Ξεσκαρτάρισμα κιθάρων.

Ποιος κανάγιας έχει χακάρει το προφίλ του κ. συνήγορου; Ποιος αρχικανάγιας γράφει ότι θέλει να πουλήσει τις κιθάρες του;
Θα γίνουν έρευνες σε βάθος και οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη...

Άκου να γράψουν για τον κ. συνήγορο ότι θέλει να ξεσκαρτάρει τις κιθάρες του. Σε τι νοσηρό κόσμο ζούμε... :unsure:

Μια σκέψη ήταν.
Και μια αφορμή να το συζητήσουμε.
Αν γινόταν η αλλαγή με μια σκέψη θα το έκανα.
Αλλά εν τοις πράγματι, δεν πρόκειται να ασχοληθώ ούτε 10 λεπτά με το θέμα.

Μια σκέψη ήταν.
Χμμμμμμμ.... Μια απολύτως σωστή σκέψη, που είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με αυτό που σου είπα τις προάλλες: Να ξεχωρίσουν τα πρόβατα από τα ερίφια κλπ.
Στηρίζω τη σκέψη του κ. συνήγορου

Στο σημειο αυτο να υπενθυμισουμε στους παλιους ποδοσφαιροφιλους τον γνωστο καναγια Κανιγια, ενα αργεντινικο σεντερφορι ολκης που ομως εκανε πολυ παρεα με τον Μαραντονα, με αποτελεσμα να ρουφαει πιο πολυ σκονη απο τη σκουπα Philips και να παει η καριερα του κατα devil.

Εγώ το θεωρώ κακή ιδέα, από τη στιγμή που δεν το κάνεις από ανάγκη για χρήματα η χώρο, γιατί πραγματικά τις "σκοτώνεις" σε αυτές τις τιμές και βγαίνεις χαμένος βραχυπρόθεσμα. Αν τώρα "επενδύσεις" στην Avri tele και τις δίνεις μια-μια εν καιρώ καλύπτοντας έτσι μερικώς το κόστος της τελε, θα βγεις κερδισμένος μακροπρόθεσμα (μπορεί και να το μετανιώσεις αργότερα και να μη τις δώσεις όλες τελικα) ...

Εγώ το θεωρώ κακή ιδέα, από τη στιγμή που δεν το κάνεις από ανάγκη για χρήματα η χώρο, γιατί πραγματικά τις "σκοτώνεις" σε αυτές τις τιμές και βγαίνεις χαμένος βραχυπρόθεσμα. Αν τώρα "επενδύσεις" στην Avri tele και τις δίνεις μια-μια εν καιρώ καλύπτοντας έτσι μερικώς το κόστος της τελε, θα βγεις κερδισμένος μακροπρόθεσμα (μπορεί και να το μετανιώσεις αργότερα και να μη τις δώσεις όλες τελικα) ...
Η αλήθεια είναι ότι τις τιμές τις σκέφτηκα ως "price to move", ως δέλεαρ και δεν με ενδιαφέρει αν χάσω χρήματα.
Από την άλλη ,ναι, μπορεί να το μετάνιωνα για τους κάτωθι λογους:
1. Θα έχανα ποικιλία
2. Θα έχανα αναμνήσεις
3. Θα έχανα να χω κιθάρες να παίζω χωρίς να με νοιάζει, που θα τις ακουμπήσω, μην τις χτυπήσω.
4.θα έχανα κιθάρες για φωτογραφικά projects ειδικά outdoors.
5.θα έχανα κιθάρες για πιθανό live (αν και δύσκολο, βέβαια ποτέ δεν ξέρεις).
6. Δεν ξέρεις όντως πως πάνε τα πράγματα και στο μέλλον με τις τιμές τους.
Δεν είναι και πολύ εύκολη η απόφαση, συμφωνώ..

1. Θα έχανα ποικιλία
μμμμ, αν έχεις καλύτερες που έχεις, δεν υπάρχει αυτό.
2. Θα έχανα αναμνήσεις
Ναι σιγουρα
3. Θα έχανα να χω κιθάρες να παίζω χωρίς να με νοιάζει, που θα τις ακουμπήσω, μην τις χτυπήσω.
κάθε χτύπημα σε οποιαδήποτε κιθάρα, τσούζει
4.θα έχανα κιθάρες για φωτογραφικά projects ειδικά outdoors.
Σίγουρα. Μαζί με το 2 οι σοβαρότεροι λόγοι
5.θα έχανα κιθάρες για πιθανό live (αν και δύσκολο, βέβαια ποτέ δεν ξέρεις).
Και να τύχει, που δεν, θα πάς με μια καλή
6. Δεν ξέρεις όντως πως πάνε τα πράγματα και στο μέλλον με τις τιμές τους.
Στο μέλλον θα γίνονται όλο και πιό φτηνές
Δεν είναι και πολύ εύκολη η απόφαση, συμφωνώ..

Θα έκανες το ίδιο με τους ενισχυτές;
Με τους ενισχυτές είναι διαφορετικά τα πράγματα, εως πολύ διαφορετικά.
Ένας dsl5c που κάνει μεταχειρισμένος 250 ευρώ, δεν μπορεί να υποκατασταθεί εύκολα με κάτι ακριβότερο. Είναι αδύνατο, καθώς μονο αυτός έχει dsl ηχοχρωμα, σε χαμηλές εντάσεις και βάρος.
Γενικώς, οι μικροί -και συνήθως φτηνοί- ενισχυτές έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά, ενώ οι κιθάρες όχι. Οι ενισχυτές διαφέρουν πολυ σε specs, βάρος, μεγεθος, headroom, τεχνολογία, κατασκευή κλπ, τη στιγμή που οι κιθάρες αντιγράφουν η μία την άλλη, και κάνουν όλες ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Θεωρείτε αυτή τη σκέψη λογική, ενδιαφέρουσα, αδιάφορη.....λάθοs;

My 2 cents...
Απολύτως λογική σκέψη.
Απ' την πλευρά μου, όταν έχω πράγματα που κάθονται αχρησιμοποίητα και χωρίς ελπίδα να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον (είτε γιατί τα βαρέθηκα, είτε γιατί δεν μου κάνουν πλέον, είτε γιατί...), αγχώνομαι. Ένα συναίσθημα σαν να με επιβαρύνουν.
Άποψή μου, αν ο σκοπός είναι να φύγουν όλα μαζί και σε αυτές τις τιμές, κάνε μια ερώτηση σε κανένα ωδείο, κανένα μουσικό εκπαιδευτήριο γενικότερα, που μπορεί να έχουν ανάγκη από φθηνά και πιο "αναλώσιμα" όργανα, μπας και...
Good luck.

@

sultan of string

Η ποικιλια πάει κυριως σε jazz box, ηλεκτροκλασσικη, es335, jazzmaster, flying V, explorer, που ΔΕΝ προκειται να πάρω ευκολα κατι ακριβο αναλογο.

Μου απάντησε και ο εμπορος, ότι τον ενδιαφέουν μονο οι epi και οι sounsdsation, οποτε του είπα άκυρο.

Μου απάντησε και ο εμπορος, ότι τον ενδιαφέουν μονο οι epi και οι sounsdsation, οποτε του είπα άκυρο

Εάν έχεις δυνατότητα να τις δώσεις σε 2-3 ομάδες, θα ήταν πολύ καλό. Πχ τώρα epi και soundsation, και εν συνεχεία πχ οι HB.
Δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο να φύγουν όλες ταυτόχρονα, οπότε εάν κάποιος σου ζητά 2-3 μαζεμένες, μη χανεις τέτοια ευκαιρία. Είναι ο μόνος τρόπος να φύγουν όλες σε βάθος χρόνου.

Εάν έχεις δυνατότητα να τις δώσεις σε 2-3 ομάδες, θα ήταν πολύ καλό. Πχ τώρα epi και soundsation, και εν συνεχεία πχ οι HB.
Δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο να φύγουν όλες ταυτόχρονα, οπότε εάν κάποιος σου ζητά 2-3 μαζεμένες, μη χανεις τέτοια ευκαιρία. Είναι ο μόνος τρόπος να φύγουν όλες σε βάθος χρόνου.
Δεν έχω χρόνο ...γέρασα και μιλάω σοβαρά.
Το κονσεπτ ήταν αυτό.
Έτσι το σκέφτηκα, ακόμα και αν θες ως άμυνα στο οτι δεν ήμουν 100% σίγουρος.
Και είπα πως το σκέφτηκα.
1450 είπα το ποσό.
Δεν κάθεται;
Το έφαγα στα μπουζούκια σε βάθος 40 ετών, το αποδέχομαι και πάω παρακάτω.
Καμία επιρροή δεν έχει αν φύγουν ή δεν φύγουν στο αν θα παρο στο μέλλον άλλη κιθάρα.

Σε λίγο καιρό θα νιώσεις να σε βαραίνουν και θα θες να τις διώξεις όπως όπως. Θα θες να σου αδειάσουν τον χώρο και να μη σου χαλάνε την «αισθητική». Ξεκινά να τις δίδεις σιγά σιγά, δύο-δυο, τρεις-τρεις.

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back