superfunk εννοεις τους V60s?
μετα απο...resarch που εκανα...μαλλον.... ναι.
οπως ειπα και παραπανω...εμενα που εχω συνηθισει τον...χαλια ηχο των vintage Fender (μια και ειχα πολλες ,τουλαχιστον πολλες περισσοτερες απο καποιους που δεν τις εχουν δει ουτε σε φωτογραφια ωστε να γνωριζουν πως ακουγονται....) μου αρεσαν ΠΟΛΥ οι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ μαγνητες που επαιξα σε μια "παραδοσιακη" Suhr tele γιατι ακουγονταν σαν παλιοι καλοι Fender μαγνητες, οι V60 δεν μου αρεσουν και τοσο πολυ (τουλαχιστον οταν τους επαιξα πλαϊ-πλαΊ με τους νεους) ..τι να κανουμε τωρα??? ;D (μπορει ο Suhr να τους εφτιαξε με βαση την αγαπημενη του 60αρα Fender αλλα προφανως αυτη η Fender ειχε παρατυλιγμενους μαγνητες οπως πολλες Fender στην εποχη της....δεν ειχαν ΟΛΕΣ οι 60αρες Fender τους ιδιους μαγνητες οπως τωρα μια και ηταν hand wound & all over the place)
Α και το καλυτερο ειναι οτι η suhr μου στο κλιπ εχει ηχο τελεκστερ με τον bridge
η κιθαρα σου δεν εχει τον συνηθισμενο αναιμικο ηχο που εχουν οι strat στο bridge.
αυτος ο ηχος (τουλαχιστον στο κλιπ που ποσταρες με βρωμικο ηχο) θυμιζει πολυ τον ηχο που εχει ο πιο "ψωμωμενος" bridge μαγνητης μιας τελε οταν παιζεις με βρωμικο ηχο,αν θελεις ευχαριστως να σου δωσω μια καλη τελε για να το διαπιστωσεις (δεν ξερω αν εχεις παιξει ποτε σου με τελε),με τον πραγματικο ηχο ,τον καθαρο δηλ,δεν επαιξες οποτε δεν ξερω μπορει και να μην ακουγεται σαν tele,μαλλον δεν θα ακουγεται μια και θα του λειπει το Twang λογω ...υπερτυλιξης...στα βρωμικα ομως ειναι pretty close....
αυτο που απλα ειπα ειναι οτι αν καποιος θελει να "ενισχυσει" τον αναιμικο μαγνητη της strat του αντι να βαλει εναν overwound bridge (οπως φοραει η κιθαρα σου) μπορει να το κανει και βαζοντας ενα base plate,δεν θα ειναι ακριβως το ιδιο αλλα θα ειναι κοντα (στο λινκ που εβαλα λεει και ακριβως γιατι).
ελπιζω ΤΩΡΑ να καταλαβαινεις τι λεω.
Παντως χαιρομαι που συμφωνουν οι παιχταραδες του φορουμ με τις γενικοτερες αποψεις μου. Οι υπολοιποι που ειρωνευονται... ειναι γνωστοι για το...αρτιο παιξιμο τους ! Και η αποψη τους φυσικα, για εμενα τουλαχιστον, εχει τοση βαρυτητα οσο και το κιθαριστικο τους επιπεδο. Ειπαμε, το θεμα δεν ειναι μονο τι λεει καποιος, αλλα και ποιος το λεει.Αν δεν ξερεις κιθαρα που πας ρε καραμητρο να μας κανεις τον ειδημονα για ηχο κιθαρας?? Δινεις σε αλλους να παιζουν κι εσυ ακους τον ηχο?
ενταξει θα το μεταφερω αυτο στον Jeff Beck στον D.Gilmour στον Blackmore & σε καμμια εκατοσταρια χιλιαδες ακομα κιθαριστες στον πλανητη που ΤΟΛΜΑΝΕ να μην παιζουν με Suhr..... ;D
αληθεια...παιχταρα μου... εχουμε παιξει ποτε μαζι ωστε να ξερεις αν παιζω και πως παιζω?δεν νομιζω..παντως με χαρα μου θα ακουγα την δισκογραφια σου ωστε να ακουσω το παιξιμο σου ,που ξερεις μπορει να ειναι και πραγματικη αποκαλυψη (η δικη μου δισκογραφια παντως ειναι στη διαθεση σου οποτε θες ωστε να κρινεις αντικειμενικα το...παιξιμο μου... ;D...βεβαια αν περιμενεις παιξιματα τυπου...Κοτσαδορου θα απογοητευτεις, ειμαι...αλλης σχολης... ;D)...προς θεου αψογα παιζει ο Κοτσαδορος απλα it is not my cuppa mate....
Και για να τελειωσουμε αυτο το ΑΣΤΕΙΟ:
Οι Suhr ειναι θαυμασιες κιθαρες και καποιοι τις προτιμουν απο τις Fender καποιοι οχι.
Οι Fender ειναι θαυμασιες κιθαρες και ..προφανως καποιοι τις προτιμουν απο τις...Suhr.... ;D.....αυτα τα περι ξεκουρδισματος και.....στραβωματος του μπρατσου καθε....2 ωρες ειναι απλα ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ ,τωρα αν καποιος δεν ξερει να σεταρει την κιθαρα του....δεν του φταιει η κιθαρα.
Φυσικα αν καποιος οντως δεν ξερει να σεταρει την κιθαρα του θα...ενθουσιαστει απο μια SUHR που ερχεται με ενα εκπληκτικο set up απο το εργοστασιο (μπορει και να τον ενθουσιασει το buzz feiten system που εχει αν ειναι...νυχτεριδα και ακουει τις διαφορες....φυσικα τιποτα δεν τον εμποδιζει να βαλει buzz feiten & στην Fender του....) ,οπως αλλωστε και ολες οι Fender σε αυτην την κατηγορια τιμης (και πιο κατω μαλιστα μια και υπαρχουν και οι Am Dlx που εχουν εξωφρενικα καλο set up & detail work) .
Τελος θα ηταν πολυ ενδιαφερον αν καποιος εκανε ενα side by side test μιας Suhr και μιας Fender αντιστοιχης τιμης (μιας cs heavy relic ας πουμε)....(μονο ενας ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ θα εκανε συγκριση μιας Suhr και μιας...run of the mill Αmerican Std του 1990... ;D),για να δουμε τις παικτικες και ηχητικες διαφορες,ως τοτε απλα αναμενουμε....