Ωδή στις Flying V (the Flying V thread)

John Goumis

The Doomguy
Πόντοι
963
Εμπνευσμένο από το νήμα "Ωδή στις Superstrats", σκέφτηκα να ανοίξω ένα παρόμοιο θέμα για τις Flying V.

Αφορμή είναι μια στιγμή χαμηλής αυτοσυγκράτησης και εγκράτειας, όπου "πάτησα το κουμπί" και σήμερα παρέλαβα την νέα μου V, ένα 120th Gibson anniversary μοντέλο του 2014.

IMG_20260116_134641834.jpg

Εδώ μια οικογενειακή με τις άλλες δύο (οι EMG μαγνήτες που θα μπουν και σε αυτή είναι καθοδόν)
IMG_20260116_135039981.jpg

Ποσταρετε ελεύθερα φωτό των V σας, ή ποια χαλβαδιάζετε. Επίσης ποσταρετε για ποιο λόγο σας αρέσουν (ή όχι 😛)

Ξεκινάω εγώ:

-Ειναι μια κιθάρα που ξεκάθαρα "ήρθε από το μέλλον". Κυκλοφόρησε το μακρινό 1958, πριν καν δημιουργηθεί όχι η metal, αλλά η σκληρή rock μουσική γενικότερα, με αποτέλεσμα να πάει άπατη φυσικά, αλλά πήρε την εκδίκησή της χρόνια αργότερα, όταν η ανθρωπότητα ήταν επιτέλους έτοιμη, και έγινε το απόλυτο axe των μέταλ μουσικών αφού όλοι ήθελαν μια για να συνδυάσουν την επιθετική μουσική τους με το επιθετικό look.

-Ειναι τόσο iconic που έγινε συνώνυμο με την metal μουσική, σε σημείο να υπάρχει σε άπειρα λογότυπα που αφορούν την μουσική αυτή και έχει γίνει κάτι σαν σύμβολο ή σήμα κατατεθέν της (όπως η Τέλε πχ αποτελεί "σήμα" της country).

- Είναι τρομερά βολική για live από κάθε άποψη: super high fret access για το αριστερό χέρι, εξαιρετικά βολική για το δεξί χέρι όπου δεν υπάρχει όλη αυτή η "κούρμπα" που έχουν όλες οι άλλες κιθάρες, φοβερό ζύγισμα (σε όποια γωνία και να την βαλεις όταν είσαι όρθιος μένει σταθερή, δεν έχει neck dive ή body dive) και φυσικά ελαφριά και ξεκούραστη.

- Είναι το απόλυτο statement επί σκηνής. Επιθετικό, αντισυμβατικό look με ένα σχήμα που σου επιτρέπει να κάνεις ότι είδους πόζα σου 'ρθει, φαντασία να 'χεις. Όχι, δεν είναι η πρώτη σου κιθάρα με την οποία έμαθες να παίζεις. Είναι όμως η κιθάρα που πρέπει να δείξεις τα chops που έχεις.

Αρνητικά:

Δεν έχει αρνητικά. Και καθιστός μια χαρά παίζεις. Και ναι δεν κάθεται στο stand, αλλά είναι τόσο badass που δεν χρειάζεται stand, στέκεται όρθια από μόνη της! 😜

Περιμένω τις δικές σας γνώμες, είτε θετικές είτε αρνητικές, και φυσικά φωτογραφίες αν έχετε για το οφθαλμόλουτρο 🤟

ΩΩΩΩ! Καραγουστάρω Flying V και τις έχω μεγάλο καημό, μιας και ποτέ δεν βρήκα μια από κοντά για να παίξω, έστω. Ιδιαίτερα τώρα που απέκτησα SG, η V παραμένει απωθημένο! Θα ποστάρω όμως μια από τις ομορφότερες κιθάρες (όχι απλώς V) όλων των εποχών κατα την γνώμη μου, την Flying V Custom:

1768568643514.png

Με γεια την νέα κιθάρα @John Goumis ! Καλές ροκιές και... μεταλιές, μαζί της!

Δεν ήμουν ποτέ τρομερός φαν των V αλλά προφανώς είναι iconic και έχουν ένα ιδιαίτερο δικό τους cool factor.

Μια που είδα σχετικά πρόσφατα και με ιντρίγκαρε ήταν ιδιοκατασκευή ενός γνωστού μου, με το σώμα νομίζω κομμένο απο ότι να'ναι ξύλα και μανίκι jaguar αν θυμάμαι καλά. Και με το σωστό holding style το βιντατζιάρικο.
PXL_20251012_193014168.jpg

Επίσης συνεχίζοντας στο μη συμβατικό theme, είχα δει κάποτε απο κοντα μια Flying V II και μετά το αρχικό recoil τολμώ να πω οτι σαν να άρχισε να μου αρέσει...

1768571150899.png

ΩΩΩΩ! Καραγουστάρω Flying V και τις έχω μεγάλο καημό, μιας και ποτέ δεν βρήκα μια από κοντά για να παίξω, έστω. Ιδιαίτερα τώρα που απέκτησα SG, η V παραμένει απωθημένο! Θα ποστάρω όμως μια από τις ομορφότερες κιθάρες (όχι απλώς V) όλων των εποχών κατα την γνώμη μου, την Flying V Custom:

Προβολή συνημμένου 52891

Με γεια την νέα κιθάρα @John Goumis ! Καλές ροκιές και... μεταλιές, μαζί της!

Ευχαριστώ πολύ! Είναι όντως πανέμορφη, προσωπικά σε ο,τι αφορά custom shop, ως Priest fan έχω απωθημένο την κιθάρα του Richie Faulkner
Screenshot_20260112-134647~2.jpg

Βέβαια τις δίνουν σε τιμές που είμαι σίγουρος ότι από τον ίδιο τον Faulkner να την αγοράσεις, πιο φθηνά θα σου την αφήσει.

Κρίμα που ήταν limited, έπρεπε να χτυπήσω την αντίστοιχη Epiphone όταν ήταν διαθέσιμη.

Δεν ήμουν ποτέ τρομερός φαν των V αλλά προφανώς είναι iconic και έχουν ένα ιδιαίτερο δικό τους cool factor.

Μια που είδα σχετικά πρόσφατα και με ιντρίγκαρε ήταν ιδιοκατασκευή ενός γνωστού μου, με το σώμα νομίζω κομμένο απο ότι να'ναι ξύλα και μανίκι jaguar αν θυμάμαι καλά. Και με το σωστό holding style το βιντατζιάρικο.
Προβολή συνημμένου 52892

Επίσης συνεχίζοντας στο μη συμβατικό theme, είχα δει κάποτε απο κοντα μια Flying V II και μετά το αρχικό recoil τολμώ να πω οτι σαν να άρχισε να μου αρέσει...

Προβολή συνημμένου 52893

Όντως πολύ ιδιαίτερη κατασκευή αυτή του γνωστού σου... Όπως και ο αλά "the Kinks" τρόπος που την χρησιμοποιεί.

Η flying V 2 δεν μου αρέσει καθόλου, πάντως στο reverb Ευρώπης έχω δει περισσότερες από ότι περίμενα

Και βιντεάκια με της άλλες δυο εν ώρα εργασίας:

Τζάκσον μυτερή άρα καλή για μέτσολ

Και με την άλλη που ειμαι σαν καρνάβαλος λόγω Halloween

ακριβως κατω απο το νημα στη κατηγορια ΄΄παρομοια θεματα΄΄ εχει τη κατασκευη του argytar . the whole damn thing is perfect...

ακριβως κατω απο το νημα στη κατηγορια ΄΄παρομοια θεματα΄΄ εχει τη κατασκευη του argytar . the whole damn thing is perfect...

Όντως, το είδα και εγώ αυτό το thread, εξαιρετική δουλειά έκανε ο άνθρωπος.

Απλά η 58άρα δεν είναι του στυλ μου. Κιθαράκλα βέβαια, αλλά τις V τις έχω συνυφασμένες με τις 67άρες ή τελος πάντων τις μεταγενέστερες με την ''κανονική'' γέφυρα, όπως τις μάθαμε από τον Schenker, τον ΚΚ, τους Scorpions - Accept - Saxon - Metallica κ.ο.κ.

Ken Lawrence Flying v...

Φοβερή και αυτή. Στον παπαχετ ταιριάζει τόσο η explorer όσο και η V.

Είναι γνωστό ότι την kill 'em all περίοδο έπαιζε μια μια απομίμηση V, μάρκας Electra (η οποία ήταν και bolt on). Είχε μια SG νομίζω αλλά την πούλησε γιατί να πάρει την V, έστω και ας μην ήταν o Gibson

Κάποτε πάτησα το κουμπί και απέκτησα του Παύλου Στάνλεϋ την υπογεγραμμένη , εποχής Γουόσμπερν. Με καθρέπτη ριβέρς μάνικο , βιδωτή αλα Fεnδεr .
Της έβγαλα τον μητρικό μαγνήτη , έβαλα έναν ιμιτασιόν αλα ΠΑΦ με καπάκι χρωμιούχο να ζευγαρώνει με τον καθρέπτη.

Ακόμα περιμένει την στιγμή της βα την φωτίσουν οι προβολείς να λάμψει.

Κάποτε πάτησα το κουμπί και απέκτησα του Παύλου Στάνλεϋ την υπογεγραμμένη , εποχής Γουόσμπερν. Με καθρέπτη ριβέρς μάνικο , βιδωτή αλα Fεnδεr .
Της έβγαλα τον μητρικό μαγνήτη , έβαλα έναν ιμιτασιόν αλα ΠΑΦ με καπάκι χρωμιούχο να ζευγαρώνει με τον καθρέπτη.

Ακόμα περιμένει την στιγμή της βα την φωτίσουν οι προβολείς να λάμψει.

E βάλε φωτό να κάνεις ποδαρικό γιατί μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ποστάρει την δικιά του V.

Μιας και μιλάμε για μαγνήτες, οι δικοί μου έρχονται αύριο μάλλον, έχω περιέργεια να δω αν θα χωρέσει η μπαταρία στο cavity...

@John Goumis , ερώτηση: πώς και βάζεις ακριβώς το ιδιο σετ μαγνητών σε όλες τους? Δεν ψήνεσαι για λίγη ποικιλία?

@John Goumis , ερώτηση: πώς και βάζεις ακριβώς το ιδιο σετ μαγνητών σε όλες τους? Δεν ψήνεσαι για λίγη ποικιλία?

Nα σου πω την αλήθεια, τις άλλες δύο τις πήρα έτοιμες με αυτό το σετ (81/85).

Για αυτήν παρήγγειλα το 57/66 σετ ακριβώς για να έχω ποικιλία, και το παράδοξο είναι ότι την ήθελα κόκκινη με μεγάλο pickguard λόγω ΚΚ Downing (είμαι φανατικός οπαδός Priest) αλλά ο ΚΚ χρησιμοποιεί (όπως και ο Tipton) τους 81/85 αλλά δεν ήθελα το ίδιο σετ και στις τρείς...

Με τους 57/66 παίζει ο αντικαταστάτης του KK, o Faulkner

Φανατικός των Priest κι εγώ (σωωωωωπα :p), όχι τόσο με τις V (είμαι των Explorer), αλλά τη μαύρη Epiphone του Faulkner τη γουστάρω πολύ (57/66 έχω στην ESP Edwards Explorer μου).

Πριν κααααααμποσα χρόνια είχα παίξει με μια καραλευκή Jackson RR24. Την καραγούσταρα :love: , αλλά δυστυχώς καθιστό δε με βόλευε καθόλου :( κι έτσι δεν την αγόρασα.

Ωραίες είναι και οι V του Σουηδού (aka Ola Englund, Solar guitars).

Φανατικός των Priest κι εγώ (σωωωωωπα :p), όχι τόσο με τις V (είμαι των Explorer), αλλά τη μαύρη Epiphone του Faulkner τη γουστάρω πολύ (57/66 έχω στην ESP Edwards Explorer μου).

Πριν κααααααμποσα χρόνια είχα παίξει με μια καραλευκή Jackson RR24. Την καραγούσταρα :love: , αλλά δυστυχώς καθιστό δε με βόλευε καθόλου :( κι έτσι δεν την αγόρασα.

Ωραίες είναι και οι V του Σουηδού (aka Ola Englund, Solar guitars).

'Ετσι! Μονο Priest.

Την κιθάρα σου την είδα believe it or not καθως πρόσφατα έκανα αναζήτηση στο ''ψαχτήρι'' του φόρουμ περί EMG 57/66 και την είδα, πολύ όμορφη Explorer 🤟.

Ίσως έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στο νήμα και οι explorers αφου πάνε πακέτο με τις V, ειδικά εφόσον στο συγκεκριμένο thread δεν είδαμε και πολλά πόστ από V, σε αντίθεση με το ανάλογο ποστ για τις superstrats (το οποίο φυσικά ήταν αναμενόμενο)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back