Workhorse guitar

lightninboy

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Μπάσο
  3. Τύμπανα
  4. Πλήκτρα
Kαλησπέρα στην ομάδα! Mετά από διάφορες αγοραπωλησίες τα τελευταία 2 χρόνια, στην συλλογή μου έχουν μείνει μόνο 2 κιθάρες. Οι αγαπημένες μου και αυτές που έχω σχεδόν σε όλη μου τη μουσική πορεία (yamaha sa2200 και fender american standard sss). Επειδή διδάσκω όμως και μπορεί και κατα καιρούς να δουλεύω ή στο studio ή με διάφορα συγκροτήματα σαν session, χρειάζομαι μια κιθάρα με πιο πολλά γκάζια για να μπορώ να καλύψω και άλλα είδη μουσικής που δεν μπορώ 100% με αυτές που έχω, που είναι κυρίως για blues, classic rock κτλ. Θα μπορούσα να βάλω άλλους μαγνήτες στη strat αλλά δεν θέλω. Έτσι όπως είναι τώρα είναι 60s style και σε look και σε sound. Λοιπόν ψάχνω ένα workhorse guitar,με τουλάχιστο ένα διπλό μαγνήτη, όχι πολύ ακριβή, ως τα 800 ευρώ που να κρατά το κούρδισμα. Να είναι ποιοτική κατασκευαστικά και να έχει και λίγο mojo. Γιατί ο λόγος που πούλησα αρκετές κιθάρες είναι επειδή ένιωθα ότι δεν ήταν inspiring to play. Σκέφτομαι για τις καινούριες Revstar RSS20. Άλλα μοντέλα που μου κίνησαν το ενδιαφέρον είναι ibanez ar420 ή ar520, Prs dgt se,Guild polara deluxe, vintage v100. Γνώμες για τη revstar ή για αυτα τα μοντέλα από προσωπική εμπειρία;;Αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε είμαι ανοιχτός. Να αναφέρω ότι δεν με πειράζει αν είναι και used.

Καλώς τον!

Οι κιθάρες που αναφέρεις έχουν πολύ διαφορετικά μανίκια. Πχ η v100 έχει 50s type, η Yamaha πιο πλατύ και παχύ, η prs πλατύ και λεπτό κ.ο.κ.

Τι μανίκι προτιμάς και ποια από αυτές τις κιθάρες θα σε βόλευε πιο πολύ?
Εγώ μάλλον θα επέλεγα prs διότι τα κάνει όλα και το μανίκι με βολεύει.

Η Yamaha είναι πολύ αξιόλογη, όπως την έχω στο μυαλό μου.
V100 είχα αλλά δεν μου έλεγε κάτι το ιδιαίτερο. Καλύτερα μια Gibson studio.
Τσέκαρε και την Gretcsh G5222. Έχει πολλή ποιότητα και αρκετό mojo. Με καλύτερους μαγνήτες είναι πολύ καλό εργαλείο. Μάνικι παχύ όπως Yamaha.

H Guild Polara & Bluesbird (προτείνω τη δεύτερη) είναι φοβερό value. Τις έχω παίξει και χτυπάνε άνετα κιθάρες υψηλότερης αξίας. Το θέμα είναι ότι και οι δύο αυτές, ενώ είναι διαφορετικές από αυτές που έχεις, δεν είναι κιθάρες που θα τις πάρεις έξω να παίξεις τα πάντα. Κάνουν συγκεκριμένα πράγματα.

PRS SE & Revstar τίμιες, αλλά όχι στην ίδια κατηγορία με τις Guild.

Οι μάρκες που θα κοίταζα προσωπικά (και κυρίως στα μεταχειρισμενα) είναι: Charvel, Schecter, Jackson. Αυτές βγάζουν τις καλύτερες medium budget κιθάρες αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

Εγώ μπορώ να σου πω μερικά λόγια για την Revstar αν και αυτή που έχω είναι η RS720. Παρόλα αυτά, και αν δεν κάνω τραγικό λάθος, οι μαγνήτες που έχουν τα δύο μοντέλα είναι ακριβώς οι ίδιοι Yamaha humbuckers. (VH5b AlNiCo 5 και VH5n AlNiCo 5)

Οπότε μιλάμε για ένα όργανο με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, ready to play (άψογο εργοστασιακό σετάπ δηλαδή) ενώ αν σε βολεύουν τα μεγάλα radius, το μπράτσο θα σε εξυπηρετήσει πολύ καθώς είναι 12άρι σε όλο το μήκος.

Οι μαγνήτες είναι low output humbuckers, vintage προσανατολισμού οπότε εκεί ίσως να μην τα βρείτε αν τη χρειάζεσαι για πιο μοντέρνους ήχους. Επίσης είναι αρκετά βαριά, τουλάχιστον για μένα που έχω συνηθίσει να παίζω κατά 99% με στρατ και τέλε.

Από τα θετικά της είναι ότι δεν ξεκουρδίζεται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και σκέψου ότι το δικό μου μοντέλο έχει και bigsby τρέμολο. Με άλλα λόγια το nut είναι κομμένο άψογα και τα locking tuners κάνουν απροβλημάτιστα τη δουλειά τους.

Ηχητικά, τουλάχιστον το δικό μου μοντέλο, ήταν απλά επαρκές χωρίς ποτέ να δρέψει δάφνες tone quality οπότε και πρόσφατα προχώρησα σε αντικατάσταση μαγνητών και πραγματικά ο ήχος της κιθάρας πήγε 2 επίπεδα πάνω.

All in all πολύ στιβαρό όργανο, η επιτομή του όρου workhorse κατ' εμέ αλλά όχι για πολλές "αγριάδες" με τους στοκ μαγνήτες. (Π.χ. AC/DC και Motorhead θα παίξεις άνετα αλλά ως εκεί)

Οι charvel έχουν πολύ πλατύ και μοντέρνο μανίκι. Σχετικά λεπτό, όπως σε μια στρατ.
Πολύ ποιοτικές και λίγο πιο μοντέρνες ηχητικά από prs.

Οι schecter είναι ακόμα πιο ποιοτικές, (πχ η nick johnston), και το 14αρι μανίκι είναι στενό και πάρα πολύ λεπτό. Πολύ καλή γέφυρα και ήχος μοντέρνας στρατ.

Είναι όλα θέμα μανικιού και ποιοι μαγνήτες έχουν το ηχοχρωμα που σου ταιριάζει.

Τσέκαρε και Ibanez AZ premium. Έχουν πιο παχύ με vintage αισθηση μανίκι.

Εδώ μερικά reviews από καποιες

Last edited:
Απο τη στιγμή που δεν έχεις θέμα με την αγορά μεταχειρισμένων κατα τη γνώμη μου δεν αξίζει να κοιτάς καινούριες, η ψαλίδα είναι σε all-time highs.

• Like
Reactions: lightninboy
Καλώς τον!

Οι κιθάρες που αναφέρεις έχουν πολύ διαφορετικά μανίκια. Πχ η v100 έχει 50s type, η Yamaha πιο πλατύ και παχύ, η prs πλατύ και λεπτό κ.ο.κ.

Τι μανίκι προτιμάς και ποια από αυτές τις κιθάρες θα σε βόλευε πιο πολύ?
Εγώ μάλλον θα επέλεγα prs διότι τα κάνει όλα και το μανίκι με βολεύει.

Η Yamaha είναι πολύ αξιόλογη, όπως την έχω στο μυαλό μου.
V100 είχα αλλά δεν μου έλεγε κάτι το ιδιαίτερο. Καλύτερα μια Gibson studio.
Τσέκαρε και την Gretcsh G5222. Έχει πολλή ποιότητα και αρκετό mojo. Με καλύτερους μαγνήτες είναι πολύ καλό εργαλείο. Μάνικι παχύ όπως Yamaha.
Δεν έχω πρόβλημα ιδιαίτερο με τα μανίκια μπορώ να παίξω πάνω σε όλα αλλά προτιμώ να μην είναι ούτε πολύ λεπτό αλλά ούτε και baseball bat. Ας πούμε σε rg prestige νιώθω ότι είναι πολύ λεπτό το μάνικο για μενα. Είμαι πιο classic παίχτης. Αυτή η gretsch που λες ήταν μέσα στις επιλογές μου αλλά άκουσα μερικά βιντεάκια και δεν μου άρεσε ο ήχος. Ίσως με αλλαγή μαγνητών να κάνει την δουλειά.

H Guild Polara & Bluesbird (προτείνω τη δεύτερη) είναι φοβερό value. Τις έχω παίξει και χτυπάνε άνετα κιθάρες υψηλότερης αξίας. Το θέμα είναι ότι και οι δύο αυτές, ενώ είναι διαφορετικές από αυτές που έχεις, δεν είναι κιθάρες που θα τις πάρεις έξω να παίξεις τα πάντα. Κάνουν συγκεκριμένα πράγματα.

PRS SE & Revstar τίμιες, αλλά όχι στην ίδια κατηγορία με τις Guild.

Οι μάρκες που θα κοίταζα προσωπικά (και κυρίως στα μεταχειρισμενα) είναι: Charvel, Schecter, Jackson. Αυτές βγάζουν τις καλύτερες medium budget κιθάρες αυτή τη στιγμή που μιλάμε.
Άκουσα ξανά για την bluesbird αλλά νομίζω δεν είναι σε παραγωγή πλέον μόνο αν βρω μεταχειρισμενα. Δεν θέλω να πάω προς metal look θέλω κάτι που μπορεί να υποστηρίξει λίγο πιο heavy ήχο αλλά με classic look. Ευχαριστώ για την απάντηση!

Δεν έχω πρόβλημα ιδιαίτερο με τα μανίκια μπορώ να παίξω πάνω σε όλα αλλά προτιμώ να μην είναι ούτε πολύ λεπτό αλλά ούτε και baseball bat. Ας πούμε σε rg prestige νιώθω ότι είναι πολύ λεπτό το μάνικο για μενα. Είμαι πιο vintage παίχτης. Αυτή η greysch που λες ήταν μέσα στις επιλογές μου αλλά άκουσα μερικά βιντεάκια και δεν μου άρεσε ο ήχος. Ίσως με αλλαγή μαγνητών να κάνει την δουλειά.

Οι μαμά μαγνήτες δεν είναι καλοί. Έχω ένα σετ filtertron (τους κλασικούς) και θα τους βάλω πάνω στη δικιά μου αυτές τις μέρες. Θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.

• Αγάπη
Τσέκαρε και αυτή. Πολύ καλο όργανο.

Άκουσα ξανά για την bluesbird αλλά νομίζω δεν είναι σε παραγωγή πλέον μόνο αν βρω μεταχειρισμενα. Δεν θέλω να πάω προς metal look θέλω κάτι που μπορεί να υποστηρίξει λίγο πιο heavy ήχο αλλά με classic look. Ευχαριστώ για την απάντηση!

Στοκ, στην Ελλάδα και μάλιστα σε προσφορά :)

Μπορείς να την πάρεις και με δόσεις των 55€ 🥳

• Like
Οι μαμά μαγνήτες δεν είναι καλοί. Έχω ένα σετ filtertron (τους κλασικούς) και θα τους βάλω πάνω στη δικιά μου αυτές τις μέρες. Θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
Δεν σου άρεσαν; Blacktop δε φοράει;

Υπάρχει και μια Bluesbird σε ένα ιταλικό μαγαζί, το οποίο δεν το γνωρίζω προφανώς, μέσω Reverb το βρήκα και φαίνεται να την έχει σε φοβερή τιμή. Τώρα κατα πόσο αξίζει να μπλέξεις με μεταφορικά κλπ κλπ είναι up to you, το αναφέρω μόνο και μόνο γιατί η διαφορά στην τιμή είναι σχετικά μεγάλη.

Βέβαια αυτή του Στόλλα αφού την έχουν σε στοκ μπορείς λογικά να ζητήσεις να στην φέρουν την δοκιμάσεις, αν βρίσκεσαι κοντά σε κάποιο κατάστημά τους, σημαντικο.

• Αγάπη
όμορφη κιθάρα
Δεν σου άρεσαν; Blacktop δε φοράει;

Αρχικά φορούσε blacktop broadtrons, που είναι κάπως πιο hot και με λιγότερο definition. Στη συνέχεια βρήκα blacktop filtetron και έβαλα, όπου ο ήχος θύμισε gretcsh. Ωραία ήχος γενικότερα.

Στη συνέχεια, πήρα την cabronita tele με τους fidelitron, οι οποίοι σπέρνουν. Είχα αγοράσει ένα σετ Gretcsh filtetron (όχι blacktop) για να βάλω επάνω, αλλά δεν τόλμησα να τους αλλάξω.

Την G5222 δεν την έχω αγγίξει από τοτε που πήρα την cabronita, διότι πλεον οι blacktop μου φαίνονται θαμποί και χωρίς ζωή.... Ευτυχώς, μου έμειναν οι έξτρα μαγνήτες, που όλο λέω να τους δοκιμάσω, και ακόμα δεν τους εχω βαλει. Θα το κάνω σύντομα, λεω.... :cool:

Οι charvel έχουν πολύ πλατύ και μοντέρνο μανίκι. Σχετικά λεπτό, όπως σε μια στρατ.
Πολύ ποιοτικές και λίγο πιο μοντέρνες ηχητικά από prs.

Οι schecter είναι ακόμα πιο ποιοτικές, (πχ η nick johnston), και το 14αρι μανίκι είναι στενό και πάρα πολύ λεπτό. Πολύ καλή γέφυρα και ήχος μοντέρνας στρατ.

Είναι όλα θέμα μανικιού και ποιοι μαγνήτες έχουν το ηχοχρωμα που σου ταιριάζει.

Τσέκαρε και Ibanez AZ premium. Έχουν πιο παχύ με vintage αισθηση μανίκι.

Εδώ μερικά reviews από καποιες

Ευχαριστώ πολύ για τα links! AZ premium είχα δοκιμάσει πιο παλιά και μου άρεσε αλλά δεν ξέρω αν βρίσκω στο budget μου!

Βρήκα αυτήν εδώ την οποία θα αγόραζα αν έψαχνα κιθάρα σε αυτά τα λεφτά, μια και είναι φοβερό το χρώμα
ESP LTD EC-256

Δεν την ακούμε την κιθάρα σε αυτό το βίντεο περισσότερο λέει τα δικά του Αμερικάνος γαρ, δεν βρήκα κάτι άλλο

Trending...

Νέα θέματα