- Πόντοι
- 1,038
Αγαπητέ - επίσης - Τέρη (και Χαρίλατρε), πρώτα να ξεκαθαρίσω πως δεν είχα καμμία πρόθεση να προσβάλλω κανέναν, αν φάνηκε κάτι τέτοιο λυπάμαι, δεν ήταν επιδίωξη μου. Εδώ και μέρες διάβαζα το νήμα χωρίς να επιθυμώ συμμετοχή, απλώς ανάγνωση για να μαθαίνω. Έκανα ένα σχόλιο με αφορμή την τοποθέτηση του Χάρη, "τεχνικού" θα έλεγα ενδιαφέροντος, μάλλον θα έπρεπε ν' ακούσω το αρχικό ένστικτο μου και να απέχω. Και δεν θα επανερχόμουν, αν δεν έκανες το ποστ για τη Μποφίλιου, που δεν ξέρω προσωπικά αλλά ούτε γνωρίζω και τη δουλειά της. Θεωρώ πως αδικείται απο πολλούς, όσα έχω διαβάσει απο αυτήν για το ζήτημα δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία περί ονομαστικής καταδίκης Πούτιν, Ρωσίας, εισβολής κλπ. Επειδή και προσωπικά έχω συμμετάσχει σε αναρίθμητες τέτοιου τύπου εκδηλώσεις υπέρ της ειρήνης - και χωρίς πάντα να συμφωνώ με τις θέσεις των οργανωτών στο σύνολο τους, θεωρώ πως η Μποφίλιου ως καλλιτέχνης έκανε αυτό που η ίδια η τέχνη κατα την άποψη μου επιτάσσει. Τα υπόλοιπα, θεωρώ πως είναι τραβηγμένα απο τα μαλλιά και έχουν (ίσως) αξία μόνο σαν χαβαλές και κουτσομπολιό.Αγαπητέ μου ΕΖ, επειδή στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις έχω βρεθεί και στο Σύνταγμα και έξω από την αμερικανική πρεσβεία (δηλαδή στις περιπτώσεις Γιουγκοσλαβίας και του Ιράκ), θυμάμαι την ιαχή "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" να δονεί τα πλήθη.
Δεν σας φαντάζει επιεικώς υποκριτικό να έχουμε έναν πόλεμο, τα θύματα του, το δράμα και να γίνεται μια εκδήλωση που να λείπει ένα πολύ βασικό "συστατικό"; Ο δράστης...
Θα συμφωνήσω 100% μαζί σας περί "μπάλας στην εξέδρα", αλλά όσον αφορά τη στάση των διοργανωτών της εκδήλωσης.
Εκτός και αν άλλαξαν οι προσλαμβάνουσες του συγκεκριμένου χώρου... Δηλαδή πχ αν μελλοντικά δούμε μια επέμβαση των γνωστών "φονιάδων των λαών" κάπου ανά τον πλανήτη και η αντίδραση θα είναι μια γενικόλογη κίνηση υπέρ της ειρήνης και όχι προσωποποιημένη κατά του δράστη.
Για να απαντήσω στο ερώτημα σας, προσωπικά θα ήθελα να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Ο δράστης (ο επιτιθέμενος) έχει όνομα. Στο παρελθόν (και ορθώς) τον ονοματίζαμε.
Σαφέστατα δεν συμφωνούμε σε όλα, αμφότεροι έχουμε δικαίωμα στην άποψη μας, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να συμφωνήσουμε σε (κατά την άποψη μου) ορισμένες σταθερές.
Η καταδίκη ενός επιτιθέμενου σε κυρίαρχο κράτος και ιδιαίτερα με "επιχειρήματα" που τα έχουμε ακούσει στο παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις από τα Δυτικά στόματα, είναι μια σταθερά.
Τελευταία επεξεργασία από moderator: