Η νέα μου PRS...

gkourmoul1

Amateur Musician
Λύσεις
1
Πόντοι
2,813
Mira 2008. Τα σπάει, απλά.
Φοβερό μανίκι, πολύ έντονες χαμηλομεσαίες και πολύ δάγκωμα. Μοιάζει πολύ με την sg, αλλά έχει πιο πλατύ σώμα και είναι πολύ πιο άνετο καθιστός. Επίσης, είναι αρκετά πιο στιβαρό το μανίκι (μανικάρα).
Ένα γρήγορο ντέμο.

IMG_3375.jpeg

Τις προάλλες που ήμουν σε εκείνη τη δημοπρασία που ανέφερα, σε κάποια φάση είχα πιάσει κουβέντα με κάποιο κύριο που δοκίμαζε κάτι παραδίπλα. Και πήγε η κουβέντα στο πως είναι "επικίνδυνα" αυτα τα viewings γιατί πιάνεις να δοκιμάσεις κάτι έτσι απο περιέργεια, που δε περίμενες να σου αρέσει, και σκαλώνεις και μετά κλάφτα Χαράλαμπε...

Και μου λέει "ναι πέρσι δοκίμασα έτσι απο περιέργεια μια PRS Mira, μου φαινόντουσαν ψιλοαδιάφορες για PRS...έχω 4 τώρα". 😁

Απο τα καλύτερα μοντέλα της PRS κατ'εμε, ειδικά αν θές να είσαι πιο κοντά στο Gibson-ικό (SG) στρατόπεδο. Τότε το 2009-2010 τις συζητούσαμε αρκετά εδώ, υπήρχαν ουκ ολίγοι θαμώνες τότε που πλέκαν εγκώμια σε κάθε ευκαιρία και δικαιολογημένα θα πώ, αν και late to the party (έτυχε πολλά χρόνια μετά να δοκιμάσω ο ίδιος).

Μεγείες και να τη χαρείς!

Με γεια Γιώργο! Οι μαγνήτες είναι μαμά;

Είναι μαμά, ναι! Φανταστικοί.
Η ποιότητα, γενικά, ξεχυλίζει από παντού.
Σε σχέση με την se που έχεις ειναι η μέρα και η νύχτα; Η η διαφορά στην τιμή αντιστοιχεί και στη διαφορά στην ποιοτητα;

Σε σχέση με την se που έχεις ειναι η μέρα και η νύχτα; Η η διαφορά στην τιμή αντιστοιχεί και στη διαφορά στην ποιοτητα;

Υπάρχει αισθητή διαφορα. Σαν να συγκρίνεις USA standard Strat με classic vibe. Η διαφορά είναι στα premium υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, και στην κατασκευή. Οι SE είναι εξαιρετικές, πάντως. Έχω δύο και θα έπαιρνα εύκολα τρίτη.

έχω 4 τώρα

Στα αμερικανικά φόρουμ την εχουν σε πολλή υπόληψη. Υπάρχουν άτομα με πάνω από 10 core prs, και η grab n’ play κιθάρα τους είναι η Mira. Φανατικοί…

Καλορίζικη Γιώργο, να την χαρείς και να την λιώσεις! Το βίντεο δεν το άκουσα ακόμα, αλλά δεν χρειάζεται κιόλας, πέρα από τον ήχο αυτά τα premium όργανα είναι πάνω απ' όλα θέμα του πως τα αισθάνεσαι πάνω σου και στο χέρι και αυτό δύσκολα μπορεί να εκφραστεί μέσα από βίντεο

Πολύ ωραία κιθάρα. Αν θες επίσης να έχεις δύο κιθάρες αντί για μία, αρκεί να αγοράσεις αυτήν εδώ τη γέφυρα που πέφτει κουτί στις hardtail PRSi: Schroeder Original Stoptail Bridge

Eγώ τη δική μου US Singlecut την έχω μόνιμα με τη Schroeder, από τότε που απέκτησα άλλες κιθάρες για zingy ρυθμικά (SG Special, Top Loader Tele). Κάποια περίοδο που η PRS ήταν η μόνη κιθάρα που είχα όμως, με είχε σώσει η Schroeder, την έβαζα και την έβγαζα ανάλογα με το αν έπαιζα περισσότερο ρυθμικά ή leads στα διάφορα projects. O τρόπος που αλλάζει τον ήχο είναι ας πούμε ότι από SG Junior πας σε SG Standard, πολύ περισσότερο fundamental στη νότα, πολύ καλύτερα single note lines αλλά λιγότερες αρμονικές και zing στο ακκορντάρισμα.

Επίσης κάπου σε άλλο thread για PRS συζητήθηκε αν οι PRS έχουν δικό τους ήχο.

Εγώ θα πώ αντίθετα, όλες οι PRS έχουν τον PRS ήχο, ακόμη και η Mira και η Starla δεν μοιάζουν με τις κιθάρες που θα υπέθετες από το σχήμα, το στήσιμο και τους μαγνήτες που έχουν. Η Mira ας πούμε μοιάζει με SG αλλά καμία σχέση ηχητικά. Η Starla με Duo Jet, επίσης καμία σχέση. Και τα σκάφη και οι Swamp Ash Special (1996-2008). Όλες ακούγονται σαν PRS. Θεωρώ ότι το compensated nut είναι αυτό που κάνει την περισσότερη δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

Eγώ τη δική μου US Singlecut την έχω μόνιμα με τη Schroeder, από τότε που απέκτησα άλλες κιθάρες για zingy ρυθμικά (SG Special, Top Loader Tele). Κάποια περίοδο που η PRS ήταν η μόνη κιθάρα που είχα όμως, με είχε σώσει η Schroeder, την έβαζα και την έβγαζα ανάλογα με το αν έπαιζα περισσότερο ρυθμικά ή leads στα διάφορα projects. O τρόπος που αλλάζει τον ήχο είναι ας πούμε ότι από SG Junior πας σε SG Standard, πολύ περισσότερο fundamental στη νότα, πολύ καλύτερα single note lines αλλά λιγότερες αρμονικές και zing στο ακκορντάρισμα.

Όπως είναι τώρα στημένη είναι για βρωμικα ακόρντα, κατά τη γνώμη μου.
Με την γέφυρα αυτή θα έχει παραπάνω αρμονικές?

Υπέροχη είμαι ανάμεσα σε αυτή σε κόκκινο και στην s2 !

Πολύ διαφορετικές κιθάρες. Αλλο μήκος μανικιού (25” αντί 24,594), άλλο σχήμα μανικιού, άλλοι μαγνήτες. Και άλλος αριθμός ταστων.

Εννοείται πολύ καλή και η S2

Όπως είναι τώρα στημένη είναι για βρωμικα ακόρντα, κατά τη γνώμη μου.
Πολύ σωστά.
Με την γέφυρα αυτή θα έχει παραπάνω αρμονικές?
η Schroeder έχει σαφώς μεγαλύτερη μάζα και τα brass saddles προσφέρουν ένα πιο "άκαμπτο" σημείο στήριξης. Γενικά ισχύει:

Γέφυρα με μεγάλη μάζα (heavy/high-mass bridge)

• Μεγαλύτερο sustain: Η βαριά γέφυρα κινείται λιγότερο, οπότε λιγότερη ενέργεια χάνεται στο σώμα. Η δόνηση παραμένει περισσότερο στη χορδή.
  • Οι υψηλότερες αρμονικές (high overtones) αποσβένονται γρηγορότερα, γιατί η βαριά γέφυρα λειτουργεί σαν "άκαμπτο" σημείο στήριξης.
  • Ήχος: Πιο "καθαρός" και focused ήχος, με πιο έντονα χαμηλομεσαία, με έμφαση στο fundamental και λιγότερα resonances από τη γέφυρα.

Γέφυρα με μικρή μάζα (light/low-mass bridge)

• Μικρότερο sustain: Η ελαφριά γέφυρα κινείται ευκολότερα, μεταφέροντας περισσότερη ενέργεια στο σώμα.
  • Έμφαση στις αρμονικές: Οι υψηλές αρμονικές διατηρούνται καλύτερα στη χορδή.
  • Μεγαλύτερη κινητικότητα: Η ελαφριά γέφυρα έχει μικρή αδράνεια, οπότε δονείται πολύ πιο εύκολα και με μεγαλύτερο πλάτος.
  • Πιο ενεργή συμμετοχή: Οι δονήσεις της γέφυρας είναι πιο έντονες, άρα προσθέτει περισσότερο τον δικό της συντονισμό.
  • Ήχος: Πιο bright και "twangy", με περισσότερo "αέρα" και overtones.

Last edited:
Όμορφη κιθάρα,αυτό το cream χρώμα με τρελαίνει σε κιθάρες, επίσης φαίνεται πολύ βολική κιθάρα στο παίξιμο, πρώτη φορά βλέπω prs σε τέτοιο σχήμα, με το που την είδα μου θύμισε την κιθάρα του brian may :P

αυτό το cream χρώμα με τρελαίνει

Γυαλιστερό ασημί είναι.
Σαν τη μύγα μεσ' το γάλα φαίνεται στον οπλοβαστό με τις κιθάρες. Θα με πάρει χαμπάρι σύντομα η κυρά...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back