• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

1η Συναυλία Σύγχρονης Κλασσικής Μουσικής της Musica Ferrum

Thanks guys!

Αυτό είναι ένα άλλο έργο που θα παρουσιαστεί στη συναυλία. Από την Αγγέλικα Παπανικολάου.

Το έχω παίξει για το δίπλωμά μου και ήταν ΠΟΛΥ δύσκολο, μπορώ να πω...

συγχαρητηρια Νίκο και για τα εργα και για τη προσπάθεια που κάνεις με την Musica Ferrum.

99% θα μαι εκει.

Ωπ. Δεν είδα αυτά τα τελευταία πόστ.

Ευχαριστώ παιδιά. Ελπίζω να σας δω εκεί. Να μου μιλήσετε (στο τέλος αν είναι... να μου φύγει το άγχος).

Ένα απ'τα κομμάτια που θα παιχτεί είναι το παρακάτω, από το συνθέτη Chris G. Sahar, για δύο βιολιά που θα εκτελεστεί από τη Μόρφω Παπαδημητρίου και τον Κωστή Καριτζή.

Κι εδώ το πλήρες πρόγραμμα της βραδιάς! Όπως μας ήρθε από την γραφίστα και τυπώθηκε σε 200 κομμάτια. Με λίγη τύχη θα εξαφανιστούν και τα 200 και θα ψάχνει ο κόσμος για προγράμματα! ;D

program_parnassos.jpg

Οσα δείγματα έχεις ανεβάσει μέχρι τώρα κάνουν ακόμα πιο δυσάρεστο το γεγονός πως πιθανότατα δεν θα προλάβω να έρθω, γ@μ@ τ@ν πτνμ....

.....σου εύχομαι καλή επιτυχία! :)

Έλα στο τέλος να σε γνωρίσω τέλος πάντων... Θυμάμαι ότι κάπου παιζεις.

Τώρα, όσον αφορά τα 10 χρόνια κομμάτια σου, απλά δεν έχω το χρόνο αυτή τη στιγμή (για αυτονόητους λόγους) να τα ακούσω με προσοχή και να ποστάρω. Όταν το κάνω όμως (από βδομάδα) θα ποστάρω κι όλας! :)

Nikolas είπε:
Κι εδώ το πλήρες πρόγραμμα της βραδιάς! Όπως μας ήρθε από την γραφίστα και τυπώθηκε σε 200 κομμάτια. Με λίγη τύχη θα εξαφανιστούν και τα 200 και θα ψάχνει ο κόσμος για προγράμματα! ;D
Ναι αλλά δεν μου βαλες και λίγο βιόλα, κανα συνολάκι μπαρόκ έτσι να γλυκάνουμε.  ;D

Μόνο που ξεκινάς "Καλησπέρα σας, σας ευχαριστούμε που ήρθατε και ελπίζουμε να περάσετε καλά. Θα ξεκινήσουμε με το πρώτο έργο της βραδιάς που ονομάζεται Θυμός και Κατάθλιψη". Ούτε στους Joy Division να πήγαινα.....

Μόνο πες μου ότι δεν θα περιλαμβάνει και θεατρικό σου performance το κομμάτι γιατί αμα είναι έτσι, πιάνω θέση γαλαρία ;D

Να μην έχεις άγχος. Θα μαι εκεί.

Θα φκιάξω για πάρτη σου κερκίδα και θα γιεν χαμουός.

Κώστα μου...

Είναι το πλέον heavy metal κομμάτι για δύο βιολιά που υπάρχει στο ρεπερτόριο, οπότε... καλά θα περάσεις!

Καλά... γ@μησέ τα...

Έχω τρελό άγχος! Πού το κατάλαβες; ;D

επανέρχομαι με φώτος!

Nikolas είπε:
επανέρχομαι με φώτος!
Κοιτα... Βαλε κανεναν αλλον να τις τραβηξει. Φανταζομαι οτι θα σου βγουν ανεστιαστες και κουνημενες! ;D

digisilence είπε:
Κοιτα... Βαλε κανεναν αλλον να τις τραβηξει. Φανταζομαι οτι θα σου βγουν ανεστιαστες και κουνημενες! ;D
Ποιόν είπες ΡΕ κουνημένη; εεεε? ;)
Ορίστε και οι φώτο, από την Πρόβα της Παρασκευής...

Κατα σειρά.

Μιμή Ροζάκη με τον Παύλο Σιφναίο

Εγώ με την Μυρτώ Ακρίβου

Μόρφω Παπαδημητριου με τον Κωστή Καριτζή (στα βιολιά)

Αγγέλικα Παπανικολάου

20141126_110504.jpg

20141126_114805.jpg

20141126_124341.jpg

20141126_140655.jpg

Έφτασε η μέρα! Επιτέλους!

Λοιπόν,

Η συναυλία θα γίνει στο Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός", στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, 10651, Αθήνα.

Βολεύει το Μετρό Σύνταγμα, αλλά έχει διάφορα parking σε παράπλευρους χώρους.

Αρχίζουμε στις 20:00 η ώρα, και καλά (μάλλον λίγο αργότερα, όπως γίνεται πάντα στην Ελλάδα).

Το πρόγραμμα θα είναι γεμάτο ενδιαφέρον, ελπίζω. ;)

Σας περιμένουμε!

ΥΓ. Δεν είμαι φωτογράφος ο άνθρωπος. Τιιιιιιι να κάνω...

Self Review!

Λοιπόν, παιδιά, τα πράγματα πήγαν ανέλπιστα καλά!

Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στη συναυλία από το νοιζ (και γενικά όλο το κόσμο). Ήταν πραγματικά φανταστικά που είδα γνωστές φάτσες από μπυροποσίες, και άγνωστες φάτσες (όχι και πολύ, αλλά όχι "φίλους") που να μου λένε "Από το νοιζ είμαι".

Απλά φανταστικό!

Τώρα, ελπίζω κάποιοι άλλοι να ποστάρουν το πως τους φάνηκε αλλά η αίθουσα ήταν αρκετα γεμάτη και υπήρχε μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Οι εκτελεστές τα έδωσαν όλα και, αν και κάποια έργα ήταν δύσκολα, μπορώ να πω ότι πέρασαν στο κόσμο, απ'όσο μπορούσα να δω.

Μάλιστα, προσωπική μου άποψη, το Anger & Depression (δικό μου) και το έργο του Χρήστου Αναστασίου Intermezzo, πρέπει να χρησιμοποιήσω τις ηχογραφήσεις της χτεσινής βραδιάς για το youtube, αντί για αυτά που έχω!Τόσο πολύ μου άρεσαν.

Τέλος, πλέον, υπάρχει ένα άνοιγμα στο γενικό κοινό, έξω από το διαδίκτυο που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Επιτέλους υπάρχουμε και ως φυσικές ονότητες (αντί για απλά φαντάσματα... τέλος πάντων).

Σας ευχαριστώ για όλα! :)

Η συναυλια ηταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.

Πολυ υψηλο το επιπεδο των μουσικων και οι συνθεσεις θαυμασιες.

Ο κοσμος πραγματικα το ευχαριστηθηκε.

ΕΥΓΕ απο εμενα Νικολα & καλη συνεχεια.

Νίκο σε ευχαριστώ! :)

Νιώθω ότι, πραγματικά, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε (και δε το λέω σα δικαιολογία, αλλά ως περήφανος οργανωτής).

Ο πατέρας μου έγραψε ένα review, στο οποίο, νομίζω πως έχει δίκιο. Διαβάστε το

Μουσική πανδαισία χθες στον Παρνασσό. Στις συναυλίες ακούμε συνήθως μια σειρά από κάποια κλασικά, «σίγουρα», έργα και ανάμεσά τους μπορεί να παρεμβάλλεται δειλά (σα να είναι ντροπή που εμφανίζεται), ένα σύγχρονο μουσικό έργο. Η χθεσινή συναυλία των Editions Musica Ferrum τόλμησε με παρρησία να αποτελείται από έργα αποκλειστικά σύγχρονων, ζωντανών, συνθετών και μάλιστα κυρίως Ελλήνων.
Ο εκδοτικός οίκος εκδίδει, με εκπληκτική καλαισθησία, παρτιτούρες σύγχρονων συνθετών από όλο τον κόσμο (ως σήμερα 70, αυστηρά επιλεγμένες, από τις οποίες αρκετά πάνω από τις μισές είναι έργα συνθετών από όλες τις Ηπείρους).

Τι θα πει «σύγχρονων», πέρα από το ότι είναι ζωντανοί οι συνθέτες τους; Βασικά, νομίζω ότι η σύγχρονη μουσική από την εποχή των Stravinsky, Schoenberg, R. Strauss κλπ, καθείλε από το θρόνο τη μελωδία και την αρμονία και στη θέση τους ύψωσε τις αλλαγές στο ρυθμό, την ένταση, ακόμη και την ποιότητα του ήχου παραδοσιακών οργάνων, όπως το πιάνο. Κι αυτό, όπως αρμόζει στη σύγχρονη εποχή που πορεύεται αδυσώπητα το δικό της δρόμο, το δρόμο που καταργεί τις παραδοσιακές αρχές της γαλήνης και της ισορροπίας και μπαίνει σε περιπέτειες, συχνά οδυνηρές, αλλά κατά διαστήματα μεγαλειώδεις.

Τη σύγχρονη συγκίνηση απεικόνισαν ακουστικά τα έργα που παίχτηκαν, όπως της Ημέρας μετά την 11η Σεπτεμβρίου (Nine Eleven After), τις Μάχες των μετεώρων (Meteor fights), για να αναφέρω δύο μόνο από τα αριστουργήματα που παρουσιάστηκαν. Τι πρέπει να κάνει ένας σύγχρονος συνθέτης; Να γράφει μουσική που να μην ξεχωρίζεις αν είναι της εποχής Bach, Mozart, Beethoven κλπ ή να προσπαθεί να χτίσει μουσικά τα συναισθήματα της εποχής του, ακριβώς όπως έκαναν εκείνοι;

Για παράδειγμα, αν ένας σύγχρονος δημιουργός ήθελε να γράψει μουσική προς τιμήν του Beethoven θα έπρεπε να το κάνει ιδανικά έτσι που να μην καταλαβαίνεις ότι το κομμάτι του δεν είναι του Μεγάλου συνθέτη ή να εκφράζει τα συναισθήματα της σύγχρονης εποχής, ακριβώς όπως εκείνος έγραφε εκφράζοντας την επαναστατικότητα και το ρομαντισμό της δικής του εποχής με την άφθαστη πλοκή της μελωδίας και της αρμονίας που πετύχαινε η μεγαλοφυΐα του;

Την απάντηση ίσως τη μάθουμε σε λίγο καιρό. Οι Editions Musica Ferrum έχουν αναλάβει να εκτυπώσουν 250 έργα που έχουν γραφεί για τα 250 έτη από τη γέννηση του Beethoven. Καλή επιτυχία! Άπειρα συγχαρητήρια αρμόζουν στους συνθέτες, εκτελεστές και οργανωτές της χθεσινής μουσικής πανδαισίας.
(Και αποκαλύπτει ένα άλλo τεράστιο project που τρέχει αυτή τη στιγμή!)

Εγώ και η παρέα μου δηλώνουμε : Αδαείς, αλλά ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ.

Στο δεύτερο μέρος πραγματικά υπήρχαν στιγμές που ρουφάγαμε τις συνθέσεις.

Εύγε.

:)

Το καθηκον δεν μου επετρεψε δυστυχώς να παραβρεθώ.

Παραύτα συγχαρητηρια για την συναυλία και την επιτυχία της.

Καλη συνέχεια και σε επόμενη ανάλογη σας εκδήλωση, ελπίζω να μην ειμαι τοσο γκαντέμης και να προκύψει κατι τοσο εκτακτο που να μην μπορώ να το αποφύγω με τιποτα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back