Πρόβλημα με windows xp

Διάβασε λίγο από την αρχή τα ποστ. Ο gdevelek είπε να βγάλεις τον σκληρό δίσκο και να τον βάλεις σε άλλο pc προκειμένου να πάρεις σε άλλο δίσκο τα χρήσιμα αρχεία σου και συμφωνώ απόλυτα.

Στη φάση αυτή μην αγχώνεσαι, χάλασε μεν το pc σου αλλά δεν είναι κάτι μη αναστρέψιμο από κάποιον σχετικά έμπειρο. Αν δεν κάνεις κάτι σκληροπυρηνικό και το χαλάσεις περισσότερο, θα φτιαχτεί.

spunky είπε:
Διάβασε λίγο από την αρχή τα ποστ. Ο gdevelek είπε να βγάλεις τον σκληρό δίσκο και να τον βάλεις σε άλλο pc προκειμένου να πάρεις σε άλλο δίσκο τα χρήσιμα αρχεία σου και συμφωνώ απόλυτα.

Στη φάση αυτή μην αγχώνεσαι, χάλασε μεν το pc σου αλλά δεν είναι κάτι μη αναστρέψιμο από κάποιον σχετικά έμπειρο. Αν δεν κάνεις κάτι σκληροπυρηνικό και το χαλάσεις περισσότερο, θα φτιαχτεί.
Αυτό που λέγαμε με τον LK είναι ασφαλές?

(LK sorry που ξαναρωτάω αλλά δεν έχω ιδέα από αυτά και με αγχώνει)

kbasilis είπε:

Αυτό που λέγαμε με τον LK είναι ασφαλές?

(LK sorry που ξαναρωτάω αλλά δεν έχω ιδέα από αυτά και με αγχώνει)
Το πολύ πολύ να μείνεις στα ίδια.

Αρχεία ΔΕΝ θα χάσεις πάντως από αυτό.

Ναι, είναι ασφαλέστατο απλά κατά τη γνώμη μου δε χρειάζεται να γίνει διότι δεν είναι εκεί το πρόβλημα.

Δεν μπόρεσα να μπω σε αυτά τα BIOS  >:(δεν το συνεχίζω να μην κάνω και καμιά ζημιά

Φίλε kbasilis,

όπως έχουν πάνω-κάτω γραψει το παιδιά πριν, εγω θα σου πω την μια και απλή λύση, λαμβάνοντας υπόψιν ότι:

1. ίσως σου ειναι λιγάκι δύσκολο να ψαχνεις να βρεις άλλο pc να κουμπώσεις τον σκληρό σου (και ποιά αρχεια να πρωτομαζεψεις για αντιγραφή, ασε που πρεπει να έχεις και έναν εξωτερικό να τα περασεις, και ασε που θα θυμηθείς εναν φακελο με άλλα αρχεια που επρεπε να τα κρατησεις....)

2. ενας σκληρος που σε πρόδωσε(σε τετοια περιπτωση) μία θα σε ξαναπροδώσει 1.000% (ακόμα και μια γυναίκα μπορει να σε προδωσει ξανά, αλλά σε πολύ λιγότερη πιθανότητα ;D ;D ;D ), οπότε ξέχνα το "τον φτιάχνω μωρε, κάνω format και ξανά το λειτουργικό και όλα κομπλε". Format σε σημεία "bad sector" στον σκληρό ειναι επίφοβα ( και ας οφείλεται σε malware κλπ.)

3. το μόνο που μετράει είναι τα προσωπικά σου αρχεια κλπ.

Οπότε πρεπει να κάνεις repair install και να έχεις την ηρεμια και τον χρόνο σου να κρατήσεις τα αρχεια που θες, χωρις αγχος και χρονικά όρια.

Δηλ,

- Βάλε το cd εγκατάστασης των xp,

- μπες με del στο bios (τα παιδια στο εξηγησαν πριν)

- άλλαξε την σειρά που bootάρει (boot order), να ξεκινάει απο "cd-rom"

- κάνε repair install των xp.

Αν σε οποιαδήποτε σειρά ενεργειών τα βλέπεις αναμπουρνέζικα, ζήτα την βοήθεια ενός φίλου σου που γνωρίζει από αυτά, δειξτου και το thread, αλλιως θα ταλαιπωρηθεις να προσπαθείς μόνος σου, μία να διαβάζεις τα post, μια να προσπαθεις να καταλάβεις τις νεες έννοιες και μια τι πρεπει να κάνεις!

Αν και όλοι εδω, σίγουρα ειμαστε διατεθιμένοι να σου πουμε βήμα-βημα τι πρεπει να κάνεις.

Εγώ πάντως επιμένω: repair install, μετά αντιγραφή των προσωπικών αρχειων.

Καλή δύναμη!!!!!!!

http://www.ubcd4win.com/index.htm

δοκιμασμένη με επιτυχία από μένα λύση στα XP χρόνια τώρα...

πήγαινε στην ανωτέρω τοποθεσία, φτιάξε με τον τρόπο που σου προτείνει (είναι εύκολο) ένα live cd,

"μπούταρε" με αυτό, αντέγραψε πανεύκολα τα αρχεία σου σε ένα "φλασάκι" (μια και θα έχεις άμεση πρόσβαση σε όλους τους δίσκους σου) και κατόπιν χρησιμοποίησε τα πολλά εργαλεία (και antivirus) που σου δίνει μήπως και επαναφέρεις και το λειτουργικό σου χωρίς φορμάτ γιατί δεν είναι σίγουρο ότι χρειάζεται...

αν σου φαίνονται κινέζικα αυτά που λέω δείξε τα σε ένα φίλο σου (δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εμπειρία)

για να σε βοηθήσει... εννοείται ότι στο τέλος κρατάς το live cd... θα σε σώσει αρκετές φορές ίσως στο μέλλον...

ΥΓ εννοείται ότι το προτείνω και σε όλους τους φίλους εδώ (έχουν δεν έχουν πρόβλημα αυτή τη στιγμή)... η στραβή ξεχνάει ενίοτε να ειδοποιήσει...:)

Βασίλη, πάρε ένα κουτί- θήκη για σκληρό που τον κάνει εξωτερικό (καπου 15-20 ευρω κανει) αν θες να αντιγράψεις τα αρχεία σου σε άλλο πισι - τον βγάζεις από το πισι, τον βάζεις στο external case, μετά με usb σε άλλο πισι και αντιγραφεις τα αρχεία σου. Επειτα επανατοποθετείς τον δίσκο στο σύστημα σου και δοκιμάζεις όλα αυτά που προτειναν τα παιδια.

Απλώς το λέω αυτο γιατι αν ο δισκος τα φτύνει, ισως πρεπει να παρεις πρωτα τα αρχεια απο κει πριν κλωτσήσει τελείως.

Καλή τύχη  :)

kbasilis είπε:
Επίσης αν το κάνω  επανεκκίνηση μου βγάζει μαύρη οθόνη με κάποιες επιλογές και μέσα σε αυτές είναι και το κανονική εκκίνηση των windows το οποίο επιλέγω και ξανακάνει το ίδιο.
Μια εναλλακτική που ίσως φέρει κάποιο αποτέλεσμα είναι αυτή: Μόλις σου βγάλει αυτή την μαύρη οθόνη με τις επιλογές για boot δεν θα πας στην κανονική εκκίνηση αλλά σε safe mode - δεν θυμάμαι πως το λέει στα ελληνικά.

Με αυτή 99,9% θα κάνει boot αλλά όπως θα δεις από το περιβάλλον των windows θα έχεις τα ελάχιστα (από γραφικά κλπ).  Μην τρομάξεις, έτσι πρέπει να είναι.

Θα πας start->  all programs-> accessories-> system tools-> System Restore που στα ελληνικά το έχει ως Επαναφορά Συστήματος.

Θα δεις ότι σου έχει μαρκαρισμένο το επαναφορά σε προηγούμενο χρόνο. Το αφήνεις ως έχει και πατάς next.

Θα σε βγάλει σε ένα ημερολόγιο όπου κάποιες ημερομηνίες είναι έντονες. Αυτά είναι τα restore points, περασμένες ημέρες όπου το σύστημα λειτουργούσε κανονικά.

Επέλεξε μια από αυτές, πχ πριν μια εβδομάδα που δεν είχες πρόβλημα και βάρα το next ακολουθώντας τα βήματα που σου λέει.

Στο τέλος θα κάνει restart και έχεις καλές πιθανότητες να γλυτώσεις.  Αν δεν πιάσει και αυτό, τότε πας για format ή και δίσκο.

Καλή τύχη.

Όταν κάνεις επανεκκίνηση και σου βγάζει την μαύρη οθόνη ,εκτός από τις επιλογές <<κανονική εκκίνηση>> και <<ασφαλή λειτουργία>> ,υπάρχει και τρίτη επιλογή.<<Τελευταία σωστή ρύθμιση>> ή κάπως έτσι.Αν σε βάλει στα windows ,κάνε μια πλήρη σάρωση για ιούς και malware.Επίσης θυμήσου αν εγκατέστησες κάποιο πρόγραμμα πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα.Αν ναι απεγκατέστησέ το.

Αρχικά να κάνεις backup τα αρχεία με όποιον τρόπο σε βολέψει τελικά απο όσους προτάθηκαν μέχρι τώρα!

Restore και Last Known Good Configuration συνήθως δεν χρησιμοποιώ (γιατί συνήθως δεν πίανουν :P ) αλλά ΑΝ έχεις κάνει backup δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Να προσθέσω (περισσότερο) εγκυκλοπαιδικά το Hirens Boot CD -που είναι αντίστοιχο live boot cd με αυτό που προτάθηκε παραπάνω (που δεν το ήξερα) - με χίλια δύο εργαλεία για recovery-repair-antivirus-restore you name it... αλλά νομίζω όμως πώς μιά τέτοια λύση θα είναι overkill για κάποιον που δεν "το έχει" με τα pc

http://www.thelab.gr/oi-dikes-sas-parousiaseis/mini-odigos-tou-windows-recovery-console-fixboot-41690.html

εδώ είναι ένας οδηγός για να κάνεις repair τα windows που κατα την εμπειρία μου το χαλασμένο boot record είναι η συχνότερη αιτία για να μην ανοίγουν win pcs με μπλέ οθόνες και να μήν μπαίνουν σε safe mode....

η άλλη είναι ο χαλασμένος δίσκος.... :-[

Με το καλό και όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα ότι και να δοκιμάσεις...  :)

Να προτεινω με τη σειρα μου τα εξης:

α) Κοιτα αν εχεις καποιο φιλο/γνωστο που να το 'χει με τους υπολογιστες ωστε να μπορει να βαλει το δισκο στο δικο του μηχανημα και να παρετε backup τα αρχεια που χρειαζεσαι

β) υπαρχει το hard disk regenerator ενος ρωσου προγραμματιστη το οποιο μπορει να κανει μεχρι ενα σημειο repair σε "χτυπημενο ή προβληματικο" σκληρο δισκο. Το προγραμμα κανει περιπου 50$ αλλα μπορεις να το βρεις σπασμενο σε διαφορα torrent sites. Το χρησιμοποιω αρκετα χρονια και κανει οντως φοβερη δουλεια. Μπορεις να το βρεις με το ονομα hdd2011 και επισης ειναι μερος του πακετου προγραμματων που βρισκεται μεσα στο Hiren's boot cd (αλλα υπαρχει μεχρι και τη version 10.5 ΟΧΙ στις νεοτερες). Υπ οψιν οτι αν ο δισκος επιδιορθωθει δεν ειναι να τον εμπιστευεσαι αλλα πρεπει το γρηγοροτερο να παρεις backup τα αρχεια σου γιατι ειναι σιγουρο οτι καποια στιγμη στο μελλον θα τα φτυσει τελειως.

Υπαρχουν επισης και αλλα παρομοια προγραμματα οπως το spinrite και ισως και καποιο ακομα αλλα δεν εχω προσωπικη εμπειρια.

Σιγουρα παντως το να εχεις καποιον που γνωριζει καλα απο υπολογιστες ειναι μεγαλη βοηθεια.

γ) αν εχεις παραπανω απο 1 σκληρο δισκο ή εχεις κι αλλες συσκευες οπως εξωτερικους δισκους, usb sticks, dvd & cd recorders, bluray players/recorders, καρτες τηλεορασης (tv tuners) και γενικα οτιδηποτε αλλο σου συνηστω να τα αποσυνδεσεις και να δοκιμασεις να ξεκινησεις το μηχανημα σου ξανα. Ο λογος που τα λεω αυτα ειναι για να σιγουρεψεις οτι το τροφοδοτικο του pc δουλευει σωστα. Αν δεν δουλευει σωστα ειναι αρκετα πιθανο και εχεις καποιες απο τις συσκευες που αναφερα συνδεμενες στο συστημα τοτε ειναι πιθανο να μη μπορει το τροφοδιτικο να δωσει σταθερο ρευμα σε ολες. Ενα ελατωματικο τροφοδοτικο εχει πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να δουλεψει με μονο τα απαραιτητα οπως σκληρος δισκος, καρτα γραφικων, ποντικι/πληκτρολογιο

δ) οταν το συστημα σου κανει boot (δηλαδη προσπαθεις να μπεις στα windows) προσπαθησε να ακουσεις το σκληρο σου δισκο (στην αναγκη ανοιξε το κουτι του pc). Αν ακουσεις ηχους σαν "μηχανικο click" απο το δισκο αυτο παει να πει οτι υπαρχει hardware βλαβη και οτι θα ειναι παρα πολυ δυσκολο να σωσεις τα δεδομενα χωρις εξειδικευμενη βοηθεια. Υπαρχουν εταιριες οπως πχ Datalabs (www.datalabs.gr)στην Παλληνη που μπορουν να κανουν data recovery αλλα σου συνηστω να πας ΜΟΝΟ αν τα δεδομενα ειναι πολυ σημαντικα γιατι οι τιμες παιζουν απο 500 και ανω.

Με τη σειρά μου, ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να μπουτάρει οποιοδήποτε linux live usb/cd και να αντιγράψει από εκεί σε κάποιο εξωτερικό δίσκο τα ζητούμενα αρχεία. Απλό, εύκολο και σβέλτο. Από κει και πέρα σκληρό με bad sectors για δουλειά δεν χρησιμοποιείς, με την ψευδαίσθηση ότι κάποιο πρόγραμμα θα τον κάνει καινούριο. Αν νομίζεις ότι θέλεις να προχωρήσεις με αυτόν τον τρόπο μπορώ να σε καθοδηγήσω βήμα βήμα. Διαφορετικά δεν έχει νόημα, καλή επιτυχία.

Όταν μας "σερβίρουν" τα Windows τέτοιες οθόνες σφαλμάτων (μπλε, μαύρες κλπ), συνήθως το σφάλμα συνοδεύεται από έναν δεκαεξαδικό κωδικό. Με αυτόν μπορούμε να ψάξουμε στο Knowledge Base της Microsoft για τη λύση:

Το σφάλμα αυτό στο google το βλέπω συσχετισμένο με τον κωδικό 0x00000071

http://support.microsoft.com/kb/887359/el

Στο link αναφέρεται στα Windows 2000 αλλά ο πυρήνας τους είναι πάνω κάτω ο ίδιος (Είναι Windows NT όπως και τα XP). Από ότι λέει, προκαλείται από κάποιο update που "χαλάει" το αρχείο Ntoskrnl.exe. Δες τη διαδικασία που περιγράφεται στο site.

Κι εγώ ψηφίζω ubuntu live usb/cd. Με έχει σώσει όταν χρειάστηκα άμεση λύση.

torgar είπε:
Το προγραμμα κανει περιπου 50$ αλλα μπορεις να το βρεις σπασμενο σε διαφορα torrent sites.
είμαι σίγουρος ότι σου ξέφυγε εν τη ρύμη του λόγου, αλλά φαντάζομαι να καταλαβαίνεις ότι δεν μπορούμε να προτείνουμε σε ένα φόρουμ που επισκέπτονται χιλιάδες άτομα καθημερινά, παράνομους  τρόπους απόκτησης οποιουδήποτε λογισμικού προσφέρεται έναντι αντιτίμου από τον δημιουργό του...

Παιδιά το πήγα σε έναν τεχνικό μου είπε πως υπήρχε κάποιο πρόβλημα στα windows το οποίο διόρθωσε και το μηχάνημα πετάει  :D

Η φασαρία ήταν 15 euro ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που δείξατε

τέλος καλό όλα καλά λοιπόν :)

ελπίζω να μη σε φέρνω σε δύσκολη θέση και αν σου είναι δυνατόν εκ των πραγμάτων βέβαια, θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους να  τον ρωτήσεις για τον τρόπο της επίλυσης του προβλήματος και να μας τον μεταφέρεις ώστε ενδεχομένως να βοηθηθεί και κάποιος συμφορουμίτης μας με παρόμοιο πρόβλημα στο μέλλον...

kbasilis είπε:
Παιδιά το πήγα σε έναν τεχνικό μου είπε πως υπήρχε κάποιο πρόβλημα στα windows το οποίο διόρθωσε και το μηχάνημα πετάει  :D

yeah!!!!  ;D ;D ;D

kbasilis είπε:

Όταν λες 15 ευρώ τι εννοείς; Πρόσεξες πόσοι ποστάρανε εδώ μέσα; Και ειδικά εμένα; Είναι 15 ευρώ ανα ποστ φίλως... ;D ;D ;D
(Όλα καλά, λοιπόν. Μπράβο!)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back