Ξεσκαρτάρισμα κιθάρων.

Ολα καλά και όλα ωραία είναι και δικαίωμά τους αλλά αυτή η συλλογή εμπειριών που διαρκεί λιγο και η μηδενική αφοσίωση ειναι χόμπι.

Μάλλον έχουμε γνωρίσει διαφορετικούς χομπύστες...

Η εικόνα που έχω εγώ (ως πολίτης, σκεπτόμενος άνθρωπος και επαγγελματικά αναμεμ(ε)ιγμένος σε διάφορα project που αφορούν προώθηση και χρήση τεχνολογικών προϊόντων), είναι πως τα λεγόμενα "χόμπυ" α) απορροφούν συχνά το 100% του "ελεύθερου χρόνου" όποιου τα ασκεί, β) απορροφούν τεράστιο ποσοστό των αποταμιεύσεών του/της, για την ακρίβεια δεν υπάρχει ταβάνι.

Η γυμναστική βέβαια, όντως δεν μπορεί να νοηθεί σαν χόμπυ, διότι τα χόμπυ αναπτύσσονται σε ένα ψυχολογικό πλαίσιο που κτίζει ο ενδιαφερόμενος ακριβώς για να μην αντιλαμβάνεται κομάτια της πραγματικότητας που τον/την ενοχλούν. Όμως η σωματική καταπόνηση (με οποιαδήποτε αιτία) επαναφέρει απότομα τον άνθρωπο στην πραγματικότητα, οπότε κινείται προς την αντίθετη ψυχολογική κατεύθυνση. Και ναι, βοηθά την υγεία.

H Ελληνική γλώσσα δεν κάνει τη διάκριση- αντιδιαστολή σωστά εννοιολογικά και εκεί βασίζεται η μη συμφωνία.
Στα Ελληνικά υπάρχει το "εραστέχνης" και το "επαγγελματίας".
Το "ερασιτέχνης" μπορεί να έχει όμως διαβαθμίσεις από "χομπίστας" = hobbyist, enthusiast έως aficionado.

Last edited:
Τελικά γράφεις καλύτερη μουσική με ακριβά όργανα ή όχι?
Αν ρωτάς εμένα, δεν ξέρω.
Εγω δεν γραφω μουσική.
Θα πρέπει να απευθυνεις το ερώτημα σε κάποιον που γράφει.

Κακώς, διότι επαναλαμβάνεις το ίδιο άσχετο "επιχείρημα " , ως απάντηση σε ένα θέμα με άλλο ζήτημα εντελώς.
Δεν συζητάμε εδώ π.χ " να πουλήσω φθηνές κιθάρες και να πάρω ακριβή γιατί θα γράφω καλλίτερα τραγούδια έτσι "
Συζητάμε ότι δεν μου αρέσει πλέον να βλέπω κσι να παίζω τις φθηνές μου κιθάρες και θα προτιμούσα αν' αυτών μια καλή.
Αν ευσταθούσε ένα επιχείρημα για το παρόν θεμα , αλλα και με εφαρμογή στην μουσική δημιουργία, θα ήταν π.χ. κράτα τις πολλές γιατί θα έχεις έτσι ποικιλία στα ηχοχρώματα ή πάρε μια ακριβή γιατί ηχογραφείται καλλίτερα....λέω εγώ τώρα.
Το θέμα είναι πως εδώ και χρόνια ούτε γράφεις μουσική, ούτε παίζεις, αλλά τέλος πάντων, πούλα, αγόρασε, κάνε ότι επιθυμείς

Το θέμα είναι πως εδώ και χρόνια ούτε γράφεις μουσική, ούτε παίζεις, αλλά τέλος πάντων, πούλα, αγόρασε, κάνε ότι επιθυμείς
Και θα πρέπει για κάποιον λόγο να σου δώσω λογαρισμό;

Απολυτως καμια σχεση δεν εχει η οποιαδηποτε συλλογη, με την πρακτικη αξιοποιηση των συλλεχθεντων αντικειμενων. Δηλαδη οποιος μαζευει γραμματοσημα πρεπει να εχει αλληλογραφια με 500 ατομα; :ROFLMAO:

Αλλωστε δεν υπαρχει περιπτωση να αξιοποιησεις πραγματικα τοσες κιθαρες, ωστε να σου περισσευουν καμια 15αρια για σκοτωμα :ROFLMAO: Μουσικη κανεις με 2-3 ηλεκτρικες ανετα σε οτι στυλ να ναι, οι υπολοιπες ειναι βιτσιο.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back