- Πόντοι
- 16
Εγω συμφωνω με τον trolley και τον bloody sunday.
Το προβλημα δεν ειναι να εισαι σε μια ομαδα, να πιστευεις καποια πραγματα και να μη θες να ασχοληθεις με καποια αλλα. Εχω προβλημα οταν αντιμετωπιζονται εναλλακτικες αποψεις με υπεροψια και ευθεια απορριψη και πιστευω οτι και με τον panos αυτο εγινε. Ευθυνεται κι αυτος βεβαια για τον τροπο με τον οποιο τα ειπε, αλλα εγω ειδα καποια πραγματα που για μενα στεκουν και μπορω να τα συζητησω.
http://en.wikipedia.org/wiki/Harmonic_series_%28music%29
Εξ'αλλου, επιστημονικα αποδεδειγμενο ειναι οτι αρκετα ζωα αντιδρουν στην μουσικη με κινηση.
http://ase.tufts.edu/PSYCHOLOGY/documents/pubsPatelExperimentalEvidence.pdf
Αρα εχει βαση να πιστευεις οτι η μουσικη ειναι συμπαντικη γλωσσα.
Το gas (gear addicted syndrome) επισης σε απομακρυνει ευκολα απ'το να γουσταρεις παιζοντας στο χομπι του να μαζευεις πεταλια. Παρα πολλοι (και γω) γνωριζουμε για τι μιλαω κι ας μην το παραδεχομαστε οτι ειναι ξεπεσμος.
Το προβλημα δεν ειναι να εισαι σε μια ομαδα, να πιστευεις καποια πραγματα και να μη θες να ασχοληθεις με καποια αλλα. Εχω προβλημα οταν αντιμετωπιζονται εναλλακτικες αποψεις με υπεροψια και ευθεια απορριψη και πιστευω οτι και με τον panos αυτο εγινε. Ευθυνεται κι αυτος βεβαια για τον τροπο με τον οποιο τα ειπε, αλλα εγω ειδα καποια πραγματα που για μενα στεκουν και μπορω να τα συζητησω.
theoctapus είπε:Θες να μου πείς ότι πιθανώς να υπάρχει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο τα λόγια αυτά να αποκτούν νόημα που εν δυνάμει να δικαιολογεί την έκφρασή τους και μπορεί ακόμα και να οδηγεί στην απόδειξη της ορθότητάς τους. Δικαιολογίες.
Υπαρχουν δυο θεωριες για την επιδραση της μουσικης στην ψυχη: οτι σου φερνει αναμνησεις ή οτι εχει εγγενεις ψυχοτροπικες ιδιοτητες. Εγω πιστευω οτι ισχυουν και τα δυο. Η μουσικη ειναι μαθηματικα. Τα μαθηματικα διατρεχουν ολοκληρο το γνωστο συμπαν. Ειναι τυχαιο αραγε που η ματζορε κλιμακα που βασιζεται στις αρμονικες σειρες του Πυθαγορα, ενα μοντελο φυσικης και μαθηματικων, μας ακουγεται χαρουμενη, αρμονικη και θετικη; (Χωρις να μπλεκουν οι αξιακες αντιληψεις για τη χρησιμοτητα του αρμονικου.)ενα φορουμ που να αναφερεται σε μουσικες ιδεες,φρασεις στη μουσικη ως συμπαντικη γλωσσα κτλ.
http://en.wikipedia.org/wiki/Harmonic_series_%28music%29
Εξ'αλλου, επιστημονικα αποδεδειγμενο ειναι οτι αρκετα ζωα αντιδρουν στην μουσικη με κινηση.
http://ase.tufts.edu/PSYCHOLOGY/documents/pubsPatelExperimentalEvidence.pdf
Αρα εχει βαση να πιστευεις οτι η μουσικη ειναι συμπαντικη γλωσσα.
Το παραπανω που εγραψα, οταν θεωρεις οτι η επαφη της συνειδησης με τον τροπο που λειτουργει το συμπαν, ειναι ενα ιερο πνευματικο γεγονος, ενα δεος για την υπαρξη με προεκτασεις θρησκευτικου τυπου. Δε μου φαινεται καθολου παραλογο,, πραγματι η φυση ειναι κατι θαυμαστο κι αποτελουμε σιγουρα κομματι της αφου αυτη μας γεννησε και το να την κατανοησουμε ειναι τουλαχιστον γοητευτικο....μουσικο σπιριτουαλισμο;
Οπως γινεται συνηθως με τα πραγματα που αγαπαμε, πολλοι δασκαλοι και επαγγελματιες μουσικοι ξεχνουν γιατι ξεκινησαν να παιζουν. Οκ, μπορει να ηταν και για τις γκομενες, ομως κανεις δε μπορει να αρνηθει οτι η ομορφοτερη πλευρα της μουσικης ειναι η πνευματικη: η μεταδοση συναισθηματος στον αλλο. Για μενα ειναι και το εσωτερικο ψαξιμο, γιατι το τι παιζεις αντικατοπτριζει χωρις λογοκρισια το τι νιωθεις. Το να διδασκεις μουσικη μονο σα βιοπορισμο ξεχνωντας τα παραπανω, πολυ ευκολα γινεται στειρο εως ανουσιο. Πως θα με εμπνευσει ο δασκαλος που δεν εχει **** για τη μουσικη;Η μουσικη τεχνολογια σε κανει να εχεις στο πισω μερος του κεφαλιου σου το budget
και τα $$$$$ .Δεν μου αρεσει αυτη η ματεριαλιστικη πλευρα της μουσικης που αντανακλαται
ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ σχεδον σε ολους τους δασκαλους της μουσικης. Παντα μου εκανε εντυπωση αυτο το κολλημα τους με τα χρηματα . Cheers και φιλικα,απλα θελω να κανω την αντιθεση σε αυτο που εβλεπα τοσα πολλα χρονια.
Το gas (gear addicted syndrome) επισης σε απομακρυνει ευκολα απ'το να γουσταρεις παιζοντας στο χομπι του να μαζευεις πεταλια. Παρα πολλοι (και γω) γνωριζουμε για τι μιλαω κι ας μην το παραδεχομαστε οτι ειναι ξεπεσμος.
Τελευταία επεξεργασία από moderator: