Συμφωνώ σε πολλά από αυτά που λες. Αλλά επειδή μιλάμε και για το Noiz στην παρούσα, έχω να πω ότι
ΔΥΣΤΥΧΩΣ με την απώλεια του
@Superfunk είδαμε όλοι μια πολύ μεγάλη συμμετοχή. Σίγουρα η αιτία ήταν ο άνθρωπος, όμως καταλάβαμε όλοι νομίζω ότι υπάρχει εκεί έξω αξιόλογος κόσμος που παρακολουθεί το forum αλλά δε συμμετέχει. Κι ίσως τα αίτια πρέπει να μας απασχολήσουν.
Καλα θεωρω δεδομενο πως απο το συνολο που παρακολουθουν μονο ενα κλασμα θα συμμετεχει. Και εγω ειμαι απο αυτους που παρακολουθουν και δεν συμμετεχουν τακτικα (δεν εννοω οτι ειμαι απο τους αξιολογους βεβαια). Δεν εχει να κανει με το φορουμ, ετσι λειτουργω προσωπικα.
Απο εκει και περα αν θεωρεις οτι αυτο ειναι προβλημα, μπορεις να ζητησεις τη γνωμη οσων συμμετεχουν και οσων παρακολουθουν σε καποιο ειδικο θρεντ ισως (ειδικα ως μοντ). Το δεδομενο ειναι πως ,αν το βλεπεις σαν προβλημα, η τρεχουσα σταση δεν προαγει τη συμμετοχη.
Το Noiz είναι μια υγιείς κοινότητα, το λέω έχοντας εμπειρία από προβληματικά μέλη σε φόρουμ που έχουν και την ιδιότητα του mod. Σίγουρα δεν συμφωνούν όλοι μεταξύ τους πολιτικά ιδεολογικά και σε μουσικά γούστα, αλλά τα προσβλητικά σχόλια έχουν εκλείψει εδώ και χρόνια. Το πολύ πολύ να γραφτεί κάτι σαν ''metallica > beatles'' κάτι που στέκει, και μετά συνεχίζουμε όλοι τη Κυριακή μας. Χωρίς πλάκα πιστεύω αποτελούμε ένα εκλεκτό μέρος της ελληνικής κοινωνίας
Ειναι δεδομενο οτι το επιπεδο εδω μεσα ακομα και στις χειροτερες μερες του φορουμ ηταν και ειναι κλασεις ανωτερο απο το επιπεδο της "ελληνικης κοινωνιας".
Απο εκει και περα τακτικα μελη με προβληματα συμπεριφορας μονο ενα μπορω να θυμηθω ετσι προχειρα του οποιου μελους τα σχολια οντως εχουν εκλειψει τελευταια αλλα οχι εδω και χρονια. Σχετικα προσφατα εξέλιψαν.
Οσο για τους μεταλικα μην τους πεις οτι ειναι μεγαλυτεροι απο τους μπιτλς αν τους συναντησεις ποτε, θα σε περασουν για μεθυσμενο.

Η εννοια της "online κοινοτητας", ανηκει στην παλαια ρομαντικη εποχη του ιντερνετ. Πλεον, με την επελαση των mega- βιομηχανικης κλιμακας social media, την εμπεδωση της εννοιας της οικονομιας της πληροφοριας κλπ, το ποταμι δεν γυριζει πισω. Αν ο admin ενος site πιστευει οτι για την αυξηση της κινησης στο site του χρειαζεται να εφαρμοστει αυστηροτερο moderation, το μονο που εχει να κανει ειναι να το εφαρμοσει. Δεν χρειαζεται να απασχολησει κανεναν αλλο κατι τετοιο.
Η ιδια η εννοια του φορουμ ειναι δεινοσαυρικη εν ετει 2025. Αλλα σε φορουμ βρισκομαστε τωρα και σε φορουμ λεμε τα δικα μας.
Ο αντμιν ενος φορουμ ή ο ιδιοκτητης ενος social medium εφαρμοζει ο,τι θεωρει οτι τον συμφερει εχοντας να λογοδοτησει αμεσα στους μετοχους του και μονο οχι στους χρηστες. Συζητηση κανουμε απλα, ουτε υποδειξεις, ουτε το συμβουλιο που θα παρει αποφασεις.