Παντως οι 9 μηχανες συνθεσης του kronos εμενα μου φαινονται λιγο too much, με την εννοια οτι η ουσια δεν βρισκεται σε αυτες τις 9 μηχανες. Για παραδειγμα, εαν θελω κατι σε virtual analog , μια και μονο δυνατη VA engine μου αρκει, το αν εχει επιπλεον 2 (ms20,mono/poly κλπ) δεν μου κινει ιδιαιτερα το ενδιαφερον( δεν θα ελεγα οχι βεβαια.) Επισης , οι 2 engines του piano και electromechanical του kronos φαινονται ενδιαφερουσες, αλλα ισως υπερκαλυπτονται απο τα 4 πλεον gb της AWM. Ισως ουσια να υπάρχει στην organ engine , αλλα κ πάλι η γνώμη μου είναι πως το όλο ζουμί εκει είναι η προσομοίωση leslie και καμπινων , κατι που τα yamaha τα καταφερνουν μια χαρα. Για την rompler engine , οκ εκει δεν συζηταμε , η awm την τρωει στεγνα .
Αυτο που θελω να πω ειναι πως ειναι λιγο διαφορετικες οι φιλοσοφιες των μηχανηματων , κ η συγκριση μεσω χαρακτηριστικων ειναι δυσκολη. Πιο ευκολη θα ηταν μεταξυ πχ kronos-oasys κλπ ή motif classic- ex5 . Επειδη προκειται για μουσικα οργανα κ οχι για μηχανηματα που αναλαμβανουν την υλοποιηση υπολογισμων(αν και computers), το πιο καλο ειναι αυτο που ταιριαζει στο γουστο του υποψηφιου κατοχου του... Χαου ιτ φιλς που λενε κ οι αμερικανοι
Η μονη μηχανη που για εμενα που ξεχωριζει στο kronos, ειναι αυτη του physical modeling, και ειναι κριμα γιατι η yamaha τα παει πολυ καλα σε αυτο το θεμα.
Επισης, ενα πλεονέκτημά του για εμενα είναι πως ειναι workstation . Η καλύτερα, το μειονέκτημα του montage , ειναι πως ειναι αποκλειστικα synth. Εαν ηταν κ αυτο workstation κατι που το θεωρω πολυ βολικο, πιθανοτατα να το αγοραζα χωρις καθυστερηση.
Βεβαια μετα απο ολα αυτα , πιστευω καταληγουμε εδω:
cos_dr είπε:
Πάρτο, μια ζωή ζούμε.
Αφού σου μπήκε η ιδέα, ακολούθα την καρδιά σου.
Και στην χειρότερη περίπτωση, ακριβώς επειδή είναι καλό όργανο, θα το ανταλλάξεις άνετα στους μαυραγορίτες για ένα Ντενεκεδάκι λάδι. χαχαχαχαχαχαχα