Σχεδιασμός ηλεκτροκλασσικού guitar set up

Αργύριος Βασιλείου

Shelter

Δυνατό μέλος
Πόντοι
938
Πρόκειται σε λίγο καιρό να κάνω μια επένδυση που θα αυξήσει αρκετά τα κουβαλήματά μου. Δυστυχώς.

Θα χρειαστεί να βγάλω στο δρόμο ενα ηλεκτροκλασσικό set up για να παίξει σε ένα σχήμα με αρκετά κρουστά, ηλ. μπάσο, δυο τρομπέτες, βιολί, δυο φωνές και πλήκτρα. Ο ήχος είναι αρκετά πηγμένος και συνεπώς το μπασομεσαιο range που συνήθως έχουν οι κλασσικές που παίζουμε, δεν θα μας εξυπηρετήσει τόσο. Επίσης δε θα λειτουργήσει δυστυχώς μικρόφωνο σε κάποια κλασσική.

Εχω τις εξής ερωτήσεις:
1) Επειδή ο προυπολογισμός μου για κιθάρα ειναι χαμηλός (περιπου 1500ευρώ), να επενδύσω σε κάτι αυτής της τιμής, θα συζητούσα να ανέβω λιγο παραπάω αν υπάρχει σοβαρός λόγος. θα κοιτάξω για Alahbra, Contreras, ενδεχομένως και Yamaha ή Cordoba.
2) Είναι απαραίτητο για να ελπίζω σε εναν ψιλοαξιοπρεπή ήχο να έχω ενισχυτή ακουστικών οργάνων? ή μπορώ να κάνω τη δουλεια με άλλο τρόπο (ενισχυτής ηλ. χαμηλά ή DI κλπ).
3) Εκτός απο το reverb μου, να σκεφτώ και τίποτα άλλο που ενδεχομενως μου φανεί χρήσιμο απο πετάλι?
4) Να σκεφτώ κατι που δε μου περνάει απο το μυαλό αυτή τη στιγμή?

Σχετικό/άσχετο, εκ πείρας πικρής: προσπάθησε να είσαι -όσο το δυνατόν- σίγουρος ότι αυτή η προσπάθεια θα κρατήσει/αποδώσει, ώστε να μην μείνεις μετέωρος με μιά επένδυση υψηλού κόστους που δεν θα ξέρεις τι να την κάνεις.

Όσον αφορά το ερώτημα, εγώ θα πήγαινα σε ένα ενισχυτή ακουστικών οργάνων για να τα κάνει όλα και να συμφέρει.

Στο site του Νάκα έχει πολλές λύσεις - σοβαρές εταιρίες με καλή αξία μεταπώλησης: https://www.nakas.gr/el/proionta/mousika-organa/kithares/enischytes-akoustikis-kitharas/

Σχετικό/άσχετο, εκ πείρας πικρής: προσπάθησε να είσαι -όσο το δυνατόν- σίγουρος ότι αυτή η προσπάθεια θα κρατήσει/αποδώσει, ώστε να μην μείνεις μετέωρος με μιά επένδυση υψηλού κόστους που δεν θα ξέρεις τι να την κάνεις.

Όσον αφορά το ερώτημα, εγώ θα πήγαινα σε ένα ενισχυτή ακουστικών οργάνων για να τα κάνει όλα και να συμφέρει.

Στο site του Νάκα έχει πολλές λύσεις - σοβαρές εταιρίες με καλή αξία μεταπώλησης: https://www.nakas.gr/el/proionta/mousika-organa/kithares/enischytes-akoustikis-kitharas/
Ευχαριστώ πολύ.

Γενικά σκέφτομαι να κινηθώ γενικά σε γνωστές εταιρείες για το λογο που λες. Θα δω στην πράξη πως θα πάει και η συνέχεια και η ποιότητα.

'Εχω ολίγον τι μαύρα μεσάνυχτα απο ηλεκτροκλασσικό ήχο, αλλά απο περιέργεια ψάχνεις ακουστικό όργανο με ηλεκτρικά ή είσαι και ανοιχτός σε αποκλειστικά ηλεκτρακουστικά όργανα τύπου Godin, Yamaha Silent κλπ?

'Εχω ολίγον τι μαύρα μεσάνυχτα απο ηλεκτροκλασσικό ήχο, αλλά απο περιέργεια ψάχνεις ακουστικό όργανο με ηλεκτρικά ή είσαι και ανοιχτός σε αποκλειστικά ηλεκτρακουστικά όργανα τύπου Godin, Yamaha Silent κλπ?
Όχι θέλω nylon χορδή οπωσδήποτε (εχω γράψει κλασσικές στο δίσκο) και θα εκτιμούσα αν ο ήχος προσομοίαζε σε κλασσική. Απο Godin δεν έχω ιδέα, έχω καταλάβει ότι ειναι αρκετά ευκολόπαιχτες και κόβουν καλά σε σχήματα με πολλά όργανα (οπως το δικό μας). Αλλά σε σόλο πρέπει να ειναι λιγο κάπως ο ήχος. Με silent δεν έχω παιξει αλλά θα την αποφύγω. Οι Yamaha όμως ειναι μέσα σε αυτές που κοιτάω.

Επισης δοκίμασα μια ωραία Felipe απο αυτές που φέρνει ο Ανδρομηδάς. Εντυπωσιακό value for money αλλά κατάλαβα ότι συνεργάζεται με κάποιον στην Ισπανία που του φτιάχνει κατα παραγγελία κιθάρες. Αυτο σημαινει οτι μετά δεν την πουλάς καθόλου εύκολα.

Γενικά κοιτάω Yamaha NCX3, Ortega grandsuite CE, Cordoba GK pro, Alhambra 5PE και θα δω και καμια takamine.

Ξέρω…δεν είναι για σένα….αλλά…μήπως ήρθε η ώρα να γίνεις λίγο ψηφιακούρας?
Αυτή απο ότι βλέπω ειναι discontinued και στο reverb εχει μια στη Δανία.

edit: Την ακούω στο youtube. Έχει ενα μοντέλο nylonstring αλλά ακούγεται λιγο δράμα.

Ναι κατάλαβα οτι θες nylon χορδές, η ερώτηση μου ήταν περισσότερο αν θέλεις οπωσδήποτε κάτι που είναι ακουστικό όργανο που παίζει και μόνο του ή αν είσαι ανοιχτός και σε κάτι solidbody πχ, που είναι αμιγώς για ηλεκτρικό ήχο.

'Οχι οτι έχω κάτι συγκεκριμένο να προτείνω απλά επειδή σχετικά πρόσφατα συζητούσαμε εδώ για τις SP guitars και μου ήρθε σαν εναλλακτική. Οι συγκεκριμένες νομίζω είναι αρκετά πιο ακριβές αλλά γενικά τα τελευταία χρόνια βλέπω πολύ κίνηση σε αυτό το solidbody-ish nylon στυλ απο διάφορες εταιρείες, Ibanez, Cort, Cordoba κλπ.

Μιλώντας δηλαδή με το σκεπτικό του ότι για καθαρά live band συνθήκες αν ο ηλεκτρικός ήχος που θα βγάλεις με μια proper ηλεκτροκλασσική των 1500-2000 ευρώ δεν είναι και τόσο δραματικά καλύτερος απο την παρακάτω πχ ίσως γλυτώσεις κάποια έξοδα. 'Η ίσως καμια μεταχειρισμένη Godin, που υποθέτω μπορεί να βρεθεί σχετικά εύκολα.

Χωρίς προσωπική εμπειρία, ξαναλέω.

Μάλλον αποκλειστικά ηλεκτρικός ήχος που να προσομοιάζει πειστικά τον ακουστικό. Για καταστάσεις που δεν απαιτείται ενίσχυση έχω όργανα. Οι SP ακούγονται καλά αλλά νομίζω ότι είναι way out of budget και δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιηθεί τόσο ώστε να αξιζει την επένδυση. Εννοείται ότι θα δω και μεταχειρισμένα.

Το κακό είναι οτι δεν εχω πιάσει ποτέ τέτοια κατασκευή solid body nylon string. Οι nylon ibanez ακουγονται κάπως πλαστικές στα αυτιά μου.

Αύριο θα ακούσω κανα βιντεο με τέτοιες σαν αυτη την Cordoba.

Απο προσωπικη εμπειρια και 15 ετη αναζητησης, αγορες /πωλησεις σημειωνω τα ακολουθα:
- Ηλεκτροκλασικη κιθαρα: Χειροποιητες solid με ηλεκτρικα, Alhambra 5 PE, Alhambra 9P με ηλεκτρικα , Taylor NS32CE, Furch electro classicai (δε θυμαμαι μοντελο αλλα των 2k), Takamine Hirade TH90.
Δε θα ξανασχοληθω…επειδη δεν εχω αλλη κλασικη, Takamine Hirade TH90!!! Δυο σε ενα.
Αγαπημενη μου VFM !!! Alhambra 5PE!!! Νομιζω Ιδανικη για την περιπτωση σου.
Δηλωνω συλλεκτης, θελω να εχω χαρακτηριστικες κιθαρες των βασικων τυπων,

Ειμαι bedroom player, συνοδευω τη φωνη μου με τις κιθαρες, και παιζω με φιλους και παρεες σπιτι!!!
Για τη δικη σου περιπτωση θα ξανακοιταζα τις μτχ Godin nylon σε λογικη τιμη ενδεικτικα 900€.

Απο ενισχυτες ακουστικων οργανων (περασαν πολλοι)
Αγαπημενος AER Compact 60 !!! Αλλη κλαση .
VFM Marshall AS 100D, 4 καναλια για να παιζουμε στο καθιστικο με φιλους!!!
Κατεληξα στον Acus One AD Black 6 καναλια, δεν ειναι AER ηχητικα, ειναι ακριβος αλλα τα κανει ολα αριστα με βασικές δυνατότητες PA.
Στη δικη σου περιπτωση θα κοιταζα και τον συνδιασμο ενος ενεργου ηχειου με εναν καλο προενισχυτη ακουστικων οργανων. Εχω καταληξει τα τελευταια 3 χρονια, στο

Και ειμαι πολυ χαρουμενος!

Απο προσωπικη εμπειρια και 15 ετη αναζητησης, αγορες /πωλησεις σημειωνω τα ακολουθα:
- Ηλεκτροκλασικη κιθαρα: Χειροποιητες solid με ηλεκτρικα, Alhambra 5 PE, Alhambra 9P με ηλεκτρικα , Taylor NS32CE, Furch electro classicai (δε θυμαμαι μοντελο αλλα των 2k), Takamine Hirade TH90.
Δε θα ξανασχοληθω…επειδη δεν εχω αλλη κλασικη, Takamine Hirade TH90!!! Δυο σε ενα.
Αγαπημενη μου VFM !!! Alhambra 5PE!!! Νομιζω Ιδανικη για την περιπτωση σου.
Δηλωνω συλλεκτης, θελω να εχω χαρακτηριστικες κιθαρες των βασικων τυπων,

Ειμαι bedroom player, συνοδευω τη φωνη μου με τις κιθαρες, και παιζω με φιλους και παρεες σπιτι!!!
Για τη δικη σου περιπτωση θα ξανακοιταζα τις μτχ Godin nylon σε λογικη τιμη ενδεικτικα 900€.

Απο ενισχυτες ακουστικων οργανων (περασαν πολλοι)
Αγαπημενος AER Compact 60 !!! Αλλη κλαση .
VFM Marshall AS 100D, 4 καναλια για να παιζουμε στο καθιστικο με φιλους!!!
Κατεληξα στον Acus One AD Black 6 καναλια, δεν ειναι AER ηχητικα, ειναι ακριβος αλλα τα κανει ολα αριστα με βασικές δυνατότητες PA.
Στη δικη σου περιπτωση θα κοιταζα και τον συνδιασμο ενος ενεργου ηχειου με εναν καλο προενισχυτη ακουστικων οργανων. Εχω καταληξει τα τελευταια 3 χρονια, στο

Και ειμαι πολυ χαρουμενος!

Θα τα μελετήσω! Ευχαριστώ

Ερώτηση. Με αυτο το fishman μπαίνω και κονσόλα ε?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back