- Πόντοι
- 78
Καλόπαιχτη
απορία: Πώς τη σετάρεις χωρίς truss rod;
ναι...Καλόπαιχτη
Το ύψος των χορδών το φέρνεις από τα saddlers - λίγο πάνω, λίγο κάτω. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο. Ας μας διαφωτίσει ο SF.Πώς τη σετάρεις χωρίς truss rod;
Ναι, αλλά σκέψου ότι εδώ μιλάμε για μπράτσο "ρόπαλο του Ηρακλέους", το οποίο δύσκολα κουνάει...ναι...
και άντε την σετάρεις, και αύριο ανεβαίνει η υγρασία στο 75% (όπως προχτές, τώρα έχω 42%)
Καλόπαιχτη
ναι...
και άντε την σετάρεις, και αύριο ανεβαίνει η υγρασία στο 75% (όπως προχτές, τώρα έχω 42%)
Ενώ οι τελεκαστερ μου (οι δυο εχουν fat neck η τρίτη 59) Δεν εχουν ρυθμιστεί εδώ και 15-20 χρόνια η μία κλασσική πήρε λίγο προς τα μπρός μέσα στα χρόνια και το μπράτσο δεν το λες και λεπτό.αν εννοΑς το relief ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ρυθμιση (το μπρατσο με ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συνθηκη υγρασιας και θερμοκρασιας παραμενει ολοϊσιο με σχεδον μηδενικο relief) για αυτο αλλωστε ειναι και quartersawn & roasted και παχΙο-ΠΑΧΙΟ.
Τώρα τα roasted ωραία αλλά θέλουν μεγάλη προσοχή στα τρυπήματα γιατι σκίζονται για πλάκα.
ΜΑχΟΓΚΑΝΥ καλο για μεταλ ειναι ή maple?η μία κλασσική πήρε λίγο προς τα μπρός μέσα στα χρόνια και το μπράτσο δεν το λες και λεπτό.
Ναι μωρε ενταξει. Απλά εμένα τρυπήθηκε και όλα οκ και κανα χρόνο αργότερα, με κάποια μεταβολή της υγρασίας προφανώς, ξαφνικά άνοιξαν κάτι ρωγμές εκει που ειχαν γινει τρύπες για τις βίδες στα κλειδιά των E. Όχι μεγάλες, τριχοειδείς. Αλλά έγινε.δεν προκειται να τρυπηθει περαιτερω, τρυπηθηκε στην συναρμολογησηΣ ?
Ενώ οι τελεκαστερ μου (οι δυο εχουν fat neck η τρίτη 59) Δεν εχουν ρυθμιστεί εδώ και 15-20 χρόνια
Ναι μωρε ενταξει. Απλά εμένα τρυπήθηκε και όλα οκ και κανα χρόνο αργότερα, με κάποια μεταβολή της υγρασίας προφανώς, ξαφνικά άνοιξαν κάτι ρογμές εκει που ειχαν γινει τρύπες για τις βίδες στα κλειδιά των E. Όχι μεγάλες, τριχοειδείς. Αλλά έγινε.
Συμφωνώ, αλλά μετα απο 10 χρόνια αλλαξα γνώμη και τώρα περνάω τη φάση HB neck. Βέβαια πρέπει να συνυπολογιστεί ότι ο telecaster neck συμβάλει στη δημιουργία της ενδιάμεσης θέσης της tele.Ίσως ανήκω στη μειοψηφία, αλλά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο lipstick single coil που συναντά κανείς στη neck θέση μιας Telecaster είναι ο πιο μουσικός μαγνήτης εκεί έξω... είναι απίθανο πώς μπορεί να σου δίνει ταυτόχρονα έναν ωραίο moody jazz ήχο, έναν ολοκάθαρο ήχο καμπάνα για παίξιμο συγχορδιών, και κλασικό ογκώδη βουτυρόηχο παρεμφερή με Strat για lead φρασάρισμα με μεσοβρώμικα και βρώμικα.
Όχι.Και κάπου εδώ γεννιέται το ερώτημα... έχει παίξει κανείς με lipstick neck pickup στο neck μιας Strat;
Όχι ακριβώς. Θυμίζει έντονα strat αλλά δεν ειναι και το ίδιο. Ωστόσο δεν το προτιμώ. Ενδιαφέρον όμως έχει (εφόσον σου αρέσει ο standard tele neck), ενας Charlie Christian γιατί εξακολουθείς να εχεις αυτον το σκούρο ήχο που τόσο ωραια παίζει συγχορδίες, σε πολυ μεγαλύτερη ένταση και όγκο. Απλά θέλει λίγο σκαψιμο το cavity.έχει παίξει κανείς με standard Strat single coil στο neck μιας Tele; Κι αν ναι, νιώθει σαν να παίζει neck μαγνήτη μιας Strat, ή λόγω κατασκευής του οργάνου, πάλι η φάση μοιάζει πολύ με την αίσθηση του κλασικού lipstick neck μιας Tele;
Αντίστοιχα, έχει παίξει κανείς με standard Strat single coil στο neck μιας Tele; Κι αν ναι, νιώθει σαν να παίζει neck μαγνήτη μιας Strat, ή λόγω κατασκευής του οργάνου, πάλι η φάση μοιάζει πολύ με την αίσθηση του κλασικού lipstick neck μιας Tele;
Είναι ωραίος μαγνήτης. Δε μου αρέσει τόσο σε tele. Αλλά σε σκάφος τον προτιμώ απο HB.Υ.Γ.: Ο Charlie Christian όντως πρέπει να είναι μαγνητάρα.. δεν είναι τυχαία επιλογή του Lage (τον αναφέρω λόγω της Telecaster) και τόσων ακόμα θρύλων.
Εσχάτως δοκίμασα αυτήΤελευταία σκέφτομαι σενάρια είτε για αγορά μιας Nashville Tele, είτε μιας HSS T-style, είτε μιας κιθάρας με lipstick neck single coil και bridge humbucker (πιο σπάνια περίπτωση), και επειδή υπάρχουν και περιπτώσεις που σε τέτοιους συνδυασμούς μαγνητών βρίσκεις Strat τύπου neck μαγνήτη αντί για Tele, το σκέφτομαι για τι από τα δύο ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή μου.
2 ώρες πριν, Superfunk είπε
εδω ακουμε τον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ηχο του standard tele neck pickup ?