου σε παρακαλώ...
Καλά οτι είναι με ένα μαγνήτη το έχω αναφέρει και 5 φορές...Δε με προσέχεις yann, δε με προσέχεις!!!!Τώρα σχετικά με το swibruce-lee,δυστυχώς δεν είναι μπαι-πας(ούτε καρδιακό να πάθαινε το μπάσο...).Δηλαδή τσεκάρα στο μπάσο οτι συνδυασμό θα μπορούσα να κάνω για να βγάλω ήχο αλλά τίποτα.yann είπε:Ρε τερας,για μπασσο με ενα μαγνητη μιλαμε τοσες σελιδες?? >;D ;D
Να πας γρηγορα να αγορασεις τον προενισχυτη του.... ;D
Α,..για δες,αυτο το switchaki-tsan..αμα ειναι "απο την αλλη"...
μηπως και παιζει το μπασσο?? ???
Υπαρχει περιπτωση να ειναι "bypass" του ακτιβ προενισχυτη...λεω τωρα...
8)
Απλά θέλω να έχω και το option στο μέλλον άμα είναι να πάρω καινούργια προενίσχυση και να μπορεί να μπει...Δεν θα υπάρχει πρόβλημα άμα τα βγάλω όλα???kwstas79 είπε:Αν θες να το κάνεις passive τα πετάς ΟΛΑ (ποτεσιομετρα, καλώδια, jack) εκτός από τον μαγνήτη και το καλώδιο που γειώνονται οι χορδές. Ένα μαύρο θα είναι λογικά, που κάνει επαφή με την γέφυρα μέσω ενός μικρού καναλιού.