335 κατασκευές

nasokosm

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Μετά απο αρκετό καιρό είπα και γω να φτιάξω μια νέα 335 γιατί η παλιά μου ταφαγε τα ψωμάκια της, δεν με ικανοποιεί σαν ήχος.

Καιρός λοιπόν για νεους πειραματισμούς και σε δουλειά να βρισκόμαστε :D

Ξεκινάμε απο την αρχή με τη κατασκευή νέου καλουπιού γιατί το παλιό ειχε βγει απο μια Ibanez  john Scofield και το νεο κατεβασμένο απο το νετ ειναι πιο κοντά στο original.

Ξεπατικώνουμε το σχέδιο, κόβουμε , λειαίνουμε συνεχίζουμε με ρούτερ και .... έτοιμο ;D

Στην επόμενη φωτο η πρώην  ;D

DSC_9499.JPG

DSC_8945.JPG

nasokosm είπε:
Μετά απο αρκετό καιρό είπα και γω να φτιάξω μια νέα 335 γιατί η παλιά μου ταφαγε τα ψωμάκια της, δεν με ικανοποιεί σαν ήχος.

Καιρός λοιπόν για νεους πειραματισμούς και σε δουλειά να βρισκόμαστε :D

Ξεκινάμε απο την αρχή με τη κατασκευή νέου καλουπιού γιατί το παλιό ειχε βγει απο μια Ibanez  john Scofield και το νεο κατεβασμένο απο το νετ ειναι πιο κοντά στο original.

Ξεπατικώνουμε το σχέδιο, κόβουμε , λειαίνουμε συνεχίζουμε με ρούτερ και .... έτοιμο ;D

Στην επόμενη φωτο η πρώην  ;D
Ωραίες φάσεις!!! Περιμένω με ενδιαφέρον τη συνέχεια!!!

Το χρώμα της "πρώην" έχει..."κάτι", παρόλο που δεν είναι εντελώς ομοιόμορφο. Με ένα πολύ shiny βερνίκι θα ήταν εντελώς σα γλάσο. Μμμμ... ;D ;D ;D

Καλή διασκέδαση.  ;)

Συνεχίζουμε με το center block απο μαόνι που με το template  και το ρουτερ παίρνει την τελική του μορφή.Το μαόνι ήρθε στην τελική του μορφή με ροκάνι γιατι ο ξυλουργός που καμιά φορά μου κόβει κανα ξύλο δεν ευκαιρούσε, έτσι δουλειά 2 λεπτών μου πήρε πάνω απο μια ώρα.. >:(

Μετά έχουν σειρά τα πλαινά απο κελεμπέκι - maple  που βράχηκαν και πήραν τις καμπύλες σε θερμό σίδερο αρκετά δύσκολα ιδιαίτερα στο σημείο της διπλής καμπύλης.

Μετά κόλημα ένα- ένα στο center block και η κιθάρα αρχίζει να σχηματίζεται.. :D

Σειρά έχει η ταστιέρα..

DSC_9500.JPG

DSC_9503.JPG

DSC_9577.JPG

DSC_9578.JPG

Earendil είπε:
Το χρώμα της "πρώην" έχει..."κάτι", παρόλο που δεν είναι εντελώς ομοιόμορφο. Με ένα πολύ shiny βερνίκι θα ήταν εντελώς σα γλάσο. Μμμμ... ;D ;D ;D

Καλή διασκέδαση.  ;)
Ευχαριστώ.

Τώρα μου θίγεις λιγο την πρώην και θα βάλω κανα κλιπς  ;D

Κοιταξε το καπάκι της πρώην ειναι απο έλατο και με το φλάς της μηχανής απλά ιριδίζει, δεν έχει διαφορά στο χρώμα, λίγο υποκίτρινο χρώμα μπήκε στο βερνίκι νίτρου και έπεσε ομοιόμορφα και 'οταν ήταν στα καλά της γιατι τωρα ειναι πια στην εφηβεία ,ήταν γιαλυστερότερη.

Αλλά ας συνεχίσουμε στη νέα και στη ταστιέρα της

Κοψιμο , χάραγμα σε 25 ιντσες και πρόχειρα inlays

DSC_9504.JPG

DSC_9505.JPG

DSC_9508.JPG

σκάψιμο με dremel και τοποθέτηση inlays.

Σειρά έχει το να δώσουμε radius  12 in  στην ταστιέρα, αρχικά με ροκάνι πολύ΄προσεκτικα μη φύγει κομμάτι και μετά με αλουμινένιο μπλόκ με διάφορα γιαλόχαρτα απο 50-180

Μετά κολάμε τα πλαστικά κρέμ συρίτια με κυανοακρυλική και προετοιμαζόμαστε για τάστα.

DSC_9537.JPG

DSC_9540.JPG

DSC_9543.JPG

Λειαίνουμε την ταστιέρα, κόβουμε τάστα, τα προετοιμάζουμε κόβοντας τις άκρες και λειαίνοντας με λίμα τις άκρες τους ειναι έτοιμα για τη πρέσσα.

DSC_9547.JPG

DSC_9548.JPG

DSC_9551.JPG

DSC_9552.JPG

DSC_9553.JPG

DSC_9555.JPG

Νασο η παλια φαινεται ομορφη.

Αντε με το καλο να δουμε και τη νεα.

Καλα μαστορεματα. :D

20673657_omg_reaction_gif.gif

ohh my god

μου τρεχουν τα σαλια :D

επειδη ξερω οτι στο τελος θα δω κατι ΠΟΛΥ ομορφο - keep it up dude !!! ;D

Υ.Γ. αν δεν την θες την παλια σου στην αγοραζω :D

gvour είπε:
Νασο η παλια φαινεται ομορφη.

Αντε με το καλο να δουμε και τη νεα.

Καλα μαστορεματα. :D
Ευχαριστώ Γιώργο, την παλιά την έχεις ακούσει σε ενα παλιό κλιπάκι με το Summertime αν θυμάσαι..

messalion είπε:
20673657_omg_reaction_gif.gif

ohh my god

μου τρεχουν τα σαλια :D

επειδη ξερω οτι στο τελος θα δω κατι ΠΟΛΥ ομορφο - keep it up dude !!! ;D

Υ.Γ. αν δεν την θες την παλια σου στην αγοραζω :D
Ευχαριστώ Χρήστο θα σε χω υπόψη  :D

nasokosm είπε:
Ευχαριστώ Γιώργο, την παλιά την έχεις ακούσει σε ενα παλιό κλιπάκι με το Summertime αν θυμάσαι..
Ασφαλως και τη θυμαμαι.

Ηρθε η 'ωρα για να μπούν στη θέση τους τα τάστα.

Βάζουμε ξυλόκολα στις χαραμάδες των τάστων όχι για τα κολήσουμε αλλά για να σώσουμε λίγο την ταστιέρα να μήν σπάσει σε φλύδες όταν έρθει η ώρα να "ριταστάρουμε"

Τα καρφώνουμε με πρέσσα

Κόβουμε τις άκρες, λειαίνουμε υπό γωνία και έτοιμη έως εδώ, το τελικό setup θα γίνει πάνω στο μπράτσο :D

DSC_9556.JPG

DSC_9557.JPG

DSC_9559.JPG

DSC_9567.JPG

DSC_9568.JPG

DSC_9572.JPG

DSC_9573.JPG

Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι τις ES 335 τις έφτιαχναν με την τεχνική της ακουστικής!!!!

Το ενδιαφέρον αυξάνεται κατακόρυφα!!

:o :o :o :o :o :o :o

Το σφενδάμι είναι καπλαμάς ή solid??

Πώς σκάβεις τετραγωνισμένa inlays με το dremel?? Tη γωνία τη διορθώνεις με σκαρπέλο/μαχαίρι??

Έχω ένα σωρό ερωτήσεις αυτή τη στιγμή αλλά θα περιμένω να μου τις απαντήσει το θρεντ καθώς εξελίσσεται..

Νάσο, τι βλέπω εδώ;;;

Δεν ήξερα ότι είχες κολλήσει το 'μικρόβιο' της κατασκευής.

Το έχεις προχωρίσει πολύ το πράγμα, συγχαρητήρια.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο εγχείρημα....

(άντε και η επόμενη να' ναι full hollow)

argytar είπε:
Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι τις ES 335 τις έφτιαχναν με την τεχνική της ακουστικής!!!!

Το ενδιαφέρον αυξάνεται κατακόρυφα!!

:o :o :o :o :o :o :o

Το σφενδάμι είναι καπλαμάς ή solid??

Έχω ένα σωρό ερωτήσεις αυτή τη στιγμή αλλά θα περιμένω να μου τις απαντήσει το θρεντ καθώς εξελίσσεται..
Ναί είναι σαν να φτιάχνεις ακουστική και έχει αρκετή δουλίτσα ;D

Τη πιό πολύ δουλειά την έχουν τα καμπυλωτά καπάκια πάνω κάτω που δεν τάχω φτιάξει ακόμα  ;D ;D ;D

Τα πλαινά ειναι μασίφ ξύλο και μάλιστα έχουν μουαρέ Ελληνιστί (flame maple) δύσκολο να το γυρίσεις γιατί έχει την τάση να ανοίγει (split)

makam είπε:
Νάσο, τι βλέπω εδώ;;;

Δεν ήξερα ότι είχες κολλήσει το 'μικρόβιο' της κατασκευής.

Το έχεις προχωρίσει πολύ το πράγμα, συγχαρητήρια.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο εγχείρημα....

(άντε και η επόμενη να' ναι full hollow)
Μάκη ξέρεις το πάω σιγά σιγά για full hollow, απλά κάνω μια μικρή στάση σε μια 335 γιατί κατάλαβα οτι έχω φάει κόλημα με δαύτη, Ευχαριστώ

Λοιπόν τελευταίες φωτο για σήμερα, τοποθέτηση side dots και μια τελευταία φωτο απο το project οπως ειναι σήμερα :D :D

DSC_9574.JPG

DSC_9575.JPG

DSC_9576.JPG

DSC_9586.JPG

Εγω δεν φτιαχνω κιθαρες ..πιανα rhodes επισκευαζω και ανακατασκευαζω ..και βλεπω εναν μαστορα -καλλιτεχνη να ετοιμαζει ενα πολυ ομορφο σκαφος .Τα συγχαρητηρια μου nasokosm .

pericles είπε:
Εγω δεν φτιαχνω κιθαρες ..πιανα rhodes επισκευαζω και ανακατασκευαζω ..και βλεπω εναν μαστορα -καλλιτεχνη να ετοιμαζει ενα πολυ ομορφο σκαφος .Τα συγχαρητηρια μου nasokosm .
Ευχαριστώ Περικλή να είσαι καλά! Νομίζω παίζεις τυμπανα γιατι και γώ κανω φασαρία που και που, φτιάχνεις τίποτα?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back