• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Maccaferri κιθαρα, πληροφορίες

Aris Spa

Μέλος
Πόντοι
68
Έχω στη κατοχή μου από τον πατέρα μου μια Maccaferri ακουστική Gypsy jazz κιθάρα. Μπορείτε να μου δώσετε πληροφορίες για τη συγκεκριμένη? Αξία, ξύλα κλπ γιατί δεν έχω ιδέα από ακουστικές κιθάρες. 

Παραθέτω φωτογραφίες 

IMG_20220620_145640.jpg

IMG_20220620_145644.jpg

IMG_20220620_145647.jpg

IMG_20220620_145650_1.jpg

IMG_20220620_145659.jpg

IMG_20220620_145704.jpg

IMG_20220620_145716.jpg

IMG_20220620_145719.jpg

Είναι μια Ibanez κιθάρα που προέκυψε από την συνεργασία του Maccaferri με την ibanez από το 1979 μέχρι το 1984.

Κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία τον Ιούλιο του 1981.

Είναι σχετικά σπάνια, αλλά δεν μπορώ να σε διαφωτίσω σχετικά με την τιμή.

https://ibanez.fandom.com/wiki/MAC10

EDIT: Βλέπω στο reverb τιμή γύρω από τα 1.500 μέχρι τα 3.000plus.

https://reverb.com/item/6328907-rare-ibanez-mac-10-signed-by-mario-maccaferri-1981

https://reverb.com/item/5481185-maccaferi-ibanez-mac-10-1981-naturel

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είναι μια Ibanez κιθάρα που προέκυψε από την συνεργασία του Maccaferri με την ibanez από το 1979 μέχρι το 1984.

Κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία τον Ιούλιο του 1981.

Είναι σχετικά σπάνια, αλλά δεν μπορώ να σε διαφωτίσω σχετικά με την τιμή.

https://ibanez.fandom.com/wiki/MAC10
Πολλά που γράφει μέσα μοιάζουν με τη δικιά μου με τη διαφορά ότι 1) δεν έχει rosewood binding στη ταστιέρα και 2) δεν λέει πουθενά Ibanez όπως τις mac10

Μάλλον πρόκειται για μια απο τις 440 υπογεγραμμένες απο τον Maccaferri, Mac10 Gypsy Jazz κιθάρες όπως ανέφερε ο @fusiongtr. Όμορφη κληρονομιά.

Μάλλον πρόκειται για μια απο τις 440 υπογεγραμμένες απο τον Maccaferri, Mac10 Gypsy Jazz κιθάρες όπως ανέφερε ο @fusiongtr. Όμορφη κληρονομιά.
Ναι μετά από μια έρευνα που κάνω εδώ. Φαίνεται να είχαν βγει 1400 περίπου κομμάτια εκ των οποίων ο Μακαφερι υπέγραψε 440. Αυτή έχει την υπογραφή του πάντως. Την έχω 3 χρόνια στη ντουλάπα και τώρα την έβγαλα να τη δω. Περίεργος ήχος άλλη φάση από μια κανονική ακουστική. Πάντως έχει πολύ δυνατό ηχείο.

Πολλά που γράφει μέσα μοιάζουν με τη δικιά μου με τη διαφορά ότι 1) δεν έχει rosewood binding στη ταστιέρα και 2) δεν λέει πουθενά Ibanez όπως τις mac10

Έχεις δίκιο.

Αλλά επειδή δεν ήταν κιθάρα μαζικής παραγωγής, ενδέχεται να υπάρχουν διαφορές από κιθάρα σε κιθάρα.

Επίσης έχει κολλημένο το "The Maccaferri guitar" στην ετικέτα, και φαίνεται σαν να έχει κολληθεί από πάνω, ίσως επειδή ήταν λάθος η ετικέτα.

Φυσικά μπορεί να κάνω λάθος.

Πάντως είσαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τυχερός, σε ζηλεύω όσο δεν πάει.

Μια τέτοια κιθάρα θα την ήθελα σαν τρελός.

Πάντως μυρίζει εντελώς σαν ξύλο ακόμα. Γενικά ο πατέρας μου από ακουστική είχε μια guild 70s που την έχω ακόμα. Αυτή ήταν δώρο του νονου του αδελφού μου που έπαιζε φλαμενκο. Γενικά είναι σε άριστη κατάσταση δεν έχει παιχτει καθόλου. 

Περίεργος ήχος άλλη φάση από μια κανονική ακουστική.

Είναι τελείως διαφορετική από μια ακουστική.

Άλλο πράγμα οι manouche κιθάρες.

Είναι τελείως διαφορετική από μια ακουστική.

Άλλο πράγμα οι manouche κιθάρες.
Σε σχέση με τη guild έχει νομίζω πιο ψηλό μεσαία και ψηλά. Η Γκιλντ είναι πιο μπάσα και ογκοδεις .

Γενικά από ακουστικές δεν ξέρω,μόνο ηλεκτρική παίζω κατά 90%

Όπως σου λέει ο @fusiongtr δεν είναι μια dreadnaught ακουστική κιθάρα όπως μια Guild ή Martin αλλά άλλο είδος κατασκευής για ειδικά παιξίματα swing - manouche (Gypsy Jazz) όπως αυτό.

Τελικά είσαστε κι άλλοι γυφτολάγνοι εδώ, δεν είμαι μόνος μου.

Μία τέτοια κιθάρα είχε ο Γιάννης ο Σπάθας, την είχε μαζί του και της έριξα μία ματιά όταν του τοποθέτησα dots στην ακουστική Lakewood που είχε αγοράσει τότε. Ίσως είναι αυτή.

Μία τέτοια κιθάρα είχε ο Γιάννης ο Σπάθας, την είχε μαζί του και της έριξα μία ματιά όταν του τοποθέτησα dots στην ακουστική Lakewood που είχε αγοράσει τότε. Ίσως είναι αυτή.
Αυτό λεμε

Αυτή ειναι

Trending...

Νέα θέματα

Back