Γιατί Δεν Έχουμε Ένα Περιοδικό Μουσικής Στην Ελλάδα?

audiokostas είπε:
Το Noiz είναι φόρουμ. Δεν είναι περιοδικό. Υπάρχει διαφορά.
Συμφωνώ.

Θα μπορούσε άραγε κάποιος mod, να προσθέσει ένα poll στο θέμα (για να μην ανοίγω άλλο) με τα ερωτήματα:

Αν υπήρχε ένα τέτοιο περιοδικό:

α) Θα το αγοράζατε απ'το περίπτερο?

β) Θα προτιμούσατε να το αγοράσετε on-line?

γ) Δεν θα το αγοράζατε καθόλου?

δ) Προτιμώ και αγοράζω τα "ξένου τύπου"

ε) Δεν αγοράζω περιοδικά

Nikolas είπε:
Εγώ δε θα το αγόραζα!
Δεν μίλησα για κόστος, ούτε καν για αγορά.  ;)

Υπάρχουν και τα δωρεάν e-magazines. Και στην Ελλάδα.

WilliamSats είπε:
αλλά δε νομίζω οτι είναι κάτι τόσο παράλογο και τραγικό, ώστε με το καλημέρα της κουβέντας να λένε όλοι όχι, τα λεφτά, οι διαφημίσεις και μπλα, μπλα, μπλα.
το ερώτημά σου ήταν "γιατί δεν υπάρχει ένα μουσικό περιοδικό;" οπότε οι απαντήσεις περί $$$ και διαφημίσεων και λοιπών ήταν απόλυτα on target  ;)

δεν ρώτησες "θα θέλατε ένα μουσικό περιοδικό;"

Αν υπήρχε αυτή τη στιγμή θα το αγόραζες? Ή και οι υπόλοιποι εδώ?
όχι, το διαδίκτυο με καλύπτει, ευχαριστώ!  :)

audiokostas είπε:
Δεν μίλησα για κόστος, ούτε καν για αγορά.  ;)

Υπάρχουν και τα δωρεάν e-magazines. Και στην Ελλάδα.
Μα δεν απάντησα σε εσένα! ;)

audiokostas είπε:
Το Noiz είναι φόρουμ. Δεν είναι περιοδικό. Υπάρχει διαφορά.
Επειδή το θέμα έχει πλάκα (ενδιαφέρον), θα ακολουθήσω την trolley λογική της ελεγχόμενης διαφωνίας.

Δηλ, τι διαφορά νοιώθετε μεταξύ ενός περιοδικού και ενός forum? Μπείτε στη θέση κάποιου που απλά παρακολουθεί και δεν συμμετέχει.

Προσωπικά ούτε καν θα μπω στον κόπο να συζητήσω τις διαφορές μεταξύ ενός forum με ένα  chat box ή με ένα περιοδικό ή ενός βιβλίου με μια κινηματογραφική ταινία.

Αν δεν είναι ευνόητο στον συνομιλητή μου, είναι προφανές ότι προσεγγίζουμε τα πράγματα από τελείως διαφορετικές πλευρές, οπότε κάθε συζήτηση επ' αυτού είναι καταδικασμένη εκ προοιμίου.

Παρόλα αυτά επιμένω ότι ένα (έστω και αραιά εκδιδόμενο) e-magazine είναι πραγματοποιήσιμο.

Ασχολείται κανείς εδώ μέσα με τον Τύπο (ηλεκτρονικό ή έντυπο);

audiokostas είπε:
Αν δεν είναι ευνόητο στον συνομιλητή μου, είναι προφανές ότι προσεγγίζουμε τα πράγματα από τελείως διαφορετικές πλευρές, οπότε κάθε συζήτηση επ' αυτού είναι καταδικασμένη εκ προοιμίου.
Σωστά, χωρίς να προυποθέτει (αναγκαστικά) δίκιο για κάποια πλευρά. Η οπτική γωνία δεν είναι κοινή για όλους...και δεν είναι κακό αυτό

Δηλαδή Κώστα, πιστεύεις οτι ένα e-magazine θα είχε μεγαλύτερη απήχηση απ'ότι ένα έντυπο ή το λες καθαρά για οικονομικούς λόγους?

(καλέ τι έγινε? έχασα κάτι? διάβαζα ένα πόστ και την άλλη στιγμή...πούφ! καπνός?? ;D)

WilliamSats είπε:
Δηλαδή Κώστα, πιστεύεις οτι ένα e-magazine θα είχε μεγαλύτερη απήχηση απ'ότι ένα έντυπο ή το λες καθαρά για οικονομικούς λόγους?

(καλέ τι έγινε? έχασα κάτι? διάβαζα ένα πόστ και την άλλη στιγμή...πούφ! καπνός?? ;D)
Αν και ο οικονομικός λόγος είναι κυρίαρχος την σήμερον  ;D, πιστεύω ότι (καίτοι οπαδός του χαρτιού) ένα e-magazine θα ήταν πιο προσβάσιμο στο συγκεκριμένο κοινό και πιο εύκολα υλοποιήσιμο. Και μπορείς πάντα να το εκτυπώσεις.

Νομίζω πάντα, χωρίς να είμαι ειδικός.

Δηλ, τι διαφορά νοιώθετε μεταξύ ενός περιοδικού και ενός forum? Μπείτε στη θέση κάποιου που απλά παρακολουθεί και δεν συμμετέχει.
Ενα πολυσυμμετοχικό φόρουμ με διάλογο και αντιρρήσεις επί παντός επιστητού ΔΕΝ έχει καμία σχέση (πέραν του αφηρημένα κοινού αντικειμένου) με ένα περιοδικό που έχει μία άποψη, ένα συγκεκριμένο και απαρέκκλιτο άρθρο, ένα τεστ καταγεγραμμένο και take it or leave it και κουβέντα δεν ανοίγουμε.

Δεν θα πω για τις εμβόλιμες διαφημίσεις (όχι ΔΕΝ είναι οι ίδιες με του forum) ή τις επαγγελματικές φωτό (που είναι από και για το περιοδικό), διορθωμένα κείμενα, επιμέλεια άρθρων κλπ κλπ.

Κατά τα άλλα είναι το ίδιο πράγμα.  ;)

Και είχα πει ότι δεν θα το συζητήσω, ανακαλώ και λέω ότι δεν θα επεκταθώ πλέον επ΄αυτού καθότι δεν είναι το αντικείμενο του thread.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
audiokostas είπε:
Αν και ο οικονομικός λόγος είναι κυρίαρχος την σήμερον  ;D, πιστεύω ότι (καίτοι οπαδός του χαρτιού) ένα e-magazine θα ήταν πιο προσβάσιμο στο συγκεκριμένο κοινό και πιο εύκολα υλοποιήσιμο. Και μπορείς πάντα να το εκτυπώσεις.

Άρα καταλήγουμε και πάλι στο οικονομικό κομμάτι που αφορά τον εκδότη.

Το περί "οικιακής εκτύπωσης" το αφήνω στην άκρη, καθώς το κόστος αυτού ξεπερνάει κατά πολύ το κόστος αγοράς ενός έτοιμου έντυπου, επίσης η ποιότητα εκτύπωσης και του χαρτιού το ξαποστέλνουν στα τάρταρα καθώς στο περίπτερο θα το βρεις "ιλλουστρασιόν" ;D και με άριστη-προσεγμένη εκτύπωση.

Ενα πολυσυμμετοχικό φόρουμ με διάλογο και αντιρρήσεις επί παντός επιστητού ΔΕΝ έχει καμία σχέση (πέραν του αφηρημένα κοινού αντικειμένου) με ένα περιοδικό που έχει μία άποψη, ένα συγκεκριμένο και απαρέκκλιτο άρθρο, ένα τεστ καταγεγραμμένο και take it or leave it και κουβέντα δεν ανοίγουμε.Δεν θα πω για τις εμβόλιμες διαφημίσεις (όχι ΔΕΝ είναι οι ίδιες με του forum) ή τις επαγγελματικές φωτό (που είναι από και για το περιοδικό), διορθωμένα κείμενα, επιμέλεια άρθρων κλπ κλπ.

Κατά τα άλλα είναι το ίδιο πράγμα. 
+1000

audiokostas είπε:
Και μπορείς πάντα να το εκτυπώσεις.

Στο σπίτι σου, στον printer σου...όχι κανονική εκτύπωση περιοδικού για να πουληθεί στα περίπτερα...και άλλες λεπτομέρειες όπως δικαιώματα κλπ.

Επειδή είμαι ειδικός

...με ένα περιοδικό που έχει μία άποψη, ένα συγκεκριμένο και απαρέκκλιτο άρθρο, ένα τεστ καταγεγραμμένο και take it or leave it και κουβέντα δεν ανοίγουμε.
Το ίδιο (κατ εμέ) είναι και όταν ένας (ο SF ας πούμε) κάνει μία παρουσίαση για τη κιθάρα που έφτιαξε...έχει μία άποψη, ένα συγκεκριμένο και απαρέκκλιτο άρθρο και ένα τεστ καταγεγραμμένο.

Για το κουβέντα δεν ανοίγουμε...και τα περιοδικά έχουν ερωτήσεις-απαντήσεις αναγνωστών.

marathon είπε:
Στο σπίτι σου, στον printer σου...όχι κανονική εκτύπωση περιοδικού για να πουληθεί στα περίπτερα...και άλλες λεπτομέρειες όπως δικαιώματα κλπ.

Επειδή είμαι ειδικός

Το ίδιο (κατ εμέ) είναι και όταν ένας (ο SF ας πούμε) κάνει μία παρουσίαση για τη κιθάρα που έφτιαξε...έχει μία άποψη, ένα συγκεκριμένο και απαρέκκλιτο άρθρο και ένα τεστ καταγεγραμμένο.

Για το κουβέντα δεν ανοίγουμε...και τα περιοδικά έχουν ερωτήσεις-απαντήσεις αναγνωστών.
δυσκολεύομαι πραγματικά να πιστέψω πως αρνείσαι τις πάμπολλες και κραυγαλέες διαφορές μεταξύ φόρουμ και περιοδικού

WilliamSats είπε:
Άρα καταλήγουμε και πάλι στο οικονομικό κομμάτι που αφορά τον εκδότη.

Το περί "οικιακής εκτύπωσης" το αφήνω στην άκρη, καθώς το κόστος αυτού ξεπερνάει κατά πολύ το κόστος αγοράς ενός έτοιμου έντυπου, επίσης η ποιότητα εκτύπωσης και του χαρτιού το ξαποστέλνουν στα τάρταρα καθώς στο περίπτερο θα το βρεις "ιλλουστρασιόν" ;D και με άριστη-προσεγμένη εκτύπωση.
Το οικονομικό υφίσταται (θες, δε θες) είτε ως ανασταλτικός παράγοντας, είτε ως κινητήρια δύναμη.

Εάν ενδιαφέρεσαι και δεν βρίσκεται κανείς είτε ως ενδιαφερόμενος είτε ως ειδικός να βοηθήσει, θα πρότεινα κάποια επαφή με την Free Press. ΔΕΝ τους ξέρω, απλώς διαβάζω  αυτό το το περιοδικό.

Συμφωνώ για την ποιότητα του εντύπου.

gdevelek είπε:
δυσκολεύομαι πραγματικά να πιστέψω πως αρνείσαι τις πάμπολλες και κραυγαλέες διαφορές μεταξύ φόρουμ και περιοδικού
Δεν τις αρνούμαι...προφανώς και υπερβάλλω για να γίνεται κουβέντα...

Επειδή δύο πράγματα παρουσιάζουν ομοιότητες δεν πάει να πεί ότι συγγενεύουν. Αν σε ένα περιοδικό έγγραφαν τόσοι πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι, τόσων πολλών επιπέδων γνώσης, με τόσο μεγάλο έυρος θεματολογίας και σε τέτοιο όγκο, το περιοδικό θα ήταν χίλιες σελίδες και θα το αγόραζες μόνο για να στηρίξεις βιβλία στην βιβλιοθήκη.

Ελληνικό περιοδικό μουσικής. Καλή φάση. Θα το αγόραζα στάνταρ. Αλλά φεύ...

marathon είπε:
Δεν τις αρνούμαι...προφανώς και υπερβάλλω για να γίνεται κουβέντα...

τρολεϊτιδα.JPG

marathon είπε:
Όπου όμως πρώτα γίνετε προσεκτική επιλογή στο τι θα μπει στο περιοδικό και όχι κάθε ασύμαντη ερώτηση που θα στέλνει ο καθένας.

WilliamSats είπε:
Όπου όμως πρώτα γίνετε προσεκτική επιλογή στο τι θα μπει στο περιοδικό και όχι κάθε ασύμαντη ερώτηση που θα στέλνει ο καθένας.
Moderation? ;D ;D

audiokostas είπε:
, απλώς διαβάζω  αυτό το το περιοδικό.
Το κοίταξα, αλλά επειδή δεν έκανα εγγραφή, μπορείς να μου διευκρινήσεις αν έχει μέσα στο e-περιοδικό διαφημίσεις όπως σε ένα κανονικό έντυπο και αν ναι σε τι ποσοστό περίπου?

Trending...

Νέα θέματα

Back