Ξερο αποστειρωμενο μηχανημα, μονο για το DAW.
Πρωτα απο ολα ολο το στησιμο, καθισμα, πληκτρα οθονη κλπ ειναι optimized για μουσικη. Δεν μου αρεσει ΚΑΘΟΛΟΥ να παιζω παιχνιδια η να σερφαρω καθισμενος σε μια καρεκλα σαν το μαλακα ? θελω να ειμαι ξαπλα ? Αντιθετα, οταν βαραω τα νταουλια τα θελω ολα απολυτως εργονομικα, για να μη ζηταω βοηθεια στα φορουμ μετα για τα δαχτυλακια που κανανε βαβα σα μερικους μερικους, ονοματα δε λεμε, γκουχdimsonicγκουχ. ?
Περα απο αυτο υπαρχουν και αλλα πλεονεκτηματα. Πρωτα απο ολα, στηνεις το μηχανημα με βαση μονο τη μουσικη. Γλυτωνεις ετσι λεφτα, π.χ. δεν παιρνεις καλη καρτα γραφικων. Γλυτωνεις και καποιο θορυβο, μπορεις πολυ ευκολα να το κανεις εντελως αθορυβο διοτι δεν εχεις τις θερμοκρασιες ενος gaming pc. Και γλυτωνεις και φθορα με τις λιγοτερες ωρες χρησης.
Φυσικα και δεν ειναι υποχρεωτικο κατι τετοιο. Οσο τα μηχανηματα εξελισσονται τοσο πιο ικανα και σταθερα γινονται. Επειδη ομως εχω φαει στη μαπα ολη αυτη την εξελιξη, και η υπομονη μου εχει εξαντληθει, απαξ και ενα συστημα ειναι στρωμενο και δουλευει ρολοι, δεν προσθαφαιρω ΤΙΠΟΤΑ μα ΤΙΠΟΤΑ. Ενω αν σερφαρεις και παιζεις παιχνιδια, αναγκαστικα βαζεις και βγαζεις.
Οποτε θα κανω μια ερωτηση σε οσους εχουν ολα- σε- ενα συστημα: Τα τελευταια ας πουμε δυο χρονια, οταν δουλευετε με το DAW, εχει φαει το μηχανημα σκαλωμα; Εχετε αναγκαστει να κανετε restart το PC, εχει σκασει ποτε το DAW κλπ; Παλια ηταν δεδομενο οτι και να εκανες, ειτε επαιζες παιχνιδια ειτε οχι, οτι ολο και καποιο σκασιμο θα ετρωγες. Με τα καινουργια συστηματα προσωπικα εχω ξεμπερδεψει απο αυτον τον βραχνα (φτου να μη το ματιασω), υποθετω οτι και με τα ολα-σε-ενα συστηματα ισχυει το ιδιο, σωστα;
Κανένα κολλημα ή προβλήμα ή οτιδήποτε όχι τα τελευταία 2 χρόνια, αλλα τα τελευταία δεν θυμάμαι και εγώ πόσα, όσον αφορά τα DAWs ετσι ή οτιδήποτε μουσικό...για να μην παρεξηγηθουμε...
Πρόβλημα με DAWs δεν θυμάμαι πότε ή αν είχα ποτέ αλλά επειδή η μνήμη μου είναι κάπως ας πούμε οτι τουλάχιστον απο τα Win7 και μετά δεν θυμάμαι τίποτα τέτοιο.
BTW, τα λειτουργικά στα συστήματα που ξέρω οτι θα έχουν και μουσικό ρόλο, στήνονται και γίνονται optimise ως μουσικά PCs (π.χ. απο τα τελευταία πράγματα που θα κάνω είναι να τρέξω και σετάρω το Message Signaled-Based Interrupts utility αλλα πριν απο αυτό έχουν γίνει ή ελεγχθει άλλα πολλά) ανεξαρτήτως τί άλλους ρόλους θα έχουν.
Από την άλλη, όταν στήνω σύστημα, για να θεωρηθεί σταθερο και απροβληματιστο από εμένα, και εφόσον έχω ρυθμίσει ότι υπάρχει και δεν υπάρχει, πρεπει να περάσουν τουλάχιστον τρείς μερες λειτουργιας, μετά παιρνω image.
(Χτεσινό κουιρκ. Βάζω λίγο AC revelations, σερνότανε σαν το σκουλήκι. Ρε να ταν τοσο βαρύ λέω; Μπαίνω κάνω ένα φιξ, καλύτερα, αλλά όχι πολύ. Ανοίγω τασκ μάνατζερ, έτρεχε από πίσω ένα εκτελέσιμο σαμσουνγκ για σύνδεση οθόνης στην τηλεόραση μέσω wifi. Το σβήνω, κύριος, όλα πένα.)
Δεν είναι όλα τα λογισμικά 100% συμβατά μεταξύ τους από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας, ούτε ελεύθερα από bug.
Βρε συ, στα πλαισια του optimisation το πρώτο πράγμα που τσεκάρεις είναι να μπεις να δείς τι ξεκινάει αυτόματα όταν ξεκινάει το PC. Οτι ειναι άχρηστο, το πετσοκόβεις, και οταν το χρειάζεσαι το "τρέχεις" μονος σου.
[και εννοειται οτι αν έχω παρει συστημα με ετοιμο στημενο λειτουργικο, τρώει κατευθειαν μπομπα, σιγα να μην φάω την υπολοιπη μου ζωή να ξεχορτιάζω τα bloatwares της κάθε Lenovo, Dell κοκ]
Δυστυχώς δεν γινονται όλα από το Startup του Task Manager (υπαρχουν και services, υπαρχει και ο Task Scheduler, υπάρχουν και μπουρδες σε επιπεδο registry κλπ κλπ κλπ) αλλά αυτό είναι μια καλή αρχή.
Λογισμικα συμβατα μεταξύ τους, αυτό δεν το κατάλαβα.
Αν εξαιρεσουμε τους drivers (που ή παίζουν ή είναι προβληματικοι απο μόνοι τους) και προγραμματα system monitoring (που παλια τουλάχιστον αν είχες 2 τέτοια ανοιχτα και επαιρναν πληροφορίες από τους ιδιους αισθητήρες, μπορούσες να είχες απο θέματάκια έως και θεματάρες), δεν μπορώ να σκεφτώ άλλων τυπων λογισμικά τα οποια μπορούν να έχουν κάποιου τυπου ασυμβατοτητα μεταξυ τους και να δημιουργουν θέματα...
Από την άλλη, ακόμα δεν έχω πιει καφέ και δεν είναι ανοιχτα και τα τρία μου ματια... ?️?️?️