Δεν πρόκειται να επιχειρηματολογήσω για το θέμα του βίντεο, την δική μου οπτική την κατέθεσα και ΣΕΒΟΜΑΙ την οπτική του άλλου στο πώς βλέπει, διαχειρίζεται και πράττει όσον αφορά το τί όργανο χρησιμοποιεί και πού.
Η δική μου η ένσταση αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης ενός συμφορουμίτη με ad hominem επιχειρήματα (ούτε καν επιχειρήματα δηλ. ειρωνίες) και ΜΟΝΟΝ.
Φάνη δεκτή η ένστασή σου σχετικά με την αντιμετώπιση.
Όμως εδώ δεν έχουμε την απλή κατάθεση μιας οπτικής κάποιου σε σχέση με την χρήση και την διαχείριση του δικού του εξοπλισμού.
Εδώ έχουμε ένα δάσκαλο/ειδικό ο οποίος απαντάει σε ερωτήσεις μαθητών/υποψήφιων μαθητών/μικρότερων ηλικιακά ίσως/ανθρώπων όμως στους οποίους είναι καθοδηγητής γνώμης όπως λένε και στην κοινωνιολογία, σχετικά με την δική τους διαχείριση και χρήση εξοπλισμού.
Διαμορφώνει απόψεις και γνώμες.
Δεν άκουσα και πολλά επιχειρήματα από τον ίδιο που να τεκμηριώνουν γιατί πρέπει να κάνουν οι ερωτώντες αυτό που υποστηρίζει ως το σωστό.
Δεν λέει "αυτή είναι η άποψή μου πάνω στο θέμα, γι' αυτούς τους λόγους".
Άρα διαμορφώνει απόψεις και γνώμες χωρίς επιχειρήματα, έτσι ώστε κάποιος να καταλάβει τι του ταιριάζει και γιατί.
Δεν αφήνεται έτσι χώρος για δημιουργία άποψης, αλλά μόνο για παπαγαλία, και αν αυτή είναι λάθος (δεν εκφέρω εδώ άποψη περί της άποψης του βίντεο), καταλαβαίνεις ότι κάποιοι μαθαίνουν λάθος πράγματα χωρίς να έχουν τα στοιχεία της αξιολόγησης.
Και μάλιστα με παραδείγματα του στυλ, η προπόνηση με φόρμα που σε βοηθάει για επιδόσεις, αλλά και κοστούμι.
Εγώ θα τον ρωτούσα το εξής.
"Εντάξει, να βάλω την φόρμα που θα με βοηθήσει να κάνω προπόνηση για καλύτερες επιδόσεις, στον αγώνα όμως που πρέπει να κάνω αυτές τις επιδόσεις που δουλεύω στην προπόνηση, θα φορέσω κοστούμι? Θα με βοηθήσει αυτή η αμφίεση περισσότερο να πετύχω τις επιδόσεις για τις οποίες προπονούμαι, ή δεν θα μπορώ να πάρω τα χέρια μου και τα πόδια μου?
Δεν θα χρειαστώ κάτι τουλάχιστον τόσο άνετο όσο και η καθημερινή μου φόρμα?
Δεν προπονούμαι στο γυμναστήριο για πάω σε γάμο."
Τέλος πάντων συγγνώμη για όλο αυτό το πανωσέντονο, αλλά αισθάνομαι ότι έπρεπε να το γράψω.