Ωδή στις Flying V (the Flying V thread)

'Ετσι! Μονο Priest.
Priest! Priest! Priest! Priest! Priest! 🤟 🤟 🤟
Την κιθάρα σου την είδα believe it or not καθως πρόσφατα έκανα αναζήτηση στο ''ψαχτήρι'' του φόρουμ περί EMG 57/66 και την είδα, πολύ όμορφη Explorer 🤟.
Ευχαριστώ :)
Ίσως έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στο νήμα και οι explorers αφου πάνε πακέτο με τις V, ειδικά εφόσον στο συγκεκριμένο thread δεν είδαμε και πολλά πόστ από V, σε αντίθεση με το ανάλογο ποστ για τις superstrats (το οποίο φυσικά ήταν αναμενόμενο)
Ναι, θα μπορούσε.

Και η Epi flying v του Jeff Waters μου αρέσει πολύ (με τους Gibson Dirty Fingers pickups) ...

Dirty Fingers είχε μια V που ζαχάρωνα στο reverb, του έστειλα και προσφορά αλλά δεν τα βρήκαμε. Όντως ωραία και αυτή η epiphone...

Αξίζει και αυτός μια αναφορά:

🤘🤘

Attachments

• IMG_5817_54e682ea-32f7-480f-863a-c2ae7b522846-1805733434.jpg
    IMG_5817_54e682ea-32f7-480f-863a-c2ae7b522846-1805733434.jpg
    906.8 KB · Εμφανίσεις: 0
  • y3aoiy5ybdlasqomltvi.jpg
    y3aoiy5ybdlasqomltvi.jpg
    189.4 KB · Εμφανίσεις: 0

Ρε φίλε τι λες τώρα?? Ναι ναι ναι, απλά ναι!

Για πες λεπτομέρειες αν θέλεις, τι μοντέλα - χρόνια είναι, το αλλαγές έχεις κάνει κτλ
Οι δικες μου

Απίστευτες! Στοκ είναι και οι δύο? Η μία είναι Dean, η άλλη ESP? BC Rich?

Ας ποσταρω την καινούργια μου πάλι, οι stock μαγνήτες μας χαιρέτησαν, όπως και το Tone knob, μπήκαν EMG 57/66...

IMG_20260122_231937392.jpg

@John Goumis, Μαν δεν είναι δικές μου! Συγγνώμη αν απ΄ το ποστ φάνηκε πως είναι.
2 7χορδες LP Std εχω όλες κι όλες, Εκτιμώ όμως τα συγκεκριμένα μοντέλα που είναι εξίσου σπάνια και χαμένα στο χρόνο.

Η πρώτη Κυρία λοιπόν είναι μια Voodoo V, η σειρά αυτή κυκλοφόρησε μεταξύ 2002 και 2005, με τις V και Xplorer να σταματούν την παραγωγή τους το 2003. Ξεχωριστά χαρακτηριστικά: Swamp ash σώμα, Juju finish με το κόκκινο filler.
Μου έγινε γνωστή από τον Jesper Stromblad των τότε In Flames.

H Δεύτερη είναι μια 7χορδη V του 2011, πέρα από το σετάπ με emg και τις 7χορδες, είναι απ' τις λίγες φορές (ίσως και η μοναδική τις τελευταίες δεκαετίες) που η GIbson χρησιμοποίησε το σώμα της 58 έκδοσης σε USA (non gibson custom) μοντέλο.

Last edited:
Λατρεύω τις περισσότερες V και ιδιαίτερα τις Flying V μιας και από εκεί άρχισαν όλα, είναι εντυπωσιακό πως σχεδόν 70 χρόνια μετά παραμένει φουτουριστική αισθητικά και extreme για αρκετούς κιθαρίστες που δεν μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους να παίζει με Flying V. Θεωρούνται κακώς μεταλοκιθάρες αν και κυκλοφόρησαν 12 χρόνια πριν το ομώνυμο άλμπουμ των Black Sabbath και αρκετά περισσότερα πριν οι μεταλέοι τις αγαπήσουν.

Στις αρχές τις προηγούμενης δεκαετίας το είδα σοβαρά και άρχισα να ψάχνω για μία V. Κάθισα και διάβασα, έμαθα όλους τους διαφορετικούς τύπους που είχαν κυκλοφορήσει και κατέληξα ότι ήθελα μία Gibson '58 Korina RI. Γρήγορα κατάλαβα ότι ήταν αδύνατον να βρω μία στα χρήματα που είχα, το ίδιο ίσχυε και για ρέπλικες από γνωστούς luthiers οπότε στράφηκα σε Ιαπωνικές εκδόσεις. Και εκεί στάθηκα άτυχος γιατί η Bacchus που είχε κυκλοφορήσει κάποιες Korina V στο παρελθόν είχε ήδη σταματήσει και είχε στραφεί σε ποιο budget όργανα και δυστυχώς το εξάμηνο που κοίταγα πριν αγοράσω δεν βρήκα καμία.

Επέμεινα σε '58 style αισθητικά γιατί την προτιμώ και για καλή μου τύχη είδα ένα θέμα στο TGP για Bacchus κατασκευασμένες από Mango ξύλο. Το δελτίο τύπου που είχε εκδόσει η Deviser (η μαμά εταιρεία) είναι ότι αγόρασαν εργοστάστιο στις Φιλιππίνες λόγω της μακράς παράδοσης οργανοποιίας της χώρας (και φυσικά λόγω των φθηνών εργατικών χεριών). Έστειλαν Ιάπωνες luthiers για καθοδήγηση και άρχισαν παραγωγή, το συγκεκριμένο εργοστάσιο παρήγαγε ακριβότερα όργανα από τα Κινέζικα και φθηνότερα από τα Ιαπωνικά. Δεν ξέρω ποιος είχε την ιδέα αλλά ήταν καλή μιας και τον mango υπάρχει παντού στην χώρα.

Για καλή μου τύχη βρήκα την μόνη (τουλάχιστον τότε που έψαχνα) με flame mango και μία από τις ομορφότερες V που έχω δει. Το mango (το ξύλο) μοιάζει πολύ με το black limba το οποίο μου αρέσει αλλά με flame είναι διαφορετικό και πιο εντυπωσιακό.

Δύσκολη κιθάρα να φωτογραφηθεί και δυστυχώς πρόσφατα έχασα από τον σκληρό μου όλες τις φωτογραφίες από τις προσωπικές μου κιθάρες, ότι βρήκα από τον λογαριασμό μου online.

Bacchus BFV-MG

FIg3xlm.jpeg

SWAyz2g.jpeg

h7eqMjR.jpeg

U6HIZMT.jpeg

Θα ποστάρω και μία που με εντυπωσίασε και κράτησα φωτογραφίες μιας και είχε ήδη πουληθεί, Momose Flying V one piece white limba. Κρίνοντας από την Momose LPC που έχω η ποιότητα των Momose είναι στο ίδιο επίπεδο με τις καλύτερες αμερικάνικες που έχω δοκιμάσει, Anderson, Suhr, PRS.

2uheGSQ.jpeg

BtkMVpA.jpeg

@John Goumis, Μαν δεν είναι δικές μου! Συγγνώμη αν απ΄ το ποστ φάνηκε πως είναι.
2 7χορδες LP Std εχω όλες κι όλες, Εκτιμώ όμως τα συγκεκριμένα μοντέλα που είναι εξίσου σπάνια και χαμένα στο χρόνο.

Η πρώτη Κυρία λοιπόν είναι μια Voodoo V, η σειρά αυτή κυκλοφόρησε μεταξύ 2002 και 2005, με τις V και Xplorer να σταματούν την παραγωγή τους το 2003. Ξεχωριστά χαρακτηριστικά: Swamp ash σώμα, Juju finish με το κόκκινο filler.
Μου έγινε γνωστή από τον Jesper Stromblad των τότε In Flames.

H Δεύτερη είναι μια 7χορδη V του 2011, πέρα από το σετάπ με emg και τις 7χορδες, είναι απ' τις λίγες φορές (ίσως και η μοναδική τις τελευταίες δεκαετίες) που η GIbson χρησιμοποίησε το σώμα της 58 έκδοσης σε USA (non gibson custom) μοντέλο

Σούπερ! Μου άρεσε η Vodoo V περισσότερο, καθώς είμαι περισσότερο της '67 διάταξης, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα αυτή με την 58rish V διάταξη με τις 7 χορδες και τους EMG.

Για καλή μου τύχη βρήκα την μόνη (τουλάχιστον τότε που έψαχνα) με flame mango και μία από τις ομορφότερες V που έχω δει. Το mango (το ξύλο) μοιάζει πολύ με το black limba το οποίο μου αρέσει αλλά με flame είναι διαφορετικό και πιο εντυπωσιακό.

Δύσκολη κιθάρα να φωτογραφηθεί και δυστυχώς πρόσφατα έχασα από τον σκληρό μου όλες τις φωτογραφίες από τις προσωπικές μου κιθάρες, ότι βρήκα από τον λογαριασμό μου online.

Bacchus BFV-MG

FIg3xlm.jpeg

Όντως απίστευτη, πανέμορφη V, φοβερό flame, το οποίο απ'ότι κατάλαβα είναι φυσικό? Είναι καπάκι ή έτσι είναι το ξύλο? Αν δεν ειναι καπάκι φοβερή δουλειά και ο τρόπος που ένωσαν τα κομμάτια στην μέση για να δείχνει τόσο όμορφη....

...Όντως απίστευτη, πανέμορφη V, φοβερό flame, το οποίο απ'ότι κατάλαβα είναι φυσικό? Είναι καπάκι ή έτσι είναι το ξύλο? Αν δεν ειναι καπάκι φοβερή δουλειά και ο τρόπος που ένωσαν τα κομμάτια στην μέση για να δείχνει τόσο όμορφη....

Τα specs δεν αναφέρουν καπάκι, είναι budget κιθάρα, απλά η συγκεκριμένη είναι με flame mango. Θεωρώ ότι χρησιμοποίησαν ότι είχαν στοκ και έτυχε να έχουν και κομμάτια με flame. Απ' όσο γνωρίζω ήταν μία η έκδοση (Flying V mango), όχι διαφορετική (και ακριβότερη) με flame mango. Την ίδια χρόνια έβγαλαν και άλλες Gibson κόποιες με mango, σίγουρα Explorer και νομίζω Les Paul επίσης.

Μία χρονιά κράτησε η παραγωγή με mango, την αγόρασα το 2014, πρέπει να έχει κατασκευαστεί σε κοντινή ημερομηνία. Το καλό με την δικιά μου είναι ότι έχει και σκούρο rosewood στην ταστιέρα κάτι που τώρα έχει γίνει πολυτέλεια. Οι μαγνήτες δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και η ταστοδουλειά αν και δεν είναι άσχημη δεν πλησιάζει της Momose που είναι η κορυφαία από τις κιθάρες που εγώ έχω παίξει.

Εδώ μία που βρήκα με απλό mango αν και έχει και αυτή κάποιες flame πινελιές

Ρε φίλε τι λες τώρα?? Ναι ναι ναι, απλά ναι!

Για πες λεπτομέρειες αν θέλεις, τι μοντέλα - χρόνια είναι, το αλλαγές έχεις κάνει κτλ

Απίστευτες! Στοκ είναι και οι δύο? Η μία είναι Dean, η άλλη ESP? BC Rich?

Ας ποσταρω την καινούργια μου πάλι, οι stock μαγνήτες μας χαιρέτησαν, όπως και το Tone knob, μπήκαν EMG 57/66...

Προβολή συνημμένου 52953
Ναι στοκ, με μοναδικο upgrade fat brass block στο floyd rose,dean cbv και bc rich jrv icon, στο παρελθον ειχα επισης dean v razorback explosio usa, dean razorback explosion korean, και μια dean vmnt dave mustaine, γενικα λατρης του σχηματος στην αρκετα ακραια μορφη του χαχαχ.

Attachments

• 20230628_120703.jpg
    20230628_120703.jpg
    1.9 MB · Εμφανίσεις: 0
  • 20241006_205821.jpg
    20241006_205821.jpg
    1.1 MB · Εμφανίσεις: 0
  • 20240306_222705.jpg
    20240306_222705.jpg
    2 MB · Εμφανίσεις: 0
  • 20241221_212106.jpg
    20241221_212106.jpg
    1.1 MB · Εμφανίσεις: 0

Μιλώντας για τον Καναδό (Jeff Waters) κάποτε είχε ένα signature model με έναν Πολωνό (αν θυμάμαι καλά) οργανοποιό (Ran Guitars). Αν έχω καταλάβει καλά πλέον έχει σταματήσει ο Πολωνός. Έφτιαχνε κάτι V σε στυλ Jackson με διάφορες παραλλαγές στο headstock, γέφυρες, κτλ. Πιο χαρακτηριστικό ήταν αυτό το εντελώς μυτερό headstock.

29177326_1646588258753074_9108483534292516864_n.jpg

ztiipmqdb1iszioq7szm.jpg

Επίσης μερικές ακόμα από τη συλλογή του Waters:

480984636_1230965505062664_857049769110070023_n.jpg

481041345_1230965568395991_5756841380516648426_n.jpg

Για όποιον ενδιαφέρεται πουλάει το στούντιό του στην Αγγλία (μαζί με τον εξοπλισμό 1,2) :p

Last edited:
Τα specs δεν αναφέρουν καπάκι, είναι budget κιθάρα, απλά η συγκεκριμένη είναι με flame mango

Μήπως είναι καπλαμάς τότε? Όπως και να έχει, το flame φαίνεται πολύ όμορφο. Γενικά σούπερ φαίνεται το κιθαρόνι.

Το καλό με την δικιά μου είναι ότι έχει και σκούρο rosewood στην ταστιέρα κάτι που τώρα έχει γίνει πολυτέλεια.

Συμφωνώ απόλυτα...

Ναι στοκ, με μοναδικο upgrade fat brass block στο floyd rose,dean cbv και bc rich jrv icon, στο παρελθον ειχα επισης dean v razorback explosio usa, dean razorback explosion korean, και μια dean vmnt dave mustaine, γενικα λατρης του σχηματος στην αρκετα ακραια μορφη του χαχαχ.

Τα σπάνε και οι τωρινές και οι παλιές σου! Και εμένα μου αρέσει το ακραίο σχήμα, η πρώτη V που πήρα ήταν η Jackson King V, αλλά τελικά κατάλαβα ότι, για την δουλειά που τις θέλω, η λιγότερο μυτερή και πιο καμπυλωτή Gibson V είναι πιο κοντά οπτικά σε αυτό που κάνω. Ωραία φάση πάντως που σε αυτό το thread άλλοι προτιμούν τις μυτερές V, άλλοι την κλασσική, μπλουζίστικη '58 στυλ V με την string - through γέφυρα και άλλοι την '67 στυλ.

Για όποιον ενδιαφέρεται πουλάει το στούντιό του στην Αγγλία (μαζί με τον εξοπλισμό 1,2) :p

To μάτι μου πήγε κατευθείαν στην Richie Faulkner Epiphone, την οποία ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ μου εδώ... πόσο να την δίνει άραγε?

Καινούρια Epi flying v futura από NAMM 2026

Πολύ ωραία όλα τα μοντέλα, πάντως θεούλης ο υπεύθυνος που τον ρωτάνε αν φτιάχνονται στην Κίνα και δεν γνωρίζει ακριβώς που αλλά σίγουρα είναι "made overseas" 🤣

Μόλις έκανα ένα συγκριτικό βιντεάκι μεταξύ των δύο V για να δω τις διαφορές μεταξύ EMG 81/85 και 57/66.

Οι κιθάρες έχουν ίδιο σετ απ, καινούργιες χορδές, ίδιο action, pickup height κτλ, και στην ουσία σαν specs είναι ολόιδιες (οκ αυτή με τους 81/85 ίσως έχει granadillo αντί για rosewood fretboard και λιγότερο routing στο σώμα αλλά μιλάμε για active μαγνήτες, πόσο ρόλο να παίζει στον ήχο αυτό...)

Οι κιθάρες είναι καρφί σε εναν Marshall jcm2000 DSL

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back