- Πόντοι
- 1,848
Ο κιθαρίστας του είναι, και τον έχω μεγαλώσει στα πόδια μου, οπότε θα μου πει την αλήθεια.?Μπορεί να τα αρνηθεί όλα διότι θα νομίσει ότι θες να του τη πέσεις για να πάρεις το Μονταζ φθηνότερα.
Ο κιθαρίστας του είναι, και τον έχω μεγαλώσει στα πόδια μου, οπότε θα μου πει την αλήθεια.?Μπορεί να τα αρνηθεί όλα διότι θα νομίσει ότι θες να του τη πέσεις για να πάρεις το Μονταζ φθηνότερα.
Αν σου πεί όχι, τότε ή δεν ξέρει ή θα ισχύει αυτό που σου είπε ο @trolleyΚάτσε θα ρωτήσω αργότερα έναν κολλητό που παίζει με μια πολύ γνωστή "φίρμα" εδώ και χρόνια να δούμε τι θα μου πει...?
Δες την απάντηση του λογιστή LK.?Αν σου πεί όχι, τότε ή δεν ξέρει ή θα ισχύει αυτό που σου είπε ο @trolley
Λογιστής είσαι και φαίνεσαι. ?Δες την απάντηση του λογιστή LK.?
Σωστά. Για αγορά από Ελλάδα.Λοιπόν, να βάλουμε τα πράγματα σε μια σε σειρά.
Αν μιλάμε για laptop, smartphone , tablet και Gaming Κονσόλες, και για επαγγελματικό ΑΦΜ τότε στο ταμείο ΔΕΝ πληρώνουμε Φ.Π.Α.
(Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39α του Ν.2859/2000 και της ΠΟΛ. 1150/2017) .
Ναι αν αγοραστούν από Ελλάδα. Όχι αν αγορασούν από εξωτερικό.Σε όλα τα άλλα και σε επαγγελματικό ΑΦΜ να έχουμε πληρώνουμε κανονικά ΦΠΑ.
Άλλο πράγμα αυτό.Άλλο πράγμα, αν αυτό που το αγοράσουμε το περάσουμε σαν έξοδο (αν δικαιολογείται) και συμψηφιστεί κατά την υποβολή περιοδική δήλωσης (ΦΠΑ Εκροών-Εισροών) .
Για τον ερασιτέχνη.Αν κάποιος αγοράσει synth , επαγγεμλατιας ή ερασιτέχνης θα πληρώσει ΦΠΑ κατα την αγορά.
Ναι, για Ελλάδα εννοείται. Και εννοείται λόγω...... άσε καλύτερα......Ναι για Ελλάδα μιλάω.
Μα μόλις είπα ότι το επιβεβαιώνω που σημαίνει πως έχω ρωτήσει και πάρει απάντηση ?Ρώτα τον λογιστή σου ή την αρμόδια ΔΟΥ στην οποία έχεις κάνει έναρξη να σου το επιβεβαιώσουν.Μπορώ επίσης να επιβεβαιώσω ότι ισχύει για μουσικούς που έχουν κάνει έναρξη το παραπάνω.
Δες την απάντηση του λογιστή LK.
Μα μόλις είπα ότι το επιβεβαιώνω που σημαίνει πως έχω ρωτήσει και πάρει απάντηση
Όλοι ξέρουμε τι είναι ο LK ωρέ Trolley, περιττή η διευκρίνηση.? Συλλέκτης CRT/LED οθονών και DVD/CD/MC/LP/VHS players & lap/desktops είναι κυρίως ο άνθρωπος.?Πρόσεχε τι διαβάζεις. Ο LK, ο οποίος δεν είναι Λογιστής, ο άνθρωπος...
Γι αυτό το "και στον μουσικό σαφώς δικαιολογείται" έχω ακόμα κάποιες αμφιβολίες, αλλά τέλος πάντων. Πάμε πίσω στο θέμα. Ποιος θα αγοράσει τελικά το Polybrute 12, με ή χωρίς ΦΠΑ??θα πληρώσεις Φ.Π.Α. την ώρα της αγοράς αλλά (αν δικαιολογείται, και στον μουσικό σαφώς δικαιολογείται) θα το "περάσεις" σαν έξοδο και θα σου επιστραφεί ο Φ.Π.Α.
Και δεν έχω πληρώσει ΠΟΤΕ ΦΠΑ γι' αυτά.?Όλοι ξέρουμε τι είναι ο LK ωρέ Trolley, περιττή η διευκρίνηση.? Συλλέκτης CRT/LED οθονών και DVD/CD/MC/LP/VHS players & lap/desktops είναι κυρίως ο άνθρωπος.?
Γι αυτό το "και στον μουσικό σαφώς δικαιολογείται" έχω ακόμα κάποιες αμφιβολίες, αλλά τέλος πάντων. Πάμε πίσω στο θέμα. Ποιος θα αγοράσει τελικά το Polybrute 12, με ή χωρίς ΦΠΑ??
Βασικά εάν έχεις επιχείρηση στην οποία μπορείς να κόψεις τιμολόγιο την αγορά του polybrute και οποιουδήποτε άλλου οργάνου τότε είτε απαλλάσσεσαι (πχ αγορά από εξωτερικό) είτε παίρνεις επιστροφή φπα (αγορά από εσωτερικό). Εφόσον φυσικά ο τύπος της επιχείρησης δικαιολογεί μια τέτοια αγορά. Αν παράδειγμα ο καδ λέει π.χ. υδραυλικός προφανώς και δε μετράει σαν αγορά για την επιχείρηση οπότε και σε περίπτωση ελέγχου θα το πάρουν πίσω (edit: το φπα όχι το όργανοΠοιος θα αγοράσει τελικά το Polybrute 12, με ή χωρίς ΦΠΑ?
Γιατί είμαστε πολύ ξύπνιοι (ή πολύ φτωχοί...?)Το όργανο είναι άξιο αλλά ούτε ένας δεν πρόκειται να το αγοράσει στην Ελλάδα. Κάνα φθηνό controller και κάρτα ήχου budget και το software το αγοράζουν, αλλα ούτε ένας δεν θα αγοράσει αυτό και το άλλο με το στρογγυλό κουμπί και την οθονουλα στην Ελλάδα. Ούτε ένας ?
μάλλον, το δεύτερο.Γιατί είμαστε πολύ ξύπνιοι (ή πολύ φτωχοί...?)
το πρωτο ισχυει! (για'μενα τουλαχιστον) , κυριως γιατι δεν με καλυπτει ηχητικα σε αυτα που (θελω να) παιζω! για το δευτερο ομως με την οθονιτσα, μην ορκιζεσαι!!!!! απλα για να το παρω, (κυριως λογο χωρου) θα πρεπει να φυγει το Moxf, (η το Novation, το δευτερο αποκλειεται, πιο πιθανο ειναι να φυγω εγω παρα αυτο απο το σπιτι!!!!! οποτε, παω στη λογικη του αν το παρω, θα το παρω ""shareware""... (με περισσοτερες λεξεις, αγορα και μεταπωληση)! (Waterfall , το ξανασκεφτηκες;;;;Το όργανο είναι άξιο αλλά ούτε ένας δεν πρόκειται να το αγοράσει στην Ελλάδα. Κάνα φθηνό controller και κάρτα ήχου budget και το software της Αrturia το αγοράζουν, αλλα ούτε ένας δεν θα αγοράσει αυτό και το άλλο με το στρογγυλό κουμπί και την οθονουλα στην Ελλάδα. Ούτε ένας ?