Windows VISTA, λαγοί και πετραχήλια

Ναι το τμήμα του Alsa που ασχολείται με τις emu είπε ότι σε λίγο καιρό θα βγεί υποστηριξη για την emu 0404....Eίδομεν

Το μόνο σχόλιο που θα κάνω είναι ότι κάθε φορά πριν κυκλοφορήσει ένα καινούργιο λειτουργικό της Microsoft, υπάρχει ένα όργιο παρα-πληροφόρησης από διάφορους. Το ίδιο συμβαίνει και σε αυτό το thread, με μοναδική εξαίρεση αυτά που έγραψε ο Lampiris, τα οποία εκτιμώ ότι είναι όντως προϊόν της προσωπικής του επαφής με το λειτουργικό.

Δυστυχώς ή ευτυχώς (ευτυχώς για εμένα) σε ένα χρόνο από σήμερα όλοι θα "τρέχουν" Vista (εκτός από όσους έχουν κάρτα ήχου Pulsar), και κάπου εκεί τελειώνει η ανάγκη για συζήτηση.

Κάτι ακόμη: όσοι "τρέχουν" Windows (για μουσική χρήση) και δεν θέλουν να έχουν Vista, το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν θα ήταν να βάλουν Windows 2000, τα οποία είναι πολύ-πολύ καλύτερα και σταθερότερα από τα XP, έχουν μικρές απαιτήσεις συστήματος και επίσης δεν σε "δίνουν" μέσω του Internet όλη την ώρα.

...ξαφνικα πεθυμησα τα Windows 98SE... :cry: Ολα ηταν τοσο απλα, τοσο σταθερα..και ξαφνικα η μαμα microsoft κατηργησε updates και οι εταιριες την εβγαλαν απο τη λιστα τους... :roll:

+1 φιλε freemind! Έχω dual-boot με 98se/XP για τα μουσικά μου προγράμματα, τα οποία τρέχουν πιό ... smooth σε 98se!

Αν υποστήριζαν κανονικά και το guitar pro σε 98se, δεν θα είχα πλέον dual-boot... και μαντέψτε ποιό λειτουργικό θα μου ήταν περιττό... 8)

Ας χαλαρώσουμε λίγο ρε παιδιά. Όντως τα vista είναι πολύ απαιτητικά (άλλωστε το ίδιο λέει και η Microsoft) αλλά με τα σημερινά δεδομένα :wink: !

Πιστεύετε ότι οι μνήμες από άποψη ισχύος θα έχουν καμία σχέση με τις σημερινές;

Εδώ κανά 6μηνο περνάει και το υπερμηχάνημα που περήφανος αγόρασα θεωρείται απαρχαιωμένο! :cry:

Καθίστε πρώτα να βγει η λεγόμενη νέα τεχνολογία να δουλέψουν όλα και μετά κρίνουμε.

Λαμπίρη θα με συγχωρέσεις αλλά το πείραμά σου δεν το θεωρώ και πολύ πετυχημένο καθώς το Laptop βρίσκεται ήδη σε εντελώς οριακή κατάσταση για τα vista. Είναι σαν να βάζω xp ή 2000 σε pentium με 300mhz! Το έχω κάνει και μπορώ να σου πω για το πόσο "αξιόπιστα" και "απροβλημάτιστα" έκατσαν και τα 2 τους :D

Ας χαλαρώσουμε λίγο ρε παιδιά. Όντως τα vista είναι πολύ απαιτητικά (άλλωστε το ίδιο λέει και η Microsoft) αλλά με τα σημερινά δεδομένα :wink: !Πιστεύετε ότι οι μνήμες από άποψη ισχύος θα έχουν καμία σχέση με τις σημερινές;
Με αυτη τη λογικη, καλα μας κανει και μας "μπιμπ μπιμπ" η Microsoft..Δηλαδη οι καταναλωτες δεν εχουν δικαιωμα επιλογης? Ειναι μονοδρομος απο τις επιχειρησεις software και hardware ( αν και οι τελευταιες τρεχουν και δεν προλαβαινουν ), το τι θα επιλεξουμε ή τι θα χρησιμοποιησουμε? Εννοειται πως κολοσσοι εταιριες, σαν την Microsoft, δεν καιγονται για το 10-12% των καταναλωτων που θα παραπονεθουν, γιατι εχουν ηδη το μονοπωλιο ( τουλαχιστον με τα σημερινα δεδομενα ).

Ας χαλαρώσουμε λίγο ρε παιδιά. Όντως τα vista είναι πολύ απαιτητικά (άλλωστε το ίδιο λέει και η Microsoft) αλλά με τα σημερινά δεδομένα :wink: !Πιστεύετε ότι οι μνήμες από άποψη ισχύος θα έχουν καμία σχέση με τις σημερινές;
Με αυτη τη λογικη' date=' καλα μας κανει και μας "μπιμπ μπιμπ" η Microsoft..Δηλαδη οι καταναλωτες δεν εχουν δικαιωμα επιλογης? Ειναι μονοδρομος απο τις επιχειρησεις software και hardware ( αν και οι τελευταιες τρεχουν και δεν προλαβαινουν ), το τι θα επιλεξουμε ή τι θα χρησιμοποιησουμε? Εννοειται πως κολοσσοι εταιριες, σαν την Microsoft, δεν καιγονται για το 10-12% των καταναλωτων που θα παραπονεθουν, γιατι εχουν ηδη το μονοπωλιο ( τουλαχιστον με τα σημερινα δεδομενα ).[/quote']

Ε τότε μείνε με το υπάρχον συστημα αν σε ικανοποιεί .

Με αυτό το σκεπτικό ακόμα στα Amiga και commodore θα είχαμε μείνει :wink:

...ξαφνικα πεθυμησα τα Windows 98SE... :cry: Ολα ηταν τοσο απλα' date=' τοσο σταθερα..και ξαφνικα η μαμα microsoft κατηργησε updates και οι εταιριες την εβγαλαν απο τη λιστα τους... :roll:[/quote']
Απλά ναι, σταθερά όμως; Τις ξεχάσαμε τόσο εύκολα τις μπλε οθόνες;

Λαμπίρη θα με συγχωρέσεις αλλά το πείραμά σου δεν το θεωρώ και πολύ πετυχημένο καθώς το Laptop βρίσκεται ήδη σε εντελώς οριακή κατάσταση για τα vista. Είναι σαν να βάζω xp ή 2000 σε pentium με 300mhz! Το έχω κάνει και μπορώ να σου πω για το πόσο "αξιόπιστα" και "απροβλημάτιστα" έκατσαν και τα 2 τους :D
Αυτό ακριβώς ήθελα να δώ. Το Laptop μου είναι μιά χαρά και με τα XP δουλέυω ακόμα και Gigastudio & Nuendo χωρίς να κολώνει πουθενά.

Απλώς επειδή θα έκανα format ήθελα να δώ και τα Vista απο περιέργεια.

Για μένα το πείραμα έδειξε ότι άν είναι να χορεύουμε όπως μας παίζει η Microsoft είναι γελασμένοι.Σιγά μην αγοράσουμε καινούργιο υπερ-υπολογιστή για να τρέχουμε τα Vista.Τα προγράμματα που έχουμε και έχουμε δώσει ένα σωρό λεφτά τι θα τα κάνουμε θα τα τρέχουμε σε εξομοίωση XP? ή θα πληρώνουμε αναβαθμίσεις για Vista. Ίσως για κάποια παιδάκια που θέλουν να παίζουν παιχνίδια στο διαδίκτυο να τους φανούν χρήσιμα. Προσωπικά αυτή την στιγμή με αφήνουν απλώς ΑΔΙΑΦΟΡΟ.

Αυτό ακριβώς ήθελα να δώ. Το Laptop μου είναι μιά χαρά και με τα XP δουλέυω ακόμα και Gigastudio & Nuendo χωρίς να κολώνει πουθενά.

Απλώς επειδή θα έκανα format ήθελα να δώ και τα Vista απο περιέργεια.

Για μένα το πείραμα έδειξε ότι άν είναι να χορεύουμε όπως μας παίζει η Microsoft είναι γελασμένοι.Σιγά μην αγοράσουμε καινούργιο υπερ-υπολογιστή για να τρέχουμε τα Vista.Τα προγράμματα που έχουμε και έχουμε δώσει ένα σωρό λεφτά τι θα τα κάνουμε θα τα τρέχουμε σε εξομοίωση XP? ή θα πληρώνουμε αναβαθμίσεις για Vista. Ίσως για κάποια παιδάκια που θέλουν να παίζουν παιχνίδια στο διαδίκτυο να τους φανούν χρήσιμα. Προσωπικά αυτή την στιγμή με αφήνουν απλώς ΑΔΙΑΦΟΡΟ.
Απλά το θέμα είναι ότι σε 1 χρόνο και αυτοί οι υπολογιστές παμφθηνοί θα είναι και λογικά πλέον τα προγράμματα θα είναι συμβατά. Ούτως ή άλλως μιας και το υπάρχων σύστημα με υπερκαλύπτει δεν σκοπεύω να το αλλάξω μόνο και μόνο επειδή βγήκε κάτι καινούριο!

Ιδίως στους υπολογιστές καλό είναι να περιμένουμε την ωρίμανση των νέων τεχνολογιών

Απλά το θέμα είναι ότι σε 1 χρόνο και αυτοί οι υπολογιστές παμφθηνοί θα είναι και λογικά πλέον τα προγράμματα θα είναι συμβατά. Ούτως ή άλλως μιας και το υπάρχων σύστημα με υπερκαλύπτει δεν σκοπεύω να το αλλάξω μόνο και μόνο επειδή βγήκε κάτι καινούριο!Ιδίως στους υπολογιστές καλό είναι να περιμένουμε την ωρίμανση των νέων τεχνολογιών
Αυτό ακριβώς θέλω να τονίσω.

Εμείς που ξεκινήσαμε με Amiga και Atari για να φτιάχνουμε μουσική με τις νέες τεχνολογικές διευκολύνσεις που μας έδινε το midi, μας ενδιέφερε και επενδύαμε με τα χρόνια σε μουσικά προγράμματα. Oταν πλέον το PC απόκτησε φωνή μέσα απο τα windows, γιατί στις αρχές ο μόνος υπολογιστής που είχε και μάλιστα 4 φωνές ήταν η Amiga πήγαμε στο PC για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το Cubase VST πού ήταν επανάσταση.

Θέλω να πώ ότι εάν η Steinberg βγάλει το υπερ-sequencer που θα χρειάζεται Vista και δεν θα μπορούμε να δουλέψουμε χωρίς αυτό τότε βλέπουμε. Για ρολογάκια στην οθόνη και περιστρεφόμενα windows δεν θα πάρω ούτε υπολογιστή καινούργιο ούτε software.

Κοίτα δεν μου φαίνεται να διαφωνούμε κάπου. Απλά αυτό που λέω είναι μην κρίνουμε κάτι που δεν έχουμε δει ακόμη (απλά στηριζόμενοι σε ράδιο αρβύλλες) ή δεν είναι πλήρως έτοιμο.

Κοίτα δεν μου φαίνεται να διαφωνούμε κάπου. Απλά αυτό που λέω είναι μην κρίνουμε κάτι που δεν έχουμε δει ακόμη (απλά στηριζόμενοι σε ράδιο αρβύλλες) ή δεν είναι πλήρως έτοιμο.
Μα εγώ αυτό ακριβώς έκανα έκρινα αυτό που είδα. Τα Vista τα δούλεψα 15 ημέρες στο Laptop για να μπορώ να εκφέρω γνώμη και την γνώμη μου την είπα και στην Microsoft απο την οποία πήρα και την Beta tester έκδοση RC2 που όπως μου είπαν έτσι θα είναι τα Vista που θα κυκλοφορήσουν επίσημα τον Ιανουάριο του 2007.

Μα εγώ αυτό ακριβώς έκανα έκρινα αυτό που είδα. Τα Vista τα δούλεψα 15 ημέρες στο Laptop για να μπορώ να εκφέρω γνώμη και την γνώμη μου την είπα και στην Microsoft απο την οποία πήρα και την Beta tester έκδοση RC2 που όπως μου είπαν έτσι θα είναι τα Vista που θα κυκλοφορήσουν επίσημα τον Ιανουάριο του 2007.
Μα δεν συγκαταλέγεσαι αρβύλες (:D) !

Μακάρι βέβαια κι άλλοι να έκαναν αυτό που έκανες! απλώς αυτό που λέω είναι ότι είναι νωρίς καθώς ακόμη δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μηχανήματα

Boring Text Warning (BTW):

Όποιος βαριέται να διαβάσει ολόκληρο τον προβληματισμό μου, ας διαβάσει κατ ευθείαν την τελευταία παράγραφο που ειναι η περίληψη με άλλα λόγια.

Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει όλα τα Windows και το MAC OS. Αυτό τον καιρό έχω στη δουλειά ένα PC με XP SP2 και ως προσωπικό ένα Powerbook G4 (1.67 GHz, 1 GB RAM), που το πηγαινοφέρνω σπίτι -γραφείο.

Έχω πληρώσει και την Intel και τη Microsoft και την Apple. Δεν μου χρωστάνε και δεν τους χρωστάω, και δεν είμαι υποστηρίζω κανέναν. ¶λλωστε είναι τουλάχιστο βλακώδες να είσαι "οπαδός" μιας εταιρείας (στην οποία δεν είσαι μέτοχος).

Όμως, μετά από 1.5 χρόνο παράλληλης καθημερινής χρήσης MAC OS και Windows έχω ουσιαστικά μεταφέρει το MAC ότι είναι δυνατόν και το PC (είναι υπολογιστικά ισχυρότερο από το MAC μου) το έχω μόνο για να τρέχω κάποια εξειδικευμένα προγράματα (π.χ. MATLAB). Μόνο έτσι (με την παράλληλη χρήση) καταλαβαίνεις πόσο αφιλόξενο και προβληματικό περιβάλλον είναι αυτό των widows. Για μένα είναι ξεκάθαρο. Η Microsoft δουλεύει (εδώ και αρκετά χρόνια) με συμβάσεις με μεγάλους οργανισμούς και με κατασκευαστές PC ώστε τα windows να έρχονται bundled με το PC.

Επίσης δουλεύει ελέγχοντας άλλες εταιρείες λογισμικού/device drivers κλπ.

Η δυσαρέσκεια του τελικού χρήστη δεν μπορεί να επηρρεάσει πλέον την πολιτική της και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αδιαφορεί πλήρως για τα προβλήματα των προϊόντων της.

Τα vista δεν πρόκειται να τα πάρω οικειοθελώς. Μόνο όταν κάποια στιγμή πάρω καινούριο PC όπου θα είναι ήδη εγκατεστημένα. Ασφαλώς και δεν περιμένω τίποτε καλύτερο. Για μένα, κάθε έκδοση είναι χειρότερη από την προηγούμενη. (Μη μου πείτε για μπλε οθόνες, μια φορά το χρόνο μου τύχαινε με οποιοδήποτε λειτουργικό....). Χειρότερη, γιατί θεωρώ ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι σήμερα έχω ένα μηχανάκι με τη δεκαπλάσια συχνότητα επεξεργαστή και τη δεκαπλάσια μνήμη από αυτό που είχα το 2000, και το σημερινό να "πηγαίνει" τό ίδιο ή λίγο πιο αργά από εκείνο του 2000. Και τότε τις ίδιες δουλειές με σήμερα έκανα, εξίσου καλά με εξυπηρετούσε και προφανώς δεν είχα εξαντλήσει τα όρια των δυνατοτήτων του λογισμικού. Είναι προφανές ότι υπάρχει ένας κύκλος δημιουργίας πλασματικών αναγκών software/hardware για να κινείται η αγορά. Όλες οι εταιρείες το κάνουν (και είναι σε κάποιο βαθμό κίνητρο ανάπτυξης), αλλά το σύστημα intel-microsoft είναι ίσως το πλέον γλοιώδες καρτέλ. Σκεφτείτε το: Με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο, ο μέσος χρήστης υπολογιστών (ή ο εργοδότης του) αναγκάζεται να δώσει περίπου 300 Ευρώ το χρόνο στην κοινοπραξία, για κάθε PC που έχει σε λειτουργία ώστε να πάρει καινούριο πακέτο PC-Windows κάθε 3-4 χρόνια. Και το καινούριο πακέτο δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω από το προηγούμενο (σκεφτείτε μία γραμματέα που γράφει επιστολές στο Word και περνάει δαπάνες στο Excel). Απλά το καινούριο σύστημα δεν σέρνεται όπως σερνόταν το παλιό. Το οποίο παλιό στην αρχή "πετούσε" και δεν πάλιωσε με κανέναν άλλο τρόπο παρά κάνοντάς του τα διαδοχικά Windows updates.

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Θα αποφύγω τη Microsoft όσο μπορώ. ΟΚ, κάποια στιγμή θα τους πληρώσω, αλλά Vista δεν πληρώνω για να δώ τα παράθυρα να συμπεριφέρονται όπως στο MAC.

(Εν τω μεταξύ θα ψωνίζω από την Apple εκμεταλευόμενος την προσπάθεια της να μεγαλώσει το μερίδιο της στην αγορά φτιάχνοντας φιλικά και αξιόπιστα λειτουργικά κρατώντας τις τιμές χαμηλά και προσφέροντας updates προς το καλύτερο).

Θα αποφύγω λοιπόν τα Vista όσο μπορώ, γιατί -για να το πώ λαϊκά-, η Microsoft γίνεται κάτι σαν το ΤΕΒΕ. Μεγάλο, απρόσωπο και αδιάφορο για τον "πελάτη". Θέλεις -δε θέλεις το πληρώνεις. Ακόμα κι αν δεν σ' αρέσει, απλά το πληρώνεις (γιατί είσαι αναγκασμένος) και παράλληλα πας αλλού και ασφαλίζεσαι συμπληρωματικά.

Εννοείται ότι τώρα postάρω από το MAC :wink:[/b]

Boring Text Warning (BTW):] 

Π. ¶λλωστε είναι τουλάχιστο βλακώδες να είσαι "οπαδός" μιας εταιρείας (στην οποία δεν είσαι μέτοχος).

Το θέμα είναι να μην θάβεις προτού δεις το όλο θέμα ολοκληρωμένο λες και είσαι στέλεχος αντίπαλης εταιρίας :wink: .

Υπομονή. Κοντός ψαλμός αλληλούια που λέει και ο father

...

Το θέμα είναι να μην θάβεις προτού δεις το όλο θέμα ολοκληρωμένο λες και είσαι στέλεχος αντίπαλης εταιρίας :wink: .

Υπομονή. Κοντός ψαλμός αλληλούια που λέει και ο father
Έχεις δίκιο, δεν ξέρω πως πέρασε αυτό που έγραψα, αλλά πως να το πω...η αισιοδοξία μου είναι ιδιαίτερα συγκρατημένη (εως κολλημένη). :wink:

Έχεις δίκιο' date=' δεν ξέρω πως πέρασε αυτό που έγραψα, αλλά πως να το πω...η αισιοδοξία μου είναι ιδιαίτερα συγκρατημένη (εως κολλημένη). :wink:[/quote']

Καλά κατά βάθος ούτε κι εγώ περιμένω πολλά. ¶λλωστε όπως γράφω κάπου μάλλον θα μείνω για καιρό ακόμη με το τωρινό μου pc και το μικρό με τα linux :D

Trending...

Νέα θέματα