Καλησπέρα,
Δεν μπορείς να έχεις πολιτική που να αρμόζει σε όλα τα μέλη μιας κοινότητας. Από τους νέους κανονισμούς, κάποιοι επωφελήθηκαν και κάποιοι χαλάστηκαν. Ήταν αναμενόμενο.
Εγώ πάντως θέλω να κάνω ιδιαίτερα highlight στο δάσος και όχι στο δέντρο. Η γενική εικόνα των forum -τέτοιου τύπου- ειναι λυπηρή. Βλέποντας άλλα μουσικά Ελληνικά μουσικά φορουμ πραγματικά μένεις με το στόμα ανοιχτό, καθώς έχουν 1 post το μήνα, πια. Μιλάμε για forum που κάποτε είχαν τόσο συμμετοχή που δεν προλάβαινες να διαβάσεις. Οπότε με σημείο αναφοράς αυτό, το Noiz δεν τα πάει καθόλου άσχημα, ειδικά αν λάβει κάποιος υπόψιν ότι ο αριθμός αυτών που μας διαβάζουν δεν ειναι καθόλου μικρός. Οπότε, γενικότερα, αν η επί της ουσίας συζήτηση που έχουμε είναι η χαμηλή συμμετοχή στο forum του Noiz, είναι κοντόφθαλμο να το αποδίδουμε στην διαχείριση, τη παρούσα ή τη προηγούμενη, στους κανονισμούς, στο moderation ή μη. Οι καιροί έχουν αλλάξει.
Τώρα αν το θέμα είναι να συνεχίζουμε να νταντεύουμε και ανεχόμαστε μια κλίκα που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, που κάνανε κατάχρηση του forum, που έμπαινες και τους έβλέπες να μιλάνε αναμεταξύ τους και να χρησιμοποιούν το forum με έλειψη σεβασμού κατα εμέ, να μιλάνε για γιουβαρλάκια και για ξυρίσματα, να ειρωνεύονται νέα μέλη και όλα τα σχετικά, συγνώμη αλλά δεν ειναι ένα forum που ονειρεύομαι εγώ αυτό. Και δεν νομίζω ότι τα μέλη έχουν πλήρη εικόνα για το τι είχε δημιουργηθεί, καθώς δεν βλέπουν τι γίνεται πίσω από τα δημόσια post.
Με αναφορά την παραπάνω κατάσταση λοιπόν, εγώ ήδη θεωρώ την αλλαγή επιτυχημένη. Ασχέτως με το μέγεθος την συμμετοχής. Που η συμμετοχή δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα, ως προς τη ποσότητα, αλλά έχει αλλάξει ανοδικά κατα τη γνώμη μου ως προς την ποιότητα. Το αν θα έχει περισσότερη η λιγότερη κίνηση το forum είναι κάτι που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, αλλά ασχέτως με αυτό, προτιμώ ένα forum αμιγώς μουσικό και δίκαιο, παρά ένα forum που ανέχεται για να έχει περισσότερη κίνηση (που δεν είχε).
Δεν θεωρώ ότι το πρόβλημα του Noiz ειναι στο moderation. Αν συνεχίζει κάποιος να το πιστεύει αυτό, τότε συμπεραίνω ότι έχει χαλαστεί από την οικειοθελής αποχώρηση κάποιου μέλους.
Δεν έχω πρόβλημα στην οποιαδήποτε κριτική. Εξάλλου, πάνω κάτω ξέρω τι περιμένω να ακούσω. Μπορείτε να είστε όσο ανοιχτοί και ειλικρινής επιθυμείτε.
Θεωρώ ότι ειπώθηκαν πολλά σωστά πράγματα στο thread, από πολλούς.