- Πόντοι
- 16
Η φιλοσοφια δεν θεραπευει αρρωστιες ? LOLtheoctapus είπε:Μα αυτό δεν λέμε τόσα πόστς τώρα, αν τα μαθηματικά έχουν φυσική υπόσταση
Την φιλοσοφία την εκτιμώ όσο λίγα πράγματα σ' αυτόν τον κόσμο, για να μην παρεξηγηθώ. Αλλά όπως όλα έχουν συγκεκριμένη θέση έτσι κι αυτή. Να στο πω διαφορετικά. O Jordan ήταν ο μεγαλύτερος μπασκετμπολιστας όλων των εποχών αλλά αν έπαιζε ποδόσφαιρο με τον Μαραντόνα π.χ. δεν θα ήξερε που να κρυφτεί (φαντάζομαι). Για ποδοσφαιριστής λοιπόν δεν κάνει. Έτσι και η φιλοσοφία όσο σημαντική και να είναι, όσο πλουραλισμό και να έχει να παρουσιάσει δεν θα μπορέσει ποτέ π.χ. να θεραπεύσει μια αρρώστια ή να φτιάξει μια βάση στον Άρη. That simple.
Οπότε δεν ξέρω αν τα μαθηματικά είναι μέρος του κόσμου, αν κάποιος το αποδείξει πειραματικά θα ξαναγράψω εδώ το πόστ τομή "Είμαι μ@λ@κ@ς" ;D. Ως τότε δεν μπορώ να το δεχτώ σαν γεγονός (σημειωτέων ότι κανένας επιστήμονας δεν το έχει δεχτεί σαν γεγονός, απολύτως κανένας, γιατί πολύ απλά δεν έχει αποδειχτεί ποτέ. Όλα είναι μια συζήτηση.)
Πάνο, ειλικρινά δεν ξέρεις πόσο κρατιέμαι αλλά βλέπεις θα μας πούν και παράξενους.
Οι μεγαλυτεροι θεραπευτες εχουν βαθυ φιλοσοφικο υποβαθρο,που αν τους ελλειπε
αμφιβαλλω αν θα ονομαζονταν θεραπευτες.
Και εγω κρατιεμαι φιλε.Γιατι μιμεισαι και δεν εισαι ο ευατος σου.
Nα σου φερω για παραδειγμα και μια απο τις πιο αρχαιες επιστημες.
Η αλχημεια=χημεια+φιλοσοφια.