Σαφώς και είναι εφικτό, με την προϋπόθεση να έχει η κατασκευάστρια εταιρία (του laptop) διαθέσιμους drivers για XP ώστε να δουλεύουν όλες οι συσκευές του υπολογιστή.
Είναι όμως λίγο μπελάς η υπόθεση καθώς θα πρέπει να εγκατασταθεί εκ νέου κάποιος boot-loader, αυτός που έχουν τα Vista χάνεται με την εγκατάσταση των XP.
Αναλυτικές οδηγίες εδώ ή και στα Ελληνικά αλλά αρκετά περιληπτικά.
Για τα σπασμένα δεν μπορώ να σου πω πολλά γιατί καλά καλά δεν παίζουν όλα τα αυθεντικά στα Vista! Στο δικό μου laptop που έκανα το dual-boot που συζητάμε, δεν έχω βάλει πειρατικό (τουλάχιστον όχι ακόμα). Αν αρχίσουμε και τα πειρατικά ακόμα δεν έχει σταθεροποιηθεί το λειτουργικό... :roll:
EDIT: Με πρόλαβε ο Κώστας. Γρήγορος, λιτός και περιεκτικός!![]()
..και μόλις τα windows xp δεν μπορέσουν να βρούν τον controller του δίσκου και κατά συνέπεια δεν μπορούν να βρούν δίσκο για να κάνουν εγκατάσταση τι κάνουμε;bakas είπε:επειτα βαζουμε το cd/dvd με τα windows στο cd/dvd drive και επανεκκινουμε το μηχανιμα...καποια στιγμη συντομα θα μας βγαλει το μηνυμα Press any key to boot from cd/dvd. εκει παταμε οποιοδηποτε πληκτρο και περιμενουμε να αρχισει η εγκατασταση..μολις αρχισει ακολουθουμε τις οδηγιες που εμφανιζονται στην οθονη...
roybatty είπε:..και μόλις τα windows xp δεν μπορέσουν να βρούν τον controller του δίσκου και κατά συνέπεια δεν μπορούν να βρούν δίσκο για να κάνουν εγκατάσταση τι κάνουμε;
Το downgrade σε xp,ειδικά και σε καινούρια laptop είναι λίγο περίπλοκη διαδικασία και προϋποθέτει,όπως ειπώθηκε,να υπάρχουν οι κατάλληλοι drivers.
Αν τώρα όντως υπάρχουν,μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το nLite το οποίο βρίσκετε εδώ: http://www.nliteos.com/guide/index.html
και με το οποίο μπορείτε να προσθέσετε τους ανάλογους οδηγούς στην έκδοση των xp που διαθέτετε,να φτιάξετε ένα καινούριο cd και να κάνετε εκ νέου την εγκατάσταση.
Δεν πιστευω να φορτωσες και pickguard στις κλασσικες τους?bakas είπε:δεν υπαρχει περιπτωση να γινει κατι τετοιο..εδω και 2 χρονια εχω φωρτωσει windows σε πανω απο 10 μηχανιματα τοσο συμαθητων μου οσο και δικα μου και παντα το κανω με τον γρηγορο και ευκολο τροπο
κακεεεεεεεfreerock1974 είπε:Δεν πιστευω να φορτωσες και pickguard στις κλασσικες τους?![]()
γυμνασιο-λυκειοbakas δεν χρειάζεται να γραφτούν και εδώ οδηγίες για να ακολουθήσει τον τυφλοσούρτη αυτός που κάνει την εγκατάσταση των Windows, όταν υπάρχουν οδηγίες σε κάθε βήμα δεκαετίες τώρα. Αλλού είναι το θέμα.
ΥΓ Συμμαθητές σου που;