H Gibson ξεκινά να διαθέτει τους Custombuckers προς πώληση

Επίτηδες δεν έχω ψάξει να δω τι εστί custombuckers. 

Διότι εάν ψάξω, θα μου αρέσουν, και θα του παραγγείλω σετ.

Μην μασάς, δεν θα το καταλάβει κανείς άλλος εκτός από σένα στο σπίτι.

Όλοι οι μαγνήτες φαίνονται ίδιοι, δεν θα χρειαστεί να δώσεις εξηγήσεις (αν με πιάνεις ...).

Τώρα που λέτε για τον Κροάτη, χθες του παρήγγειλα (για λογαριασμό του δασκάλου μου) ένα ακριβές αντίγραφο από κλασικούς T-top humbuckers.

Ένα ανάλογο επωνυμο σετ κοστίζει κάπου 355.

https://www.thomann.de/gr/solodallas_solo71_t_top_set_c.htm?glp=1&gclid=Cj0KCQjwz96WBhC8ARIsAATR2521TACZVA4bn16L2skuJW-WIg_FPlmxFX9-JSg1RAnoybFFWfiS9g4aAptcEALw_wcB

Ο Κροάτης το χρεώνει 170 + 12ευρω μεταφορικά. Σίγουρα θα είναι εξαιρετικό.

Πλάκα θα έχει να τον ρωτήσω αν κάνει αντίγραφα από custombuckers...
Βασικά αν κοιτάξει κανείς τα specs των CB είναι κατι σαν αντιδάνειο απ τους Dry-Z της Maxon. Low output (7.5 & 8.0 ήταν οι δικοί μου) και AlNiCo III. Εξαιρετικοί μαγνήτες αν παίζεις παααρα πολύ καθαρά κατά την ταπεινή μου γνώμη, πολύ διάφανοι και ίσως ολίγον hollow, πράγμα που έχω παρατηρήσει και με άλλα σετ που είχαν πολύ χαμηλό inductance (πολύ αδύναμους μαγνήτες δηλαδή). Δεν ξύνουν σχεδόν ποτέ ή τουλάχιστον πολύ λιγότερο από πολλούς low output PAFs. Η Gibson λέει ότι είναι λίγο overwound για να αντισταθμίζουν τους αδύναμους μαγνήτες, πράγμα που θεωρώ ότι είναι παραπλανητικό, είναι σίγουρα οι πιο low output μαγνήτες που έχει βγάλει η εταιρεία μετά τους Timbuckers το '81-'85. Επίσης αν είχαν παραπάνω τύλιγμα με τόσο αδύναμους μαγνήτες θα ήταν dark σαν τους SD Antiquity, πράγμα που επίσης δεν ισχύει. 

Γενικά υπάρχει πάντα η προσδοκία ότι η Gibson θα καταφέρει να πιάσει τη μαγεία που είχαν οι πρώτες υλοποιήσεις των PAF στα 50s. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και πυρηνική φυσική. Οπότε σε συνδυασμό με το ότι οι συγκεκριμένοι μαγνήτες δεν πωλούνταν και υπήρξε και το ανάλογο hype στο YouTube κλπ, δημιουργήθηκε μια τεράστια ζήτηση. 

Αν κάποιος πάντως θέλει προτζεκτάκι Custombuckers on a budget, προτείνω ένα σετάκι Maxon U1000 που ώρες ώρες τους βρίσκεις πολύ φθηνά κι ένα σετάκι μαγνήτες AIII από Crazyparts. Πιστεύω φτάνεις πολύ κοντά.     

Υ.Γ Μακάρι κάποια στιγμή και η PRS να αρχίσει να πουλάει τους DGT...
Y.Γ 2: Θεωρώ ότι η τιμή της Gibson λίγο ώς πολύ είναι και μια προσπάθεια διατήρησης του hype που τόσο προσπάθησε να δώσει σε αυτή την υλοποίηση.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εδώ που τα λέμε δεν είναι και πυρηνική φυσική.
Ε, είναι λιγάκι ?.

Παίρνεις ας πούμε 2 ολόιδιες σε σπεξ προτάσεις, πχ Lollar, Florance, Ellis, Fralin (τυχαίες αναφορές), άλνικο, σύρματα, διαστάσεις, output, πανομοιότυπα, κι όμως, όχι απλώς δεν ακούγονται ίδια αλλά σε κάποιες περιπτώσεις οι διαφορές σοκάρουν.

Συχνά παρομοιάζω τα μαγικά των winders με κείνα όσων φτιάχνουν ακουστικές, δύο ίδιες κιθάρες με πανομοιότυπα spruce tops μπορεί να ΄χουν χαώδη απόσταση. Φυσικά οι παράμετροι είναι πολλές, όμως εστιάζω στο "κούρδισμα" που έχει δουλέψει ο κάθε κατασκευαστής προκειμένου να παράξει "προσωπικό" ήχο και αποτέλεσμα. Προφανώς στις ακουστικές οι απαντήσεις κρύβονται στα bracings, στους μαγνήτες στο scatterwound η και στην προσευχή. ?

Ε, είναι λιγάκι ?.

Παίρνεις ας πούμε 2 ολόιδιες σε σπεξ προτάσεις, πχ Lollar, Florance, Ellis, Fralin (τυχαίες αναφορές), άλνικο, σύρματα, διαστάσεις, output, πανομοιότυπα, κι όμως, όχι απλώς δεν ακούγονται ίδια αλλά σε κάποιες περιπτώσεις οι διαφορές σοκάρουν.

Συχνά παρομοιάζω τα μαγικά των winders με κείνα όσων φτιάχνουν ακουστικές, δύο ίδιες κιθάρες με πανομοιότυπα spruce tops μπορεί να ΄χουν χαώδη απόσταση. Φυσικά οι παράμετροι είναι πολλές, όμως εστιάζω στο "κούρδισμα" που έχει δουλέψει ο κάθε κατασκευαστής προκειμένου να παράξει "προσωπικό" ήχο και αποτέλεσμα. Προφανώς στις ακουστικές οι απαντήσεις κρύβονται στα bracings, στους μαγνήτες στο scatterwound η και στην προσευχή. ?

Χαχαχα, ναι εν μέρει ισχύει. Βέβαια εγώ το λέω έχοντας στο μυαλό μου ότι είναι αδιανόητο μια εταιρεία σαν την Gibson να μην μπορεί να φτάσει σε αποτέλεσμα τον κάθε Holmes, Ellis, Throbak, Fralin, Lollar, Stephens, Wizz κλπ, δεδομένων των πόρων που θα μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή να διαθέσει. 

Για ιστορικούς όμως λόγους θα αναφέρω ότι το λεγόμενο "scatterwound" έγινε buzzword μετά την εποχή των boutique builders. Θυμάμαι πολύ καλά ότι και ο Tim Shaw που συνεργάστηκε στις αρχές του '80 με τη Gibson για τους Timbuckers και ο Tom Holmes το '90 για τους '57 Classics, είχαν στο τέλος να πουν ότι η Gibson απλά δεν ήθελε τότε να κάνει το "extra mile" επενδύοντας στους σωστούς μαγνήτες και σύρμα. Δεν θυμάμαι να έδωσε κάποιος από αυτούς ιδιαίτερη βάση στο winding pattern.

Επίσης οι περισσότερες ρέπλικες που κυκλοφορούν βασίζονται κυρίως στις μετρήσεις αντίστασης, μαγνητικού υλικού και μαγνητικής δύναμης. Και ναι μεν την αντίσταση μπορώ κι εγώ να την πετύχω με έναν απλό υπολογισμό αλλά το δεύτερο πιο σημαντικό στοιχείο, η εύρεση αντίστοιχου μαγνητικού υλικού και το inductance που θα καθορίσει το πόσα πρίμα θα περάσουν στο τέλος απ το τύλιγμα είναι φοβερό crapshoot, για άπειρους λόγους. 

Με αφορμή επίσης κάποιους builders που αναφέρεις, ας δούμε τις τιμές τους για να καταλάβουμε πού έχει φτάσει το πράγμα....

Tom Holmes (μεταχειρισμένοι) - κοντά στο 1000ρικο
Ron Ellis (μεταχειρισμένοι) - κοντά στο 1000ρικο
Tim Shaws (μεταχειρισμένοι) - 700+
Maxon Dry Z (μεταχειρισμένοι) - 700+
Stephens - 600+
Throbak - 600+
Seymour Duncan Antiquities - 550
Lollar - 450
Wizz - 450
Fralin - 400

Στο AliExpress πόσο έχουν και ποια η διαφορά τούς;

Καταλαβαίνω την σκωπτική διάθεση αλλά παρόλα αυτά, ας το θέσουμε έτσι:

Όταν αγοράζεις ένα ζώο με συγκεκριμένο pedigree το κάνεις γιατί προσβλέπεις σε συγκεκριμένα στοιχεία του χαρακτήρα του. Όταν υιοθετείς ένα αδέσποτο (και μπράβο σου), είναι θέμα τύχης. Μπορεί να σου κάτσει ακριβώς αυτό που θες, μπορεί με την αγάπη σου να προσαρμοστείτε ο ένας στον άλλον, μπορεί και να μην σου κάνει καθόλου (πχ ένα ζώο υψηλής ενέργειας με έναν ημι-ληθαργικό ιδιοκτήτη ?) 

Πάνω κάτω εκεί διαφέρουν οι μαγνήτες του Ali. Όλες οι ανοχές σε διατομές, χωρητικότητα, εμπέδηση κλπ θα είναι βάση του τί είχε εκείνη τη στιγμή φθηνό ο προμηθευτής και θα είναι στην τύχη. 

Τώρα θα μου πεις, νταξει με ένα 57άρι μπροστά στον Blackstar ή μεσα απ το φασόλι το POD όλοι το ίδιο ακούγονται. Βασικά δε θα διαφωνήσω αλλά η συζήτηση αφορά περισσότερο ανθρώπους που έχουν ήδη χαλάσει κάποια χιλιάρικα σε κιθάρες / ενισχυτές κλπ και θέλουν αυτό το εξτρα για να κάθονται μπροστά στο σετάπ τους και να γουσταρουν.  

Καταλαβαίνω την σκωπτική διάθεση αλλά παρόλα αυτά, ας το θέσουμε έτσι:

Όταν αγοράζεις ένα ζώο με συγκεκριμένο pedigree το κάνεις γιατί προσβλέπεις σε συγκεκριμένα στοιχεία του χαρακτήρα του. Όταν υιοθετείς ένα αδέσποτο (και μπράβο σου), είναι θέμα τύχης. Μπορεί να σου κάτσει ακριβώς αυτό που θες, μπορεί με την αγάπη σου να προσαρμοστείτε ο ένας στον άλλον, μπορεί και να μην σου κάνει καθόλου (πχ ένα ζώο υψηλής ενέργειας με έναν ημι-ληθαργικό ιδιοκτήτη ?) 

Πάνω κάτω εκεί διαφέρουν οι μαγνήτες του Ali. Όλες οι ανοχές σε διατομές, χωρητικότητα, εμπέδηση κλπ θα είναι βάση του τί είχε εκείνη τη στιγμή φθηνό ο προμηθευτής και θα είναι στην τύχη. 

Τώρα θα μου πεις, νταξει με ένα 57άρι μπροστά στον Blackstar ή μεσα απ το φασόλι το POD όλοι το ίδιο ακούγονται. Βασικά δε θα διαφωνήσω αλλά η συζήτηση αφορά περισσότερο ανθρώπους που έχουν ήδη χαλάσει κάποια χιλιάρικα σε κιθάρες / ενισχυτές κλπ και θέλουν αυτό το εξτρα για να κάθονται μπροστά στο σετάπ τους και να γουσταρουν.  
Κοίταξε καταλαβαίνω τι λες απλά επειδή είμαι μηχανολόγος όλα αυτά μου φαίνονται εντελώς αστεία.Δεν πρόκειται για κάποιον ζωντανό οργανισμό όπως ένας σκύλος αλλά για μια υπέρ υπέρ απλή συσκευή που κατασκευαστικά δεν έχει καμία απολύτως σοβαρή απαίτηση καθώς μπορεί να την φτιάξει οποιαδήποτε στο σπίτι του χωρίς να έχει καμία άλλη εμπειρία.

Αν μιλάγαμε για software η για κάποια πολύπλοκη μηχανή όπως ένα smartphone η συζήτηση θα ήταν διαφορετική.

Κοίταξε καταλαβαίνω τι λες απλά επειδή είμαι μηχανολόγος όλα αυτά μου φαίνονται εντελώς αστεία.Δεν πρόκειται για κάποιον ζωντανό οργανισμό όπως ένας σκύλος αλλά για μια υπέρ υπέρ απλή συσκευή που κατασκευαστικά δεν έχει καμία απολύτως σοβαρή απαίτηση καθώς μπορεί να την φτιάξει οποιαδήποτε στο σπίτι του χωρίς να έχει καμία άλλη εμπειρία.

Αν μιλάγαμε για software η για κάποια πολύπλοκη μηχανή όπως ένα smartphone η συζήτηση θα ήταν διαφορετική.
Κοίταξε μεταξύ του πρώτου σχολίου, του "είμαι μηχανολόγος και όλα αυτά μου φαίνονται εντελώς αστεία" και του γεγονότος ότι θεωρείς μια αναλογία που έκανα χάρην της συζήτησης ως ευθεία σύγκριση μεταξύ ενός ζώου κι ενος μαγνήτη δε νομίζω ότι χωράν έτσι κι αλλιώς πολλά επιχειρήματα ?

Άρα το expertise του κάθε κατασκευαστή είναι κατουρητέο;

Στην συγκεκριμένη περίπτωση αστείο.
Νομίζω δεν θα μπορούσες να είσαι περισσότερο λάθος σε όσα λες.

Εικάζω πως ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των κιθαριστών έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να τυλίξουν δικούς τους μαγνήτες, κάποιοι το έχουν δοκιμάσει, κι όμως, δίνουν ζεστό χρήμα για προτάσεις ακριβών μπουτικάδων. Να δεχθώ πως ένα κομμάτι της ιστορίας είναι hype, όμως τελικά η όλοι αυτοί δεν ακούν σωστά η εσύ που θεωρείς πως είναι αστείο να φτιαχτεί ένας καλός μαγνήτης. Κάτι σαν το ανέκδοτο με τον Πόντιο που οδηγεί ανάποδα στον αυτοκινητόδρομο. ? Ο ήχος δεν είναι (μόνο) νούμερα και μετρήσεις, αδικείς και τους μουσικούς και τους κατασκευαστές και τον εαυτό σου.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση αστείο.

Επιμένετε ορισμένοι ότι είναι εντελώς εκτός λογικής το άθροισμα μερικών σιδερικών και πλαστικών να κοστολογείται με κάτι πέρα από τιμές Alibaba. Μετά από μερικές δεκαετίες μονταρισμάτων, δηλαδή σταθερής ζήτησης για λύσεις πέραν (ή και πολύ πέραν) των εργοστασιακών, η ζωή απέδειξε ότι κάνετε λάθος. Τί να κάνουμε;
Δε δικαιολογεί αυτό όσους πουλάνε αφού πασπαλίσουν με μπουρδόσκονη, δεν υπάρχει όμως και λόγος να επιμένετε ότι όποιος δεν πουλάει σε τιμές λαϊκής είναι παπατζής - και κατ' επέκταση, όποιος δεν αγοράζει σε τιμές λαϊκής είναι κορόϊδο.

Δε δικαιολογεί αυτό όσους πουλάνε αφού πασπαλίσουν με μπουρδόσκονη, δεν υπάρχει όμως και λόγος να επιμένετε ότι όποιος δεν πουλάει σε τιμές λαϊκής είναι παπατζής - και κατ' επέκταση, όποιος δεν αγοράζει σε τιμές λαϊκής είναι κορόϊδο.
Βασικά κορόιδο είναι όποιος θεωρεί ότι μπορεί να γίνει ο καινούργιος Tom Holmes, να πουλάει 800 ευρώ το σετ και να χει τρία χρόνια αναμονή και κάθεται και τον τρώει το μεροκάματο.

Επιμένετε ορισμένοι ότι είναι εντελώς εκτός λογικής το άθροισμα μερικών σιδερικών και πλαστικών να κοστολογείται με κάτι πέρα από τιμές Alibaba. Μετά από μερικές δεκαετίες μονταρισμάτων, δηλαδή σταθερής ζήτησης για λύσεις πέραν (ή και πολύ πέραν) των εργοστασιακών, η ζωή απέδειξε ότι κάνετε λάθος. Τί να κάνουμε;
Δεν είπα ότι κάποιος είναι κορόιδο επειδή αγοράζει Gibson αφού αυτή είναι η τιμή της πουλάει στην αγορά και έχει και ένα Μπραντ.Απλα είναι όπως ένα πολύ ακριβό ρούχο πχ ένα τζίν παντελόνι που έχει 500 ευρώ.Οπως και να το κάνουμε το κόστος αυτού του παντελονιού είναι 5-6 ευρώ και μπορεί να το αναπαράγει καθένας απλά δεν θα είναι το γνήσιο.Ετσι και αυτός ο μαγνήτης κοστίζει σε υλικά 3-4 ευρώ μάξιμουμ.Καθενας ξοδεύει τα λεφτά του όπου νομίζει άλλος τα δίνει σε ακριβά ουίσκι δεν έχει σημασία.

Αυτό που λέω είναι ότι μπορεί να το αναπαράγει ο καθένας σε πολύ χαμηλή τιμή διότι δεν είναι προϊόν υψηλής τεχνολογίας αλλά ένας απλός μαγνήτης.Και φυσικά οι Κινέζοι είναι πολύ ανώτεροι πλέον σε ποιότητα διότι τα μηχανήματα που φτιάχνουν ολα μπλιμπλικια πχ cnc είναι πολύ ανώτερα από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά και σε hardware και σε software.

Δεν είπα ότι κάποιος είναι κορόιδο επειδή αγοράζει Gibson αφού αυτή είναι η τιμή της πουλάει στην αγορά και έχει και ένα Μπραντ.Απλα είναι όπως ένα πολύ ακριβό ρούχο πχ ένα τζίν παντελόνι που έχει 500 ευρώ.Οπως και να το κάνουμε το κόστος αυτού του παντελονιού είναι 5-6 ευρώ και μπορεί να το αναπαράγει καθένας απλά δεν θα είναι το γνήσιο.Ετσι και αυτός ο μαγνήτης κοστίζει σε υλικά 3-4 ευρώ μάξιμουμ.Καθενας ξοδεύει τα λεφτά του όπου νομίζει άλλος τα δίνει σε ακριβά ουίσκι δεν έχει σημασία.

Αυτό που λέω είναι ότι μπορεί να το αναπαράγει ο καθένας σε πολύ χαμηλή τιμή διότι δεν είναι προϊόν υψηλής τεχνολογίας αλλά ένας απλός μαγνήτης.Και φυσικά οι Κινέζοι είναι πολύ ανώτεροι πλέον σε ποιότητα διότι τα μηχανήματα που φτιάχνουν ολα μπλιμπλικια πχ cnc είναι πολύ ανώτερα από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά και σε hardware και σε software.
Αυτά καλό θα ήταν να τα έλεγες σε κάποιους τυλιχτάδες που σημειώνουν σε συνεντεύξεις τους πως χάλασαν εκατοντάδες η και χιλιάδες μαγνήτες δοκιμάζοντας, προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα σε χρονικές περιόδους που μερικές φορές αγγίζουν αρκετά χρόνια. Το αν κοστολογούν δίκαια η παράλογα είναι άλλη κουβέντα. Τέλος, οι Κινέζοι ΔΕΝ μπορούν να αντιγράψουν το όλον, ένα κομμάτι του μόνο που αφορά διεκπεραιωτικές διαδικασίες. Για κάποιους αυτό είναι αρκετό, έχει ήχο, για άλλους πάλι όχι. Για να το θέσω και διαφορετικά, ένα απλό τραγούδι μπορεί κάλλιστα να παιχτεί απο κάποιον που ασχολείται 6 μήνες με την κιθάρα, ομοίως απο έναν άλλο που παίζει 30 χρόνια, το ίδιο τραγούδι θα είναι, δεν θα ακουστεί με τον ίδιο τρόπο όμως.

Αυτά καλό θα ήταν να τα έλεγες σε κάποιους τυλιχτάδες που σημειώνουν σε συνεντεύξεις τους πως χάλασαν εκατοντάδες η και χιλιάδες μαγνήτες δοκιμάζοντας, προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα σε χρονικές περιόδους που μερικές φορές αγγίζουν αρκετά χρόνια. Το αν κοστολογούν δίκαια η παράλογα είναι άλλη κουβέντα. Τέλος, οι Κινέζοι ΔΕΝ μπορούν να αντιγράψουν το όλον, ένα κομμάτι του μόνο που αφορά διεκπεραιωτικές διαδικασίες. Για κάποιους αυτό είναι αρκετό, έχει ήχο, για άλλους πάλι όχι. Για να το θέσω και διαφορετικά, ένα απλό τραγούδι μπορεί κάλλιστα να παιχτεί απο κάποιον που ασχολείται 6 μήνες με την κιθάρα, ομοίως απο έναν άλλο που παίζει 30 χρόνια, το ίδιο τραγούδι θα είναι, δεν θα ακουστεί με τον ίδιο τρόπο όμως.
Συγνώμη αλλά για εμένα όλο αυτό είναι εντελώς παρανοϊκό.Και η σύγκριση μεταξύ δύο κιθαριστών άτυχης.

Συγνώμη αλλά για εμένα όλο αυτό είναι εντελώς παρανοϊκό.Και η σύγκριση μεταξύ δύο κιθαριστών άτυχης.
Μα, ο άνθρωπος είναι παρανοϊκός φίλε μου!

Τώρα, για το αν ατύχησα στο παράδειγμα με τους κιθαρίστες, θα πάρω τη βοήθεια του κοινού. ?

Ένα τζίν μπορεί να έχει κόστος κατασκευής για τον Κινέζο 2 ευρώ και για έναν μεγάλο μπράντ υψηλής ραπτικής 200. Γιατί ο Κινέζος έχει προσανατολιστεί στη μαζική παραγωγή, χωρίς πολλά πολλά. Του στέλνουν μια παραγγελία, τώρα αν η απόχρωση δεν είναι ακριβώς αυτή, αν το μεγεθολόγιο του είναι στο περίπου αν κάποιες ραφές ξεφτίσουν στο δίμηνο, so what? Αυτός που το παραγγέλνει, ξέρει τί θα πάρει. Απ την άλλη το μπράντ στο Παρίσι που τα ράβει όλα στο χέρι με τοπ σχεδιάστριες, ράφτριες, πατρονίστς και δεν ξέρω τί άλλο, στοχεύει σε μια εντελώς διαφορετική αγορά. Πρόσεξε: Κανείς δεν είπε ότι δεν μπορεί ο Κινέζος να φτιάξει καταπληκτικά τζην ή στην περίπτωσή μας να τυλίξει τοπ μαγνήτες, αυτό το λες εσύ. 

Το ότι ένας μαγνήτης μπορεί και διαφοροποιείται τόσο πολύ μέσα από τρία parts, πρέπει επίσης να σου δίνει ένα hint για το πόσο σημαντική είναι η επιλογή αυτών των parts σε ποιότητα, σε ανοχές κλπ. H Electrisola που χρησιμοποιούν οι τοπ κατασκευαστές, κατασκευάζει σύρμα κατα παραγγελία για επιστημονικά μηχανήματα. Η Arnold Magnetics χρησιμοποιείται απ την αεροπλοϊα. Νομίζεις ότι μπορεί ο καθένας να πάρει ένα σύρμα κι ένα ότι να ναι κράμα μαγνήτη και να φτιάξει κάτι αντίστοιχο;

Τότε τί πιο εύκολο να το κάνεις, να ανεβάσεις και τα κλιπάκια σου του youtube και να θησαυρίσεις. Γιατί δεν το χουν κάνει νομίζεις τόσοι και τόσοι, δεδομένης της ζήτησης; Και εντάξει η Gibson έχει πες και το όνομα να πουλήσει hype. Οι άλλοι τί; O κάθε τύπος με μια καλύβα στο Seattle ή στην Κροατία καταφέρνει και πουλάει φούμαρα; Πώς;   

Αυτά καλό θα ήταν να τα έλεγες σε κάποιους τυλιχτάδες που σημειώνουν σε συνεντεύξεις τους πως χάλασαν εκατοντάδες η και χιλιάδες μαγνήτες δοκιμάζοντας, προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα σε χρονικές περιόδους που μερικές φορές αγγίζουν αρκετά χρόνια. Το αν κοστολογούν δίκαια η παράλογα είναι άλλη κουβέντα. 
Η να το πεις στην Fender που εκπαίδευε την τυλίχτρια του custom shop 5 χρόνια για να αντικαταστήσει την Abigail...

Ένα τζίν μπορεί να έχει κόστος κατασκευής για τον Κινέζο 2 ευρώ και για έναν μεγάλο μπράντ υψηλής ραπτικής 200. Γιατί ο Κινέζος έχει προσανατολιστεί στη μαζική παραγωγή, χωρίς πολλά πολλά. Του στέλνουν μια παραγγελία, τώρα αν η απόχρωση δεν είναι ακριβώς αυτή, αν το μεγεθολόγιο του είναι στο περίπου αν κάποιες ραφές ξεφτίσουν στο δίμηνο, so what? Αυτός που το παραγγέλνει, ξέρει τί θα πάρει. Απ την άλλη το μπράντ στο Παρίσι που τα ράβει όλα στο χέρι με τοπ σχεδιάστριες, ράφτριες, πατρονίστς και δεν ξέρω τί άλλο, στοχεύει σε μια εντελώς διαφορετική αγορά. Πρόσεξε: Κανείς δεν είπε ότι δεν μπορεί ο Κινέζος να τυλίξει τοπ μαγνήτες, αυτό το λες εσύ.

Το ότι ένας μαγνήτης μπορεί και διαφοροποιείται τόσο πολύ μέσα από τρία parts, πρέπει επίσης να σου δίνει ένα hint για το πόσο σημαντική είναι η επιλογή αυτών των parts σε ποιότητα, σε ανοχές κλπ. H Electrisola που χρησιμοποιούν οι τοπ κατασκευαστές, κατασκευάζει σύρμα κατα παραγγελία για επιστημονικά μηχανήματα. Η Arnold Magnetics χρησιμοποιείται απ την αεροπλοϊα. Νομίζεις ότι μπορεί ο καθένας να πάρει ένα σύρμα κι ένα ότι να ναι κράμα μαγνήτη και να φτιάξει κάτι αντίστοιχο;

Τότε τί πιο εύκολο να το κάνεις, να ανεβάσεις και τα κλιπάκια σου του youtube και να θησαυρίσεις. Γιατί δεν το χουν κάνει νομίζεις τόσοι και τόσοι, δεδομένης της ζήτησης; Και εντάξει η Gibson έχει πες και το όνομα να πουλήσει hype. Οι άλλοι τί; O κάθε τύπος με μια καλύβα στο Seattle ή στην Κροατία καταφέρνει και πουλάει φούμαρα; Πώς;   
Φίλε μου το βλέπεις από την πλευρά του μουσικού χρήστη και καλά κάνεις αλλά επειδή λόγο της δουλειάς μου το βλέπω πάντα από την κατασκευαστική σκοπιά όλα αυτά είναι εντελώς αστεία.Οχι για το τι αγοράζει ο καθένας και ξοδεύει τα λεφτά του αλλά στο τι αξία δίνει σε αυτό το προϊόν.Και δεν υπάρχει κανένα παντελόνι να κοστίζει κατασκευαστικά πάνω από 30 ευρώ .

Έχεις αναρωτηθεί γιατί αυτές οι εταιρίες έχουν δισεκατομμύρια κέρδη; Νομίζεις επειδή κάνουν τρελές πωλήσεις;Και αυτό αλλά κυρίως γιατί έχουν τρέλα ποσοστά κέρδους.Κοστιζει 5 πουλάνε 300.

Και υπόψιν ότι έχω και Gibson και Fender στην κατοχή μου.

Φίλε μου το βλέπεις από την πλευρά του μουσικού χρήστη και καλά κάνεις αλλά επειδή λόγο της δουλειάς μου το βλέπω πάντα από την κατασκευαστική σκοπιά όλα αυτά είναι εντελώς αστεία.Οχι για το τι αγοράζει ο καθένας και ξοδεύει τα λεφτά του αλλά στο τι αξία δίνει σε αυτό το προϊόν.Και δεν υπάρχει κανένα παντελόνι να κοστίζει κατασκευαστικά πάνω από 30 ευρώ .

Έχεις αναρωτηθεί γιατί αυτές οι εταιρίες έχουν δισεκατομμύρια κέρδη; Νομίζεις επειδή κάνουν τρελές πωλήσεις;Και αυτό αλλά κυρίως γιατί έχουν τρέλα ποσοστά κέρδους.Κοστιζει 5 πουλάνε 300.
Κοίτα επειδή το αναφέρεις και το ξαναφέρεις ότι είσαι μηχανολόγος κλπ κλπ, είμαι τεχνικός διευθυντής ναυτιλιακής τα τελευταία 15 χρόνια με master στην τεχνική διοίκηση και η σύντροφός μου αρχισχεδιάστρια σε διεθνές brand. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω λοιπόν κι εγώ χρησιμοποιώντας τα credentials μας ότι κάνεις λάθος.

Trending...

Νέα θέματα

Back