• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

15 Σταγόνες Μπλούζ Βροχής Live!

r2d2

Μέλος
Πόντοι
38
15 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΜΠΛΟΥΖ ΒΡΟΧΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ…

Στις 29 του Γενάρη, στις 9:30 το βράδυ, 15 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΒΡΟΧΗΣ θα πέσουν μέσα σ' έναν ωκεανό από μπλουζ ιστορίες για να μας ταξιδέψουν στην ένοχη αθωότητα των παιδικών μας χρόνων, να μας ξυπνήσουν θύμισες και νοσταλγίες που κάποτε φυλακίσαμε μέσα μας και μετά τις ξεχάσαμε.

Οι BLUES CARGO, οι SMALL BLUES TRAP και οι LOOSE RAG πλαισιωμένοι  από πολλούς μουσικούς από τη διαδικτυακή σελίδα του ΝΟΙΖ  θα καλωσορίσουν τις 15 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΒΡΟΧΗΣ της μουσικής του Παύλου Καραπιπέρη και του βιβλίου του Δημήτρη Επικούρη με ρυθμούς από τον Αμερικάνικο Νότο, το Σικάγο, το Σαν Φρανσίσκο, το Λονδίνο, την Αθήνα αλλά και από όποιο άλλο μέρος του κόσμου με ανθρώπους πραγματικούς που δεν διστάζουν να περιπλανηθούν στους διαδρόμους της ψυχής τους με συντροφιά τη μνημοσύνη και τα μπλουζ των αισθήσεων και των παραισθήσεων.

Στη συντροφιά μας ο εκλεκτός μας φίλος ιστορικός και ποιητής Βλάσης Ρασσιάς που θα δωρίσει σε όλους τους παρευρισκόμενους ένα βιβλίο με την ποίηση του JIM MORRISON των DOORS των εκδόσεων ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ και ο μεγάλος μουσικός δάσκαλος και επί σειρά ετών διευθυντής της ορχήστρας της ΕΡΤ,  Τζίκ Νακασιάν που θα προλογίσει το βιβλίο.

ΡΑΚΑΔΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ LIVE

ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΩΝ 13- ΑΙΓΑΛΕΩ

ΤΗΛ: 210-5901102  , 697303962

ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ: 10€ με ποτό

Καλά όλα αυτά τα ποιητικά, το σημαντικότερο όμως δεν το αναφέρατε.

Εκτός κι αν ο Επικούρης λιποψύχησε ......  ;)

Εγώ θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτή την φιγούρα, τον Επικούρη που έτυχε να τον συναντήσω δυό φορές.

Είναι ένας άνθρωπος με φοβερή θέληση και ζωντάνια που δεν μένει στιγμή ήσυχος. Ολο κάτι σκαρφίζεται. Είτε είναι βιβλίο, είτε διοργάνωση. Αφιλοκερδώς και με το χέρι στην τσέπη, έτοιμος να προσφέρει για την "ιδέα". Μακάρι να ήμασταν όλοι σαν κι αυτόν και να κουνάγαμε λίγο τα νερά.

Πέρα από την παρουσίαση του βιβλίου του, που είναι και η αφορμή για την εκδήλωση (ένα βιβλίο εμπνευσμένο από το CD του φίλου του Παύλου Καραπιπέρη των Small Blues Trap) οργανώνει ένα γεγονός για την κοινότητα Blues της Αθήνας με 3 μπάντες και την ευγενική πρόθεση να ανέβουν στη σκηνή άτομα από το Noiz να συμμετάσχουν.

Βιβλία δικά του αλλά και της συλλογής ποιημάτων του Jim Morrison σε μετάφραση του ποιητή Βλάση Ρασσιά θα μοιραστούν στο κοινό. Είχε μεγαλύτερες φιλοδοξίες, όπως να μαγειρέψει για όλους μεζέδες του αμερικάνικου νότου δωρεάν, αλλά δυστυχώς δεν είναι εφικτό αυτή την φορά. Ελπίζουμε όμως μελλοντικά να τους δοκιμάσουμε από τα χέρια του.

Εύχομαι κάθε επιτυχία, γιατί τέτοιες αγνών προθέσεων εκδηλώσεις δεν συναντάμε συχνά.

Ένας μικρός πρόλογος

Είναι πολλοί οι λόγοι που οδηγούν στην δημιουργία των Fora (πληθυντικός του forum). Οι άνθρωποι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και του διαδικτύου, επιλέγουν να πληροφορηθούν και να πληροφορήσουν, να συμφωνήσουν, να διαφωνήσουν, να  ξεσπάσουν, να ωριμάσουν. Η επικοινωνία μας κάνει όλους πιο ώριμους και πιο ανθρώπινους. Πίσω λοιπόν από κάποιο ψευδώνυμο, πίσω από κάποιο avatar, βρίσκονται άνθρωποι. Άνθρωποι πραγματικοί με σάρκα και οστά. Άνθρωποι διαφορετικοί ίσως, με ιδιαιτερότητες, με διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίληψης. Είναι όμως όλοι τους άνθρωποι. Άνθρωποι υπαρκτοί. Άνθρωποι με συνείδηση και υπόσταση.

Ωρίμασα πολύ εδώ μέσα. Έμαθα πολλά. Γνώρισα πολλούς ανθρώπους και πολλές φορές, λειτουργώντας με το θυμικό μου, ένιωσα να εκτροχιάζομαι αν και πάντοτε επιθυμούσα και επιθυμώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο κόσμιος γίνεται. Η μεγάλη μου χαρά, η μεγάλη συγκίνηση που προσέφερε η συγκεκριμένη σελίδα είναι ότι μέσα από κάποια γεγονότα κοινού ενδιαφέροντος, κατάφερα να βρεθώ πρόσωπο-με πρόσωπο με κάποιους ανθρώπους. Να τους πω : «Είμαι ο Δημήτρης» και να λάβω την απάντηση «και εγώ είμαι ο Κώστας, ο Βασίλης, ο Νέστορας, ο Ανέστης, ο Νικόλας, ο Γιάννης.» Συνάντηση ανθρώπινη χωρίς Avatar και ψευδώνυμα που δεν θα γινόταν όμως ποτέ αν δεν υπήρχαν αυτά. Ήθελα να τα πω καιρό όλα αυτά, μα τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία. Ευχαριστώ λοιπόν το ΝΟΙΖ και τους ανθρώπους του και γι’ αυτό.

15 ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΒΡΟΧΗΣ

Η βραδιά αυτή δεν είναι δική μου. Είναι δική μας. Ανήκει σε όλους μας. Τα ΝΟΙΖ φιλαράκια μου, μου  στάθηκαν και μου στέκονται σ’ αυτές τις μουσικές μουσικές διαδρομές που το μπλουζ που κουβαλάω μέσα μου χαράζει. Μεγάλη η συγκίνηση, πολλές οι ευχαριστίες από μεριά μου σε όλους σας. Στον Γιάννη,(yameth) στον, Κώστα( audiokostas), στον Βασίλη( TGL), στον Γιώργη (Marillion), στον Νικόλα (Nikolas) που από την πρώτη στιγμή της συγκεκριμένης εκδήλωσης, στρέφοντας τη ματιά μου, τους είδα δίπλα μου. Στον Ανέστη,(Marathon) στον Νέστορα,(Nestoras) στο Γρηγόρη,(Gregg) στον Κωνσταντίνο (Korgious), στο Σπύρο (Jazzjocker) ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σαν Επικούρειο, με προβλημάτιζε πάντοτε ένα ερώτημα: «Υπάρχει ζωή ΠΡΙΝ το θάνατο;» για τη ζωή μετά το θάνατο, χέστηκα, μετά συγχωρήσεως. Το ΠΡΙΝ είναι όλη η ουσία. Σεις μου δώσατε την απάντηση. Ναι, υπάρχει τελικά ζωή πριν το θάνατο.

Ο παππούς μας ο Επίκουρος έδινε ιδιαίτερη βάση στις ανθρώπινες σχέσεις και ιδιαίτερα στη φιλία: ΩΝ Η ΣΟΩΝ Η ΣΟΦΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΕΙΣ

ΩΝ Η ΣΟΦΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΒΙΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΤΗΣΙΣ.

Από όσα η σοφία προετοιμάζει στην μακαριότητα όλου του βίου, το μέγιστο είναι η απόκτηση της φιλίας.

Επίκουρος – ΚΔXXVII

4-5 ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΜΕ CHILLY

Τη βραδιά εκείνη, θα μαγειρέψω 4-5 κατσαρόλες με Μεξικάνικο Chilly και θα τις φέρω για όλα τα φιλαράκια του ΝΟΙΖ. Θα σκεφτώ και τι άλλο μπορώ να μαγειρέψω για να φέρω. Εσείς φέρτε ακόρντα, τζαμαρίσματα, σόλα και μπλουζ. Έτσι λοιπόν, πέρα από τα 100 βιβλία με τους στίχους του JIM MORRISON που θα μοιράσει ο καλός μου φίλος ο Βλάσης ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ σε όλους τους φίλους, εγώ θα φέρω τις κατσαρόλες μου (γεμάτες όμως).

Μέσα από αυτή τη σελίδα, να ευχαριστήσω ολόψυχα και το Δημήτρη τον Ιωάννου, τον frontman των BLUES CARGO που ανέβαλε προγραμματισμένη εμφάνιση του συγκροτήματός του, για να είναι με τη μπάντα του μαζί μας. Για τα μικρά μου αδερφάκια (ηλικιακά πάντοτε), τους SMALL BLUES TRAP (Παύλο, Παναγιώτη, Λευτέρη, Στάθη) θα πως μονάχα πως μαζί αναπνέουμε................

Να είστε όλοι σας καλά και σας ευχαριστώ και πάλι.

ΥΓ: Με λένε Δημήτρη, είμαι ένας δάσκαλος Αγγλικών από το Αιγάλεω και είμαι άνθρωπος ίσως επειδή αισθάνομαι πως υπάρχω................

Πολύ ωραίος ο μικρός πρόλογος. Συγκινητικός .....

Δεν θυμάμαι τα υπόλοιπα αλλά κράτησα κοντά στη καρδιά μου το .....

epikouris είπε:
4-5 ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΜΕ CHILLY
Δεν φτιάχνεις όμως και κάτι για τα άλλα τα παιδιά;  ;D

Να αυτοπυρποληθούμε με το Chilli και μετά να φωνάξουμε την Μπυροσβεστική....

Fasten up your seat belts. This is going to be a bumpy night......

(Bette Davies στο All about Eve)

Μας συγκινείς Δημήτρη! :)

Κι εγώ νιώθω το ίδιο, αν και κρατιέμαι, μάλλον πιο πολύ από σένα, για να μην παρασυρθώ... :) Αλλιώς θα ήμουν όλη μέρα στους δρόμους! :)

Νά 'σαι καλά κι εσύ, και τα παιδιά και η σύζυγος και όλοι σας, και θα τα πούμε το αργότερο τις 29... (ελπίζω και νωρίτερα όμως).

Δημήτρη εμείς πρέπει να σε ευχαριστήσουμε για την αφοσίωση και την όρεξη με την οποία ενεργείς και κάνεις πράξη αυτές τις ωραίες ιδέες.

Ελπίζω να τα πούμε και από κοντά την Πέμπτη.

Όποιος θέλει. Το οραματίζομαι σαν τα jam parties του αείμνηστου Alexis Korner. Πάντως, μιας και θα κατέβουν οι CARGO σε πλήρη σχηματισμό και θα υπάρχουν keyboards, θα επιθυμούσα και τη δική σου συμμετοχή!

Θα προσπαθήσω να ερθω για την παρέα και το γεγονός και να σε τιμήσω.

Είναι μέρα πένθους για μένα και ''κάπως'' δύσκολη.

audiokostas είπε:
Να αυτοπυρποληθούμε με το Chilli και μετά να φωνάξουμε την Μπυροσβεστική....
Ενημερώνω/προειδοποιώ ότι για την εν λόγω παρασκευή του Τσίλι θα φορέσω την ποδιά του Master Chef και θα είμαι με τον Επικούρη στην κουζίνα. Be afraid.

Αν έχετε υπόψιν κανένα άλλο εύκολο fingerfood style μεζεκλίκι ενημερώστε έγκαιρα, αλλιώς θα φτιάξουμε ό,τι νομίζουμε και ΔΕΝ σας συμφέρει.  8)

The Genius Loci είπε:
Αν έχετε υπόψιν κανένα άλλο εύκολο fingerfood style μεζεκλίκι ενημερώστε έγκαιρα,
Φίλος, επίδοξε Master Chef...σε ενημερώνω ότι το Chili δεν είναι fingerfood style μεζεκλίκι...

Mία κατσαρόλα Chili είναι κάπως έτσι...

304536-ChiliConCarne.jpg

...εκτός εάν δεν έχετε κουτάλια και πρέπει να φέρουμε από το σπίτι ;)

Πελάτη μου, ξέρω πολύ καλά τι είναι το τσίλι, εννοούσα κάτι ΕΠΙΠΛΕΟΝ αυτού.  ;)

Αλλά ας μην μείνουμε στα περιφερειακά και χάσουμε την ουσία, έτσι? Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο event και ο βασικός άξονας αναφοράς είναι η Μουσική.  :)

Ρε τους κοιλιοδουλους, τελικα ολα για το φαι ειναι μου φαινεται... ;D

edit: με προλαβε ο Βασιλης!!!

The Genius Loci είπε:
Αλλά ας μην μείνουμε στα περιφερειακά και χάσουμε την ουσία, έτσι? Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο event και ο βασικός άξονας αναφοράς είναι η Μουσική.  :)
Σωστά...μην χαλάσουμε λοιπόν τη βραδυά με τη μαγειρική σου...πόσες τουαλέτες έχει ο χώρος? ;D ;)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back