atreu73 καταρχάς συγκράτησε τα νεύρα σου και κόψε τις προσβολές, δεν σε τιμούν. Αν θες συζήτηση θα την έχεις, αν θες απ' την άλλη να βριστούμε no problem και πάλι. Θα σου απαντήσω παρά τις βρισιές γιατί είναι προφανές ότι τα νεύρα σου θόλωσαν την κρίση σου.
atreu73 είπε:
Έπιασες από το λαιμό κάποιον που του φάνηκε σπατάλη (που όλοι ξέρουμε ότι είναι) μια αγορά ....
Δεν την θεωρώ σπατάλη, τι θες να κάνουμε τώρα, με το ζόρι να πάω με τα νερά σου; Δεν συμφωνούμε, μπορείς να το δεχτείς ή κάτι τέτοιο δεν βρίσκει εφαρμογή στον κόσμο σου; Δεν είναι δύσκολο, προσωπικά έχω δεχτεί τις αντιρρήσεις σου, κάνε μια προσπάθεια κι εσύ.
ενώ μεταξύ άλλων είπες και το μνημειώδες:
«Γιατί είναι ωραία να έχεις πράγματα που δεν χρειάζεσαι, κι αυτό βρίσκει ακριβώς εφαρμογή σε ένα φόρουμ μουσικής τεχνολογίας (γνήσιο δείγμα καπιταλισμού και οικονομικής ευμάρειας).»
Μας είπες δηλαδή ότι ο χώρος που μας φιλοξενεί έχει και σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό.
Απανταχού παρόντες νεοφιλελεύθεροι ενωθείτε.
Να υποθέσουμε ότι κάποιοι από εμάς είμαστε και ανεπιθύμητοι;
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Πάμε λοιπόν:
1) Μα όταν πολύ παραπάνω απ' τα μισά θρέντς μιλούν για προϊόντα που, ας είμαστε ειλικρινείς, αν δεν είσαι επαγγελματίας είναι προϊόντα πολυτελείας, είναι ή δεν είναι το φόρουμ αυτό αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ζούμε σε καπιταλιστική, καταναλωτική κοινωνία; Πρόσεξε, δεν λέω ότι είμαστε ΟΛΟΙ υποστηρικτές του καπιταλισμού ούτε ότι το φόρουμ έχει ως επίσημη γραμμη τον νεοφιλελευθερισμό. Λέω το απίστευτα απλό που απορώ γιατί δεν το καταλαβαίνεις ότι ο χώρος αυτός υπάρχει αποκλειστικά και μόνο γιατί η πορεία του καπιταλισμού στον δυτικό κόσμο του έδωσε αυτή την δυνατότητα. Εκτός αν νομίζεις ότι το κυρίαρχο σύστημα είναι άλλο και ότι αυτά που καταναλώνουμε θα ήταν διαθέσιμα και υπό άλλες συνθήκες. Η ύπαρξη ενός τέτοιου φόρουμ δεν είναι παρά μια ακόμα, μικρή ομολογουμένως, απόδειξη ότι η κοινωνία μας είναι καπιταλιστική, είτε σου αρέσει είτε όχι. Είναι ολίγον υποκριτικό να κάθεσαι εσύ και οποιοσδήποτε από εμάς να γρατζουνάμε την 1000 ευρώ κιθάρα που μας ήρθε απ' την Γερμανία από παραγγελία μέσω internet και να φαντασιωνόμαστε τι ωραία που θα ήταν να μην υπήρχε καπιταλισμός.
2) Το "ανεπιθύμητοι" δεν βγάζει κανένα νόημα. Πουθενά, επαναλαμβάνω μήηηπως και το καταλάβεις, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λέω κάτι τέτοιο. Το γεγονός και μόνο ότι κάθομαι και απαντάω καταδεικνύει ακριβώς το αντίθετο. Εκτός πάλι αν πιστεύεις ότι υπάρχουν ακόμη ιδεολογικοί διωγμοί και εμφύλιος. Καταλάβετέ το, όταν κάποιος διαφωνεί μαζί σας δεν σημαίνει ότι επιθυμεί και την εξόντωσή σας. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, το βήμα είναι διαθέσιμο και όποιος θέλει ας χορέψει. Δυστυχώς μου βγάζεις ένα κομπλεξισμό μ' αυτό το τελευταίο και πραγματικά ελπίζω να κάνω λάθος αφού αν είναι έτσι δυστυχώς δεν θα μπορούμε να κάνουμε πολιτισμένες συζητήσεις.
Αλλά δεν σταμάτησες ούτε εκεί. Συνέχισες να λες ηλιθιότητες ταυτίζοντας αυτούς που δεν γουστάρουν πλουτοκρατία με τους κομμουνιστές. Αλλά δεν το εννοούσες έτσι γιατί άλλο σημαίνει η μία λέξη, άλλο η άλλη κ.τ.λ. Μαλακίες δημοτικού.
Ενώ το δικό σου επίπεδο είναι πανεπιστημίου; Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι με βρισιές δεν δείχνεις κανένα απολύτως επίπεδο, το ακριβώς αντίθετο. Πόσω μάλλον όταν νουθετείς τον συνομηλητή σου για έλλειψη επιπέδου.
Νομίζω για την ταύτιση σου απάντησα αλλά βλέπω ότι δεν θες να το δεχτείς. Δεν πειράζει, καταλαβαίνω το βραχυκύκλωμα που δημιουργήθηκε στον εγκέφαλό σου όταν συνειδητοποίησες ότι δεν κατάλαβες καλά. Θέλει και παντελόνια για να παραδεχτείς το λάθος σου.
Επειδή φαντάζεσαι ότι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια. Εκεί λοιπόν αγορίνα μου, πράγματι κάθε συζήτηση καταντά μάταιη.
Άσ' το atreu, βρίσκεσαι σε παραλήρημα. Ασκησεις ηρεμίας μήπως και σου πέσει η πίεση, αλλιώς σε καρδιολόγο, μην σε χάσουμε κιόλας.
Γιατί εγώ από τη παραπάνω φράση του Χταπόδη...δεν βγάζω το νόημα που έβγαλες εσύ?
Υπάρχει απάντηση αλλά που να την καταλάβει κι αυτή.