news To Gear Page πουλήθηκε στην Vertical Scope

Δεν θα απαντησω σε αυτο που εγραψες, απλα ξανασκεψου το.
ΠΡΕΠΕΙ ομως να πω πως ειναι ντροπη να αντιδραει μοντερειτορ με +1 σε τετοιου τυπου ποστ.
Νομίζω δεν αφορούσε εσένα όμως. Αν δεν κάνω λάθος νομίζω κάτι τέτοιο κατάλαβες. 🙂

Μπορεί να συμφωνεί, δεν είναι ντροπή να δυσανασχετούμε με τα ίδια πράγματα, ίσως πρέπει και εσείς να το σκεφτείτε λίγο
Μπορει να συμφωνει φυσικα.
Αλλα ειναι ο ορισμος του προσωπικου προβληματος και εκφραζεται απο το ατομο που εχει στα χερια του το εργαλειο που εφαρμοζει περιορισμο ενω μια σελιδα πριν μιλαγαμε για ανθρωπους που εβγαζαν κομπλεξ. Αυτο ειναι ντροπη, οχι το οτι εσυ δεν γουσταρεις τον ταδε ή τον δεινα ή το οτι εγω δεν γουσταρω τον ταδε ή τον δεινα ή ακομα και ο χ μοντερειτορ δεν γουσταρει τον ταδε ή τον δεινα. Για την ακριβεια ισως δυσανασχετουμε και οι τρεις με τα ιδια πραγματα.
Και ο πληθυντικος γιατι; ποιοι ειμαστε εμεις;

Απαντας επιλεκτικα και μου δινεις την εντυπωση οτι καταλαβαινεις και επιλεκτικα.
Και μένα μου δίνεις την εντύπωση ότι σε πολλά σημεία αυτοαναιρείσαι, οπότε ότι και να απαντήσω σε κάτι από αυτά που έχεις γράψει δε θα σε ικανοποιώ.
Η αποψη που εξεφρασα δεν ηταν οτι το μοντερεισον ηταν αλλοπροσαλο. Ηταν οτι το μοντερεισον ειναι αλλοπροσαλο. Τα τελευταια 2 χρονια.
Εγώ έγραψα τη δική μου άποψη.
Οποτε φανταζομαι υποστηριζεις οτι ο,τι ισχυει για μενα ισχυει και για αυτον.
Αυτή είναι επιχειρηματολογία γυμνασίου. Δεν μπορείς να επεκτείνεις τις θέσεις μου μέχρι εκεί που σε εξυπηρετούν.
Μπορεις ομως, σε παρακαλω, να μου εξηγησεις σε ποιο policy εμπιπτουν τα εξης:
Στο ότι οι mods δεν μπορούν να ασχολούνται συνεχώς με ανθρώπους που τους προσβάλλουν, μετά ζητούν συγγνώμη, μετά ζητούν τη διαγραφή τους, μετά επανέρχονται με άλλο nick, μετά μπαίνουν μέσω VPN για να τους τρολάρουν, μετά ξεκινάν τις αναφορές τρεις φορές την εβδομάδα για να τους σώσουν οι mods από τους κολλητούς τους κλπ κλπ κλπ...Πρόκειται για ανθρώπους κακεντρεχείς χωρίς καμία διάθεση συνεννόησης και το forum μόνο να κερδίσει έχει από την απουσία τους.
Δεν αρνεισαι οτι απαξιωνεις το -2023 φορουμ συνολικα αλλα προσπαθεις να το δικαιολογησεις.
Το οραμα σου ήταν να προστατευτει ο χωρος. Απο ποιους; απο τα μελη του. Τα οποια δεν γουσταρες και σε κουρασαν και για αυτο αποχωρησες για πολλα χρονια... ΟΚ.
Δες πιο πάνω για την επιχειρηματολογία γυμνασίου την οποία όσο επαναλαμβάνεις μου θυμίζεις γνωστό μέλος που πρόσφατα ζήτησε την αυτοδιαγραφή του...
Μου προκαλει ενα χαμογελο το γεγονος οτι ολοι οι δικαιως ξενερωμενοι χρωματιστες αποχωρησαν απο το φορουμ, γιατι φανταζομαι τους μπασιστες πρεπει να τους τσακιζεις οπου τους βρισκεις κλπκλπ, αλλα αν ηθελες να τους συναντησεις εφτανε να πας μεχρι τις αγγελιες γιατι, ως γνωστον, αν ειναι να παρεις κανενα μπαντ μανκι ή καμμια ΤΕΛΕΚΑΣΤΕΡ σε καλη τιμη οι θεοι της ανθρωπιας ειναι μεγαλοψυχοι και συγχωρουν.
Όποιος καταλαβαίνει μου εξηγεί παρακαλώ.
ΠΡΕΠΕΙ ομως να πω πως ειναι ντροπη να αντιδραει μοντερειτορ με +1 σε τετοιου τυπου ποστ.
Ακόμη κι αν συμφωνεί; Γιατί; Δεν τον έβρισε, για inside jokes και ακατάληπτα θέματα έγραψε.

Παιδια, δεν εχει και τοσο νοημα μια θεωρητικη συζητηση περι moderation.

Οι ( μεγαλες) διαφορες που εχουν προκυψει στη λογικη του moderation και της γενικοτερης πολιτικης του site τα τελευταια χρονια, δεν ειναι τιποτα αλλο απο τις διαφορες που προεκυψαν απο την αλλαγη ιδιοκτησιας. Ειναι διαφορες εντελως αναμενομενες, διοτι ειναι διαφορες που πρωτα και κυρια προκυπτουν απο τις ιδιες τις διαφορες των γενεων των ιδιοκτητων. Το χασμα των γενεων που λαιμαι :ROFLMAO:: Οτι διαφορες στη νοοτροπια εχουν οι boomers απο τους millenials, αυτες ακριβως τις διαφορες βλεπουμε σε μικρογραφια και στο noiz: Πετροπολεμος στην αλανα εναντιον online multiplayer ηλεκτρονικου, και χυμα πολεμος αποψεων μεχρις εσχατων, εναντιον holier- than- thou πολιτικης ορθοτητας.

Μετα την απαραιτητη λοιπον περιοδο προσαρμογης, και την, κατα τα γραφομενα των mod, απαλλαγη απο το προηγουμενο μοντελο, ειμαστε πλεον λιγες ημερες πριν δουμε και στην πραξη το πως θα παει αυτο: Ο Αυγουστος τελειωνει, και μπαινουμε στο μηνα Σεπτεμβριο οπου παραδοσιακα η κινηση αυξανεται. Αν εχουμε λοιπον στο προσεχες διαστημα πραγματακια να συζητησουμε, και σκανε οι ενδιαφερουσες προτασεις και συζητησεις βροχη, τοτε ολα καλα, ειχαν τα δικια τους οι moderators και ολα καλα. Αν παλι η κατασταση συνεχιστει σε στυλ η ποιοτητα ηχογραφησης της Βουλα Παλλα, η κονσολα του μυστικου δειπνου και τα ξυλα της τελε επεισοδιο νουμερο 125.009, τοτε αστα να πανε. Δεν μπορω να ξερω πως εκλαμβανει το noiz ο καθενας, τι τον ενοχλουσε παλια, και τι τον απασχολει σημερα: Προσωπικα ομως, η αλλαγη των τελευταιων ετων με εκανε να χασω τις 5 ενδιαφερουσες κουβεντες που διαβαζα. Το οτι μαζι χαθηκαν και τα 10 ξεκαρφωτα που θα διαβαζα μαζι, προσωπικα δε μου λεει και τιποτα, στην τελικη και αυτα απωλεια ειναι.

Αναμενουμε λοιπον.

@manosx

Αφήσαμε εσκεμμένα unmoderated χώρους για παιχνίδι αλάνας, ώστε να έχουν και οι παλιοί το site που ήξεραν και ήθελαν. Όμως δεν πήγε και πολύ καλά αν κρίνω από το πλήθος των αναφορών και των παρεξηγήσεων. Για να παίξεις πετροπόλεμο στην αλάνα θέλει και τα αντίστοιχα σωθικά. Όχι μετά "μαμά, με χτύπησε ο Γιαννάκης"...

Επίσης σε κάποιους ξεκάθαρα δεν αρκούσαν αυτοί οι χώροι, δεν ήθελαν να αλλάξει τίποτα και το θεωρούσαν κεκτημένο δικαίωμα τους αυτό. Το οποίο όμως δεν ικανοποιούσε από την άλλη όσους θέλαμε αυτήν την αλλαγή.

Όσο για τα υπόλοιπα, δεν είμαι πραγματικά σίγουρος για το ποιά ήταν αυτά τα ενδιαφέροντα θέματα που χάθηκαν από το Νoiz.

Τέλος, το χτίσιμο πάιρνει χρόνο. Δεν κρίνεται σε έναν μήνα ή σε έξι. Αντίθετα με το γκρέμισμα που μπορεί να επιτευχθεί τάχιστα.

Κατ αρχην αρχιζεις και ξεφευγεις. Δεν σε προσεβαλα νομιζω και χρησιμοποιησα προσεκτικες διατυπωσεις. Μεχρι εδω φτανει η ευπρεπεια;
Και μένα μου δίνεις την εντύπωση ότι σε πολλά σημεία αυτοαναιρείσαι, οπότε ότι και να απαντήσω σε κάτι από αυτά που έχεις γράψει δε θα σε ικανοποιώ.
Μπορεις να μου δειξεις σε ποια σημεια και θα σου εξηγησω ενα ενα. Εχω αρκετο χρονο σημερα. Το να λες οτι αυτοαναιρουμαι αλλα δεν μου λες γιατι ειναι χαμενος κοπος ειναι στην καλυτερη περιπτωση αγενεια.
Εγώ έγραψα τη δική μου άποψη.
Εσυ εγραψες τη δικη σου αποψη ενω μου απαντουσες χρησιμοποιωντας τον ιδιο ορο κλπ. ΟΚ καταλαβα λαθος. Δεν αλλαζει κατι αυτα που εγραψα ισχυουν.
Αυτή είναι επιχειρηματολογία γυμνασίου. Δεν μπορείς να επεκτείνεις τις θέσεις μου μέχρι εκεί που σε εξυπηρετούν.
Κυριε αποφοιτε, το ρημα φανταζομαι δεν εκφραζει βεβαιοτητα. Προσεκτικα διαλεξα τη λεξη για να σας δωσω την ευκαιρια να μου εξηγησετε σε περιπτωση που φανταζομαι λαθος.
Στο ότι οι mods δεν μπορούν να ασχολούνται συνεχώς με ανθρώπους που τους προσβάλλουν, μετά ζητούν συγγνώμη, μετά ζητούν τη διαγραφή τους, μετά επανέρχονται με άλλο nick, μετά μπαίνουν μέσω VPN για να τους τρολάρουν, μετά ξεκινάν τις αναφορές τρεις φορές την εβδομάδα για να τους σώσουν οι mods από τους κολλητούς τους κλπ κλπ κλπ...Πρόκειται για ανθρώπους κακεντρεχείς χωρίς καμία διάθεση συνεννόησης και το forum μόνο να κερδίσει έχει από την απουσία τους.
Σοβαρα τωρα; αυτο ειναι αναρτημενο policy; και καλυπτει και τις τρεις περιπτωσεις; και το "ελατε να τις παιξουμε αν νομιζετε οτι σας παιρνει";
Προσοχη δεν αμφιβαλλω οτι αντιμετωπιζεις τετοιους ανθρωπους και σου σπανε τα νευρα. Δεν συζηταγαμε αυτο ομως...
Δες πιο πάνω για την επιχειρηματολογία γυμνασίου την οποία όσο επαναλαμβάνεις μου θυμίζεις γνωστό μέλος που πρόσφατα ζήτησε την αυτοδιαγραφή του...
Εδω τωρα περνας στη ζωνη του λυκοφωτος με εξωγηινους, μυστικους πρακτορες, συνωμοσιες κλπ.
Αληθεια ποιον σου θυμιζω; Αν δεν μας εχεις δει στο ιδιο δωματιο και τους δυο ταυτοχρονα ειναι υποπτο οντως.
Βεβαια και παλι τιποτα επι της ουσιας.
Όποιος καταλαβαίνει μου εξηγεί παρακαλώ.
Ναι ειναι ενδιαφερον αν το καταλαβεις. Θα τα καταφερεις με λιγη προσπαθεια, λογικη γυμνασιου ειναι.
Ακόμη κι αν συμφωνεί; Γιατί; Δεν τον έβρισε, για inside jokes και ακατάληπτα θέματα έγραψε.
Σε αυτο απαντησα πιο πανω. Για να μην παρεξηγηθω, ναι ακομα και αν συμφωνει.

Κύριε @tubarao

Σας υπενθυμίζω ότι ο πρώτος κανονισμός του forum είναι:
  1. Κάθε μέλος επιτρέπεται να έχει έναν λογαριασμό και μόνο. Δεν επιτρέπεται η πολλαπλή εγγραφή και η χρήση πάνω από ένα λογαριασμό.

Σύμφωνα με αυτόν τον κανονισμό, όντας ένα μέλος με 77 μυνήματα, θα ήθελα να σας ρωτήσω με ποιό nick παρακολουθούσατε το forum τόσα πολλά χρόνια ώστε να έχετε τόσο εμπεριστατωμένη άποψη για όλη του την ιστορία αλλά και για πολύ συγκεκριμένα γεγονότα.

@manosx

Αφήσαμε εσκεμμένα unmoderated χώρους για παιχνίδι αλάνας, ώστε να έχουν και οι παλιοί το site που ήξεραν και ήθελαν. Όμως δεν πήγε και πολύ καλά αν κρίνω από το πλήθος των αναφορών και των παρεξηγήσεων. Για να παίξεις πετροπόλεμο στην αλάνα θέλει και τα αντίστοιχα σωθικά. Όχι μετά "μαμά, με χτύπησε ο Γιαννάκης"...

Επίσης σε κάποιους ξεκάθαρα δεν αρκούσαν αυτοί οι χώροι, δεν ήθελαν να αλλάξει τίποτα και το θεωρούσαν κεκτημένο δικαίωμα τους αυτό. Το οποίο όμως δεν ικανοποιούσε από την άλλη όσους θέλαμε αυτήν την αλλαγή.

Όσο για τα υπόλοιπα, δεν είμαι πραγματικά σίγουρος για το ποιά ήταν αυτά τα ενδιαφέροντα θέματα που χάθηκαν από το Νoiz.

Τέλος, το χτίσιμο πάιρνει χρόνο. Δεν κρίνεται σε έναν μήνα ή σε έξι. Αντίθετα με το γκρέμισμα που μπορεί να επιτευχθεί τάχιστα.

Οπως και να περιγραψεις το moderation, αυτο ειναι που οδηγησε στο να φυγουν παρα πολλοι ενεργοι χρηστες. Προφανως, εφοσον το βαρος φαινεται να το ριχνουμε σε αυτους που δεν προσαρμοστηκαν και οχι σε καποιου ειδους παρεξηγησης, το moderation αυτο κρινεται πετυχημενο, με την εννοια οτι επεβαλλε δραστικα την καινουργια πολιτικη της διευθυνσης. Προσωπικα δεν ειδα καποιες τασεις για unmoderated χωρους, το εντελως αντιθετο θα ελεγα. Οπως και να εχει, ο χωρος αδειασε αρκετα.

Τωρα, το τι θεωρει ο καθενας ενδιαφεροντα θεματα, αυτο ειναι σχετικο και προσωπικο. Προσωπικα λοιπον, εβρισκα στο προσφατο παρελθον ενδιαφεροντα θεματα, που εχουν πλεον εκλειψει. Εσυ προφανως οχι, ok, it's fine by me.

Και το τελευταιο: Η ταχυτητα του χτισιματος, ειναι ευθεως αναλογη του αριθμου των χτιστων. Αν δεν υπαρχει συμμετοχη, δε θα υπαρχει χτισιμο, ουτε χιλια χρονια να περασουν. Απο αυτο λοιπον κρινεται η επιτυχια του moderation, και η γενικοτερη επιτυχια του οποιου online εγχειρηματος, τον αριθμο των ενεργων χρηστων, και απο τιποτα αλλο.

συγχωρείστε το σεντονάκι.

Από τότε που άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο noiz αναγγέλθηκαν πολλές αλλαγές και κυρίως το σκληρό moderation και η κατάργηση των εκτός μουσικού θέματος συζητήσεων. Το θέμα είναι όμως ότι ενώ για κάποιο πολύ μικρό διάστημα φανηκε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, στη συνέχεια πολύ γρήγορα γυρίσαμε πίσω στο προηγούμενο καθεστώς με τη μόνη διαφορά ότι πλέον είχανε απομακρυνθεί ή αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από μόνοι τους οι παραβάτες και επίσης να γίνεται να γίνεται φανερό ότι αυτή, η ας το πούμε 0 tolerance, ήτανε καθαρά στοχευμένη προς συγκεκριμένα άτομα που σημαίνει ότι επειδή σίγουρα από την προηγουμένη κατάσταση καλώς ή κακώς κάποιοι είχανε συνηθίσει ορισμένες συμπεριφορές, αυτοί οι ίδιοι θα δέχονταν την μονόπλευρη επιθετική αντιμετώπιση

Από την άλλη όμως σύντομα φάνηκε ότι σιγα σιγα επιτρεπότανε στα άλλα μέλη να συνεχίσουνε ξανά και τις εκτός θέματος συζητήσεις ή με λίγα λόγια πολύ γρήγορα γυρίσαμε σε μία προηγούμενη κατάσταση παιδικής χαράς. Δηλαδή μετά την ανακοίνωση ότι το νοιζ δεν θα είναι πλέον παιδική χαρά να αποχωρήσουν κάποια άτομα με αναμφισβήτητη σημαντική παρουσία (καλή και «κακή»/παρόντες εξαιρούνται) και τα υπόλοιπα μέσα σε ελάχιστο χρόνο το ξανακάνανε παιδική χαρά.

Σε ένα φόρουμ με συγκεκριμένο περιεχόμενο δεν ειναι δυνατόν να μη συζητηθούν και κάποια πράγματα τα οποία είναι εκτός του αντικειμένου. Υπάρχουνε οι κατηγορίες όπου κάποιος μπορεί να γράψει κάτι άλλο. Από την άλλη μεριά όμως είναι αδύνατον κάποιος να περιορίσει το λόγο του έστω και τον γραπτό και να μην ξεφύγει μέσα σε μία συζήτηση και να πει κάτι έτσι για να ελαφρυνθεί λίγο το κλίμα. Αυτό όσο και να προσπάθησαν κάποιοι να τα περιορίσουν στη συνέχεια επανήλθε στην προηγούμενη κατάσταση και σήμερα είναι κανονικότητα με τη μόνη διαφορά κάποιοι φάγανε τη ρετσινιά.

Ότι το νοιζ ήτανε και έπρεπε να είναι απολιτίκ αυτό δεν το συζητάμε, όπως και όλα τα τεχνικά φόρα. Από πολύ παλιά οι συζητήσεις για τα πολιτικά είχανε σταματήσει κανένας δεν άνοιγε τέτοιες συζητήσεις. Μπορεί μέσα σε κάποιο αυτό σε κάποιο νήμα να υπήρξε κάποιος μικρός εκτροχιασμός για ένα μικρό διάστημα 2 3 5 post μέχρι να τα δει κάποιος διαχειριστής και να επανέλθει η κατάσταση ή να κλειδωθεί το νήμα

Στο χώρο του νοιζ που βρίσκομαι από το 2014 ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι υπήρχανε κάποιοι που θελήσανε είτε να χρωματίσουνε το φόρουμ ή να υπάρχει κάποια απόπειρα να δημιουργηθεί ας το πούμε έτσι ένα forum μέσα σε ένα άλλο forum το οποίο να αποπροσανατολίσει την πορεία και το σκοπό του Αντίθετα θα έλεγα ότι το φορουμ στην περίοδο 2019-23 ήτανε στην καλύτερη περίοδο. Υπήρχε συμμετοχή υπήρχανε πολλά θέματα υπήρχε καλή διάθεση και καλό κλίμα επίσης είχε δημιουργηθεί η κατηγορία της μουσικής όπου υπήρχανε πάρα πολλές συμμετοχές υπήρχαν και οι αντίστοιχοι σχολιασμοί όταν κάποιο κομμάτι ανέβαινε και λίγο πολύ τα μέλη είχανε συνηθίσει να κάνουνε ένα self moderation/ είχανε τη δυνατότητα να απομονώσουν τα μέλη τα οποία είχαν, ας πούμε, παραβατική συμπεριφορά και προσπαθούσαν να εκτροχιάσουν το φόρουμ από την κατάσταση στην οποία βρισκόταν τα τελευταία χρόνια

Έγινε αναφορά στους μουσακάδες στα φαγητά και τα ξυρίσματα. Εκείνο το οποίο είναι σίγουρο και είναι καταγεγραμμένο είναι ότι μουσακάδες τα φαγητά τα ξύρισματα, η μουσική jazz manouche ήτανε τα clubs τα οποία τα ενθάρρυνε η προηγούμενη διοίκηση και αμέσως ο κόσμος ...(γιατί άραγε) τα αγκάλιασε σε μεγάλο βαθμό δεν είναι τυχαίο ότι και στα δύο clubs αυτά από τις μεγαλύτερες συμμετοχές ήταν από τον αείμνηστο φίλο μας superfunk.

Ένα από τα κυριότερα μειονεκτήματα στο καινουργιο νοιζ είναι η κατάργηση της κατηγορίας της μουσικής δηλαδή των κομματιών που ανέβασαν τα μέλη, του περιβάλλοντος που υπήρχε δηλαδή. Το καινούργιο δεν επιτρέπει σχεδόν τίποτα τα κομμάτια ανεβαίνουν και πηγαίνουν σε μία μαύρη τρύπα κανείς δεν τα βλέπει δε γίνονται συζητήσεις με αποτέλεσμα μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του νοιζ να έχει εξαφανιστεί κατά γενική ομολογία.

Καταλήγοντας θα ήθελα να πω ότι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή στο νοιζ είναι ότι δεν έχει ουσιαστική διαχείριση. Οι διαχειριστές μάλλον δεν φαίνεται να επικοινωνούν μεταξύ τους, πολλές φορές φαίνεται ότι διαφωνούν ή ότι ο καθένας ακολουθεί διαφορετική γραμμή. Το αυστηρό moderation και το 0 tolerance έχει πάει περίπατο. Αλλά αντίθετα υπάρχει σαφώς μία διαφορετική γραμμή από έναν συγκεκριμένο διαχειριστή, μια διάθεση να “τακτοποιήσει” το φορουμ ανοίγοντας θέματα, ανοίγοντας flames ουσιαστικά όπως το περίφημο νήμα των αγορών μέσω διαδικτύου που πολλοί διατύπωσαν τις αντιρρήσεις τους αγοραπωλησίες από χώρες δυτικής ευρώπης όπου ο πολίτης σέβεται τον άλλον πολίτη σε σχέση με πολίτες άλλων χωρών και ακόμα και με συμπολίτες μας. Ενα νήμα και τροπή που δεν είχε λόγο ύπαρξης.

Δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να κάνω αναφορές σε προσωπικά διότι σέβομαι τον χώρο που πέρασα 11 χρόνια, τον παλιό ιδιοκτήτη που το γέννησε και το μεγάλωσε αλλά και τον νέο που πιστεύω θα βρεί το ρυθμό του. (Επι προσωπικών κρατιέμαι ακόμα αν και ήδη βλέπω ότι γίνονται αναφορές / αν προκληθώ όμως μπορώ μια χαρά).
Θεωρώ ότι αυτά που αναγγέλθηκαν πριν δυο χρόνια ως στραβά του νοιζ, δεν διορθώθηκαν, αναγκάστηκε να φύγει κόσμος, και τα στραβά τα ζούμε καθημερινά. Αν θέλετε μεσα σε λίγα λεπτά μπορώ να σας βρω τρανταχτά παραδείγματα «παραβάσεων» που γίνονται ανεκτές. Κανονικά αυτά ("το κάνατε τσατ") για τα οποία κατηγορήθηκα(ν άτομα) συνεχίζουν να υπάρχουν και όπως είπα και πιό πάνω άλλοι φαίνεται να την έχουν πληρώσει. Θα μπορούσε ο καθένας να περνάει την ώρα του κάνοντας αναφορά τους υπόλοιπους και να το παίζει αγανακτισμένος πολίτης. Είναι το ζητούμενο?

Και κάτι ακόμα. Ενα τέτοιο φόρουμ δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να είναι "ουσιαστικά" μέλος συμμετέχον ο ιδιοκτήτης. Γνώμη μου ?

Καλησπέρα,

Δεν μπορείς να έχεις πολιτική που να αρμόζει σε όλα τα μέλη μιας κοινότητας. Από τους νέους κανονισμούς, κάποιοι επωφελήθηκαν και κάποιοι χαλάστηκαν. Ήταν αναμενόμενο.

Εγώ πάντως θέλω να κάνω ιδιαίτερα highlight στο δάσος και όχι στο δέντρο. Η γενική εικόνα των forum -τέτοιου τύπου- ειναι λυπηρή. Βλέποντας άλλα μουσικά Ελληνικά μουσικά φορουμ πραγματικά μένεις με το στόμα ανοιχτό, καθώς έχουν 1 post το μήνα, πια. Μιλάμε για forum που κάποτε είχαν τόσο συμμετοχή που δεν προλάβαινες να διαβάσεις. Οπότε με σημείο αναφοράς αυτό, το Noiz δεν τα πάει καθόλου άσχημα, ειδικά αν λάβει κάποιος υπόψιν ότι ο αριθμός αυτών που μας διαβάζουν δεν ειναι καθόλου μικρός. Οπότε, γενικότερα, αν η επί της ουσίας συζήτηση που έχουμε είναι η χαμηλή συμμετοχή στο forum του Noiz, είναι κοντόφθαλμο να το αποδίδουμε στην διαχείριση, τη παρούσα ή τη προηγούμενη, στους κανονισμούς, στο moderation ή μη. Οι καιροί έχουν αλλάξει.

Τώρα αν το θέμα είναι να συνεχίζουμε να νταντεύουμε και ανεχόμαστε μια κλίκα που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, που κάνανε κατάχρηση του forum, που έμπαινες και τους έβλέπες να μιλάνε αναμεταξύ τους και να χρησιμοποιούν το forum με έλειψη σεβασμού κατα εμέ, να μιλάνε για γιουβαρλάκια και για ξυρίσματα, να ειρωνεύονται νέα μέλη και όλα τα σχετικά, συγνώμη αλλά δεν ειναι ένα forum που ονειρεύομαι εγώ αυτό. Και δεν νομίζω ότι τα μέλη έχουν πλήρη εικόνα για το τι είχε δημιουργηθεί, καθώς δεν βλέπουν τι γίνεται πίσω από τα δημόσια post.

Με αναφορά την παραπάνω κατάσταση λοιπόν, εγώ ήδη θεωρώ την αλλαγή επιτυχημένη. Ασχέτως με το μέγεθος την συμμετοχής. Που η συμμετοχή δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα, ως προς τη ποσότητα, αλλά έχει αλλάξει ανοδικά κατα τη γνώμη μου ως προς την ποιότητα. Το αν θα έχει περισσότερη η λιγότερη κίνηση το forum είναι κάτι που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, αλλά ασχέτως με αυτό, προτιμώ ένα forum αμιγώς μουσικό και δίκαιο, παρά ένα forum που ανέχεται για να έχει περισσότερη κίνηση (που δεν είχε).

Δεν θεωρώ ότι το πρόβλημα του Noiz ειναι στο moderation. Αν συνεχίζει κάποιος να το πιστεύει αυτό, τότε συμπεραίνω ότι έχει χαλαστεί από την οικειοθελής αποχώρηση κάποιου μέλους.

Δεν έχω πρόβλημα στην οποιαδήποτε κριτική. Εξάλλου, πάνω κάτω ξέρω τι περιμένω να ακούσω. Μπορείτε να είστε όσο ανοιχτοί και ειλικρινής επιθυμείτε.

Θεωρώ ότι ειπώθηκαν πολλά σωστά πράγματα στο thread, από πολλούς.

Ενα τέτοιο φόρουμ δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να είναι "ουσιαστικά" μέλος συμμετέχον ο ιδιοκτήτης. Γνώμη μου ?
Αυτό είναι κάτι το οποίο έχεις αναφέρει και στο παρελθόν, που ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Ποια η ανάγκη σου να συμμετέχω εδώ καθημερινά;

Κύριε @tubarao

Σας υπενθυμίζω ότι ο πρώτος κανονισμός του forum είναι:
  1. Κάθε μέλος επιτρέπεται να έχει έναν λογαριασμό και μόνο. Δεν επιτρέπεται η πολλαπλή εγγραφή και η χρήση πάνω από ένα λογαριασμό.

Σύμφωνα με αυτόν τον κανονισμό, όντας ένα μέλος με 77 μυνήματα, θα ήθελα να σας ρωτήσω με ποιό nick παρακολουθούσατε το forum τόσα πολλά χρόνια ώστε να έχετε τόσο εμπεριστατωμένη άποψη για όλη του την ιστορία αλλά και για πολύ συγκεκριμένα γεγονότα.
ΧΑΧΑ σοβαρα τωρα; εκει θα το ριξεις για να μην απαντησεις;
Λοιπον ακου κυριε kpeyos, το νοιζ το παρακολουθω απο πριν την κριση με τον ιδιο τροπο που οι μπουμερς διαβαζαν εφημεριδα ή περιοδικα. Με την ιδιοτητα του αναγνωστη λοιπον τωρα κανω το αντιστοιχο του να στειλεις γραμμα στο περιοδικο για να εκφρασεις το οτιδηποτε.
Συνολικα στο νοιζ εχω γραψει 77 μυνηματα και εχω διαβασει καποιες χιλιαδες.
Αν συνεχιζεις να αμφιβαλλεις στη διαθεση σου να λυσουμε το θεμα της διπλης ταυτοτητας. Αλλα ειναι φαιδρο ετσι; ελπιζω να το καταλαβαινεις.

Προσωπικα, και μιλωντας αυστηρα για μενα, δεν ειδα καποιες τασεις για unmoderated χωρους, το εντελως αντιθετο θα ελεγα. Οπως και να εχει, ο χωρος αδειασε αρκετα.
Kι όμως υπήρχαν. Το moderation επιβαλλόταν μετά από αναφορές των ίδιων των μελών που συμμετείχαν σε αυτά τα νήματα. Για να είμαι ειλικρινής προσωπικά απέφευγα να επέμβω σε αυτά, αλλά καταλαβαίνω ότι πολλές φορές εκτροχιάζονταν και χρειαζόταν η επέμβαση.
Τωρα, το τι θεωρει ο καθενας ενδιαφεροντα θεματα, αυτο ειναι σχετικο και προσωπικο. Προσωπικα λοιπον, εβρισκα στο προσφατο παρελθον ενδιαφεροντα θεματα, που πλεον εκλειψει. Εσυ προφανως οχι, it's fine by me.
Όχι ειλικρινά δεν κατάλαβα ποιά εννοείς, για να σου πω τη γνώμη μου.
Και το τελευταιο: Η ταχυτητα του χτισιματος, ειναι ευθεως αναλογη του αριθμου των χρηστων. Αν δεν υπαρχει συμμετοχη, δε θα υπαρχει χτισιμο, ουτε χιλια χρονια να περασουν. Απο αυτο λοιπον κρινεται η επιτυχια του moderation, και η γενικοτερη επιτυχια του οποιου online εγχειρηματος, και απο τιποτα αλλο.
Υπάρχουν και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αν κάτι μπορείς να το συζητήσεις σε ένα Viber Group ή σε ένα Social με 5 φίλους, δε χρειάζεσαι το Noiz. Αν κάτι όμως μπορείς να το συζητήσεις σε ένα forum μουσικής & τεχνολογίας και αυτό δεν υπάρχει, είναι θέμα.

Και το τελευταιο: Η ταχυτητα του χτισιματος, ειναι ευθεως αναλογη του αριθμου των χτιστων. Αν δεν υπαρχει συμμετοχη, δε θα υπαρχει χτισιμο, ουτε χιλια χρονια να περασουν. Απο αυτο λοιπον κρινεται η επιτυχια του moderation, και η γενικοτερη επιτυχια του οποιου online εγχειρηματος, τον αριθμο των ενεργων χρηστων, και απο τιποτα αλλο.
Η επιτυχία του moderation κρίνεται από το πως επιβάλει τους κανονισμούς. Η κίνηση του forum είναι κάτι πολύ πιο πολύπλοκο, όπως ανέφερα πριν.

Το σημαντικο και το πολυ θετικο, ειναι οτι οι οποιες αλλαγες εγιναν, απο τα λεγομενα του admin εγιναν στοχευμενα και επιτυχημενα. Ειλικρινα νομιζα οτι ολες αυτες οι αποχωρησεις ηταν θεμα παρεξηγησεων. Αλλα τελικα ηταν συνειδητη επιλογη της διοικησης.

Καλο αυτο απο καθε αποψη, διοτι εχει μια τραγικοτητα το να τα σπανε ανθρωποι μεταξυ τους λογω του communication breakdown. Ενω τωρα ειναι ξεκαθαρη η προθεση, να το παρει στην τελικη και το απερχoμενο μελος αποφαση και να παει παρακατω.

Στην ουσια της υποθεσης, τα γιουβαρελακια και τα ξυριστικα και εμενα δε μου αρεσαν, και για αυτο και δεν συμμετειχα. Αλλα για κλικες, αποκλεισμους και κοροιδια νεων μελων, δεν ξερω, μου ακουγονται τραβηγμενα. Βεβαια οταν ειναι καποιος στην απεξω, μπορει να παρεξηγησει πραγματα, και αυτο θα ειναι οντως παρεξηγηση και communication breakdown.

Αυτό είναι κάτι το οποίο έχεις αναφέρει και στο παρελθόν, που ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Ποια η ανάγκη σου να συμμετέχω εδώ καθημερινά;
δεν πρόκειται ούτε για ανάγκη ούτε για μου.
Αυτή είναι απλά ή γνώμη μου.
Ας μας πουν κι άλλοι.

@sultan of string

είπες
"Ενα τέτοιο φόρουμ δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να είναι "ουσιαστικά" μέλος συμμετέχον ο ιδιοκτήτης. Γνώμη μου ?"

Αν δεν εννοούσες αυτό που γράφεις, τότε πρέπει να εξηγήσεις τι εννοείς ώστε να μην βγάζω συμπεράσματα.

και μια και το έφερε η συζήτηση

εδώ

πριν απο λίγο, αναρτήθηκε το παραπάνω
στην κατηγορία Κιθάρες
με τον σαφέστατο τίτλο " ο τόνος είναι στο ξύλο"

Για τέτοιο τίτλο μπαναρίστηκα δυο φορές με την δεύτερη να καταλήγει σε μόνιμο αποκλεισμό και έχω δεχθεί εκτοτε επίπληξη άλλες δυο.
Εδω βλέπω αφ ενός, απαντά με ευχαρίστηση ένας admin, ενώ πιο κατω συνεχίζουν και καλά κάνουν άλλοι.

Είναι αυτό 2 μέτρα και 2 σταθμά?
είναι αυτό ζηρο τολερέσηο?
ξέφυγε?
ή πρέπει να είμαστε με το δάχτυλο πάνω στο κουμπάκι της αναφοράς?

@sultan of string

είπες
"Ενα τέτοιο φόρουμ δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να είναι "ουσιαστικά" μέλος συμμετέχον ο ιδιοκτήτης. Γνώμη μου ?"

Αν δεν εννοούσες αυτό που γράφεις, τότε πρέπει να εξηγήσεις τι εννοείς ώστε να μην βγάζω συμπεράσματα.
η γνώμη μου είναι ότι σε μια κοινότητα, ο ιδιοκτήτης του χώρου θα πρέπει να παρευρίσκεται συχνά, έτσι ώστε να γνωρίζει ποιοί την επισκέπτονται, τι συζητούν, τι προβλήματα με τον "χώρο" έχουν, να πιάνει το σφυγμό της. Όλα αυτά βέβαια αν θέλει η κοινότητα να αυξηθεί αριθμητικά και ποιοτικά.

η γνώμη μου είναι ότι σε μια κοινότητα, ο ιδιοκτήτης του χώρου θα πρέπει να παρευρίσκεται συχνά, έτσι ώστε να γνωρίζει ποιοί την επισκέπτονται, τι συζητούν, τι προβλήματα με τον "χώρο" έχουν, να πιάνει το σφυγμό της. Όλα αυτά βέβαια αν θέλει η κοινότητα να αυξηθεί αριθμητικά και ποιοτικά.
Αν το forum του Noiz ήταν το μόνο πράγμα που έκανα θα ήμουν όλη μέρα εδώ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back