Γιατί προτιμούν τραγουδίστριες;

RayDTutto

Re di tutto e di nessuno
Πόντοι
98
Τελευταία βλέπω ότι ένας αυξανόμενος αριθμός συγκροτημάτων επιλέγει γυναίκες για τη φωνή. Δεν έχω αντίρρηση - πέρα του ότι ορισμένα covers δεν θεωρώ ότι ταιριάζουν στα γυναικεία φωνητικά - απλώς εκφράζω μια απορία.

Έχει κανείς κάποια ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όσοι συνομήλικοί μου το κάνουν,το κάνουν για να έρχεται λίγος κόσμος παραπάνω στα lives για να βλέπει το κοριτσάκι.

Είναι καθαρά γιατί οι female fronted bands πουλάνε.Τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγότερο.Τουλάχιστον μέχρι μια ηλικία και μέχρι ενός status της μπάντας.

Γιατι έχουν ορεξη να διαλυουν τη μπαντα καθε τριμηνο μαλλον :P

neeq είπε:
Γιατι έχουν ορεξη να διαλυουν τη μπαντα καθε τριμηνο μαλλον :P
4 μπάντες ήξερα με τραγουδιάρα,όλες έχουν σπάσει τώρα! ;D ;D ;D ;D

Τωρα που ρωτας Ray με προβληματιζεις. Δε μπορω να εντοπισω ενα γιατί, ή εστω πολλά αλλά διακριτά γιατί.

Ρε τις ατιμες, πως τα καταφερνουν τελικα? ;D

Πολύ εύστοχο ερώτημα.

Πρώτον γιατί...

BillTrantos είπε:
Όσοι συνομήλικοί μου το κάνουν,το κάνουν για να έρχεται λίγος κόσμος παραπάνω στα lives για να βλέπει το κοριτσάκι.
to put it mildly... ;D
Δεύτερον γιατί οι κοπέλες έχουν πάρει εργολαβία τη δουλειά. Δηλαδή μπορεί να μη παίζουν κανα όργανο αλλά συνήθως θέλουν να τραγουδήσουν και τα μέλη "ψήνονται" να ασχοληθούν... ευκολότερα.

Μπορεί να είναι και το ψώνιο που δεν είναι τόσο αναπτυγμένο στα αγοράκια, που προτιμούν να προβάλουν τον ανδρισμό τους κατεβάζοντας 64α, αντι να κρατάνε μικρόφωνο.

Οι καλές τραγουδίστριες είναι μετρημένες στα δάκτυλα.

Είναι κρίμα πάντως να βλέπεις καλές μπάντες και ο "φωνητικός", ο frontman δηλαδή, να είναι υποδεέστερος τεχνικά και ερμηνευτικά. Αν κοροϊδεύουμε τις γλάστρες με τα μπούτια στις μεγάλες πίστες, μήπως να κοιτάξουμε κατα μέρος μας;..

Πολλές μπάντες που θέλουν να παίζουν είτε διασκευές, είτε πρωτότυπο υλικό με ψηλά φωνητικά τύπου Guns n roses, Whitesnake κλπ, επειδή είναι λιγο δύσκολο να βρουν αρσενικό να φτάνει τόσο ψηλά και να μην είναι ευνούχος, προτιμούν γυναίκες  :)

Οι υπόλοιποι λόγοι, έχουν ήδη αναφερθεί  ;)

Eκτος του ''οπτικου'',και του υψηλου τονου κομματιων που θελουν  αρκετοι να παιζουν,η μοδα ξεκινησε απο evanescence-nightwish και νομιζω κραταει  ακομα και ας χαλαρωσε λιγο.

Εδω Ελλαδα ειμαστε και  λιγο πισω στο ποτε καταφτανει η μοδα,χωνευεται και  υλοποιειται.Οπως και στο ποτε αποσυρεται...

Επισης νομιζω οτι ,για καποιο λογο  που  δε μπορω να  καταλαβω,ειμαι πια πεπεισμενος οτι οι Ελληνιδες αγγλοφωνες τραγουδιστριες,εχουν καλυτερη προφορα απ οτι οι Ελληνες τραγουδιστες.Και δε μιλαω για τη Βισση... :-X

Τουλαχιστον ειναι πιο ευκολο να βρεις γυναικα με καλη προφορα.

Ετσι,τυχον τεχνικες και  τονικες ατασθαλειες μετριαζονται και...

σε μια προβα για την  επιλογη φωνης κυριαρχει η αποψη

''Εχει καλη προφορα,γραφει καλα, εχει ''εκφραστικοτητα'' την κραταμε.

Ποιον να παρουμε?Τον  Μητσο που τραγουδαει κοσπέντε χρονια Maiden και  πλενει τα ποδια  του καθε των Φωτων?'' ;D

Να προσθεσω οτι μια κοπελα στη μπαντα σπαει την @ρχιδίλα!  :P Προσθέτει ποικιλία στη μπάντα-παρέα. Μπορεί να φερνει τις φίλες της στα λάιβ/στις πρόβες.

Ένας μουσικός λόγος είναι επίσης ότι (θαρρώ) είναι πιο εύκολο να βρεις κοπέλα με ικανοποιητική φωνή παρά άντρα. Επίσης και να φαλτσάρει λίγο ακούγεται πιο χαριτωμένα από το ν'ακούς ένα τυπο να φαλτσομουρμουράει τα λόγια.

Γιατι;

Απλα,

1.Γιατι καποιος μπορει να θελει να καταστρεψει την μπαντα του

2.Γιατι ειναι πολυ "προχω" να γκρινιαζει η τραγουδιαρα οτι δεν ακουει την φωνη της στο stage ενω εχει το μικροφωνο ακουμπησμενο στο αυτι, και ο ηχοληπτης να της λεει "αν δεν τραγουδησεις, πώς θα σε κανω να ακουσεις;;;!!!"

3. Γιατι οσο πιο πολλες ιδιοτροπιες και απειρια εχει μια κοπελια τοσο πιο μπροστα θα παει κτλ

Και αλλα πολλα που δεν μου ερχονται

Για να ειμαι δικαιος ομως, μια Καλη φωνη με οχι απαραιτητα τελεια εμφανιση, μπορει να κανει τη διαφορα στο σχημα, ξεκουραζοντας και τα αυτια του κοινου ;)

Γιατί για κάποιο λόγο είναι περισσότερες. Όπως αντίστοιχα οι μπασίστες είναι περισσότεροι από τις μπασίστριες.

Κοίτα, εγώ έψαχνα πληκτρού ;D, μπασίστρια, τραγουδίστρια, ντραμίστρια ;D, και κιθαρίστρια, αλλά βρήκα μόνο τραγουδίστρια!

Γι' αυτό.

Παντως οι απιστευτες αποριες στο ΝΟΙΖ συνεχιζονται... ;D

Σε ενα παραλληλο thread για τη Eurovison μαθαμε οτι οι ομοφυλοφυλοι δεν εχουν δικαιωμα να ασχολουνται με το τραγουδι,σε αυτο το thread μαθαινουμε οτι και οι γυναικες πολυ κακως κανουν και τραγουδανε...

Προτεινω για να ολοκληρωσουμε το...καρε να ανοιχτουν θεματα για το αν επιτρεπεται να τραγουδανε  οι:

1.Μαυροι

2.Κιτρινοι

3.Μαυριδεροι πασης φυσης

4.Αθεοι

5.Μουσουλμανοι

6.Βουδιστες

7.ΑΜΕΑ

8.Καπνιστες

9.Αντικαπνιστες

10.Ολοι οι ΔΕΜΟΥΓΟΥΣΤΑΡΕΙΗΦΑΤΣΑΣΟΥΡΕΦΙΛΩΣ

Superfunk είπε:
Παντως οι απιστευτες αποριες στο ΝΟΙΖ συνεχιζονται... ;D

Σε ενα παραλληλο thread για τη Eurovison μαθαμε οτι οι ομοφυλοφυλοι δεν εχουν δικαιωμα να ασχολουνται με το τραγουδι,σε αυτο το thread μαθαινουμε οτι και οι γυναικες πολυ κακως κανουν και τραγουδανε...

Προτεινω για να ολοκληρωσουμε το...καρε να ανοιχτουν θεματα για το αν επιτρεπεται να τραγουδανε  οι:

1.Μαυροι

2.Κιτρινοι

3.Μαυριδεροι πασης φυσης

4.Αθεοι

5.Μουσουλμανοι

6.Βουδιστες

7.ΑΜΕΑ

8.Καπνιστες

9.Αντικαπνιστες

10.Ολοι οι ΔΕΜΟΥΓΟΥΣΤΑΡΕΙΗΦΑΤΣΑΣΟΥΡΕΦΙΛΩΣ
Από πού βγήκαν όλα αυτά; Κανένας δεν έγραψε κάτι τέτοιο.

Και γιατί να μη τραγουδάνε αν είναι σε θέση να τραγουδήσουν δηλαδή;

Ας έχουν και στο 1/5 το JossStoneιλίκι...

jOSS%20STONE%20AMP.jpeg

Το μόνο θέμα που πρέπει να ανοίξει είναι αν επιτρέπεται να τραγουδάνε οι φάλτσοι.

Γιατί το 'χω καημό εδώ και χρόνια να γίνω φρόντμαν και δεν μ' αφήνουν οι παλιορατσιστές... 

Haris είπε:
Το μόνο θέμα που πρέπει να ανοίξει είναι αν επιτρέπεται να τραγουδάνε οι φάλτσοι.

Γιατί το 'χω καημό εδώ και χρόνια να γίνω φρόντμαν και δεν μ' αφήνουν οι παλιορατσιστές... 
OXIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.XAXAXAXA.αστο Χαρη καλα ειναι και τα τυμπανα ,ξερουμε οτι θα στερηθουμε μια μεγαλη φωνη αλλα ενταξει θα το παλεψουμε.

Από πού βγήκαν όλα αυτά; Κανένας δεν έγραψε κάτι τέτοιο.
Really? :P

Τοτε ας ρωτησω και εγω: γιατι ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ?

Ολο και περισσοτερες μπαντες εχουν τραγουδιστες.ΓΙΑΤΙ ρε παιδια συμβαινει αυτο?  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back