Ξεσκαρτάρισμα κιθάρων.

Χειρίζομαι υπόθεση τώρα, που έγινε αγορά 50 ευρώ για ένα σχολείο.
Ξοδεύτηκαν 100 ευρώ σε χαρτί και παραστατικά, γνωμοδότησεις... εγκρίσεις... ενστάσεις...
Και προέκυψαν 3 μηνύσεις για αυτή τη δαπάνη. Μπλεχτηκαν σχολικές επιτροπές.....συκοφαντικές δυσφήμησεις μεταξύ γονέων και δασκάλων....για 50 ευρώ.....και θα φάνε σε μηνύσεις και αγωγές....5000....
Στην Ελλάδα, μια νομική συμβουλή...δωρεάν
ΜΑΚΡΥΑ από τη γραφειοκρατια του ΔΗΜΟΣΙΟΥ....εκτός αν θέλετε να βρείτε τον μπελά σας.

Αν έχεις καμιά sg-lespaul JUNIOR στο 50ρικο ευχαρίστως
Την Αφίνιτι Τελε πχ που έχω ΔΕΝ τη δίνω γιατί την έσιαξα όπως ήθελα 180 αγορα καινουργή+ 600 μαγνήτες-ηλεκτρικά-κλειδιά ΤΕΛΟΣ

Παιδιά δεν ξανά απαντάω για τη δωρεά, γιατί τα είπα πιο πάνω.
Μάλλον δεν ξέρετε ΤΙ μπλέξιμο είναι να δωρίσεις κάτι.....στο Ελληνικό Δημόσιο.
Και να το ήθελα στην παρούσα φάση ΔΕΝ θα το έκανα.
Πιο εύκολο θα ταν να βάλω αγγελία μόνος μου...μια -μια.
Εγώ το έχω κάμνει 3 χρόνια τώρα με συμβολαιογράφους και δικαιούρους, όταν ψοφήσω τι με νοιάζει εμάνανε ποιος θα τραβιέται

το χα κανει πριν πολλα χρονια σε καποια δημοσια υπηρεσια που δουλευα....τελευταια μερα πριν φυγω εκανα δωρο....εναν ψυκτη νερου....μου ειπαν ''τρελος εισαι ρε?'' ξερεις τι πληγη ανοιγεις???...η διαδικασια ηταν απιστευτη....
μετα απο μια ωρα τον ειχα αγκαλια και δεν ηξερα τι να τον κανω....για αν μην χασω το καραβι της επιστροφης τον χαρισα σε εναν γνωστο φαρμακοποιο...προς τιμην του μου εστειλε περιπου το 1/3 της τιμης γιατι ηταν εντιμος....

Πριν 10 περίπου χρόνια και με τις τιμές τότε σε χαμηλά επίπεδα ,τόσο σε καινουργιες όσο και σε μεταχειρισμένες, πούλησα 5-6 κιθάρες των 300 ευρω (τιμή μεταχειρισμένης) και αρκετά «μεσαία» πετάλια και ενισχυτές και αγόρασα μεταχειρισμένες μια gibson les paul standard 1996 και μια American standard strat 1999. Βέβαι με τα χρόνια ξανακύλησα και έχω πάλι ενα σκασμό φθηνες και μέτριες κιθάρες και gear. Θα τα πουλούσα όλα για μια Gretsch White Falcon. Θα κρατούσα μόνο την Baja μου.

Θα κρατούσα μόνο την Baja μου.
H Baja is a Keeper.
Απίστευτη κιθάρα σε σχέση με υλικά-σχέδιο-απόδοση - τιμή (όταν βγήκε).
Ακομα δεν κατάλαβα πως υπήρξαν άνθρωποι που έχασαν αυτη τη μοναδική ευκαιρία.
Σου δίναν vintage custum shop Guitar με 600 €

Last edited:
Άντε ας απαντήσω σοβαρά :)... Το δίλλημα (σου) είναι αν θα προτάξεις την αξία που έχει κάτι για εσέ, έναντι της αξίας που έχει για τους άλλους.

Στην πρώτη περίπτωση, θα τις κρατήσεις.

Στην δεύτερη περίπτωση, συμφωνώ ότι είναι προτιμότερο να τις χαρίσεις (από το να τις πουλήσεις) διότι α) το να αποδεχτείς ότι η αξία που έχουν για τους άλλους είναι ανάρμοστα αταίριαστη έναντι της αξίας που έχουν για εσέ, β) διότι έτσι τους δίνεις μία ευκαιρία να αποκτήσουν μεγάλη αξία στα μάτια του νέου των ιδιοκτήτη (ο οποίος επίσης θα κτίσει πάνω τους αναμνήσεις και ιστορίες) άρα θα έχεις κάνει ότι καλύτερο μπορείς να μην "χάσουν" τελικώς σε αξία. Αυτό, επί τη ευκαιρία, θα έκανα εγώ.

Αν τελικώς τις πουλήσεις στις χαμηλότατες αυτές τιμές, πιστεύω ότι θα είσαι εσσαεί σπασμένος με την απόφαση. Το έχουν κάνει και άλλοι (εγώ με δίσκους βινυλίου και φωτογραφικό εξοπλισμό) και ξέρουν ότι έχω δίκηο.

Ελπίζω να (μην) βοήθησα.

H Baja is a Keeper.
Απίστευτη κιθάρα σε σχέση με υλικά-σχέδιο-απόδοση - τιμή (όταν βγήκε).
Ακομα δεν κατάλαβα πως υπήρξαν άνθρωποι που έχασαν αυτη τη μοναδική ευκαιρία.
Σου δίναν vintage custum shop Guitar με 600 €
Ένας φιλος ειχε μια πριν χρόνια, πολύ καλο VfM... Την ειχε σε μαύρο χάλι, σπασμενα λούστρα, χτυπηματα, ενα καλο χτυπημα σε τάστο που ηθελε αλλαγή (πως το κατάφερε ακομα το εχω απορία) αλλά μου άρεσε και τους ειχα πει αν αποφασισει να τη δωσει να με πάρει τηλ.

Τελικα μια μέρα τον ειδα και μου λεει πούλησα την Baja και πήρα ενα σκάφος! Τι λες ρε του λέω? γιατι δε με πήρες τηλ? Το ξέχασα... :mad:🤐

Άντε ας απαντήσω σοβαρά :)... Το δίλλημα (σου) είναι αν θα προτάξεις την αξία που έχει κάτι για εσέ, έναντι της αξίας που έχει για τους άλλους.

Στην πρώτη περίπτωση, θα τις κρατήσεις.

Στην δεύτερη περίπτωση, συμφωνώ ότι είναι προτιμότερο να τις χαρίσεις (από το να τις πουλήσεις) διότι α) το να αποδεχτείς ότι η αξία που έχουν για τους άλλους είναι ανάρμοστα αταίριαστη έναντι της αξίας που έχουν για εσέ, β) διότι έτσι τους δίνεις μία ευκαιρία να αποκτήσουν μεγάλη αξία στα μάτια του νέου των ιδιοκτήτη (ο οποίος επίσης θα κτίσει πάνω τους αναμνήσεις και ιστορίες) άρα θα έχεις κάνει ότι καλύτερο μπορείς να μην "χάσουν" τελικώς σε αξία. Αυτό, επί τη ευκαιρία, θα έκανα εγώ.

Αν τελικώς τις πουλήσεις στις χαμηλότατες αυτές τιμές, πιστεύω ότι θα είσαι εσσαεί σπασμένος με την απόφαση. Το έχουν κάνει και άλλοι (εγώ με δίσκους βινυλίου και φωτογραφικό εξοπλισμό) και ξέρουν ότι έχω δίκηο.

Ελπίζω να (μην) βοήθησα.
Δεν έχω καμία διάθεση να τις χαρίσω.
Η τρέχουσα τιμή των κιθαρών είναι 3.500 ευρώ , όσο και τις πληρώσα.
Το να τις χαρίσω ούτε που το σκέφτηκα, ούτε πως προέκυψε κατάλαβα.
Σκέφτηκα ότι θα ήθελα (χωρίς ιδιαίτερο effort, με έναν μαγικό τρόπο- και προφανώς σε χαμηλή τιμή - συν Αθηνά και χείρα κίνει-να τις δώσω πακέτο).
Με το ένα τρίτο της τιμής τους, να πάρω μια κιθάρα "καλή ", αντ' αυτών.
Δεν έκατσε η σκέψη μου με τον έμπορο.
Τις κρατάω λοιπόν, εκτός αν σκεφτώ κάτι παρεμφερές....με τον έμπορο.

Last edited:
Ε, υπάρχουν και άλλοι έμποροι... με χαμηλότερο πήχη σε τέτοια θέματα σαν αυτά που έθιξε.
Πιθανόν, αν τύχει να πέσω σε κάποιον, θα του κάνω την πρόταση.

Το Tele AV > 14 αδιάφορες πλέον κιθάρες, από μένα είναι τεράστιο ΝΑΙ!

Επειδή έχω κι εγώ πολλές, η συντήρησή τους και μόνο μου φαίνεται πλέον εξοντωτικά βαρετή και χωρίς νόημα ενασχόληση.

Πολλές φορές έχω κάνει μια παρόμοια σκέψη που ξεκινά από το να μείνω με 2 ηλεκτρικές και 2 ακουστικές και σιγά σιγά σιγά καταλήγει στο "άντε να δώσω μία-δυο ΤΟ ΠΟΛΥ"!

Αλλά κι εγώ νομίζω ότι το να φύγουν πακέτο είναι σενάριο Sci-Fi.

Αλλά κι εγώ νομίζω ότι το να φύγουν πακέτο είναι σενάριο Sci-Fi.
Και εγώ από ό,τι φαίνεται.
Πάντως ΑΝ έφευγαν, δεν θα είχα κιθάρα για καθημερίνη χρήση , και πάλι θα έπαιρνα κάποια "μέση" ή "φθηνή"...... είναι φαύλος κύκλος.
Από την άλλη , με τις ήδη υπάρχουσες φθηνες- μεσαίες....μπορώ να επικεντρωθω στι ακριβές , κάτι χάνεις- κάτι κερδίζεις :LOL:

Και εγώ από ό,τι φαίνεται.
Πάντως ΑΝ έφευγαν, δεν θα είχα κιθάρα για καθημερίνη χρήση , και πάλι θα έπαιρνα κάποια "μέση" ή "φθηνή"...... είναι φαύλος κύκλος.
Από την άλλη , με τις ήδη υπάρχουσες φθηνες- μεσαίες....μπορώ να επικεντρωθω στι ακριβές , κάτι χάνεις- κάτι κερδίζεις :LOL:

Η ζωή είναι μικρή για φθηνές κιθάρες.

Εξάλλου δεν είναι ότι θα τις τραβολογάς και στα πανηγύρια, κιθάρες είναι τί να πάθουν;

Το πολύ πολύ κάνα γυάλισμα στα τάστα σε καμιά 10ετια να χρειαστεί αν τις προσεχείς.

Εγώ μετά από τέσσερις σελίδες νήματος και μιας που δεν προαναφέρθηκε πιστεύω ότι πρέπει να τις δωρίσεις 🤣🤣🤣

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back