Παρότι μου αρέσουν οι "περίεργες" (Mockingbird, Explorer, Flying V, RR κλπ) η Les Paul ήταν (από την εφηβεία μου) και θα είναι η αγαπημένη μου κιθάρα αισθητικά. Μου αρέσει πολύ και ο ήχος της (P90's & HB's) αλλά δεν είμαι δύσκολος στο ηχητικό μέρος, μου αρέσουν πολλές διαφορετικές κιθάρες ηχητικά.
Αν και έχω δύο
Gibson δεν έχω
Gibson Les Paul, και οι τρεις LP μου είναι από άλλους κατασκευαστές. Θα πρεπε να 'χα επενδύσει 20 χρόνια πριν, τώρα το κόστος απόκτησης ακόμα και μεταχειρισμένης για μένα είναι όχι μόνο απαγορευτικό αλλά και απογοητευτικό το που έχουν φθάσει οι τιμές.
Μία φώτο από τις δικές μου, από αριστερά προς τα δεξία:
'16 Momose MLC1-LTD/E
Μία LPC χωρίς maple top με έβενο ταστιέρα, Gotoh hardware, CTS pots με treble bleed, Jescar τάστα και Beano μαγνήτες της εταιρείας, πριμάτος αλλά όχι ενοχλητικός ήχος. Τελείως stock. Τον Ιανουάριο '17 που την αγόρασα από Ιαπωνία (με ταχυδρομικά/τελωνείο) ήρθε ακριβώς στο μισό μιας
Gibson LPC στην Ελλάδα/Ευρώπη.
'12 PRS SE Korina One
Την αγόρασα από Αμερική μισή τιμή από ότι κόστιζε στην Ευρώπη και πέρασε το τελωνείο ανενόχλητη... Υποτίθεται ότι είναι από Korina, ότι και να ναι έχει το αγαπημένο μου neck profile, αν κάποιος μου φτιαχνε custom κιθάρα αυτό θα κόπιαρα. Είναι το PRS fat wide neck αλλά είναι λεπτότερο από αμερικάνικη PRS που είχα με υποτίθεται το ίδιο neck profile. Και αυτή τελείως stock, χωρίς tone control (αλλά με treble bleed) έχει ένα τυπικό καθαρό, για μένα είναι rock κιθάρα για γκάζια, από λίγο έως πολύ. Ευκολόπαικτη, αν είχε και καλύτερα τάστα θα ήταν βούτυρο, δυστυχώς ήρθε με ανεξήγητα χαμηλά τάστα. Αυτή θα είναι η πρώτη αλλαγή αν ποτέ το αποφασίσω και ο μαγνήτης αν ποτέ καταλήξω. Για την ιστορία, τα ταχυδρομικά (από Prymaxe που την αγόρασα) ήταν $5! Ήταν κυρίως πεταλομάγαζο και ότι και είχα αγοράσει το έστελνε με $5 (USPS) συμπεριλαμβανομένης και της κιθάρας.
'08 Warmoth LP
Η πιο ακριβή μου custom (Warmoth) κιθάρα, όταν την έφτιαξα το τελικό κόστος (με ταχυδρομικά/τελωνείο) ήταν αντίστοιχο με το κόστος καινούριας
Gibson LP Standard αλλά ήμουν τρελαμένος τότε με custom κιθάρες και να διαλέγω εγώ τα πάντα. Με one piece maple top (κανονικό όχι laminate), Wenge/Kingwood λαιμός/ταστιέρα, SS frets και τους καταπληκτικούς WCR Godwoods. Καθαρό ή γκάζι, HB ή split αυτοί οι μαγνήτες μου αρέσουν στα πάντα. Είναι το αντίθετο της LPC, γλυκός παχύς στρογγυλεμένος ήχος αλλά με διαύγεια.