Γιατί στην Ελλάδα δεν αγαπάμε LANEY???

Mike Tsagarakis

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Καλημέρα σε όλους τους "γκουρού", τους "ψαραδες" και τους απανταχού εραστές της μουσικής.

Λύστε μου την απορία γιατι στην Ελλάδα δεν "αγαπάμε" γενικά την LANEY?

Βλέπω σε συζητήσεις και γενικά μια έχθρα για την συγκεκριμένη εταιρία.

Δεν μας κανει "κουκου" η χροιά της MADE IN UK μάρκας?

Τι φταίει?

michaeltsag είπε:
Καλημέρα σε όλους τους "γκουρού", τους "ψαραδες" και τους απανταχού εραστές της μουσικής.

Λύστε μου την απορία γιατι στην Ελλάδα δεν "αγαπάμε" γενικά την LANEY?

Βλέπω σε συζητήσεις και γενικά μια έχθρα για την συγκεκριμένη εταιρία.

Δεν μας κανει "κουκου" η χροιά της MADE IN UK μάρκας?

Τι φταίει?
Δε νομίζω ότι υπάρχει "έχθρα". Υπάρχει αυτή η εισαγόμενη "poor man's Marshall" στάμπα που κουβαλάνε (ή κουβαλούσαν). Made in England είναι ελάχιστα μοντέλα νομίζω αλλά τί να λέει αυτό; Είναι μια πολύ αξιοπρεπής μάρκα που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει... αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα με ευρεία γκάμα προϊόντων.

Αλλά το ίδιο δεν ισχύει πάνω - κάτω για όσες εταιρείες αγωνίζονται να παραμείνουν στο κόλπο;

Proud Lionheart-άς, οπότε μη αντικειμενικός.  :)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γιατι ξερεις κανα αλλο μερος στον κοσμο που να τους...αγαπανε ιδιαιτερα? ;D

Εγω θα ελεγα οτι στην Ελλαδα ειναι πολυ πιο γνωστοι απο αλλα μερη...

Στην Αμερικη ειναι εντελως αγνωστοι και στην Ασια τους "τρωνε" τα big 3 (VOX,FENDER,MARSHALL)...αντε να τους ξερουν οι Αγγλοι (λογω εντοπιοτητας )και καποιοι Ευρωπαιοι...

Παντως εχουν καποια ενδιαφεροντα μοντελλα με καλη σχεση τιμης/αποδοσης με καλυτερα ολων τα LIONHEART...

Οι VINTAGE Laney βεβαια ειναι αλλου παππα ευαγγελιο και τρομερα deal αν καποιος βεβαια τους βρει....

απτο 2009 εχω εναν laney vc-15.παντος μονο ο Tony Iommi δε φτανει τις στρατιες τον μουσικων που εχουν οι VOX,FENDER,MARSHALL

Paul Gilbert      VHR100

Andy Timmons  VHR100

Και εγωωωωω  VHR100...(μια φορα και εναν καιρο)

Γιατί γουστάρουμε φεντερίλα ,και κάτι που δεν θα αποκτήσουμε άμεσα δηλ.Laney πέρνω και με 250 φράγκα ,για καλό φεντέρι όμως θέλω κανα χιλιάρικο.Σε αυτό το λιγκ vht δαγκωτό εγώ.

Superfunk είπε:
Γιατι ξερεις κανα αλλο μερος στον κοσμο που να τους...αγαπανε ιδιαιτερα? ;D

Εγω θα ελεγα οτι στην Ελλαδα ειναι πολυ πιο γνωστοι απο αλλα μερη...

Στην Αμερικη ειναι εντελως αγνωστοι και στην Ασια τους "τρωνε" τα big 3 (VOX,FENDER,MARSHALL)...αντε να τους ξερουν οι Αγγλοι (λογω εντοπιοτητας )και καποιοι Ευρωπαιοι...

Παντως εχουν καποια ενδιαφεροντα μοντελλα με καλη σχεση τιμης/αποδοσης με καλυτερα ολων τα LIONHEART...

Οι VINTAGE Laney βεβαια ειναι αλλου παππα ευαγγελιο και τρομερα deal αν καποιος βεβαια τους βρει....
http://shop.guitarpoint.de/de/Verstaerker/Diverse/1969-Laney-Supergroup-MK1-100-Watt

michaeltsag είπε:
Paul Gilbert      VHR100

Andy Timmons  VHR100

Και εγωωωωω  VHR100...(μια φορα και εναν καιρο)
Και εγώ :-)

Και οι Mastodon

Και οι Opeth

Ενδεχομένως ο καλύτερος ενισχυτης της Laney, μαζί με τον Iommi signature και την σειρά Lionheart.

Κι εγώ αγαπάω Laney πάντως.

Μια χαρά ενισχυτές είναι, κάποτε με κάποιον συγγενή μου που ήθελε να πάρει λαμπάτο διαλέξαμε έναν Laney 60watt compo από τον Νάκα, καθότι είχαμε και ευνοική οικονομική μεταχείριση...και τον ευχαριστήθηκε και μετά από χρόνια τον πούλησε και σε καλή τιμή μάλιστα, τώρα  μοντέλο δεν θυμάμαι.

Αυτό που πιστεύω και είναι προσωπική γνώμη, είναι το ''πως'' θα υποστηρίξει ο εκάστοτε αντιπρόσωπος το συγκεκριμένο όνομα(Brand name)  αν γνωρίζει το προιόν καλά... και αν δεν..,

ας πάρει τα κατάλληλα στελέχη για να κάνει την συγκεκριμένη δουλειά που έχουν ένα κόστος βέβαια, τώρα τα υπόλοιπα, εννοούνται, service, after sales support κλπ.

ενας cube 15w κεφαλι που είχα πάντως αν εξαιρέσεις τον ανύπαρκτο headroom (βρωμιζε απο χαμηλα και δη μονοκάναλος..) ήταν πολύ ωραίος για μπλουζιές και τέτοια, για σπίτι και ηχογράφηση. Οχι για λάιβ όχι για πρόβα. Φαντάζομαι ένας πιο δυνατός ενισχυτής, δικάναλος θα είναι μία χαρά. Δεν κολλάω σε μάρκες προσωπικά αρκεί να μου κάνει τη δουλειά μου.

Jazzjoker είπε:
Εσενα και mormonamp να σου δωσουν παλι ηχαρα θα βγαλεις  :D :D :D ;)

Προσωπικα τρεφω 1 εχθρα απο παλια (2000) λογω μιας "βλακειας" που ειχε κανει ενας φιλος μου μπασιστας (αρχαριος τοτε) και ειχε πληρωσει εναν laney 15αρη 100 χιλ δραχμες (απο γνωστο μαγαζι) και του τον ειχε "πασαρει" για ενισχυτη που θα του κρατησει για αρκετα χρονια.Τελικα ο ενισχυτης αυτος μετα τις 2 εβδομαδες σταματησε να ακουγεται και ακρη δεν βρισκαμε (εμεις χωριο αυτος Αθηνα).Τωρα κοσμει επαξια τα ποδια μου οταν παω σπιτι του  :D

Jazzjoker είπε:
Και εγώ απατάω με V30

εγώ αγαπάω laney, έχω τον irt15 είναι πολύ καλός ενισχυτάκος. Δύσκολα θα τον άλλαζα.

Νομίζω δε ότι το μοντέλο που κυκλοφορεί σαν rack είναι τρελό value for money.

Κάτοχος Laney vc15 (made in UK) για πάνω από 10 χρόνια.
Περίπου όσο είναι κ αυτό το θρεντ δηλαδή..?

Είχα δύο. Τον tt20 κ τον vc30. Καταπληκτικά καθαρά κ οι δύο. Κάπου ανάμεσα σε βοξ κ φεντερ ο πρώτος, ακόμη πιο Βοξυ ο δεύτερος. Δε περνάν καλά ντραηβ πετάλια . Το μεγάφωνο που φορούσε ο vc30 δε μ'αρεσε καθόλου . Όμως είχαν χαρακτήρα κ ήταν πολύ καλό vfm 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γενικά έχουν αρκετό βάρος. Ίσως φταίει κ αυτό 

Γενικά έχουν αρκετό βάρος. Ίσως φταίει κ αυτό 
Λαμπατος κόμπο με 12αρι κ σοβαρούς μετασχηματιστές (γενικά μιλάω όχι για τους λανεη συγκεκριμένα) δε νομίζω να μπορεί να έχει πολύ λιγότερο βάρος 

Λαμπατος κόμπο με 12αρι κ σοβαρούς μετασχηματιστές (γενικά μιλάω όχι για τους λανεη συγκεκριμένα) δε νομίζω να μπορεί να έχει πολύ λιγότερο βάρος 

Και το 12άρι μόνο του φτάνει.

Άσε που ο cub 12 νομίζω ότι είναι σχετικά πιο ελαφρύς.

Αν ήταν το βάρος τότε οι Mesa θα πήγαιναν στο πυρ το εξώτερον.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back