- Πόντοι
- 38
Μεγειές, μεγειές!
Καλόπαιχτη!
..και εννοείται blackguard πάντα!! ;D
Καλόπαιχτη!

..και εννοείται blackguard πάντα!! ;D
Θα το κανονισουμε...την επομενη φορα που θα ανεβω και θα εχω την κιθαρα μαζι μου (μαλλον το...Πασχα) θα ριξω συρμα. Θα εχει ενδιαφερον να κανουμε ενα A/B με την relic...εχουν πανομοιοτυπους μαγνητες και ηλεκτρικα, swamp ash σωμα παραπλησιου βαρους (η δικια σου ειναι λιγο πιο ελαφρια), μανικι παρομοιων διαστασεων και παραπλησια (αν οχι ιδια γεφυρα) και set-up.elavd είπε:Κρίμα...και πολύ ήθελα να τη δοκιμάσω...
Next time![]()
Βlackguard rules!..και εννοείται blackguard πάντα!! ;D
Θα είχε όντως μεγάλο ενδιαφέρον να κάνουμε ένα blind test σε 2 κιθάρες με τόσο κοντινά specs! 8)odis13 είπε:Θα το κανονισουμε...την επομενη φορα που θα ανεβω και θα εχω την κιθαρα μαζι μου (μαλλον το...Πασχα) θα ριξω συρμα. Θα εχει ενδιαφερον να κανουμε ενα A/B με την relic...εχουν πανομοιοτυπους μαγνητες και ηλεκτρικα, swamp ash σωμα παραπλησιου βαρους (η δικια σου ειναι λιγο πιο ελαφρια), μανικι παρομοιων διαστασεων και παραπλησια (αν οχι ιδια γεφυρα) και set-up.
επίσης ενδιαφέρον θα ήταν να γίνει το ίδιο blind test με 2 κιθάρες ακριβώς ίδιων προδιαγραφών.elavd είπε:Θα είχε όντως μεγάλο ενδιαφέρον να κάνουμε ένα blind test σε 2 κιθάρες με τόσο κοντινά specs! 8)
Διαφέρουν μόνο στο fingerboard και πιθανότατα στο υλικό της γέφυρας (η δική μου είναι Fender).
...
Αν φορανε ακριβως τους ΙΔΙΟΥΣ μαγνητες ,εχουν ιδιο βαρος και σετ-απ οι διαφορες θα ειναι αμελητεες.Στοιχηματιζω το σπιτι μου στο...Βερολινο... ;Delavd είπε:Θα είχε όντως μεγάλο ενδιαφέρον να κάνουμε ένα blind test σε 2 κιθάρες με τόσο κοντινά specs! 8)
Διαφέρουν μόνο στο fingerboard και πιθανότατα στο υλικό της γέφυρας (η δική μου είναι Fender).
To κακό είναι ότι μέχρι το Πάσχα είναι πολύς ο καιρός...![]()
Για το fingerboard ποιος χεστηκε... ;D καμμια διαφορα δεν κανει..η γεφυρα ομως παιζει ΜΕΓΑΛΟ ρολο αν Ηλια η δικη σου φοραει τη φτηνη Μεξικανικη που ειναι ελαφρια και "ψευτικη" & η ....πορτoκαλια την Gotoh που συνηθως πουλαει η Goeldo & ειναι καλοκατασκευασμενη και πιο παχια/βαρια.... η δικη σου θα εχει περισσοτερο Twang στον κατω μαγνητη....Διαφέρουν μόνο στο fingerboard και πιθανότατα στο υλικό της γέφυρας (η δική μου είναι Fender).
Αν η δικη σου ειναι βαρυτερη εξηγειται το οτι ακουγεται πιο γεματη,για ποιο..αερινο ηχο η συνταγη ειναι απλη,κατεβαζεις λιγο τους μαγνητες και βαζεις το φτηνοτερο,πιο κακοκατασκευασμενο και ελαφρυτερο bridge plate (Fender MIM) που μπορεις να βρεις... ;Dodis13 είπε:Οι κιθαρες εχουν μια μικρη διαφορα ηχητικα...ειναι ομως σε γενικες γραμμες πολυ κοντα ηχητικα. Αν επρεπε να βρω μια διαφορα, θα ελεγα οτι του Ηλια μου ακουστηκε πιο "αερινη" ενω η δικια μου ελαφρως πιο "γεματη"...φανταζομαι αυτο θα οφειλεται και στη διαφορα βαρους που εχουν.
Τωρα Ελλαδα θα ξαναερθω τα Χριστουγεννα, αν εχω την κιθαρα μαζι μου θα κανονισουμε το test.
Οσο για τα brass saddles, φαινονται ωραια οποτε θα μεινουν για τωρα ;D Mπορει καποια στιγμη να τα αλλαξω με steel απο περιεργεια, να δω την διαφορα.
Ναι, του Ηλια ειναι πιο ελαφρια οπως προειπα. Παντως ο ηχος της δικιας μου ειναι για μενα just right οπως ειναι, οποτε δεν υπαρχει λογος για αλλαγες.Superfunk είπε:Αν η δικη σου ειναι βαρυτερη εξηγειται το οτι ακουγεται πιο γεματη,για ποιο..αερινο ηχο η συνταγη ειναι απλη,κατεβαζεις λιγο τους μαγνητες και βαζεις το φτηνοτερο,πιο κακοκατασκευασμενο και ελαφρυτερο bridge plate (Fender MIM) που μπορεις να βρεις... ;D
Funny you should mention that καθότι την Κυριακή μετά το live μίλαγα με τον Βουράκη (Blues Wire) που έπαιζε με μία Fender Thinline 72. Δοκίμασε 5-6 από αυτές γιατί, όπως λέει ο ίδιος πάντα, είχε διαφορά η μία με την άλλη. Παίζει live με την κιθάρα απείραχτη και χωρίς πετάλια ("μόνο λίγο γράσσο στα δάχτυλα για να κουνιούνται"). Το μόνο που άλλαξε ήταν τα saddles γιατί τα δικά της ήταν ελαφριά σαν ψεύτικα και δεν είχε spark η κιθάρα.Superfunk είπε:Δεν ξερω αν σου το ειπα αλλα ΤΑ ΒRIDGE SADDLES ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΣ ΜΕ STEEL? ;D
αυτη εχει αλλη γεφυρα,τυπου hardtail strat με διαφορετικα (και 6 τον αριθμο) saddles που οντως ειναι zinc και ψιλοψοφια οπως αλλωστε και αυτα που φορανε ολες οι 70s strat (η καλυτερη αλλαγη ειναι να βαλεις τα strat saddles που φορανε τα σημερινα vintage reissue που ειναι bent steel) ασε που δεν ειναι ..ακριβως tele...(μια & φοραει διπλους & ειναι ουσιαστικα μια 335 ...βελτιωμενη απο τη Fender φυσικα...με τους καλυτερους διπλους μαγνητες ever. ;D)Funny you should mention that καθότι την Κυριακή μετά το live μίλαγα με τον Βουράκη (Blues Wire) που έπαιζε με μία Fender Thinline 72. Δοκίμασε 5-6 από αυτές γιατί, όπως λέει ο ίδιος πάντα, είχε μεγάλη διαφορά η μία με την άλλη. Παίζει live με την κιθάρα απείραχτη και χωρίς πετάλια ("μόνο λίγο γράσσο στα δάχτυλα για να κουνιούνται"). Το μόνο που άλλαξε ήταν τα saddles γιατί τα δικά της ήταν ελαφριά σαν ψεύτικα και δεν είχε spark η κιθάρα.
Kαι εμενα μου αρεσει ο μη-κομπρεσσαρισμενος ηχος, αλλα σε ορισμενα funk ρυθμικα it's the bomb!Superfunk είπε:Προσωπικα φετος μετα απο ...20 χρονια που δεν τον ειχα κλεισει....ποτε μου...αποφασισα να τον καταργησω και μου αρεσει αυτο που ακουω στο στουντιο/σπιτι μου (βεβαια δεν εχω παιξει live χωρις κομπρεσσορα ακομα οποτε..επιφυλασομαι... ;D)
Μαζί σου σε όλα. ;DSuperfunk είπε:αυτη εχει αλλη γεφυρα,τυπου hardtail strat με διαφορετικα (και 6 τον αριθμο) saddles που οντως ειναι zinc και ψιλοψοφια οπως αλλωστε και αυτα που φορανε ολες οι 70s strat (η καλυτερη αλλαγη ειναι να βαλεις τα strat saddles που φορανε τα σημερινα vintage reissue που ειναι bent steel) ασε που δεν ειναι ..ακριβως tele...(μια & φοραει διπλους & ειναι ουσιαστικα μια 335 ...βελτιωμενη απο τη Fender φυσικα...με τους καλυτερους διπλους μαγνητες ever. ;D)
Eνταξει με Tele ο κομπρεσσορας ειναι πορωση ειδικα αν (μπορεις βεβαια) παιζεις chicken picking,αλλα και funk.Ελαχιστες ειναι οι ηχογραφησεις σε αυτα τα δυο ειδη με tele ΧΩΡΙΣ κομπρεσσορα ;D).Οι μονος "country" κιθαριστας (που δεν ειναι βεβαια μονο country κιθαριστες) που ξερω να παιζει χωρις κομπρεσσορα με tele ειναι ο Danny Gatton.audiokostas είπε:Προσωπικά (και τοις μετρητοίς δεν είμαι να με παίρνεις) δεν καταλαβαίνω τον κομπρέσσορα σε λαμπάτο ενισχυτή. Για live αν βγαίνεις από DI ναι, κατανοητό, αλλά μια από τις ιδιότητες της λάμπας είναι και το φυσικό κομπρεσάρισμα. Αλλά μπορεί και λάθος να κάνω.
και πολυ σωστη γνωμη ειχε μια και δεν του αρεσαν τα zinc (& μαλλον steel θα πρεπει να εβαλε απο οτι υποψιαζομαι.....),το πρωτο πραγμα που αλλαζω και εγω σε οποιαδηποτε 70αρα strat ειναι τα φρικτα cast saddlesΜαζί σου σε όλα. Απλώς μετέφερα την γνώση (ή γνώμη) ενός κιθαρίστα που σέβομαι την γνώμη του (μα, χωρίς πετάλια; ) πάνω στο θέμα saddles.
+1000audiokostas είπε:Προσωπικά (και τοις μετρητοίς δεν είμαι να με παίρνεις) δεν καταλαβαίνω τον κομπρέσσορα σε λαμπάτο ενισχυτή.
Τη κιθάρα σας ή την Telecaster σας? ;D Όποια Tele κουρδίζει σωστά, δεν είναι Tele...The Genius Loci είπε:A, και σύμφωνα με το Μανώλη, ποτέ μην κουρδίζετε απολύτως σωστά την κιθάρα σας όταν παίζετε blues, ώστε να έχετε και λίγο... chorus. ;D ;D ;D
Με τη φρασεολογία του ανθρώπου που δεν είναι tech "έβαλα από αυτά που είναι σαν τα παλιά, πιο βαριά, σιδερένια και η κιθάρα άλλαξε"Superfunk είπε:και πολυ σωστη γνωμη ειχε μια και δεν του αρεσαν τα zinc (& μαλλον steel θα πρεπει να εβαλε απο οτι υποψιαζομαι.....),το πρωτο πραγμα που αλλαζω και εγω σε οποιαδηποτε 70αρα strat ειναι τα φρικτα cast saddles![]()
Ναι, ρε συ, με τρέλλανε εκει πέρα.A, και σύμφωνα με το Μανώλη, ποτέ μην κουρδίζετε απολύτως σωστά την κιθάρα σας όταν παίζετε blues, ώστε να έχετε και λίγο... chorus. ;D ;D ;D
ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ,αν θες ΑΥΤΟΝ τον ηχο στην Tele σου,ο κομπρεσσορας ειναι απαραιτητοςΤο κομπρεσσέρι είναι... special effect kateme.
Νταξ' μπορεί να...εχχμμμ... βοηθάει για metal