- Πόντοι
- 963
Βασικά αν κοιτάξει κανείς τα specs των CB είναι κατι σαν αντιδάνειο απ τους Dry-Z της Maxon. Low output (7.5 & 8.0 ήταν οι δικοί μου) και AlNiCo III. Εξαιρετικοί μαγνήτες αν παίζεις παααρα πολύ καθαρά κατά την ταπεινή μου γνώμη, πολύ διάφανοι και ίσως ολίγον hollow, πράγμα που έχω παρατηρήσει και με άλλα σετ που είχαν πολύ χαμηλό inductance (πολύ αδύναμους μαγνήτες δηλαδή). Δεν ξύνουν σχεδόν ποτέ ή τουλάχιστον πολύ λιγότερο από πολλούς low output PAFs. Η Gibson λέει ότι είναι λίγο overwound για να αντισταθμίζουν τους αδύναμους μαγνήτες, πράγμα που θεωρώ ότι είναι παραπλανητικό, είναι σίγουρα οι πιο low output μαγνήτες που έχει βγάλει η εταιρεία μετά τους Timbuckers το '81-'85. Επίσης αν είχαν παραπάνω τύλιγμα με τόσο αδύναμους μαγνήτες θα ήταν dark σαν τους SD Antiquity, πράγμα που επίσης δεν ισχύει.Τώρα που λέτε για τον Κροάτη, χθες του παρήγγειλα (για λογαριασμό του δασκάλου μου) ένα ακριβές αντίγραφο από κλασικούς T-top humbuckers.
Ένα ανάλογο επωνυμο σετ κοστίζει κάπου 355.
https://www.thomann.de/gr/solodallas_solo71_t_top_set_c.htm?glp=1&gclid=Cj0KCQjwz96WBhC8ARIsAATR2521TACZVA4bn16L2skuJW-WIg_FPlmxFX9-JSg1RAnoybFFWfiS9g4aAptcEALw_wcB
Ο Κροάτης το χρεώνει 170 + 12ευρω μεταφορικά. Σίγουρα θα είναι εξαιρετικό.
Πλάκα θα έχει να τον ρωτήσω αν κάνει αντίγραφα από custombuckers...
Γενικά υπάρχει πάντα η προσδοκία ότι η Gibson θα καταφέρει να πιάσει τη μαγεία που είχαν οι πρώτες υλοποιήσεις των PAF στα 50s. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και πυρηνική φυσική. Οπότε σε συνδυασμό με το ότι οι συγκεκριμένοι μαγνήτες δεν πωλούνταν και υπήρξε και το ανάλογο hype στο YouTube κλπ, δημιουργήθηκε μια τεράστια ζήτηση.
Αν κάποιος πάντως θέλει προτζεκτάκι Custombuckers on a budget, προτείνω ένα σετάκι Maxon U1000 που ώρες ώρες τους βρίσκεις πολύ φθηνά κι ένα σετάκι μαγνήτες AIII από Crazyparts. Πιστεύω φτάνεις πολύ κοντά.
Υ.Γ Μακάρι κάποια στιγμή και η PRS να αρχίσει να πουλάει τους DGT...
Y.Γ 2: Θεωρώ ότι η τιμή της Gibson λίγο ώς πολύ είναι και μια προσπάθεια διατήρησης του hype που τόσο προσπάθησε να δώσει σε αυτή την υλοποίηση.
Τελευταία επεξεργασία από moderator: