YC30 combo organ πληροφορίες

Dr ItentEZ

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Καλησπέρα στο φόρουμ, έχω στην κατοχή μου ένα combo organ της Yamaha της δεκαετίας 70-80. Συγκεκριμένα μιλάω για το YC30 που φαίνεται και στις φωτογραφίες. Επιθυμώ να το πουλήσω, γενικά εξωτερικά είναι ταλαιπωρημένο αλλά εσωτερικά φαίνεται σε καλή κατάσταση. Δεν έχω ιδέα αν δουλεύει καθώς δεν έχω ενισχυτή να το τεστάρω. Θα ήθελα να μάθω αν ξέρεις κάνεις σε τι τιμή μπορώ να το δώσω καθώς και αν γνωριζει κανείς κάποιον που μπορώ να απευθυνθώ για να με βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Attachments

• IMG_7556.jpeg
    IMG_7556.jpeg
    827.3 KB · Εμφανίσεις: 0
  • IMG_7557.jpeg
    IMG_7557.jpeg
    3.7 MB · Εμφανίσεις: 0
  • IMG_7558.jpeg
    IMG_7558.jpeg
    4.1 MB · Εμφανίσεις: 0
  • IMG_7559.jpeg
    IMG_7559.jpeg
    2.7 MB · Εμφανίσεις: 0
  • IMG_7560.jpeg
    IMG_7560.jpeg
    3.8 MB · Εμφανίσεις: 0
μμμμ
πολυ ενδιαφερον!!!!!
μια περιληψη στο τι βρηκα εγω για το οργανο,,, γιατι μου κεντρισε (σαν πληκτρα) το ενδιαφερον!!!

############# Yamaha YC-30 Combo Organ

Το Yamaha YC-30 είναι ένα σπάνιο vintage combo organ από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, γνωστό για τον μοναδικό του ήχο που συνδυάζει κλασικά combo tones όπως Vox και Farfisa με καινοτόμες δυνατότητες. Κυκλοφόρησε γύρω στο 1972-1975 ως top-of-the-line μοντέλο single-manual της YC σειράς, με 44 πλήκτρα treble και 17 bass (επεκτεινόμενα σε 61). [combo-organ!

## Χαρακτηριστικά και Ήχος

Διαθέτει δύο sections φωνών (I και II) με διαφορετικά timbres: η I δίνει φωτεινό, fuzzy ήχο σαν Vox, ενώ η II flute-like tones σαν Hammond, ενισχυμένα με Bright lever για Farfisa-style grit. Ξεχωρίζουν το touch vibrato (πλάγια κίνηση πλήκτρων για pitch bend), ενσωματωμένο fuzz, marimba voice, ribbon controller για pitch/expression, και percussion με 4' και 2-2/3' harmonics. Βάρος περίπου 95 lbs με legs και tilt stand για ρύθμιση γωνίας, ιδανικό για stage ή studio.

## Τιμή Κυκλοφορίας

Δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για την αρχική λιανική τιμή του YC-30 κατά την κυκλοφορία του (πιθανώς ~$1,000-$1,500, βάσει παρόμοιων μοντέλων όπως YC-25D στα $1,375 το 1977). Η σειρά YC εισήχθη το 1969, με προοδευτικές αυξήσεις τιμών.

## Τιμές Μεταχειρισμένων Σήμερα

Στη διεθνή αγορά μεταχειρισμένων (Reverb, NOIZ, eBay), κλπ, τα YC-30 πωλούνται από $430 (good condition) έως $1,300+ (excellent, με case/pedals), ανάλογα την κατάσταση και service (π.χ. ribbon rebuild). Στην Ελλάδα, δεν βρέθηκαν τρέχουσες αγγελίες για YC-30 σε site όπως noiz.gr, αλλά παρόμοια YC-25D πωλούνται ~€450 και YC-45D ~€1,000 σε "γειτονικές" αγορές!
Ιδανικό για λάτρεις vintage organ sounds σε garage/psych rock, αλλά ελέγξτε ribbon, pots και fuzz circuit. Συνδυάζεται τέλεια με fuzz pedals για extra drive!!!

γι'αυτο λατρευω το ΝΟΙΖ!
μαθαινεις καθε μερα και απο κατι!
υπαρχει κοινο για αυτα! και μεγαλο! ...Καποιος που ξερει... Θα το εκτιμησει!
οκ! σχετικα με τη κατασταση, μιλαμε για ενα οργανο που εχει πενινταρισει + ε; μια νορμαλ φθορα του χρονου, ειναι δικιολογιμενη!
το θεμα ειναι, και δε μιλαω για το συγκεκριμενο, να μην ακουμπας κατι και να σου μενουν ποτενσιομετρα & κουμπια στο χερι!
edit! Βαρουτσικο ε;!!!!!

γι'αυτο λατρευω το ΝΟΙΖ!
μαθαινεις καθε μερα και απο κατι!
υπαρχει κοινο για αυτα! και μεγαλο! ...Καποιος που ξερει... Θα το εκτιμησει!
οκ! σχετικα με τη κατασταση, μιλαμε για ενα οργανο που εχει πενινταρισει + ε; μια νορμαλ φθορα του χρονου, ειναι δικιολογιμενη!
το θεμα ειναι, και δε μιλαω για το συγκεκριμενο, να μην ακουμπας κατι και να σου μενουν ποτενσιομετρα & κουμπια στο χερι!
edit! Βαρουτσικο ε;!!!!!
Βαρουτσικο; Μου βγήκαν τα χέρια θες να πεις😂

Στην Ελλαδα εισαι ποιος θα παει να αγορασει organ....

ολα τα μεγαλα workstation εχουν virtual drawbars και υπαρχει ενας σκασμος organs απο vst

εδω το μονο organ που αξιζει ειναι η φαρφισες του M1 για κανα πανηγυρι κλαρινο και σουβλακι.... βαλτο 300 συζητισιμη μπας και το παρει κανας συλλεκτης αν και παλι δυσκολο, αλλιως δοκιμασε και ebay

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back