Έπεσα θύμα influencing... (Fender American Telecaster Deluxe)

Νέκκων ὁ Θεσσαλονικεύς

Nekkon

Gretsch addict 🎸
Πόντοι
1,158
Πριν πω το οτιδήποτε, χρωστάω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Νίκο @Superfunk για τη βοήθεια και τις πολύτιμες συμβουλές του. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που χωρίς να σε ξέρουν προσωπικά σου παρέχουν μια καθοδήγηση και μοιράζονται τις γνώσεις τους χωρίς να περιμένουν κάτι από εσένα. They go out of their way to help you δηλαδή. Ο Νίκος είναι ένας από αυτούς και τον ευχαριστώ και δημοσίως.

Έγινα λοιπόν ένας ακόμα Teleκάστορας στο noiz. Η κιθάρα που χθες απέκτησα είναι η Fender American Deluxe, με έτος κατασκευής το 2014. Την αγόρασα μέσω των αγγελιών του noiz από έναν συμφορουμίτη στη Θεσσαλονίκη, με ανταλλαγή μιας Fender Stratocaster Player Series SSS του 2021 συν οικονομική διαφορά από εμένα. Πάμε στα της κιθάρας.

20230605_195451.jpg

Specs

Product Specs

Product Specs

Brand

Model

• American Deluxe Telecaster Ash with Maple Fretboard

Finish

• Butterscotch Blonde

Year

• 2011 - 2016

Made In

• United States

Categories

Body Shape

• T-Style

Body Type

• Solid Body

Color Family

• Red
  • White
  • Yellow

Finish Style

• Gloss

Fretboard Material

• Maple

Model Family

• Fender Telecaster

Neck Construction

• Bolt-On

Neck Material

• Maple

Number of Strings

• 6-String

Pickup Configuration

• SS

Product Family

Right / Left Handed

• Right Handed

Scale Length

• 25.5"

Series

• Fender American Deluxe

Wood Top Style

• Plain

Η κιθάρα είναι από τη σειρά Deluxe, που αργότερα έγινε Elite και πλέον Ultra. Δεν είναι σαν μια παραδοσιακή Τελε. Κρατάει τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, αλλά με κάποιες προσθήκες για τον σύγχρονο παίκτη, όπως το compound radius και το S1 Switching.. Το σώμα είναι ash, το οποίο είναι αρκετά ελαφρύ (τουλάχιστον σε σχέση με τη Strat που είχα πριν) και το ξύλο δείχνει πανέμορφο. Έχει κάποια μικρά χτυπήματα, αλλά αυτό προσδίδει χαρακτήρα στην κιθάρα. ?

20230605_195600.jpg

Ήχος

Η κιθάρα αρχικά φορούσε τους N3 Noiseless Tele, αλλά η συγκεκριμένη φοράει τους Dimarzio Twang Kings, οι οποίοι ναι μεν διατηρούν τον παραδοσιακό Teleήχο, αλλά είναι πιο ζεστοί, ειδικά στη θέση neck. Σχεδιασμένοi για να προσφέρει vintage ήχους Tele, οι Twang King ανταποκρίνονται εξαιρετικά στο χτύπημα της πένας. Το ελαφρύ παίξιμο δίνει έναν απαλό, ζεστό και καθαρό τόνο. Με πιο δυνατές πενιές, είναι πιο δυναμικοί από single coil pickups. Άλλα πράγματα που δεν καταλαβαίνω είναι για τους Twang Kings: controlled-tension windings, hand-calibrated magnets, special wire, and double wax potting ensure a great pickup with killer tone.

Ανεβάζω κάποια χθεσινοβραδινά ηχητικά που ηχογράφησα με το Neural DSP Cory Wong Plugin) κοιμούνται τα παιδιά, δεν βάζω μικρόφωνο σήμερα ?. Επίσης δε θα ακουστώ σαν παίκτης Τελε γιαί δεν είμαι, δε νιώθω από country και chicken picking. Έχετε στο νου ότι ακόμα μαθαίνω να παίζω

Εδώ παίζω με δάχτυλα καθαρά σε όλες τις θέσεις της κιθάρας (στο τέλος με το S1 που είναι σαν humbucker).

clean arpeggios.mp3

Κάτι πιο funky

funk.mp3

Κάτι πιο blues αν και δε μου αρέσει το tone του plugin εδώ

blues.mp3

και ποιος είπε ότι οι Tele δεν είναι για σκληρά; Άσχετα που δε ξέρω να παίζω metal

Metal.mp3

Και ένα πρόχειρο δείγμα μέσα στη μίξη, τζαμάρω σε ένα backing track

Telecaster High Gain Jam.mp3

Και το playability καταπληκτικό. Μένει πλέον να μάθω να παίζω κιθάρα... ?

Attachments

Καλοπαιχτη!

Εξαιρετικες τελε με μοναδικη αχχιΛειοΣ φΤερνα ? τους στοκ μαγνητες (που δεν σε νοιαζει μια και η κιθαρα σου φοραει το αγαπημενο μου after market set )

με μοναδικη αχχιΛειοΣ φΤερνα ? τους στοκ μαγνητες
Αντί να τους σκοτώσω, δεν αξίζει να τους κρατήσω μπας και σε καναδυο χρόνια πάρω μια Squier για το μικρό, να τους φορέσω εκεί;

Ωραίο review Νέκκονα.

Θύμησέ μου όμως πριν πόσους μήνες (ίσως και πάνω από χρόνο) είχα προβλέψει ότι θα σε ρίξουνε κι εσένα στην τελεκάστερ?

Φαίνεται το πράγμα, για το πώς δουλεύουν οι influencers.

Πρώτα σε βάζουν στα μαλακά (Gretsch) και μετά σε ρίχνουν στα σκληρά (τελεκάστερ).

Σε λίγο σε βλέπω κι εσένα να χρειάζεσαι απεξάρτηση.

Μεγειές και καλόπαιχτη.

Ωραίο review Νέκκονα.

Θύμησέ μου όμως πριν πόσους μήνες (ίσως και πάνω από χρόνο) είχα προβλέψει ότι θα σε ρίξουνε κι εσένα στην τελεκάστερ?

Φαίνεται το πράγμα, για το πώς δουλεύουν οι influencers.

Πρώτα σε βάζουν στα μαλακά (Gretsch) και μετά σε ρίχνουν στα σκληρά (τελεκάστερ).

Σε λίγο σε βλέπω κι εσένα να χρειάζεσαι απεξάρτηση.

Μεγειές και καλόπαιχτη.
Είναι σεταρισμενη με 10άρες Ernie Ball και ήδη έχω φαγούρα να περάσω ghs 10-38 ?

Αντί να τους σκοτώσω, δεν αξίζει να τους κρατήσω μπας και σε καναδυο χρόνια πάρω μια Squier για το μικρό, να τους φορέσω εκεί;

ενταξει σε καποιους αρεσουν για ρΩουκ οποτε κρατα τους

Έτσι όπως το πάτε θα φτιάξουμε ομάδα "Οι Ατελέσφοροι" ή "Οι Ατελείς" ή "Οι Τελεκλάστες" να είμαστε μέσα ο κυρφιουζιονάρας, ο φρίντομ κι εγώ.

Αλή Αλή και TNT, όταν έχεις την τυχη να εχεις στην κατοχή σου μια ΠΑΡΚΕΡ (ρεεεεεεε!), να σολάρεις και στην μέση του σολο να ψάχνεις στο πάτωμα με φακό το 14ο ταστο, να ψάχνεις για ανταλλακτικά για 3-4 μήνες και να βάζεις και 2η υποθήκη το σπίτι για να τα πάρεις, οταν μπαινεις σε καταστημα τεχνικού για να ρωτήσεις για refret και φωνάζει την αστυνομία, τότε μόνο ατελής δεν είσαι...

Μην λεμε και ανακρίβειες...αμαρτία...

ΥΓ: @Nekkon λιώστην λέμεεεεεεεεεε...

Πριν πω το οτιδήποτε, χρωστάω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Νίκο @Superfunk για τη βοήθεια και τις πολύτιμες συμβουλές του.
Αφτό δεν ήταν καν ανάγκη να το πεις... Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία άλλωστε ?

ΥΓ: Καλορίζικη

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
πάει, μας πήρανε το κουπί μέσα απ τα χέρια μας.

Στη γειτονιά μας ρεεεεε
Εσύ δεν έχεις μια vintage τελε; Πιο vintage και απ' τον Keith Richards;

Έτσι όπως το πάτε θα φτιάξουμε ομάδα "Οι Ατελέσφοροι" ή "Οι Ατελείς" ή "Οι Τελεκλάστες" να είμαστε μέσα ο κυρφιουζιονάρας, ο φρίντομ κι εγώ.

Με γεια! Καλά παιξίματα!
Θα ειμαι κ εγω μεσα κ θα το παιζω φανατικος του γκρουπ μεχρι που θα παρω τη Θινλαην μου κ θα ξεχασω μεχρι κ τ'ονομα του γκρουπακιου σας μετα ?

@Nekkon καλο ινφλουεσινγκ! Μεγεια το οργανο !

Ωραιο ρηβιου αλλα...

Μη λες χαζομαρες πως δεν παιζεις. Παιζεις μια χαρα κ τωρα  θα μπει κ αλλη προβλεπομενη τουανγκο-βλαχια στη φαρετρα σου ! Εχεις κ τη Γκρετς! Αυτα ειναι!

ΥΓ: Μπακινγκ τρακ οπως το τελευταιο που εβαλες... καλο ειναι να αποφευγονται. Δεν παει πουθενα . Ηθελα να στο πω κ στο νημα με τα μπακινγκ

. Άλλα πράγματα που δεν καταλαβαίνω είναι για τους Twang Kings: controlled-tension windings, hand-calibrated magnets, special wire, and double wax potting ensure a great pickup with killer tone.

βασικα ενα copy ενας κλασσικου flatpole 50s Blackguard μαγνητη ειναι ο bridge & o neck ειναι πιο πριμος και strat like (πολυ κοντα στον ΠΑΛΑΙΟ Fender Texas special των 90s, που ειναι απο τους ωραιοτερους tele neck pickups ever) 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μεγειες Νεκκον, ειναι ωραια οργανα αυτες οι deluxe - κλασσικη τελε συνταγη με οσο-οσο μοντερνισμο χρειαζεται, ειχε μια ενας φιλος και μου ειχε αφησει παρα πολυ καλη εντυπωση.

Εσύ δεν έχεις μια vintage τελε; Πιο vintage και απ' τον Keith Richards;
μου ρίχνει λίγο ο μπάρμπας....

αλλά άμα γεράσει ο άνθρωπος... όλο πιό λίγε νότες βαράει, όλο κάποιες χορδές λείπουν, όλο πιο αφηρημένα παίζει....

Εκεί πάω λέμεεεε

Μπακινγκ τρακ οπως το τελευταιο που εβαλες... καλο ειναι να αποφευγονται. Δεν παει πουθενα . Ηθελα να στο πω κ στο νημα με τα μπακινγκ
Που να βρω καλύτερα; Έχεις κάτι υπόψη;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back