Αυθαίρετες διαχωριστικές γραμμές που μπορείς να τραβήξεις εσύ, εγώ, εμείς όλοι μέσω ενός poll, ο κάθε κατασκευαστής... και πάει λέγοντας.
Αφού δεν εμπλέκονται facts στην κουβέντα, γιατί κουνάμε δάχτυλα;
Έχουμε τo εξής fact. Στην αγορά κυκλοφορούν, χονδρικά, μαγνήτες για στρατ από 5.5Κ μέχρι και 20Κ. Έναν μαγνήτη στα 6,5-7Κ που θα τον κατέτασες? Low, medium, ή high?
(ειδικά μετά την πρόταση για prewired pickguard για να μην καθόμαστε να κολλάμε μαγνήτες, λες και θα κάτσει κάποιος να κολλήσει μαγνήτες σαν να μη βρωμάει ο τόπος απο τεχνικούς).
Δεν θυμάμαι να μου έχει τοποθετήσει ποτέ τεχνικος μαγνήτες. Το κάνω μόνος μου, και θα μου άρεσε να δώσω 30-40 ευρώ παραπάνω, απ’ όσο κάνουν σκέτοι οι μαγνήτες, και να πάρω έτοιμο pickguard. Γλιτώνω τις πολλές κολλήσεις, οι μαγνητες πλαισιώνονται από ιδανικες πυκνωτές και σωστό κύκλωμα, και μου μένει το παλιό pickguard το οποίο εύκολα το πουλώ ως μεταχειρισμένο.
Και σε μάστορα να το πάει, γλιτώνει χρόνο και χρήμα, καθώς η δουλειά γινεται ευκολότερα.
Υ.Γ: Έχω ακούσει από κοντά ένα ή δύο Tele set του Nick Silver πολύ παλιότερα. Αν βοηθάει κάθόλου τον ΟΡ, να πω πως έμεινα με την εντύπωση ότι γίνεται σπουδαία δουλειά εκεί. Τεράστιο plus πάντως αν μπορείς να ακούσεις χειροπιαστά παραδείγματα και ενδεχομένως να ζητήσεις τυχόν διαφοροποίηση στη συνταγή απευθείας στον μάγειρα.
Σούπερ δουλειά γίνεται στο εργαστήριο του. Εντυπωσιακό ο,τι έχω ακούσει και εγώ. Αλλά είναι τσάμπα κόπος να πάει και να δοκιμάσει 20 σετ, εάν δεν τα δοκιμάσει στο δικό του rig. Και το λέω αυτό διότι θεωρώ ότι το rig είναι το πρόβλημα, ή οι ρυθμίσεις του, και όχι τόσο οι μαγνήτες.
Οταν κάποιος έχει βρει τον ήχο του, σημαίνει ότι κανει καλά τη δουλειά του με τους μαγνήτες που έχει ήδη και απλά θέλει μια μικρόβελτίωση στα σημεια, γιαυτο και ψάχνει παραπλήσιες επιλογές για να παρει το 100%.
Εδω ο φίλος έχει προβλήματα στην αίσθηση, στις δυναμικές κλπ. Αυτά δεν λύνονται με τον να διώξεις έναν low output Alnico 5 και να πάρεις έναν διαφορετικό low output Alnico 5. Υπάρχει μεγάλη απόσταση που πρέπει να καλυφτεί και μια τέτοια αλλαγή δεν αρκεί.