Η κιθάρα μου γέρνει στη λάθος

ogunsoto9

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Εχω το γνωστο προβλημα της λαθος κατανομης βαρους, δηλαδη σε ορθιο παιξιμο η κιθαρα γερνει προς τα κατω απο τη μερια της ταστιερας λογο του οτι ειναι πιο βαρια απο το σωμα.

Το παραπανω γινεται σε μια jackson rr3 αλλα εχω ακουσει οτι το συγκεκριμενο προβλημα το εχουν οι περισσοτερες κιθαρες με περιεργα σχηματα.

Θα θελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος αντιμετωπισης του προβληματος αυτου ή αν απλα πρεπει να το συνηθισω και αν γνωριζεται πως λεγεται αυτο το προβλημα στα αγγλικα (καποτε το ειχα ακουσει να το λεει καποιος αλλα το χω ξεχασει)

Ευχαριστω προκαταβολικα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Neck dive λέγεται. Μπορείς να το αντιμετωπίσεις με μία καλή-φαρδιά ζώνη ή με πατέντες τύπου "βάζω-βαρίδια-ψαρέματος-στο-cavity" (extreme αλλά δουλεύει).

Neckdive λέγεται. Συμβαίνει σε όλες τις κιθάρες χωρίς το πάνω "κέρατο" που ουσιαστικά ρυθμίζει το όλο balance του οργάνου. Σε μερικά τέτοια όργανα λύνεται μετακινώντας το strap σε άλλο σημείο (ανάλογα το όργανο), αλλά για τις V δεν γνωρίζω που ακριβώς είναι και αν διορθώνεται. Μια φαρδιά ζώνη οπωσδήποτε βοηθάει.

Με πρόλαβε ο banana sensei.

X-minor είπε:
Neckdive λέγεται. Συμβαίνει σε όλες τις κιθάρες χωρίς το πάνω "κέρατο" που ουσιαστικά ρυθμίζει το όλο balance του οργάνου. Σε μερικά τέτοια όργανα λύνεται μετακινώντας το strap σε άλλο σημείο (ανάλογα το όργανο), αλλά για τις V δεν γνωρίζω που ακριβώς είναι και αν διορθώνεται. Μια φαρδιά ζώνη οπωσδήποτε βοηθάει.

Με πρόλαβε ο banana sensei.
+10000

Ζώνη ,φαρδιά ζώνη...

Πέραν της απαραίτητης φαρδιάς ζώνης, ή της μετατώπισης του strap, είναι και το "μπάζωμα" που πρότεινε ο Μπανάνας. Ενας άλλος τρόπος, είναι τα αυτοκόλητα από μολύβι που βάζουν στους τροχούς των μοτοσυκλετών κατά την ζυγοστάθμιση. Κόλλα τα στη γέφυρα.

Πιο βαριά γέφυρα και πιο ελαφριά κλειδιά βοηθούν στο πρόβλημα του neck dive.

Τι να πώ κι εγώ με την Firebird???

Kι όμως η πείρα έχει την λύση.....

Στην φαρδιά ζώνη αυτοκόλλητο κριτς κρατς να πιάνει στο πουλόβερ ή το άλλο μισό κολλημένο στο μπουφάν......  ;D  ;D  :D  :D  ;D ;D

solega είπε:
το προβλημα αντιμετωπιζεται με την αγορα les paul

;D
Κόψε τον ένα ώμο και κόλλα τον στον άλλο να ανέβει ψηλότερα.

Κι αυτό ίσως βοηθήσει.

Και είναι και reversible .........

Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με τη Gibson SG Faded μου. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα στη δικιά σου κιθάρα είναι πιο έντονο, αλλά εγώ το αντιμετώπισα αγοράζοντας αυτή τη ζώνη http://www.fretbase.com/gear/5116-taylor-cotton-guitar-strap-with-suede-ends-camo (την είχα πάρει από thomann γύρω στα 25 ευρώ, αλλά με ένα πρόχειρο search που έκανα τώρα δεν τη βρήκα). Αυτό που με έσωσε είναι η ελαφρώς τραχειά υφή της ζώνης η οποία κοντράρει πάνω στα ρούχα οπότε γλυτώνεις το neck diving. Τσέκαρε το, ίσως βοηθήσει.

Εγώ απλά το έχω συνηθίσει στην Epiphone SG και τώρα μου φαίνεται περίεργο όταν παίζο με την Strat...  ;D

μπορεις να βαλεις μια φαρδια ζωνη...σαν αυτη που φορουν οι αρσηβαριστες

και γερνοντας το κορμι σου προς τα πισω...η συνησταμενη των δυναμεων ,

θα ερθει καπου στη μεση...οποτε ισσοροπεις  :)

κερδος ειναι οτι θα εχεις με αυτο το τροπο ΄΄ποζα΄΄ ;D

hitman είπε:
Εγώ απλά το έχω συνηθίσει στην Epiphone SG και τώρα μου φαίνεται περίεργο όταν παίζο με την Strat...  ;D
+1

hitman είπε:
Το neckdive σε μια κιθάρα είναι πρόβλημα, και καλό θα είναι να μη συνηθίζεται, γιατί επιβαρύνει σε αρκετά μεγάλο βαθμό το χέρι, άσχετα αν δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό.

Για τα βαρίδια είστε σίγουροι πως δουλεύουν? Γιατί το πρόβλημα είναι το balance, το κέντρο βάρους και όχι το βάρος του σώματος καθ'αυτό...

Γενικά, εάν προσθέσεις μια μάζα σε ένα σώμα σε σημείο διαφορετικό από το κέντρο βάρους, το κέντρο βάρους μετατοπίζεται. Οπότε λογικά πρέπει να δουλεύει.

faltsoo είπε:
μπορεις να βαλεις μια φαρδια ζωνη...σαν αυτη που φορουν οι αρσηβαριστες

και γερνοντας το κορμι σου προς τα πισω...η συνησταμενη των δυναμεων ,

θα ερθει καπου στη μεση...οποτε ισσοροπεις  :)

κερδος ειναι οτι θα εχεις με αυτο το τροπο ΄΄ποζα΄΄ ;D
ή .......... "άτσα κιθάρα ο ανάπηρος"

Αφου κυλαει το θεμα και σε λιγες μερες μου ερχεται μια sg, ας ρωτησω.

Αν μετακινησω το pin απο το joint στην ακρη του κερατου (οπως στις

στρατ, οχι απο πισω), δεν θα υπαρχει αισθητη διαφορα? Τουλαχιστον

5 ποντους πιο μπροστα θα ερθει, το εχει κανει κανενας ταυρακιας να

μας πει?

bihlas87 είπε:
Αφου κυλαει το θεμα και σε λιγες μερες μου ερχεται μια sg, ας ρωτησω.

Αν μετακινησω το pin απο το joint στην ακρη του κερατου (οπως στις

στρατ, οχι απο πισω), δεν θα υπαρχει αισθητη διαφορα?
Η διαφορά είναι ότι θα έχεις μία τρύπα που δεν θα ξέρεις πως να τη κλείσεις...τί χρώμα είναι η καινούργια κιθάρα? πάλι κανένα από τα κιτρινοπαπαγαλί που προτιμάς?

marathon είπε:
Η διαφορά είναι ότι θα έχεις μία τρύπα που δεν θα ξέρεις πως να τη κλείσεις...τί χρώμα είναι η καινούργια κιθάρα? πάλι κανένα από τα κιτρινοπαπαγαλί που προτιμάς?
Ειναι και παλι απο τα χρωματα που αλλιως φαινονται σε φωτογραφιες και

αλλιως απο κοντα, επισης φαινονται διαφορετικες στο φως του ηλιου απο

οτι στο φως της λαμπας. Φαινονται διαφορετικες απο διαφορες γωνιες και

διαφορετικες σε καθε φωτογραφια του site... cream γραφει, απο κοντα θα

δειξει :) Δεν με χαλαει μια τρυπουλα ενος χιλιοστου εκει πισω, ειμαι ροκ...

το πολυ πολυ να μασησω λιγο χαρτι ιδιου χρωματος και να το σπρωξω μεσα

με ενα μικρο κατσαβιδι  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back